Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,
    öncelikle
    Bu gönderiyi DV-2019 sürecinde hazırlayan sayın @phadu ya çok teşekkür ederiz

    Özellikle yüksek case numarasına sahip bizlerin 2020 verilerini daha iyi inceleyebilmemiz ve istatistikleri görebilmemiz için çok önemli bir veri olan CEAC Data'lara erişmemiz için herkesin yardımına ihtiyacımız bulunmakta.(sayın @phadu nun şimdi anlatacağı sistem çok yakında Dv-2020 talihlileri için güncellenecektir, şu an sistem çalışıyor ama hala 2019 case numaralarının atamalarını yapıyor)

    Bu yardım verileri sisteme işleyebilmek için gereken "CAPTCHA" kodlarını girmek şeklinde olacaktır. Kısaca anlatmak gerekirse, Xarthisius adındaki 2018 kazananı zeki bir arkadaşımız verilere erişebilmek için bu sistemi kurmuş
    (Dv-2020 için bu sistemin tekrar düzenlemesini bekliyoruz sistem şu an hala 2019 case numarası ataması yapıyor)

    Sistemin mantığı basit, yüklenen eklenti ve script sayesinde kontrol edilen her bir case no sisteme yükleniyor. 2020AF1'den başlıyor. Sizlere sistemi nasıl kuracağınızı Türkçe olarak anlatıyorum. Bu işlemleri yaparken hata yapma şansınız yok. O yüzden korkmayın, sistem case no'yu otomatik veriyor, siz CAPTCHA'yı girdiğinizde yenisini otomatik getiriyor.

    1- Öncelikle Chrome kullanıyorsanız buradan, Mozilla kullanıyorsanız buradan Tampermonkey adındaki eklentiyi indirmeniz gerekiyor.

    2- TamperMonkey'i aktifleştirdikten sonra (koyu siyah görünüyorsa aktiftir, açık gri renkteyse aktif değildir) buradan CEAC Helper Script indirmeniz gerekiyor. Bu iki işlemi sadece bir kere yapıyorsunuz. Artık tarayıcınıza script kurulu olacak.

    3- CEAC Durum Kontrolü sayfasına girdiğinizde eğer her şeyi doğru yaptıysanız script aktif olacak çalışacak ve Case number kısmı otomatik dolu olarak gelecektir.
    20191223_122410.jpg

    4- Eğer case numarası kısmı dolu gelmezse, ekranı yenileyebilirsiniz. Görseldeki konu girdiğinizde kısa bir işlem yapacak ve bir sonraki koda geçecektir.

    5- Bazen alt kısımda koyu kırmızı bir hata mesajı geliyor. "Failed to load new case no! Please reload the page." şeklinde, o zaman hata mesajı gelmeyene ve yeni numara ekranda gözükene kadar (3-4 kez) sayfayı yenilemek gerekiyor. Sonra devam edebiliyorsunuz.

    6- Eğer scriptte bir sorun olursa aşağıdaki kısımdan scripti update etmeniz gerekebilir.

    20191223_122355.jpg

    7- Bir yenilik olarak CEAC sayfasında alt tarafta "Username" kısmı getirdiler ve DV Charts'da "En çok girdi yapanlar" kısmı var. Eğer username yerine nick yazarsanız adınız o listede üst sıralarda en çok destek verenler olarak görünecektir.

    Herhangi bir sorununuz olursa buradan yazabilirsiniz ya da mesaj atabilirsiniz. Bu verilere ne kadar kısa zamanda ulaşırsak durumumuz hakkında o kadar kısa zamanda bir nebze daha bilgi sahibi olabiliriz. Bu yüzden herkesin boş vakitlerinde bir ucundan tutması gerçekten çok iyi olur.

    Saygılar.

    Bu konuya kendi süreçlerinde edindikleri tecrübe ve katkılarından dolayı sayın @yekta @metert @asilcenk @arnblt @yalta @ONROZR nın katkılarını bekliyoruz, bize verileri yorumlama ve işlemler hakkında sorun yaşarsak destekleri olabilirler.
    Şimdiden bu sisteme destek olan tüm forum kullanıcılara teşekkür ederim

    Umarım Dv-2020 verileri çok güzel çıkar ve bu süreç current ile sonuçlanır


  • ben yapamadım... https://dvcharts.xarthisius.xyz/CEAC_helper.user.js loading olarak kalıyor


  • Merhabalar, temporarymonkey i ve Chrome'a indirdiniz mi?
    Bu adresten?


  • eklenti yüklü fakat beceremedim


  • Arkadaşlar hayırlı olsun, sonunda beklediğimiz haber geldi, https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
    aktifleşti, tüm veriler yüklenmiş, hadi başlayalım

    Bize bu sevindirici haberi veren @air_technic beye çok teşekkür ederiz


  • şu an kendi numaramı girdiğimde "at NVC" yazıyor sorun yok ama eklentili çalıştırınca "ALL DONE, DO NOT SOLVE ANYMORE" yazıyor. sanırım henüz 2020 açılmamış.


  • @omertug bu akşam aktifleşmesini bekliyorum, eğer eklenti aktifleşmezse nasıl bir çözüm yolu bulalım, aramızda case aralıklarını pay mı edelim, sonra excele ekleyip grafikleri çıkartırız, böyle bir şey mümkün olurmu @omertug bey


  • Merhaba ben anlayamadım, bu verileri neden gidiyoruz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hyksn, içinde söyledi: Dv-2020 Ceac Data İmece Çalışması

    Merhaba ben anlayamadım, bu verileri neden gidiyoruz ?

    Hani surekli forumda soruluyor ya 🙂 hangi numaralar aciklanacak, X numaralar aktif olacak mi? diye... Bu konularda ekstra bilgi sahibi olmak icin yapiyorlar bu calismayi...

    Hangi dosyalarin islemlere baslamadigini, kabul aldigini, red aldigini veya idari isleme kaldigini vs. gosteriyor bu sistem, dolayisiyla tahmini olarak kac kisinin vize almaya calistigini ve vizelerin yetip yetmeyecegini tahmin etmeye calisiyorlar.


  • @crazycells Bu verileri girmelimiyiz yani ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Dv-2020 Ceac Data İmece Çalışması

    @crazycells Bu verileri girmelimiyiz yani ?

    size bagli. Ben DV2020 talihlisi olsaydim, kesinlikle bu imece calismasina vakit ayirirdim. Cikan bilgiler herkese fayda saglayacak.


  • @omertug bende de aynısı çıkıyor.


  • Arkadaşlar katkılarınız için teşekkür ederiz, bu sene dvcharts.xarthisius.xyz tüm case leri otamatik taramış ve sitesine eklemiş

    Bu ortak çalışmaya destek veren, katkıda bulunan @huseyın-d ve Yeşilkartforumdaki ilgili arkadaşlara ve telegram grubumuzdaki 15 arkadaşımıza ayrıca teşekkür ederiz
    İlgili link ⬇⬇⬇

    20200102_092428.jpg


  • Merhabalar, öncelikle emek veren herkese çok teşekkür ederim.
    İstatistiklere bakarken Ankara seçildiğinde 0-3000 aralığında çok sayıda red alındığını görmekteyim.
    Yanlış bir veri midir yoksa benim atladığım bir konu mu var ? Doğru ise yüksek sayılara şans verebilmek için ilk sayılarda biraz daha seçici mi davrandılar sizce ? Tabi bir de bu istatistikler ds formunda hata yapıp görüşmeye dahi gelemeyenleri de mi kapsamaktadır ? (Bu tarz bir uygulama var mı bilmiyorum.)
    Teşekkür ediyor ve herkes için güzel bir yıl olmasını diliyorum.

    Screenshot_1.png


  • @omertug bende de aynısı AT NVC

    Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask.


  • @berkyurdum Ankara da, iran içinde mülakat yapıldığından redlerin büyük çoğunluğu iranlılar oluşturmakta. Bizden bildiğim kadarı ile red alan şu an için yok ve umarım da olmazda.


  • @berkyurdum Zannedersem choose region'dan EU seçmeniz lazım. Aksi taktirde iran verileri de sisteme giriyor. Onların daha çok red aldığını duymuştum.


  • @oez aynen eu seçildiğinde20200102_104029.jpg


  • @Muhtaradana keşke bunun bir örneğini Mayıs ayını beklememek adına çekiliş sonuçlarını erkenden gösteren kodlar olarak görsek. 😃


  • @DeathZombie @Muhtaradana @oez ilginize çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum