TOGG - Yerli otomobil
-
@mhepekiz @MySea bu aracın seri üretimine geçilmeden iptal edildi. Çünkü Koç grubu üstlenmişti ve bu fetö davalarının başladığı sıralar ancak verilen sözden geri dönüldü, o yüzden proje askıya alınmıştı. Daha sonra Erdoğan bir şekilde yapacağız demesi üzerine "5 baba yiğit" dediği şirketleri bir araya getirerek şuan tanıtımını yaptıkları %100 elektrikli yerli otomobil için start verildi. Şuan parçalarının henüz neredeyse hiçbiri Türkiye'de üretilmiyor, Bursa civarında Bilişim Vadisi dedikleri bir alanda fabrikalar vs kuracaklar ve 2022 de seri üretime geçilmesi planlanıyor. Eğer tabi tarafsız haberleri her ne kadar zor da olsa, bulabilirseniz bu tarz bilgilere ulaşabilirsiniz. Yoksa diğer türlü ağzı olan konuşuyor maalesef. Buradaki amaç "aaa tamam Türk malı neyse bi katkımız olsun bari" diyerek alınacak bir araba değil, gerçekten gerek görüntüsü gerekse teknik özellikleriyle harika bir yerli otomobil olması. Zaten durum böyle olunca da satınalmayı da hak ediyor diye düşünüyorum :)
-
@tash projenin üst düzey yöneticilerinden birisi yakın dostumdur. Auto Show dergisinde uzun süre test ekibinde çalıştım. Daha önceki şu oldu bu oldu diyoruz da şimdikinden -işleyiş olarak- farklı değildi. Platform satın alındı, sonra gömüldü. O zaman sonraki 5 babayiğit ona devam etseydi diyorum. Benim projeye karşı olduğum bir yan yok. Biz bu şekilde yerli üretim yıllardır yapıyoruz. Doblo, Megane hepsi bu şekilde. Kuş serisi de bu şekildeydi. Aynısını yapacaksak yeni bir şey yok. Fabrika 1 sene sonra hazır deniyor, gülüyorum yılların tecrübesi VW bile Manisa için 26 ay diyor.
Yapsınlar görelim bu kez. Öncekini desteklemiştim hikaye çıktı inşallah bu kez yapılabilir. 2020 yılında "Otomobil yaptık lan yaşasın" diye sevinmek de ayrı garabet zaten...
-
Birde yerli traktor vardi. RTE onunde poz bile vermisti. Sene kacti hatirlamiyorum ama hala uretilecek...
-
@MySea uçak da vardı abi ona bakarsan o nedenle inanma gücüm kalmadı yapsınlar alkışlayayım ama satın almam ayrı mesele. 800 elektrikli otomobil var Türkiyede bu arabanın yıllık üretim hedefi 175 bin o bile gerçek değil
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
........
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum