Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @RoadtoNewLife 51 eyalette yaşayan bulmamız lazım böyle bir liste çıkarabilmek için

    Bazen araştırma verileri vs oluyor. Belki gören vs çıkar diye yazdım


  • @RoadtoNewLife Lokal uygulamalar genelde en populer olanlardan daha az sayida cagri aliyor. O nedenle genelde populer olanlar o bolgede de (lokallerden) daha iyidir. Bunlar GrubHub, DoorDash, UberEats, Postmates vb. Ornegin burada Favor (HEB isimli markete ait) yarismaci olmak icin cok bastiriyor, hemen her gun promosyon var ve cok iyi algoritma kosturuyorlar. Ama sanirim ilk iki siradakine yetisemiyor.
    Eger bu ikili (DoorDash ve GrubHub) bir eyalete girdiyse bunlari almakta fayda var.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @RoadtoNewLife Lokal uygulamalar genelde en populer olanlardan daha az sayida cagri aliyor. O nedenle genelde populer olanlar o bolgede de (lokallerden) daha iyidir. Bunlar GrubHub, DoorDash, UberEats, Postmates vb. Ornegin burada Favor (HEB isimli markete ait) yarismaci olmak icin cok bastiriyor, hemen her gun promosyon var ve cok iyi algoritma kosturuyorlar. Ama sanirim ilk iki siradakine yetisemiyor.
    Eger bu ikili (DoorDash ve GrubHub) bir eyalete girdiyse bunlari almakta fayda var.

    Teşekkür ederim


  • Merhaba, Atlanta’dan bildiriyorum. Bizim bölgenin en iyisi GrubHub akabinde ise Doordash diğer uygulamarın kazançları iyi olmadığı için pek tercih edilmiyor sanırım bu benim şahsi gözlemim. Hesap açma konusu ise biraz zorlu oluyor. Doordash’i geldikten sonra 2. ayda GrubHub’u ise 6. ayda açabildim. İlk geleceklere tavsiyem telefon hattı aldıktan hemen sonra ssn’i beklemeden başvuru yapmaları yönünde böylece zaman kazanılmış olur. Kazançları oldukça iyi tam zamanlı çalışılırsa ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gelir elde edilebilir.


  • @ahmett, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Merhaba, Atlanta’dan bildiriyorum. Bizim bölgenin en iyisi GrubHub akabinde ise Doordash diğer uygulamarın kazançları iyi olmadığı için pek tercih edilmiyor sanırım bu benim şahsi gözlemim. Hesap açma konusu ise biraz zorlu oluyor. Doordash’i geldikten sonra 2. ayda GrubHub’u ise 6. ayda açabildim. İlk geleceklere tavsiyem telefon hattı aldıktan hemen sonra ssn’i beklemeden başvuru yapmaları yönünde böylece zaman kazanılmış olur. Kazançları oldukça iyi tam zamanlı çalışılırsa ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak gelir elde edilebilir.

    Atlanta'da Grubhub 2 Doordash 1 yıllık drive experience istiyor. Bu süre Amerikan ehliyetini aldığımız gün baz alınarak mı hesaplanıyor?


  • @RoadtoNewLife GrubHub, Doordash ve Lyft için ehliyet süresi kısıtlaması yok. Uber’in bir yıl koşulu var ama bu koşulu yoğunluk durumuna göre esnetiyorlarmış diye duydum ayrıca bir yıl dolmadan hesabı aktif olan biri ile tanıştım. Kuralı esnettiklerini o söylemişti. Diğer delivery uygulamalarını 8 aydan beri sahip olduğum ehliyet ile aldım ve kullanıyorum.


  • @ahmett, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @RoadtoNewLife GrubHub, Doordash ve Lyft için ehliyet süresi kısıtlaması yok. Uber’in bir yıl koşulu var ama bu koşulu yoğunluk durumuna göre esnetiyorlarmış diye duydum ayrıca bir yıl dolmadan hesabı aktif olan biri ile tanıştım. Kuralı esnettiklerini o söylemişti. Diğer delivery uygulamalarını 8 aydan beri sahip olduğum ehliyet ile aldım ve kullanıyorum.

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Grubhub'ın sitesinde birçok eyalette 2 years drive experience yazıyor ondan sormuştum. Atlanta da aynı şekilde


  • @RoadtoNewLife Sanırım Uber’in yaptığı gibi o tür kuralları esnetiyorlar. Ehliyet ve geçerli sigorta olması durumunda başvurmakta fayda var.


  • Çok sağolun, bol kazançlar


  • @caglaror Yaklasik 1 haftadir es zamanli ve tekil (gunune gore) DoorDash, GrubHub, Favor ve Postmates yaptim. Bazi gozlemlerim (duzensiz yazacagim):

    • Favor HEB market zincirine ait oldugundan az da olsa market teslimati (CurbSide) ve dogrudan market alisverisi gelmektedir. Bu teslimatlarda tip fazla olabilse de cok fazla zaman aldigindan goreceli olarak tercih edilebilir de edilmeyebilirde.

    • Favor herhangi bir promosyon vermediginde 2.1$/teslimat (yol-sureden bagimsiz) vermektedir. Uzerine musteri verirse tip veriyor.

    • Favor uygulamasinda cok fazla zorluk var (alisveris itemlarini birakamamak gibi, ucretlendirmenin yanlis gosterilmesi gibi).

    • Favor'un dogrudan anlasmasi olan restoran cok az oldugundan genelde kendi kredi-debit melezi kartiyla restoranda siparis verilip odeniyor. Bu net zaman kaybi demek.

    • Favor'da diger uygulamalarda olmayan fotograf paylasma (musteriye sormak icin) ve dogrudan chat ozelligi var.

    • Favor'da schedule var ama run dedigi saatlik kosulari da yapabiliyorsunuz. Arttirmak sizin elinizde. GrubHub da da siparise acik konumuna gecerseniz schedule sahibi driverlarin almadigi ya da o an driver olmayan durumlarda size siperisi veriyor. Zaman siniri olmadan bunu yapabiliyorsunuz.

    • Favor sapka, canta ve t-shirtlerini satiyor (16-25$). GrubHub ucretsiz veriyor. DoorDash bazen satiyor bazen bedelsiz gonderiyor.

    • GrubHub ve Doordash schedule ile calistigindan surekli bir takip gerektiriyor ve schedule aldiginizda o bolgeden baslayip birakmamanizi istiyor. Birakma durumunda puan kaybina ugruyorsunuz, deaktivasyon riski doguyor.

    • DoorDash ve GrubHub onceden siparisi online alabildiginden gittiginizde cogu zaman siparis hazir oluyor, mukemmel. Girip alip cikiyor ve eve teslim ediyorsunuz.

    • Sabahtan aksama (10 saat) GrubHub yapildiginda standar bir gunde 100-150$ arasi kazanabiliyorsunuz.

    • Toplam geliri maksimize etmek icin GrubHub ve DoorDash ayni anda yurutmeye calistim cok zorlandim. Kacirdigim siparisler oldu. Postmates her zaman dolgu olarak arada yapilabilir. 2-3$ veriyor ama kati kurallari yok en azindan.

    • Alisveris yerleri (Mall vb.) ve kavsaklari yakin yerlerde soteye yatip bekliyorsunuz. Gece cok uzak mesafelere cagri geliyor tip iyiyse (1$/mile) gidilir degilse gerek yok.

    • DoorDash harita uzerinden bolgelere gore saatlere gore (genelde yogun ve gec saatlerde) +2$, +3$ promosyon veriyor.

    • Favor genelde cok dandik promosyonlar veriyor (14 delivery de 140$ garanti gibi).

    • Genelde icki deliveryleri en cok kazandiranlar. Once ickiler aracta birakip imza aliyorsunuz ve Id goruntulyorsunuz (arkadaki barkodu okutuyorsunuz). Sonra alkolu teslim ediyorsunuz. Alkol sadece 21 yas uzeri ve sarhos olmayanlara veriliyor.

    • GrubHub ucret kirinimini onden gosteriyor (ekstra tip sonradan gelirse o da arti). Favor, postmaster, gosteriyor, doordash gostermiyor.

    • Bu uygulamalarin hicbirisi mature degil. Cok ugrastiriyor ve zamanla alisiliyor. Her basamakta islemi tamamlamadan programda ileriki adima gecmeyin. Cogu uygulamada (sanirim hepsinde) teslim edildi basamagi cok basitce gecilebiliyor, boylece adres kayboluveriyor. Bu teslimati tamamlayamamakla sonuclanir.

    • UberEats bu ara sofor ariyor ama bulamiyor diye duydum. Odemeleri de digerlerine gore daha iyiymis. Firsat bulursam onu da denemek istiyorum.

    • Tum delivery islerinde daha az yorulup, daha az milage yapip daha az yakit harciyorsunuz. Ama ekstrem gunlerde bile kazanimi 15$/saat ya azcik geciyor ya da gecmiyor. Saati 10$-15$ olarak dusunebilirsiniz. Bu gun xmas eve oldugundan yaklasik 4 saatte 18$ kazanabildim sadece Favor yaparak.
      Amazon flex kutu dagitimi yapsaydim 3 saat icin 54$ veriyorlardi (18$/saat).

    Tum sirketler size kolaylik saglamayi degil daha fazla teslimat yapmayi hedefliyor. O yuzden beklentinizi min tutun.

    Sonuc: Genel anlamda Lyft, Uber gibi rideshare (sivil taksicilik) daha yuksek kazanc/saat sagladigindan daha tercih edilebilir durumda. Ama zorda kalinirsa GrubHub ve DoorDash de yapilabilir.


  • @caglaror muazzam bilgiler. Harika bir inceleme. Teşekkürler.


  • @caglaror
    detaylı anlatımımız için teşekkür ederim,

    Favor uygulamasını önceden duymuştum, Türkiye piyasasına yakın zamanda girmiş ispanya merkezli glovo ya çok benziyor, eğer arzu ederseniz arkadaşlar, glovo yaparak Türkiye'de ne kadar kazanç elde edilebileceğini glovo sürücilerinden bir arkadaşımız kendi facebook gruplarında paylaşmış bu gönderiyi burada paylaşabilirim, böylelikle aynı iş Türkiyede yapılsa ne kazanılır ne kazanılmaz, masraflar nelerdir onu görebiliriz sanırım


  • Bu uygulamaların birçoğunun haftaya, aya, mevsime göre farklı faydalarının bulunmaları elbette bir rastlantı değil.İster tam zamanlı, İster ek iş olarak düşünülsün, bu uygulamaların var olması çok iyi bir seçenektir. Sayın @caglaror'un da belirttiği gibi 1 mile = 1$ gibi bir kriter belirlenirse daha iyi gözlem yapma ve kazanma şansı bulunabilir. Bu kazançlar birçok etkene göre değişebilir elbette. Web terminolojisinde şöyle bir ifade vardır. "content is king." İçerik kraldır. Uygulama bazlı girişimlerdeyse ise kral algoritmadır ve algoritma her şeydir. Doordash, Grubhub, Uber, Lyft, Instacard vs. bu tip uygulamaların dinamikleri, gücünü algoritmadan alır. Algoritmada her parça bir değişkendir. Bütün otonom karar verme mekanizmasınızı tetikleyen de değişkenlerin birbirleri ile olan ilişkileridir. İşte bu ilişkiler, bu uygulamaların bütün taraflarını, bir puanlama, rayting sistemine dahil eder. Dolayısı ile herkes bir yarış içindedir ve bu yarış ön plandadır. İşin teknik kısmını veya sosyolojisini incelemek veya tartışmak gibi bir amacım yok ama günün sonunda totalde elde ettiğimiz faydalar veya faydasızlıklar :), bu yarışın doğal bir sonucudur. Örneğin bu uygulamalar arasından x bir uygulamada, bir ile beş arası bir rayting sisteminde diyelim ki biz üç yıldıza sahibiz. Sipariş bölge bazlı X'e düşer, X bölgede bulunan kabul oranı yüksek ve reytingi 5 yıldız sürücüye, müşterinin verdiği tip miktarı, kendi ödediği taban ücret miktarı ve bunlara benzeyen bircok kritere gore değişkenleri harmanlayıp isteği yollar. Bu sürücünün siparişi kabul etmemesi de algoritmada bir değişken olarak tanimlidir ve başka bir değişken olarak, bölgede çevrimiçi olarak bulunan üç yıldızlı bizi yedekte tutar. Biz de kabul etmedik diyelim ve bölgede restaurant yakınlarında sürücü yok diyelim. Bu kez algoritmada belirlenen dinamikler çalışmaya başlar ve peak pay devreye girer. Bu siparişi alana artı 2 dolar da ben veriyorum der X. Belirlenen süre içerisinde miktar arttıkça kabul oranı da artar. Birçok durumun bir çok olası senaryosu uygulamada tanımlıdır. Tanımlı olmayanlar da gerçekleştikçe kendine ayrılan yerde, klavuz olarak kayıt altına alınır.
    Kesin olarak her uygulama böyledir diyemeyiz elbette ama işler arkaplanda buna benzer yürür. Uygulamanin, musterinin, sürücünün, isyerinin hepsi oylanır. Dedigim gibi bu iyidiri veya degildiri tartismiyorum. Ama bu yaris taraflari ister istemez işte iyi olmaya teşvik eder.


  • @Sefa Algoritmalar candir. Ama burada durum bir tik farkli. Ornegin risk analizi yaparken varligi halinde risklilige katkisi (katsayi olarak ) 2.5 olan bir kriter yoklugu halinde riski 100% yapiyor.
    Delivery ozelinde, yeterli surucu, dukkan, musteri varsa algoritma tikir tikir isler. Atamalar kriterlere gore yapiliyor. Ama surucu azaldiginda ilgili siparis zaman diliminde kacinilmaz olarak size atiyor isterse schedule olmasin.
    Ornek vermek gerekirse sehrin kuzeyinde saat 11PM de 1 driver varsa siparis hic surucunun olmadigi DT dan gelmisse (20mile) o surucuye atama gerceklesiyor isterse puani sifira yakin olsun. Surucu sayisi arttikca listede altta kalan surucu her durumda siparis atamasi almaya devam ediyor, ta ki suruc sayisi anlik siparis sayisindan fazla oluncaya kadar. Bu sefer diger suruculerin kabul etmedigi siparisleri bu surucuye vermeye devam ediyor.
    Cok kabaca, Austin bolgesinde tum rideshare ve delivery islerinde surucu sayisi hala az. Talep oldugu surece surucu is aliyor. 2 gundur dukkanlar kapali ve herkes evde yiyor. Aksama kadar 1 talep bile alinmayabilir (ki kimse deliverye cikmadi).
    Yogun surucu olan bolgelerde havuc-esek modeli tikir tikir calisiyor, promosyonlar, algoritma sonucu verilen kararlar vb. Ama en dusuk katsayili kriter surucunun puani. Cunku is (tasima) gerceklesmesi kotu gerceklesmesinden daha onemli. Iyi ki rekabet var 🙂


  • @caglaror evet abi rekabet herkesi canli tutuyor. ☺


  • Merhaba bugün forumun haberler başlığında üzücü bir haber okudum
    Haberler https://yesilkartforum.com/forum/post/110693
    Benim merak ettiğim uber,DoorDash, Lyft yada benzeri şirketler için çalışırken kendi eyaletinizde kara listeye aldığınız bölgeler oluyormu?
    @caglaror


  • @Muhtaradana Sehrin guneyinde aractan inmek istemeyecegin mahalleler var. Delivery de cok nadir uzaga gidersin ama Lyft de hemen her yer olasi.


  • @Muhtaradana Doordash'da restaurantı ve gideceğin yeri, kabul etmeden önce uygulamadan görebiliyorsun. Istersen kabul etmeyebilirsin.


  • @Sefa merhaba sefa bey Türkiyede online platformlardan tekel ürünleri satmak yasak, sanırım Amerika'da Favor gibi uygulmalarla alkol, sigara gibi ürünlerin satışı yapılabiliyor, size sipariş geldiğinde bu sipariş içeriklerini görebiliyormuyuz yoksa market bize hazır bir paket mi veriyor


  • @Muhtaradana Alkolde kutu olarak gorunuyor, detayi goremezsiniz, yiyeceklerde detay vardir. Favor'da herhangi veya dini nedenlerle alkol tasimak istemezseniz uygulaman Alkol delivery icin kapatma secenegi var. Boylece size alkol siparisi gelmiyor. Soyle bir detay da var, adi belli alkol satici dukkanlara gidiyorsaniz zaten %99 alkol alacaksinizdir. HEB gibi herseyin oldugu marketlerde normal alisverise de dahil olabilirler.


Benzer Başlıklar

  • 69
  • 2
  • 140
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum