Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @badman cok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibidir😌


  • Yaklasık 1 hafta once kesfettim burayı.Sizlerin yazdıklarini okumak beni cok mutlu ediyor.Insallah dosya numaralari buyuk olan arkadaslara sira gelir ve yine insallah tum arkadaslara cikar da amerika da bir bulusma gerceklesir :))


  • Artik ulke sartlarindan cok fazla gocnek isteyen insan var bu ulke ne yazikki donanimli insanlarini kaybediyor ve insanlar gitmektr tamamen hakli



  • @crywolf34 cok guzel izlemeyenlerin izlemesini tavsiye ederim 2. Bolumude cok guzel


  • Evet bu kanal gercekten guzel isler yapiyor her videosu ayri guzel


  • Bu ileti silindi!

  • Ara ara burda vakit geçirmek keyifli oluyor biçok noktada aynı fikirdeyiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @egeada DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhabalar bende yeni uyelerinizdenim☺
    Bir sorum var sizlere
    Biz eşimle bu yıl ilk defa başvuru yaptık yanlız şimdi kontrol ettiğimde eşimin Doğum tarihini 79 değilde 78 yazmışım bu elenme sebebi midir sizce😔

    hosgeldiniz. Bu gibi durumlarda vize alip almayacaginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar veriyor ama arkadaslarin dedigi gibi genelde bu konularda anlayisli Ankara Konsoloslugu, o nedenle buyuk ihtimal sorun olmayacaktir sizin durumunuzda da.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    ""@Erdal adaletsiz bir durum degil eslerin ikisine de cikmasi diyelimki hem bana hem esime cikti benim surecimi devam ettirdik esimin surecine devam etmedik gcyide aldik ama amerikaya giris yapmadan ben öldüm o zaman nasil olacak""

    CEVAP:hak sahiplerinden birinin ölümü sonrası(resmi makamlardan onaylı) diğer eş bundan etkilenmez hak kaybı yoktur.aynen süreci devam ettirir.

    gocmen vizeler ABD disinda ise yaramiyorlar, Green Card'a cevirebilmek icin ABD'ye vize suresi bitmeden giris yapmalisiniz. Eger ABD'ye girmeden esin olumu gerceklesmisse kimin DV1 vizesi sahibi oldugu onemli, yani cekilisi kazandigi. DV1 sahibi kisi girmeden DV2 ve DV3 vizesine sahip es ve cocuklar giris yapamiyorlar.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    crazycels:dikkat edersen arkadas orda "gc yi aldık" demiş.nerden almış, usa ankara elçilikten ve orası da amerikan toprağı sayılır yani ülkeye giriş yapılmış sayılır. hiçbir sorun cıkmaz.bu gibi durumda olan varsa bana ayzsın catır catır hallederim.21 yas altı bekar cocuklar isterlerse anna babalarıyla gitmek zorunda değiller,daha sonra da gidebilirler.

    bence orada gozde hanim vizeden bahsetmis, "ABD'ye giris yapmadan" diye eklemis zaten soruda. Buyukelcilik topraklarinin o ulkenin topragi sayildigi bir sehir efsanesi, resmi anlamda hicbir gecerliligi yok maalesef 🙂

    Gocmen vizenizin suresi bitmeden ABD'ye giris yapmazsaniz gocmen vizeniz gecersiz olur. Kapidaki CBP gorevlileri sizi gecersiz bir vize ile iceri sokmaz. Maalesef ABD vatandasi olmadan haklarinizi cok kisitli olarak arayabiliyorsunuz.


  • Bu ileti silindi!

  • @badman yanlışınız var resmi dvlottery sitesinde yazıyor zaten kazanan kişinin ölmesi durumunda diğer aile üyeleri de hakkını kaybetmiş olur diye.


  • Amerikaya gidip green cardlarını ellerine aldıktan sonra ölürse o zaman sorun değil ama giriş yapmamışsa hiçbiri alamaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    ölüm mücbir sebebtir ve uluslararası hukukta hak kaybına sebep olmaz.bütün dünyada böyledir.

    temel hak ve hurriyetler konusu disinda hak kavrami bizim algiladigimizdan cok farkli isliyor. Hukumet ayri bir program kuruyor ve kurallarini kendi belirliyor. Size adil gelmeyebilir, haksiz gelebilir ama programin kurallari belli. Sizin dedikleriniz kulaga hos geliyor ama uygulamada boyle olmayacak, siz istediginiz kadar mucadele verebilirsiniz. Eger resmi yonergeleri okursaniz, olum durumunda dosyanin kapandigini ve digerlerinin DV programi hakkindan yararlanamayacagini okursunuz. Hukumet uygulamalari bu sekilde belirlemis. Keske sizin dediginiz gibi olsa ama oyle olmayacagini biliyorum 🙂 Tabii ki bu forumda tartisarak ne kurallari, ne de uygulamalari degistirebiliriz, benim tek amacim bilgilendirmek. O nedenle bu konuda daha fazla yorum yapmayacagim.


  • Bu ileti silindi!

  • @badman evet ama bir daha ki sene yapar ilk başvuruda çıkarsa tabi


  • @badman Burada nick name ini hatirlamadigin biri cevaplamisti sanirim : Evliliginiz Green Card cekilisi oncesi yani yillardir ( veya inandirici delliler baka seyler suphesiz vardir ) bir evlilik varsa edinilen haklar korunuyor....

    Eslerin de cekilise katilmasi sansini teorik olarak artirir ( 2 kat ) ama akil ve vicdan a gore olmasi gereken soyledir ama : Eslerden birine cikti otekine de cikmissa iptal edilmelidir bu iptal digerlerine imkan verilmesi gerekir. Sonucta evlilikler Green Card uzerine yapilmamis olsa gerek. Ciftler suphesiz samimice ifade edecekleri icin bir sorun olmayacaktir yani karsinizdaki gorevliye somut herturlu kanitlar sunulabilmektedir nede olsa ...

    Eslerden biri sabikali diyelim zaten ciftir bunlar ayirmayalim diye red edilebilmesi gerekir .

    Sonucta son satirda CEVAP diye yazdiginiza gelecek olursak : Hak kaybi yoktur ifade edilmisti .

    Cevabinizin ilk baslarinda ben oyle bir cumle kullanmadim dolayli aktarma desem o yazdiginiza oyle de bir sorus bicimim anlamim yoktu tekrardan ne yazmisim okumanizi oneririm ama burada da tekrardan ifade ettim lakin.

    Cift olmanin avantaji kaldirilmasi gerekir. Her cifte bir sans verilmeli bence ne de olsa Green Card icin evlilik yapilmadigini varsayiyorum. Olay sadece olumle hak kaybi kaygisi meselesi degil ifade etmek istedigim.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum