Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

• Selamlar, öncelikle göstermiş olduğunuz ilginize çok teşekkür ederim.
    Sığınmacı olarak Amerikaya göç etmekle, eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek arasında çok büyük bir fark yok sanırım.
    Sunmam gereken bir evrak yada bunu başlatmak için atmam gereken adımlar sıralaması nedir acaba ?

• @andaj hocam benzer bir konuyu zaten açmıştınız ve sayın @crazycells cevap vermişti diye hatırlıyorum.

• @Rhonster, içinde söyledi: Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

@andaj hocam benzer bir konuyu zaten açmıştınız ve sayın @crazycells cevap vermişti diye hatırlıyorum.

bu bolumdeki sorulara Muslu Hukuk Burosu cevap verdiginden, sayin @andaj kendilerine durumunu sormak istemis olabilir. Bilginize.

• @andaj, içinde söyledi: Türkiyeden Eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek

Selamlar, öncelikle göstermiş olduğunuz ilginize çok teşekkür ederim.
    Sığınmacı olarak Amerikaya göç etmekle, eşcinsel olarak Amerikaya göç etmek arasında çok büyük bir fark yok sanırım.
    Sunmam gereken bir evrak yada bunu başlatmak için atmam gereken adımlar sıralaması nedir acaba ?

Sayın @andaj,
    Eşcinsel olmak nedeni ile ABD’ye göç etme talebi iltica başvurusunun bir çeşidini oluşturur. Bunun için ilk şart ABD’de olmaktır. Böyle bir talep Türkiye’den yapılamaz. İltica talebi “Membership in a particular social group” sosyal bir grubun parçası olmak nedeni ile yapılacak bir başvurudur. Grubun nasıl tanımlandığı başarı şansını etkileyecektir. Ayrıca Türkiye’ye dönmekten can kaybı veya işkence görme korkunuz olması gerekir. Sizin veya aile üyelerinin eşcinsel durumdan dolayı fiziksel, psikolojik veya sosyal zarar görmüş olmanız gerekir ve bunu kanıtlayabilmeniz gerekir. Size verebileceğim genel bilgiler bunlardır.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    131 Bakış
    K
    Merhaba , benim sorum olacak bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik .1. Sorum farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ? 2. Sorum Ben ABD ye eşimden önce girip iltica başvurusunda bulunduğumda eşim turist vizesiyle ABD ye girmek istediğinde senin eşin iltica etmiş diyerek havaalanında sorguya alma , TR ye geri gönderilme gibi kapıda sıkıntı yaşaması mümkün mü ?
  • Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    806 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @US_LA_Turk, içinde söyledi: Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak Merhabalar 7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez). Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu? Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim Sayın @US_LA_Turk, Vatandaş olduğunuz takdirde esinizin vize sırasına girmesi gerekmez. Onun için her zaman yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeşil kartlı olduğunuzda ise esiniz sadece vize bülteninde sırası geldi ise yeşil kart başvurusunda bulunabilir. F2A kategorisi. Size linkte vize bültenini gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-november-2021.html Bu bilgi her ay değişebilir. Eğer evli değilseniz o zaman nişanlı vizesi ve başka opsiyonlar da olabilir. Nerede evlendiğiniz sureci ve işlemleri belirler. Bekleme suresi surece göre değişir. Sureci nerede başlatırsanız sureci de genelde orada beklemek ve sonuçlandırmak gerekir. Örneğin TCde evlendi iseniz esinizin TCde beklemesi gerekecektir, ABD’de evlenirseniz esinizin surecin sonuçlanmasını ABD’de beklemesi gerekecektir. Her durumda boşanma ilamınız ve İngilizcesi gerekecektir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    5 İleti
    395 Bakış
    T
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla
  • 0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    M
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi @mümine, içinde söyledi: Amerikan Vatandaşının İran Vatandaşı ile Nişanlılık Vizesi Kuzenim Amerikan vatandaşı. İnternetten bir kızla tanıştı ve nişanlandı. Kız İran vatandaşı.Türkiyede nişanlandılar kızın ablası ve eniştesi Türkiye de yaşıyorlar. Şimdi kız da Türkiye’de yaşıyor. Acaba kuzenimin nişanlılık vize başvurusunda bir sorun çıkar mı? Kızın İran vatandaşı olması problem yaratır mı? Teşekkürler.... Sayın @mümine, Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması ekstra bir sorun çıkaracaktır. ABD’ye seyahat yasağına tabii ülkelerden biri Irandır. Nişanlı kızın İranlı olması ve Türkiye’de yaşıyor olması nedeni ile waiver alması (ABD’ye seyahat yasağından muafiyet alması) gerekecektir, aksi halde kuzeninizle ABD’de yaşayamayacaktır. Muslu Hukuk Bürosu olarak bu tur waiver başvuruları yapmaktayiz. Waiver kriterlerine bakıp basari sansını değerlendirmeden waiver başvurusu yapmak olumsuz sonuç verecektir. Bu nedenle her waiver yapmak isteyene waiver yapması tavsiye edilmez. Ayrıca son durumlardan dolayı Iranla herhangi bir bağlantısı olan kişilerin ABD’ye giriş çıkışlarında ciddi problemler yaşanmaktadır. Teşekkürler. Yanıtınız İçin çok teşekkür ederim. Bu durum biraz can sıkıcı olsa da inşallah bir çözüm yolu buluruz. Acaba İran vatandaşına öğrenci vizesi de mi verilmiyor?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k