(H1B) Çalışma Vizesi
-
Görünüşe bakılırsa USCIS H1B lotosu için $10 başvuru ücreti getirecek.
Ne kadar ihtimal vermesemde aklıma acaba DV lotosu içinde gelir mi sorusu geliyor.@crazycells konu hk değerli yorumunu merak ediyorum :)

-
@FreeWoRLD 20m insan katılıyordu sanırım dv sistemine, 200m dolar :) Mantıklı bu paranın bir kısmını da göçmenler adına bir fon kursalar devlete yük oluyor tartışmaları da son bulur.
-
@Nothing-Man Ben olsam kesinlikle düşünürdüm :)
-
@FreeWoRLD Yapılmaması hata bence de, bu başvuruyu yapan insanlar için 10 dolar hiç bir şey paranın bir kısmını illa ki hiç ederler ama her sene her sene bu para toplanıp dediğim gibi bir fona aktarılsa hiç bir sıkıntı kalmaz.
-
H1B vizesi ile alakalı olarak, özellikle tecrübeli arkadaşlar iş başvuruları için hangi sitelere yönelmemiz gerektiğini, veya H1B vizesi için yayınlanan iş ilanları hangi tarihlerde yayınlanıyor ya da her zaman mevcut oluyor mu? Kendilerinin önerebileceği şirketlerde var ise bunları bizlerle paylaşabilirler mi?
-
bir tanıdığımız H-1 exempt visa kapsamında bir üniversiteden teklif aldı . Sorumuz, burslu olarak ve f1 vizesi ile öğrenim gördüğü Sam Houston da aldığı ücret ve burs kesilecek mi.
-
@oz-engineer, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
H1B vizesi ile alakalı olarak, özellikle tecrübeli arkadaşlar iş başvuruları için hangi sitelere yönelmemiz gerektiğini, veya H1B vizesi için yayınlanan iş ilanları hangi tarihlerde yayınlanıyor ya da her zaman mevcut oluyor mu? Kendilerinin önerebileceği şirketlerde var ise bunları bizlerle paylaşabilirler mi?
su konu ve linkedin iyi bir baslangic yeri olabilir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/148/amerika-da-is-arama-sureci-ve-tavsiyeler/
-
@Ziya-Palıgu, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Sayın yetkili; oğlum, F-1 ile doctoral research assistant pozisyonunda 1.5 yıldır Sam Houston State Üniversitesinde bulunuyor. Bu kapsamda aylık ücret ve ders ücretlerinin bir kısmını karşılayan burs alıyor. Şimdi H-1 exempt visa kapsamında bir üniversiteden teklif aldı. USIC'e başvuru yapıldı. Şimdi her ikisinde de çalışacak. Sorumuz, Sam Houston da aldığı ücret ve burs kesilecek mi. Üniversitedeki hocalar biz kesmeyiz demiş. Ama buradaki bazı konuyla ilgili bilgisi olan şahıslar, kesilmesi gerekli. iki yerde birden çalışamaz ileride (green Card sürecinde) sorun olur demişler. işin aslı nedir. kesilmeden devam edebilir mi. Üniversitenin ücreti çok yüksek, karşılanmaması durumunda çalışmasının anlamı kalmayacak. Size Sam Houston'un ücretleri belirten kabul mektubunu gönderebilirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
bursun kesilmesi bulundugu doktora programinin sartlarina bagli. Eger is yeri bu programda kalmasinda sorun cikarmiyorsa ve universite de bu programda devam ederken bu iste calismasinda sorun cikarmiyorsa bursu devam eder diye tahmin ediyorum.
Peki kendisi asil olarak ne yapacak? Cunku genelde bu tur teklifler "full-time" olarak yapilir. Eger bu sekilde bir anlasma ise, ikisine ayni anda farkli statulere devam etmesi cok makul gorunmuyor.
-
@crazycells h1b vizesine başvuranlar konsoloslukda mulkata giriyormu
sanki internette bir yerde girmiyor diye gördüm -
@yapay-zeka, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@crazycells h1b vizesine başvuranlar konsoloslukda mulkata giriyormu
sanki internette bir yerde girmiyor diye gördümHayir, giriyorlar. Vize almalari lazim ABD'ye girebilmeleri icin.
-
USCIS Announces Implementation of H-1B Electronic Registration Process for Fiscal Year 2021 Cap Season
-
@crazycells tesekkur ederim, oldukça yararlı oldu.
-
@crazycells Diyelim ki şirket sponsorluğu kabul etti ve sirketin yaptığı mülakatı geçtiniz, şirket USCIS e başvurması için sizden hangi belgeleri istiyor?Sirketin orada iken başvurması için pasaport ve biyometrik fotoğraf göndermemiz gerekecek midir?
-
@crazycells Diyelim ki şirket sponsorluğu kabul etti ve sirketin yaptığı mülakatı geçtiniz, şirket USCIS e başvurması için sizden hangi belgeleri istiyor?Sirketin orada iken başvurması için pasaport ve biyometrik fotoğraf göndermemiz gerekecek midir?
Bir ise basvuru yaparken ne tur belgeler gerekiyorsa onlari isterler. Nufus bilgileriniz, diploma ve egitim gecmisiniz, referanslariniz, CV, sertifikalariniz, sicil belgesi vs. gibi belgeler isteyeceklerdir diye dusunuyorum...
-
@crazycells, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Bir ise basvuru yaparken ne tur belgeler gerekiyorsa onlari isterler. Nufus bilgileriniz, diploma ve egitim gecmisiniz, referanslariniz, CV, sertifikalariniz, sicil belgesi vs. gibi belgeler isteyeceklerdir diye dusunuyorum...
Bundan bahsetmiyorum, işe giriş belgeleri tamam eyvallah ama sonuçta bu işveren USCIS tarafına da bir vize başvurusu yapıyor, bu başvurudan sonra da aynı greencard gibi bir loto çekiliş yapılarak seçilme sağlanıyor, greencard başvurularında artık pasaport isteniyor, acaba H1B vizesi için işveren şirket başvuru yaptığında o basvurudada pasaport istiyorlar mi diye soruyorum ?
-
Bundan bahsetmiyorum, işe giriş belgeleri tamam eyvallah ama sonuçta bu işveren USCIS tarafına da bir vize başvurusu yapıyor, bu başvurudan sonra da aynı greencard gibi bir loto çekiliş yapılarak seçilme sağlanıyor, greencard başvurularında artık pasaport isteniyor, acaba H1B vizesi için işveren şirket başvuru yaptığında o basvurudada pasaport istiyorlar mi diye soruyorum ?
vize almaya calisiyorsunuz ve vize basvurusu yapiyorsunuz :) dogal olarak pasaport bilgileri de isteyeceklerdir. Ayrica ABD'de en gecerli kimliginizin pasaport olacagini unutmayin, vereceginiz bilgiler pasaporttaki bilgilerle uyusmali.
-
vize almaya calisiyorsunuz ve vize basvurusu yapiyorsunuz :) dogal olarak pasaport bilgileri de isteyeceklerdir. Ayrica ABD'de en gecerli kimliginizin pasaport olacagini unutmayin, vereceginiz bilgiler pasaporttaki bilgilerle uyusmali.
Eskiden greencard başvurularında pasaport gerekliliği yoktu :) , burada başvuran kişi Türkiye'den basvuruyordu, ama şimdi böyle bir gereklilik getirdiler, H1B de ise işveren Amerika'dan başvuru yapıyor, orada da pasaport gerekliliği getirilmiş veya başvuru doneminde ihtiyaç olmayadabilir, bunu sormuştum :) Ama yinede teşekkür ederim, greencarda geldiyse bu gereklilik, bundada olmaması düşünülemez diye düşünüyorum. Sadece bilen varmı diye sormuştum detay bir bilgi.. yinede teşekkürler ilgilendiğiniz için :)
-
Yazilim alaninda doktora yaptim ve su an Ogretim Uyesi olarak Turkiyede bir universitede calisiyorum. Bu vizeye durumum uygunmu ve bu yil cekilise nasil katilabilirim. Tesekkurler...
-
@Mirza-Efe, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Yazilim alaninda doktora yaptim ve su an Ogretim Uyesi olarak Turkiyede bir universitede calisiyorum. Bu vizeye durumum uygunmu ve bu yil cekilise nasil katilabilirim. Tesekkurler...
once bir is bulmaniz lazim, is buldugunuz kurum/sirket size sponsor olacak ve adiniza basvuru yapacak.
-
Merhabalar. Bilgisayar mühendisiyim. 1 buçuk senedir amerikalı bir firma için resmi bir bağım olmadan yazılım yapıyorum. B1vizesi aldılar normal bir davetiye yazısıyla.10 yıllık çıktı vize de. Bu süre zarfında 2 kere birer ay olmak üzere amerikada kaldım. Şimdi bana sözleşme yapıp oradan maaş vermeyi başlayacaklar ve benim adıma çalışma vizesi başvurusu yapacaklar. Bundan sonraki süreç nasıl ilerliyor?
Teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum