@heleniki DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlar herkese merhaba,ben ve eşimde bu yıl başvurumuzu yaptık ve hepiniz gibi heyecanla bekliyoruz.Aslında heyecan yapan benim eşim hangi gün çekildiğini bile bilmiyor
Ben bir konuyu merak ediyorum.Bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.Benim Türkiye'de çalışmam için geçerli engelli raporum var.lisans mezunuyum.elbetteki diplomamın ABD'de denklik sorunu olacaktır. Esasen sormak istediğim ABD'de engelli bireylerin çalışma olanakları nasıldır? Türkiyedeki gibi engelli kadrosu ile işe giriş imkanı var mıdır? Benim bu durumumun avantaj ve dezavantajları nelerdir? Bilenlerden ve özellikle ABD'de yaşayanlar bilgilerini paylaşırsa benim gibi raporu olan kişilerde faydalanacaktır.Çok teşekkür ederim hepimize hayırlısı olur umarım.
Bircok is imkani vardir ama kendi calistigim postaneden ornek verecek olursam sagir dilsiz, tekerlekli sandalyede olan ve hatta mental problemi olan calisanlar mevcut. Ise basvuru formunda nasil bir disability niz var belirtiyorsunuz. Bu disability e gorede sinavda yada interview da size yardimci olacak kisi tayin ediliyor. Sonrasinda ise sinavdan aldiginiz puana gore disability si olmayan insanlarla ayni kosullarda degerlendiriliyorsunuz herhangi bir ayrincilik olmuyor