DV2021 Bekleme Odası
-
milyar dolarlık bir şirket nusret 3 elemanın alacağı paraya göz dikmez.ferit şahenk var ortaklar arasında halka açılmayı düşünüyorlar böyle haberler ile anılmak istemezler.
nusret ile çalışan bir kaç kişi ile konuşmuştum ve personeline sahip çıkan ve hakkını veren biri diye anlatmışlardı. -
ya biraz empati yaptım ama abd de bile haftalık 2bin dolar çok iyi para değil mi ? bence nusret haklı gibi geldi burda ayda 8 bin dolar bi garson başka nerede alabilir ki tabi bu benim düşüncem :D
-
@gokcell Sizin zihniyetiniz deki insanlarla maalesef konuşmanın bir anlamı yok.Rica ederim bundan sonra benim direkt olarak yazdığım bir paylaşıma fikir belirtmeyiniz. Bende aynı hassasiyet ile siz/sizin yaptığınız bir konuşmaya müdahil olmam.Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkürler.
-
@akıf_turk demekki abd de tip önemli bişey patronun çalışanın tipini almaya yetkisi yokmuş adamlar demekki farkındalarmış biliyolarmış yani yasal yolları yüklü tazminat alacağını düşünmüşki mahkemeye vermişler
-
@gokcell fikir belirteceğiz derken cinsiyetçilik yapmayalım lütfen.
-
@roccorocco, içinde söyledi: Pi Seven Restoran'da Is Duyurusu (Saratoga / New York)
@Nothing-Man tip boxlar genelde bos. Cunku kredi karti kullanimi cok yaygin. Adamlarin sisteminde ve yazar kasa sisteminde tip icin ayri bir yazilim var. En az yuzde 15 ten baslayip yuzde 25 e kadar tip ver butonu var. Sistem oyle bir sistemki seni bahsis vermeye zorluyor sanki. Mesela kasiyer tutari giriyor, musteri olarak sen sifreyi girdikten sonra hemen bahsis uyari kutucuklari cikiyor Musteriler herhangi bir orani/tutari secip kartindan tahsil ediliyor ve garsonun hesabina yaziliyor. Gun sonundada tipin dagilimi yapiliyor.
-
Bu üstte yazan arkadaşımız abd de restoranda çalışıyor, ve oradaki tip olayını güzel bir şekilde anlatmıştı bana, bu konuyada güzel bir örnek oldu.
-
https://www.haberturk.com/yapay-zeka-bir-yil-icinde-olecek-kisileri-tespit-etti-2539901 gündem değişsin yapay zeka ekglerden 1 yılı kalan hastaları doğru tahmin etmiş abd de yapılmış araştırma
-
@akıf_turk Burda alamaz dediğiniz gibi.ama burada değil. Bu konuyu da paylaştım, ülkemizde çok iyi olan patronlar çalışanın sigortasını asgari den bir çok işi de faturasız yapar ha oldu ki vergi çıktı süre dolmadan yüzde 3 den 8 den fatura satın alır.Devleti dolandırır, dünya da devlete en çok vergi veren evet bizlerizdir belki aama devletten vergi kaçırmada da yine bizler birinciyiz.Burada olan her zaman çalışana olur,patronlar bu ülkede işssizlik fonundan dahi para alıyor.
-
@haymatlos_ türkiye de doktora gidiyorsun yüzüne bile bakmıyor .neyin var kan iidrar tahlili rontgen emar usg sonuçlara bakıp ilaç ver .yakın zamanda zaten doktora ihtiyaç kalmayacak.
-
@birumut bende ekg de bişey çıkmamıştı ultrasonda çıkmıştı doktor ısrar edince tahlil vs. konusunda tıp alanında zaten en çok kullanılacağı alan ameliyat vs. birde istatistik isteyen işlerde
-
@haymatlos_ geçmiş olsun .Türkiye de bu araştırmayı yapan ve yazılım yapmaya çalışan birileri var.tahlil ve rapor sonuçlarına göre tanı ve tedaviyi sistem otomatik yapacakmış.
-
@birumut teşekkürler
-
@Nothing-Man dediğim gibi empati yapmaya çalıştım ama abd de yaşamadığım için yaptığım empati sağlıksız oldu türkiyede hak hukuk alamadığımız için bütün dünyayıda öyle sanıyoruz ve aynı şekilde türkiyede parayı patron kazanıp bizde köle olduğumuz için herkesin öyle olmasını umuyoruz galiba zaten garsonlar kazanmış davayı almışlar haklarını ne güzel :)
-
uykusuz safak bekleyenler el kaldırsın
-
Bu ileti silindi! -
selamun aleyküm cümleten günaydın hayırlı işler bol kazançlar. günümüz neşeli ve huzur içinde geçsin inşallah.
-
aleyküm selam , amin cümlemize inşallah
-
@Oktay-İbiş @haymatlos_ 79 doğumlular 80 jenerasyonuna göre çok şanslı bence. ne varsa bütün kötülükler bizim başımıza geldi. lise kredili sistemin son kurbanları olmak bile buna bir örnek.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum