DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mehmetcan93 teşekkür ederim


  • @Atlantis00, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @nicky İlk katıldığım zamanki heyecanım olsun çok isterdim şu an cidden. O heyecan ve bekleyişte çok güzeldi. Güzelleştiriyordu insanın hayatını. Planlar yapıyorduk, gideceğimiz yerlere bakıyorduk, şu arabayı alırım, şuralarda bunları yerim vs. gibi. En güzeli de kesin sana çıkacakmış gibi hissettirmesiydi. Hani bana kesin çıkacak hissediyorum cümlesini kurabilmek bile bir lütufmuş. Şimdi öylece oturmuş bekliyoruz günün gelmesini. Tabii yıllarca katılıp hala ilk zamanki gibi heyecanla bekleyenlerde var tabii o ayrı. Ben ikisinin ortası gibi bir şey oldum artık. Arada bir heyecan uğrar sonra geçtiğimiz Mayıs ayında koskoca bir ''HAS NOT BEEN SELECTED'' yazısını görünce hissettiğim duyguları hatırlar ''sakın fazla umutlanma, büyük hayal kırıklığına uğruyorsun sonra kaptırma kendini'' diye tembihlerim kendi kendimi.

    aynısı,2 yıl önce ilk sonuç açıklanacağı gün kiralık evler filan bakıyordum biriktirdiğim bir miktar döviz bile bozmuştum o gün çevredekilere kazandığımı duyurup yemeğe çağırmak için 😃 hnbs yazısı görünce dünyalar başıma yıkıldı,2. hnbs yazısında çok bişi hissetmedim hayata normal devam etmiştim bu sefer çıkmazsa öyle etkisi olmaz gibi 1. defada çıkmayınca insan tokadı yiyor


  • Herkese iyi pazarlar , forum kızışmış yine 😀 " Anı yaşayın arkadaşlar " Amerigaya gidersek 1 yıllık plan hazır param hazır diye düşünmeyin . Boşverin bunları düşünecek çok zamanınız olacak 😀 Buradan haberi bile olmayan bir abi ile muhabbet etme imkanım oldu , kendisinin söylediğini yazıyorum .

    15 yıldır başvuruyorum , Nerde yasayacagım nerede kalacagım , ne tarz ev tutacagım , nasıl işler yapacagım , ne araba alacagım , cocuklar nerelerde okur , nasıl yaparız , nerden ucak bileti airbnb tutarız vs gibi bir sürü plan yaptım . 15 senedir biriktirdim , Tr de bu yüzden bir sürü fırsat kaçırdım , hiç bir sey sahibi olamadım , her fırsat elimden kaçtı , Gc de bana cıkmadı . Hoş çıksaydıda bir önceki sene için yaptıgım plan bu sene tutarmıydı bilmiyorum . Az da olsa sonucta ordada dengeler degişiyor . Örnek veriyorum benım zamanımda uber aşırı aşırı iyiydi . Şimdi Ayda 3k-5k arası ortalama kazandırıyor ( eyaletten eyalete degişir dedi ) artık plan yapmıyorum . Çıkarsa bakıcaz dedi .

    Anı yaşayın , Bu heycan bir daha gelmeyecek . Zaten mülakat alana kadar Ankaradan bunlar için bir sürü zaman olacak ...

    Yukarıda yazılmıştır elbette ki ama kendi düşüncemide söyleyeyim .

    Arkadaşlar biz bir ortadoğu halkıyız , %1000 enflasyon ile mücadele ediyoruz . Çalışkansanız , ailem için herseyi yaparım derseniz , iş seçmezseniz , benim akademik kariyerim var ben walmartta mı çalışıcak adamım demezseniz , dünyanın hiç bir yerinde aç kalmaz iş bulursunuz .

    Kusura bakmayın ama bu böyle ... Orada sıfır insan olacagız yeniden başlayacagız , burdan 100k dolar götürelim 4 dolara ekmek alırken ilk 1 sene TL - Dolar kıyası yapcagız .

    Ben anı yaşıyorum . Keyfin yerinde çıkmazsada seneye , olmadımı seneye , olmazsa seneye 40 a kadar devam sonrasına Allah kerim .

    Anı bozmayın lütfen .

    Saygılarımla


  • @SYTSNGR Çok iyi yazmişsin abi. Hayat su gidi akıp gidiyor elimize gelen fırsatlari degerlendirmek lazim sırf green card bekleme ile olmaz.
    Allah herkesin gönlüne göre versin.


  • Daha önce bu forumun müdavini olupta , greencard kazanıp amerikaya giden ve youtubede evli ve 3 çocuklu diyr yayın yapan bir çift var buraları hala okuyorlarsa kendilerine selam olsun ,

    Yok denecek kadar az dil , 2 ögretmenlik kariyeri ve bir koca yasanmıs ömürü geride bırakıp oraya göçtüler .

    şuanda 1,5 yıldır ordalar ve Evin hanımı ev ve cocuklar ile ilgilenip aradada ev yemekleri hazırlıyor bazı kişilere ( belki bırakmıstır ) Eşi beyfendide ilk sene bir türkün yannda ups kargoda calıstı . Sımdıde uber yapıyor ayda 4-5k kazanıyorlar , ve tek söyledikleri " Çocukların hayatı için buradayız " demek .

    Ve bu insanlar 40 tan sonra oraya kavustular . izlemenizi öneririm .

    Her videolarında biz geçiniyoruz şükür diyorlar , onlar dedikçe benim içim rahatlıyor , ferahlıyorum .

    Onlarda anı yasadılar , şimdide az ile çok anı biriktiriyorlar ..

    Anı yaşayın , zaman kısa kuşlar uçuyor ...

    Saygılarımla


  • @SYTSNGR Hocam söylediklerinize katılıyorum ancak bu anı yaşama olayı biraz orta yaşlı insanların işi. Zamanında sokaktan geçenin işe alındığı, herkesin arabasının olduğu, kelepir fiyatına alınan arsalardan tarlalardan 10ar 20şer daireler düşen insanlara bunu anlatabilirsin ama şuan gençlerin çoğu günü zor kurtarıyor. Sen şimdi ucu ucuna kirayı yetiştiren çocuklara anı yaşayın, çekiliş sonuçta çok takılmayın dersen en hafif tabiriyle sana kızarlar 😀 Bu çekiliş Türkiye'de insanca yaşamak için sabırla kendi sıralarının gelmesini bekleyenlerin çekilişi.


  • @Atlantis00 bence heyecanlı olmamak daha güzel. Çünkü heyecanlı değilsek eğer ihtimalin çok düşük olduğunun farkındayız demektir. Hayal kurmak tabii ki çok güzel çok heyecan verici ancak bazen bu heyecan bize ihtimalin az olduğunu unutturuyor ve çıkmadığı zaman hayal kırıklığının derecesini arttırabiliyor. Çok fazla heyecanlanmamak yani bunu çok önemsememek hnbs gördükten sonraki üzüntü durumunu daha hafif bir şekilde geçirtir bize şahsi düşüncelerim bu şekilde.


  • Yaşamak istediğiniz anı kendiniz oluşturun diyorum noktayı koyuyorum 🙂 green cardın artısı alım gücü daha yüksek bir ülkede çalışma izni sunması.. farklı bir ülkede yeniden başlangıç şansı.. evet malesef aslında hepsi bu.. 2020 sonrası gc başvurduğu için düşük faizle bedava konutları kaçırıp parasını inatla dolarda tutup zillowdan ev bakan kardeşlerim selam olsun sizlerede.. anı yaşamak hayaller kurmakla zıt şeyler değil ikisi bir arada gayet mümkün..
    Amerika hayaliyle yanıp tutuşurken gözümüzün önünden geçen fırsatlara bakmamak olmaz olmamalıda.. yüksek enflasyon yüksek faiz yüksek kur.. aslında birçok fırsatta doğurabiliyor bu tip olağandışı durumlar bunlarıda iyi değerlendirebilirseniz kendi anınızı kendiniz oluşturduğunuz düzende yaşayabilirsiniz.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @Tarık-Batış Bu işleri geç Rikiiii, bu işleriii geççççç Elbet bir gün kardeşim Elbet bir gün 🇺🇸🗽


  • @korki İnanılmaz heycanlı olmaları , yada 50k para biriktirmeleri , veyahutta tutupta ev , araba , airbnb , ucak bileti bakmaları , yada 1 senelik birikim yapmaları iyi hissettirecektir tabi ki ama , çekilişi kazandırmayacak yada hiç birşeyleri olmaması düşünmeyip hayal kurmamaları kaybettirmeyecektir . Elbetteki yasal statü ile gidilmesi için yapılacak olan her girişim dogru bir yoldur .

    Fakat bunları düşünürken hayatı kacırmak , bu kötü bişeydir .

    Ben 1987 istanbul dogumluyum , varsa bu yıllarda istanbulda dogan arkadaslarımız , ülkenin en güzel zamanlarının , istanbulun en iyi döneminde yasamıs birisi olarak , o zamanların kıymetini şimdi anlıyorum .

    Ve o anları kaçırmıs birisi olarak şuanda üzülüyorum . ve anı yasayıp heycanlanmak , çıkmazsada geçenlerde söyledigim gibi iliklerime kadar üzülmek istiyorum .

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @SYTSNGR Zamanında bunu yapıyordum ben mesela. Daha sonra farkında vardım ne kadar yanlış yaptığımı. Tek odak noktam ABD olmuştu. Ev, araba bakmalar gezilecek yerler vs. ne kadar gözümde büyüttüğümü hissettim bir süre sonra. Yaşadığım anın değerini küçültmüşüm aslında. Şu an mesela dediğim gibi hiç eski heyecanım yok. Daha çok anın tadını çıkarıyorum. Çıkarsa o zaman tekrar araştırmaya devam eder gideriz nasipse. Dediğiniz gibi çok araştırınca çekiliş şansı artmıyor çok güzel söylediniz. Bazı insanları tenzih ederek söylüyorum çünkü onların tek umudu ABD olabiliyor fakat benim fikrim bir süre sonra insan o kadar gerçeklikten uzaklaşıyor ki bir an sanki orada yaşıyormuşsun hissine kapılmaya başlıyor. Her sabah sağlıklı şekilde uyanabiliyorsanız hayat güzeldir arkadaşlar.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    İyi akşamlar forum ailesi yazıyı ve tüm bilgileri yazdım ds260 ile ilgili yarın sabah mıyoksa çarşamba sabah mı ekleyelim bilemedin


  • Vay be
    1 sene bekledik ve sadece 5 gün kaldı 🙂


  • @Atlantis00 Sonuna kadar katılıyorum hocam , Ben 2020 yılında bir almanya işim sebebiyle %85 olarak resmi yollar ile gidecek birisiydim , Sonra süreç tepetaklak oldu 2 sene içerisinde .. 2 sene boyunca hep aklımız oradaydı gittik , gidiyoruz , aman par biriktirelim , aman harcamayalım vs diyerek 2 sene ot gibi geçirdik sözde gidecektik ya hani 😀

    2 sene sonra kapılar bir bir kapandı , sonrası 2 sene depresyon bunalım , kaçan bir sürü fırsat , aile içi bir sürü sıkıntı ..

    Şuanda yine ailecek amerika süreci dogdu karsımızda duruyor .

    Fakat bu sefer hiç birsey dusunmuyorum . Çıkarsa çocugun gelecegi için gidecegiz , ne olsa yapacsgız , o yasayacak biz hayatımızı idame ettirecegiz ..

    Fakat çıkmazsa ölüp bitmeyecegiz . Bu sefer bir daha bir daha bir daha çıkana kadar ...

    İşte o yukarıda yazılan yazılarda belirtilen tel umudu Abd olan aile biziz ama bizde Takdiri ilahi adalete bıraktık artık ...

    Anı yaşıyoruz 😀


  • @ayvalik10 yarın için oyumu kullanıyorum🙋🏼♀


  • Arkadaşlar selam bir şey sormak istiyorum. Önceki adresleri sorduğu formda bir şey dikkatimi çekti sizlere de sormak istedim.

    Ben Eylül 2012- Günümüze kadar istanbulda ikametgahım var. Fakat;

    Eylül 2014- Mayıs 2014 arası bilecikte yurtta yaşıyorum.
    Haziran 2015- Eylül 2017 arası Bilecikte bir eve taşınıyorum.(3 ay yaz tatillerinde istanbuldaki ikametime dönüp geri geliyorum.)
    Eylül 2017- Şubat 2018 arası erasmusa gittiğim için Polonya'da yurtta yaşamış oluyorum.
    Şubat 2018-Eylül 2018 arası tekrar bilecikteki evimdeyim fakat
    Eylül 2018-Şubat 2019 arasında tekar polonyaya gidip yurtta kalıyorum.
    Şubat 2019-Mayıs 2019 arası bilecikteki evimdeyim. Sonrasında ayrılıp evime geri taşınıyorum.

    Şimdi formda bu bilgileri girerken tek seferlik mi girmem gerekiyor yoksa adresleri sürekli biriyle başlayıp diğeriyle bitirip devam etmem
    mi gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?


  • @SYTSNGR Bu hayatta en önemlisi sağlik. İlk önce Allah tan saglik dilerim. Sonrasi illaki gelecektir. Hayat hepimize ayni zorlugu vermiyor ama bu hayata küseceğimiz anlamina gelmiyor. Çalişip çabalamaktan asla vazgeçmemek gerekir. Belki bugün Amerika olmuyacak ama yarin x bir yerde fırsatının çikacağını bilemezsin. Dalinan hayallerin gerçek olmasi dileği ile herkese iyi akşamlar. 🙂


  • @kelala bu bölümde eski ikamet ettiğin yerleri yazıyorsun e-devlet üzerinde Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama kısmından sistemde hangi adreslerde ikamet ettiysen çıkıyor. Bildiğim kadarıyla bunları girmen yeterli

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 Bu sene ds260 cılar gelmedi valla geçen sene herkes habire sorup duruyordu her sayfa neredeyse bıktırmışlardı kendilerinden 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum