Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @filth_grinder DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Konsolosluga DS260 ile ilgili bir soru yoneltmistim ve bu gun formumun acildigina dair cevap geldi. Haziran basinda mulakat bekliyordum ve tam anlamiyla soke oldum. Neyse formu tekrar kapatip submit ettim hemen.

    Sizce hala Haziran basina mulakat sansim var mi ?

    ceac a girip ds260 formunuzun sag ust kosesinde ne yazdığına bakar mısınız? kcc mi yazıyor yoksa ankara mı?


  • @periscope KCC yaziyor maalesef 😕


  • ilginç elçilik normalde kcc ye yönlendirirdi. dosyanız bizde değil diye.


  • @periscope yukaridaki soruma soyle bir yanit aldim az once konsolosluktan;

    ''Gorusme tarihiniz henuz belli degildir. Formdaki degisiklikle ilgili olarak gorusme tarihinizde bir degisiklik yapilmaz.''


  • @greenaxe 1.000 lira 250 dolar yapıyor, eğer 1.000 lira vermek sizi bu kadar yoracak ise Amerikaya göçmek ekonomik açıdan daha da büyük psikolojik baskı yaratabilir üzerinizde. Tabiki 1.000TL ülkemizde büyük para ama Amerikaya göçmek için en az 5.000-10.000 dolar gibi bir paranızın olması sizin bu zorlu göç dönemini huzurlu ve sorunsuz geçirmenizi sağlayacaktır ki 250 dolar 5-10bin dolar yanında o kadar büyük bir meblağ değil.

    GC'ın turist vizesi gibi kullanılamayacağını bildiğinizi var sayarak, eğer göçmeyip kartı alayım dursun mantığında iseniz, en çok 6 ayda bir amerikaya gidip gelmeniz lazım ki GC'niz sorunsuz bir şekilde devam etsin. Buda size ekstra masraf getirecektir.

    Konuya tüm yönlerden bakmak karar vermenizi daha kolaylaştırcaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @efooja DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar herkese,

    Formu çok efektif kullanamasam da elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.

    Sizlerden bir konuda yardım rica ediyorum, ilk başvurumda 14000lerde olacak şekilde green card a hak kazandık, her şey buraya kadar normal 🙂 Malum aylar süren bir bekleyiş olduğu için ben o arada hamile kaldım, bana yaklaşık 20 gün önce 2 Nisan tarihine görüşme verdiler.
    Ne zaman doğum olacak vs bilmediğim için mail gönderemedim ama netleşince mail yazdım 28/03 tarihinde doğum yapacağım ve bebeğimin evraklarının o tarihe yetişmeyeceğini düşündüğüm için değiştirme talep etmek istedim. Arama ile ulaşmak mümkün olmadı, https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/users/sign_in sitesi ve teline ulaştım bana bir mail adresi verdiler, onlara mail atmamı ve yeni tarih için irtibata geçeceklerini ilettiler.
    Bugün mail göndermişler tarihi değiştirmek için iki türlü yöntem var, resmi internet sitesinden başvurun ya da tarihiniz geçtikten sonra tekrar başvurun vs gibi. Yani düzgün bir yönlendirme elimde yok, zaman da az kaldı. 02 Nisan tarihinde orda olamayacağım aşikar, Ankara'ya sağlık kontrolüne de bu halde gidemem.

    Bu konuda bana yardımcı olacak, yön gösterecek biri olursa çok çok memnun olurum.
    Herkese sevgiler.

    Sizi dogru yonlendirmisler aslinda, cunku yapmaniz gerekenler aynen dedikleri gibi. Mulakata gitmeyeceksiniz, daha sonra mulakat icin hazir oldugunuzda verdiginiz linkten yeni bir mulakat isteyeceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenaxe maalesef karsiniza cikar mi cikmaz mi bilmiyorum. Siz aslinda Turkiye'deki devletle ilgili bir soru soruyorsunuz, Green Card sureciyle ilgili bir soru degil...
    .....

    Tek basina bu olayin vize almaniza engel olacagini zannetmiyorum ama bir onceki cevapta verdigim surecin uzun surme ihtimali var.

    Bu arada diger arkadaslarin da endiselerine katiliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder sorun olmaz buyuk ihtimalle. Mulakatinizin ertelenecegini zannetmiyorum.


  • @asilcenk Hocam ben 11bin dolar ila ne yapacam diye düşünüyorum ailecek gidiyoruz orada ufak paralar hala. ilk aşama için iki kız bir hanım şöle bir hesap ettim en az 18bine ihtiyacım var 🙂 zorluk çekmek istemiyorsam tabi bekar olsam para önemli değildi ama bir ay idare etsin yeter. @greenaxe


  • Herkese kolay gelsin... birkaç konuda sorularım olcak arkadaşlar.. hepsini bi konuda toplayayım dedim. 1-Mayıs ta current olan arkadaşlardan mail alan var mı yada dosyası nvc durumundan değişen?? 2- mülakattan ne kadar önce hesaba para koymalıyız bu konuda tecrübeleri olanda aktarabilir tecrübelerini.. 3- mülakat mail i aldıktan sonra konsolosluka göndermemiz gereken yeni bir form oluyor mu? 4- Görüşmeler her ayın ilk haftası mı oluyor ? Herkese bol şanslar yolumuz açık olsunn


  • @maranty
    1-Mayıstakiler current olmadı cut-off oldudular bizim ds260 da dosya suanda kcc de yazıyor ve dvlottery sayfasında da değişiklik yok halen you have been selected randomly yazıyıor 😉
    2-Hesapta ne kadar erken para konursa o kadar iyi ama bir kere para koyup hesapta gösterdikten sonra vize alanda duyduk bu forum da yada başka yerde,duyduk
    3-Mulakat mailinden sonra herhangi bir belge konsolosluğa göndermiyorsunuz,
    4-Mülakatlar ilk on gün içinde oluyor genelde ama bazen mart ayı gibi ekstra durumlar olursa ayın ortasını geçebiliyor. bizde mulakat tarihimiz 11 mayısa kadar bekliyoruz ayın başlangıcı o şekilde izin verir anca 🙂


  • Soru: İki yaşındaki çocuk için de "Arsiv kayitli adli sicil belgesi" gerekiyor mu ? "Vukuatlı Nüfus Belgesi " var.
    Nisanda konsolosluk görüşmemiz var ailecek.

    Not: 15 den büyük 18 den küçük yancılar, edevlet şifresi alabiliyor. Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesini de alıyor internetten ancak vukuatlı/vukuatsız nüfus kaydı belgesi alamıyor internetten ("reşit değildir" iletisi çıkıyor). Bu durumda nüfus müd. veriyor elden.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Soru: İki yaşındaki çocuk için de "Arsiv kayitli adli sicil belgesi" gerekiyor mu ? "Vukuatlı Nüfus Belgesi " var.
    Nisanda konsolosluk görüşmemiz var ailecek.

    Not: 15 den büyük 18 den küçük yancılar, edevlet şifresi alabiliyor. Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesini de alıyor internetten ancak vukuatlı/vukuatsız nüfus kaydı belgesi alamıyor internetten ("reşit değildir" iletisi çıkıyor). Bu durumda nüfus müd. veriyor elden.

    Sadece 16 yasindan buyuk aile uyeleri icin gerekiyor.


  • teşekkürler @crazycells . Bebekler için "Arsiv kayitli adli sicil belgesi" de gerekmiyor diyebilir miyiz o zaman ?


  • Arkadaşlar merhaba,
    23 Mart tarihindeki 10:30 daki sağlık kontrolü için saat 10:00 da Unganlardaydık. Müsait olduklarından erken aldılar beni, eşimi ve 14 aylık kızımızı. Bankodaki kadın çok ilgili ve yardımcı oldu bize. İlk pasaport ve case no yu gösterir belgeleri verdik. Foto çekimi sonrası, dr. handan ungan ile muayenelere başladık. Bana ve eşime 3 er aşı yapıldı. Kızımın özel durumu olduğundan epikriz raporunu göstererek Hepatit A ve Grip aşısından muaf tutulduk. Aşağıda Düzen lab da kan, idrar ve röntgen sonrası toplam da 1 saat sürdü işlemler. Eşim ve ben kişi başı 210 dolar, bebek 100 dolar muayene ve aşılar için. Kan, idrar ve röntgenler için ise toplam 235 dolar. Toplam yekün ise 755 dolar ödedik. Öğleden sonra ardılar ve raporlarınız hazır yarın alabilirsiniz diye. Sorunsuz aldık raporlarımızı artık 9 Nisan daki görüşmeyi bekliyoruz. Umarım herşey yolunda geçer sorunsuz alırız vizelerimizi. Herkes için de hayırlısı olsun. Kalbinizden geçen gerçekleşsin.


  • @road2america hayırlı olsun.
    bir de mulakat mailiniz ne zaman gelmişti hatırlıyor musunuz acaba


  • @road2america hayırlı olsun 🙂 sizin ve eşiniz aşı kartı var mıydı acaba? geçirdiğiniz hastalıklara göre mi 3 aşı vurdular?


  • @gkhanfeez mail 25 inde geldi diye hatırlıyorum
    @damladav aşı kartımız yoktu ameliyat geçirdiniz mi diye sordu ve sonra kızamık kızamıkcık, grip ve hepatit A veya tetanoz vurdu diye hatırlıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    teşekkürler @crazycells . Bebekler için "Arsiv kayitli adli sicil belgesi" de gerekmiyor diyebilir miyiz o zaman ?

    Eger bebeginiz suc islemediyse gerekmiyor 🙂 Eger herhangi bir suc islediyse eminim konsolosluk duymak isteyecektir 🙂


Benzer Başlıklar

  • 516
  • 3
  • 11426
  • 1471
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum