DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keyifteyiz çok tebrik ediyorum, çok sevindim, yeni hayatınızda iyi şanslar dilerim


  • @keyifteyiz hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın 🙂
    okurken hem güldüm hem de baya gerildim inanın. 1.5 ay önce yaşadığım mülakat günü geldi gözümün önüne.
    ailenizle birlikte çıkacağınız yeni hayat yolculuğunuzda mutluluklar dilerim, herşey gönlünüzce olsun.


  • @keyifteyiz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • @serkanylmz çok teşekkür ederizz


  • @UnluEmre teşekkürler


  • @keyifteyiz vizeniz hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar, mutluluklar dilerim. Hikayenizi okurken hop oturup hop kalktım. Finali beğendim yolunuz açık olsun


  • @keyifteyiz her ne kadar evrak kabul esnasında sizi biraz sınamış olsalar da sonucu güzel olmuş. Vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşantınızda bol şans...


  • @ATS16 evet biraz fazla sınandık. 🤣 Teşekkürler


  • @Gulbahar-Demirci çok teşekkür ederim. Hala o anı hatırlayıp gülüyoruz eşimle. Sanırım büyük travma sahibi olduk😀


  • @keyifteyiz gecmis deneyimleri okuduysaniz kendisinden sık sık bahsediliyordu 😁😁😁


  • @jtcarlos çok fazla deneyim okudum ama hiç hatırlayamadım. Herkese güler yüzlü görevli geldi diye hatırlıyorum.


  • @keyifteyiz evrak alan bayandan bahsediyorsak , bana bol bol denk geldi okurken, mikrofon var orada konusmayin , dosyalari hisirtartmayin diye fircalarini 😁


  • Vizesini alan arkadaslari tebrik ediyor,yeni hayatlarinda basarilar diliyorum


  • @jtcarlos ahahah aynen öyle.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Vildan 0 Vildan 0 

  • UNGANLAR SÜRECİ
    Kızımla beraber çıktığım Greencard yolunda 21 Şubattaki mülakat randevusu için 16 Şubatta Unganlardaydık. Girişte DS260 konfirmasyon sayfası çıktısı, pasaport ve covid aşı belgesi verdik sonra orada fotoğrafımızı çektiler. E-devletten aşı kartı olup olmadığını sordular. Bizde yoktu vermedik.
    Not: Randevu aldıktan sonra gelen emaillerde, gelirken neler getirileceği bildiriliyor.
    Ve beklemeye başladık. Salonda çok İran vatandaşı vardı.
    Sıramız gelince Düzen Laboratuvarına gitmemiz söylendi. 58 ve 20 olan yaşlarımıza göre benden sadece göğüs röntgeni, kızımdan da göğüs röntgeni, kan ve idrar testleri istendi. Testler ve röntgen çekimi Unganların bir alt ve bir üst katlarında bulunan Düzen Laboratuvarlarında yapılıyor.
    Not: Testler için açlık gerekmiyor ve kimden ne isteneceği yaşa göre belirleniyormuş. Gerekli bilgi için şuraya bakın: https://www.doctorun.com/tr/testler-ve-gogus-rontgeni
    Muayeneye gelecek olursak, orada çok bekledik, sanırım öğle arasına denk geldik. Benim muayene çok sığ oldu, tansiyon ölçtü, sırtımı dinledi, Bazı hastalıklar saydı, bunlarla ilgili sorunum olup olamadığını sordu. Ne zaman yaptığını anlamadığım bir adet aşı yaptı. Muayene kısmını bana 1 adet, kızıma ise 2 adet aşı yapılarak geçtik.
    11:00 da girdiğimiz klinikten 14:30 da çıktık.
    Ertesi gün 11:30 civarlarında rapor zarflarını teslim aldık.
    Buradaki harcamalarımız toplamda 830 $ (Düzen Laboratuvarında 150 $ ve Unganlarda 680 $) olarak gerçekleşti. Ödemeler TL veya $ olarak yapılabiliyor.

    VİZE MÜLAKATI SÜRECİ
    Vize mülakatı için 21 Şubatta, 08:45 teki randevu için 08:30 da konsolosluğun önündeydik, ama o sırada 08:15 leri içeri alıyorlardı. Bir süre bekledikten içeri girdik. Konsolosluğa girişte neler yasak şuradan bakabilirsiniz:

    Giriş yaptıktan sonra mülakatların yapılacağı arka taraftaki binaya gittik. Hemen ön bankodaki görevli “Siz DV misiniz?” sorusunu hızlı sorunca tuhaf bir durum oldu bir an. Orada bize bir kağıt verdiler, okuyun bize geri verin dediler, özetle bu iş için harcadığınız paraların, olası red halinde iade durumunun olmadığı yazıyordu. Okuduk, geri verdik.
    İlk önce Vize ücreti için biraz bekledik. Ödemeyi iki defa 330 $ olarak kredi kartı ile yaptık. Çekim esnasında bir sıkıntı olmadı.
    NOT: Nakit yada kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Banka hesap kartları olmuyor. Kredi kartlarının yurtdışı harcamalarına açık olması gerekiyor. Her ihtimale karşı nakit ödeyecekmiş gibi gidin (çekim esnasında bir sorun olursa diye), ödeme için tam para götürün, bozuk para sıkıntı oluyormuş.
    Sonra belge teslim kısmına geçtik. Bu kısımda sıramız gelince bizden istenen belgeleri tek tek sıra ile verdik. Daha önce yaşananlar bizimde başımıza geldi ve belgeleri düzeltirken çok ses çıkıyor diye uyarıldık. Bankolara nasıl bir mikrofon sistemi koydularsa artık. Mülakatı da Türkçe istedik. Yalnız burada çok kaldık, kızımın yaşına takıldılar biraz, yan bankodan yardım alındı, bir hareketlilik oldu. (Kızımın 21. yaşının tamamlanmasına 4 ay bulunmakta.)
    Verdiğimiz belgeler,
    NOT: Mülakattan bir hafta önce email ile istedikleri belgeleri ve talimatları gönderdiler.
    İkimiz için ortak olarak;
    --- Pasaportlar,
    --- Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (e-devletten ingilizcesini çıkartabilirsiniz),
    --- Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devletten Aile Kayıt Örneği olarak çıkarttım.),
    --- 2 adet fotoğraf,
    --- Ödemesini yaptığımız vize ücretlerinin makbuzu,
    Asıl başvuru sahibi olarak da;
    --- Son bitirilen okulun diploması ve fotokopisi (Ben her ihtimale karşı hem lise hem de üniversite diplomasını götürmüştüm),
    --- Askerlik durum belgesi (e-devletten alabilirsiniz),
    --- Boşanma kararı orijinali ve yeminli tercümesi,
    --- Banka hesap dökümleri (iki bankadan belge vardı, ben ayrıca toplam para miktarının tablosunu ayrıca bir kâğıda çıkarttım Excel ile – toplamda 27.000 $ kadardı)
    --- Amerika adresi.
    NOT: DS260 formunu doldururken pasaportlarımız yoktu ve Amerika adresimiz belli değildi. Belge teslimi sırasında bunları verebilirsiniz.
    AIS kaydını istemediğini sonradan fark ettim, bunlar nasıl olsa AP ye kalır, o zaman tekrar güncelleyecekler nasıl olsa mı dediler, nedir, bilmiyorum.
    En son artık mülakat kısmına geçtik ve beklemeye başladık. Mülakata eşinden boşanmış 58 yaşında bir baba ve 20 yaşındaki kızı olarak katılıyorduk. Bu kısımda iki banko çalışıyordu, bir tanesi bize bakıyordu, diğeri de hep İranlılara baktı.
    Mülakatı biri görevli ve biri tercüman iki sempatik hanımla yapacaktık. Ve mülakat başladı. Yemin ve parmak izi faslından sonra sorular gelmeye başladı.
    --- En son hangi okulu bitirdin?
    Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü
    --- Bölüm 4 yıllık değil mi?
    Evet
    --- Amerika’da nereye gideceksiniz?
    Jacksonville, Florida
    --- Orada tanıdığınız biri var mı?
    Evet, kuzenim ailesi ile beraber orada yaşıyor, bir süre onlarda kalacağız.
    --- Tekrar evlendiniz mi?
    Hayır
    --- Siz evlendiniz mi hiç? (Kızıma sordu)
    Hayır
    --- Amerika’ya gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    Kendi mesleğimi yapmak istiyorum, ancak ilk zamanlar hizmet sektöründe çalışırım.
    --- Mali kaynağınız ne kadar?
    Toplam iki bankada 27.000 $ kadar.
    Bu arada görüşme sırasında devamlı bilgisayarda bir yerlere bakıp duruyordu görevli hanım. En son eline pasaportları aldı ve uzunca bir konuşma yaptı. Tamam dedim içimden bir sorun var, sonra tercüman hanım “biraz daha inceleme yapılması gerektiğini, email ile bir form yollanacağını, bu formu doldurup onlara hızlı bir şekilde onlara göndermem gerektiğini, incelemeye göre tekrar başka belge ya da pasaportların isteneceğini” söyledi. Pasaportlarla beraber yalnızca “idari işlemler” kısmının işaretli olduğu sarı kâğıdı bize verdi ve mülakat sona erdi.
    AP’ye kalarak hüzünlü bir şekilde akşam saatlerinde Ankara’dan ayrıldık.
    Eve gelince gündüz gelen maildeki DS5535 formunu doldurdum, DS260 formunda bulunan ev adresleri ve işyeri bilgilerini “This information is on my DS260 form” diyerek geçtim, diğer yerlerde bazı eklemeler yaptım. Ertesi gün öğlen, bir gün önce gelen emailde verilen email adresine formu gönderdim. Ardından Ds5535 formunuzu aldık, haberiniz olsun, ayrıca ne zaman sonuçlanır bilemiyoruz mealinde otomatik geri dönüş emali geldi. Beklemeye başladık, bakalım ne zaman sonuçlanacak.
    Umarım mutlu bir sonla sonuçlanır.
    Bu DV sürecinde çok soru sormasam da çok yararlandığım ve süreç bitene kadar çok yararlanacağım https://yesilkartforum.com sitesine, değerli bilgi ve tecrübelerini bizden esirgemeyen başta @gucarslan Beye ve diğer yöneticilere, ayrıca foruma katkı sağlayan tüm forum üyelerine teşekkür ediyorum. Süreçleri sonuçlanmış herkese yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Süreçleri hala devam herkese bol şans diliyorum, zira çok ihtiyacımız olacak.
    Biraz uzun oldu ama affınıza sığınıyorum. Aslında daha uzundu, kırpa kırpa bu kadar oldu.
    Herkese güzel günler diliyorum.


  • @Fırat-ERKAL bilgiler için teşekkür ederiz umarım hiç bir problem çıkmadan vizelerinize kavuşursunuz. son dönemde evraklar tam bilgiler tam olmasına rağmen AP süreci yaşayan talihli sayısı artıyor. Bu biraz ürkütüyor insanı. 3nisanda bizimde randevumuz


  • @Fırat-ERKAL çok gecmis olsun, umarim guzel sonuclanir 👍


  • @keyifteyiz Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Rizamrs Teşekkürler, umarım bu DV süreci hepimiz için güzel olur.


  • @jtcarlos Teşekkürler, umarım bu DV süreci hepimiz için güzel olur.


Benzer Başlıklar

  • 1485
  • 516
  • 3109
  • 3440
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum