• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. keyifteyiz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 61
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

keyifteyiz

@keyifteyiz

83
    İtibar
    196
    Profil Görüntülemeleri
    61
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

keyifteyiz Takip etme Takip Et

keyifteyiz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Tekrardan Merhabalar,

9,5 aylık stresli, gergin ve bol beklemeli gün bugün sona eriyordu. Ta ki mülakata 5 gün kala güvenlik soruşturması ile alakalı ilave aldığımız maile kadar.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/10212?page=511
      Linkteki maili aldıktan sonra @gucarslan danışarak , mülakata girmeden AP'ye kaldığımızı öğrendik.
      Bütün cevapları hazırladık ve gerekli bütün belgeleri yeminli tercüme yaptırarak ek olarak gönderdik. ( Mail Cuma akşamı 16:45'te geldi bizde Pazartesi sabah 11:00'de yanıtladık. ) Bu durum motivasyonumuzu düşürdü çünkü mülakat sonrası AP sürecimiz uzarsa istifa sürecimizi olumsuz etkileyecekti.

Sabah 08:00'deki mülakat görüşmemiz için 7:30'da oradaydık. İlk önce 07:45 randevularını ve soğuk olduğu için çocuklu aileleri içeriye aldılar. Bizde çok bekletilmeden tam 8:00'de içerideydik. Önce bankodaki görevli kadına pasaportumuzu verdik üstüne etiket yapıştırdı ancak sıra yazmıyor üstünde diğer bilgilerimiz mevcut, yan tarafta biraz bekledikten sonra isim ile vezneye çağrıldık. Orada 2 kişi için nakit 660$ ödedik ve sıra numaramız verildi sonrasında arka taraftaki bankoya sıramız gelince dosyalarımızı teslim etmek için geçtik. Dosyalarımızı bize gelen maildeki gibi sıraladık ancak bu şekilde talep edilmedi. İstedikleri belgeleri tek tek verirken diğer belgeleri kontrol etmek için hareket ettiğimizde görevli kadın hareket etmeyin diye bizi uyardı. Sonra heyecandan dosyalarda eksik vs. olmasın diye tekrar dosyayı çevirmemiz ile birlikte hareket etmeyin demedim mi mikrofon var sesiniz geliyor diye aşırı kızgın tersleyen bir surat ifadesi ile tekrar azarladı. Askerlik belgesini 3 sayfa olarak verdik ve bu ne biçim askerlik belgesi diyerek terkar tersledi. Askeri personel olduğumu e-devletten askerlik belgesi alamadığımızı işyerinden askerlik belgesini yazılı alarak bunu da yeminli tercüme ettirdiğimi belirttim. Görevli kadın bu nasıl bişey ya böyle bişey mi var diyerek üf püf yaptı. Banka dökümünü istedi bizde verdik ardından tapu ve araç ruhsatını verdik yine azarlayarak parça parça mı vereceksiniz dedi ve araç ruhsatına bakarak, bu ne yaa dedi. DS260 formunda klasikleşen hata olan anne kızlık soyadını ve oradaki adres bilgilerini düzeltmek için bir kağıda açık ve net bir şekilde yazılı halde kendisine uzattık. Kağıdı eline aldı ve bu ne garip garip ne yazıyor burda dedi. Bizde adresimizi değiştirmek istediğimizi ve anne kızlık soyadlarını düzeltmesini rica ettik. Bize bakarak formu daha dikkatli ve özenli doldurmanız gerekmiyor muydu diyerek tekrar azar yedik 🙂 (21 yıllık askerlik hayatımda bu şekilde hazırolda durduğumu bilmem 🙂 ) Azar yemekten bütün modumuz düşmüştü artık ( nerde o, herkes çok güler yüzlü diyen insanlar lütfen el kaldırır mısınız? 🙂 ) ilk başvuruda doğum tarihimin 84 olması gerekirken aceleyle 85 girmişiz ve farketmemişiz. DS260'da bunu düzelttik ancak müthiş kibar ve yardımsever görevli kadın bu duruma neden yanlış yaptınız ooo büyük hata kim doldurdu bunu diyerek bir azar daha işittik. (Artık şamaroğlanına dönmüş durumdaydık 🙂 ) Bu durumu kibarca anlattıktan sonra üfledi püfledi ve arkasındaki diğer görevli kadına sordu. Diğer görevli kadın, sorun olmaz falan dedi ama bizim aşırı yardımsever görevlimiz ise aaa olur mu ciddi bir hata dedi ve yine de işlemini yaptı. Ayrıca arada bir kaç kez İngilizce mülakat için sordu ancak biz Türkçe görüşmek istediğimizi belirttik. ( Okadar azardan sonra bırak İngilizceyi Türkçe bile konuşamaz olduk 🙂 ) Çıktıktan sonra AIS kaydı belgesini istemediklerini farkettik.
      Sonra gayet kibar bir şekilde 🙂 aynı numara ile yan tarafa gönderdi.

Bankonun karşısında 10-15 dk oturduk. Bu sırada gözümüz hep mülakat görevlisinde idi ve bizim evraklarımız ile ilgilendiğini farkettik. Birkaç kez bizim evraklarımızla arka tarafa giderek sorular sorduğunu tahmin ettik. Sonra numaramız yandı ve büyük an geldi. Aklımızda en derin soru AP sürecimiz ne kadar uzayacaktı! Karşımızda bir öncekinin aksine, çok tatlı, aşırı kibar ve güleryüzlü bir görevli kadın ve arkasında tercüman vardı.
      Öncelikle yemin ettik. Sırasıyla ;
      Mezun olduğunuz okul ?
      Daha önce evlilik yaptınız mı?
      Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
      Birikimleriniz?
      Amerika'ya gittiğinizde planlarınız nedir?
      Cevaplardan sonra vizeniz onaylandı 7 gün içinde PTT dedi.
      Biz o mail ve bir önceki görevli kadının motivasyonumuzu düşürmesinden dolayı ilk başta inanamadık, onaylandı kelimesini duyduktan sonra farkında olmadan yüksek sesle gerçekten miii nasıl yaa dedik, onlarda tekrar evet onaylandı dedi karşılıklı gülüştük. Saat 09:50 'de dışarı çıkmıştık.

Gelelim en önemli kısıma.... başta bıkmadan tüm sorulara cevap veren @gucarslan ve diğer tüm forum yöneticilerine, deneyimlerini aktarıp başkalarının yol haritasında küçükte olsa katkı sağlayan diğer bütün forum üyelerine sonsuz teşekkürler..

Sokak hayvanlarını da tabi ki unutmadık ...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      K
      keyifteyiz

Herkese selamlar,
      31 Ocak sağlık muayenesi deneyimimizi paylaşmak istiyoruz,
      Mülakatımız 21 şubatta olmasına rağmen, herhangi bir problem olursa diye erkenden sağlık raporunu almaya gittik (pimpiriklik baba yadigarı ve birazda mesleki deformasyon🤣).
      30 Ocak’ta Ankaraya vardık. Randevumuzu en erken saate yani 09:00’a aldık ki erkenden işimiz bitsin mantığındaydık.
      Sabah etrafta uzunca otopark aradık, bir arka sokakta otopark bulduk ve 10 dk yürüyerek Unganlara ulaştık.
      08:50’de 4. Katta kapının önünde sıraya girdik çünkü daha açılmamıştı. 09:05 te açıldı ve ilk biz çağırıldık, aşı belgemiz ve pasaportumuzu istediler. Daha sonra sandalyeye oturup fotoğrafımızı çektiler, eşime hamilelik durumu, daha önce doğum yapıp yapmadığını sordular.
      İşlem sonrası bir alt kata inmemizi söylediler.
      Alt kata indik ve aşırı enerjik sarışın bir hanımefendi kayak merkezlerine yönelik biraz sohbet ettik, bu sohbet bizim heyecanımızı biraz aldı diyebilirim. Daha sonra yine o sarışın ve güler yüzlü hanımefendi iki kişi için 95 dolar kredi kartı ile tl olarak ödeme yaptım, (TCMB alış kurunu baz aldıklarını gördük) önce ben daha sonra eşim kan verdik daha sonra akciğer filmi çektirdik. İşlemlerimiz 09:30’da bitti. 4. Kata tekrar döndük belgelerimizi verdik ve fiziksel muayene için 11:00 da gelmemizi söylediler.
      Aşağıdaki hoş kahvecide 1,5 saat keyifli vakit geçirdik.
      11:00 da yukarıda olmamıza rağmen 12:30 a kadar herkesi beklettiler ve soranlara sistemden onay/sonuç bekliyoruz dediler. 12:30 da doktorlar dışarıdan giriş yaptılar ve nedense onaylar birden açılmaya başladı. İlk olarak yine ben çağırıldım daha sonra eşim girmiş içeri, boy kilo ölçümünden sonra maske ve iç çamaşırı kalacak şekilde soyunun ve bu önlüğü giyin dediler. Önlüğü giydim ve Mehmet hocayı beklemeye başladım, geldi sırt üstü yatırdı ve sorular sormaya başladı. Ne iş yapıyorsun, nerede yaşıyorsun, orada nereye gideceksin, orada ne iş yapacaksın. Daha sonra ameliyat geçirip geçirmediğimi, şeker, tansiyon gibi hastalıklarımın olup olmadığını sordu, tansiyon aletini koluma taktı ve gitti, beklemeye başladım. O sırada eşimi muayene etmeye gitmiş, eşimle orada yapacağımız işe dair sohbet etmişler. Daha sonra ikimizede ikişer karma aşı yapıp muayenemizin tamamlandığını söyledi. Mehmet bey eşime 28 gün hamile kalmamasını söylemiş.
      Muayene sonrası 670 dolar ödeme yaptıktan sonra sonuçları yarın 15:00 da gelip alabilirsiniz dediler.
      Ertesi gün sonuçlarımızı aldık ve sorun olmadığını söylediler. Bu şekilde bir adım daha sonuca yaklaşmış olduk. Bu deneyimimizi sizlerle paylaşmak istedik.
      Herkese bol şans

K
      keyifteyiz
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan issued olduk. 🤣🤣 teşekkürler sayın psikolog

K
      keyifteyiz

Güneşli bir Ankara gününden selamlar herkese, çok garip bir gündü. Mülakata 5 gün kala aldığım mail ile ap ye kaldığımı öğrenmek moralimizi bozsada, biraz önce mülakattan çıktık ve vizemiz onaylandı. Detayları sizlerle en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Görüşmek üzere

K
      keyifteyiz

@steward59 malesef. Kaç yıllık olduğunuzun önemi yok. Maaş bodronuzda 3-1 yazması yeterli

K
      keyifteyiz

@yusufalak çok teşekkürler. Darısı herkesin başına

K
      keyifteyiz

@gucarslan 😀 artık gülsemmi ağlasammı bilemedim. Psikolog gibisiniz😀 iç rahatlatıyosunuz.

K
      keyifteyiz
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Merhaba,
      Bizim ilk başvurumuz ve eşime çıktı ilk 24 saat içinde Ds260 formunu doldurup gönderdik. Form çok zor değil ama bilgileri elde etmek biraz uğraştırdı hatta buradaki yorumlardan biri ile takıldığımız bir noktayı atlattık. Çok heyecanlıyız umarım mülakatımız iyi geçer.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      K
      keyifteyiz

@mamudo merhabalar , size benzer durumdayım. Yeşil pasaportumun süresinin dolmasına tam 2 yıl var. Olurda vizeyi kazanıp gidersek diye ikinci yeşil pasaportumu aldım (10 yıllık gönderdiler) oraya gittikten sonra pasaport çıkarma işlemleri çok zor, buradayken önleminizi alın derim.

K
      keyifteyiz
    • RE: Askeri personel olupta greencard başvurusunda bulunan var mı?

@gucarslan çok teşekkür ederim. Forumda gezinirken bu iletiyi görünce istemeden de olsa kafamda bir soru işareti oluştu. Detaylı açıklamanız için teşekkür ediyorum. Hakkınız ödenmez.

K
      keyifteyiz

keyifteyiz tarafından gönderilen son iletiler

@wanderer merhabalar, Ateşli silahlar ve kbrn eğitimim vardı. Bence her asker kişinin özellikle ateşli silah eğitimi oluyor. Evet dedim başım ağrıdı. Bununla ilgili yazımı profilimden bulabilirsiniz. Hayır diyenleride biliyorum. Buna çok takıldıklarını sanmıyorum. İş yerinden aldığım belgede bir cümleydi zaten. Şu şu isimli kişi komutanlığımız emrinde görev yapmaktadır ve askerlik görevinden muaftır. Yazdırdım ben. Muaf kelimesi yeterli bence. Ve en önemlisi yeminli tercümana tercüme ettirmeyi unutmayın

K
      keyifteyiz

@Not_Born_Yesterday harika bir yazı olmuş. Herşeyi anlatmışsınız. Asker olduğum ve görevde olduğum için ben de korkmuştum. Ateşli silahlar ve KBRN eğitimine evet demiştim bide..

K
      keyifteyiz

@wanderer merhaba. Kesinlikle yeterli olur. E devletten veya askerlik şubesinden alamıyorsunuz. Bende araştırmıştım. Görev yeri belgesi alıp tercüme ettirmeniz yeterli. Ben öyle yaptım

K
      keyifteyiz

@RuhunGemisi çok basit, şubat ayında mülakata giderken ben de silah altındaydım. Çalıştığım birlikten askerlik belgesi aldım. Askerlik görevinden muaf olduğumu özellikle yazdırdım ve daha sonra yeminli tercümana tercüme ettirdim (250 tl ) onu ibraz ettim, bir sıkıntı olmadı. Şu an 5. Ayımdayım amerikada😉

K
      keyifteyiz

@ahope bende bir sıkıntı olmadı. Asıl talihli eşinizmiş sanırım sizde de birşey olmaz.

K
      keyifteyiz
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@orkunktt Merhaba biz 45-50 gün içinde teslim aldık.

K
      keyifteyiz

@yusufalak bende iki hafta önce anahtarla girdim sorun olmuyor.

K
      keyifteyiz

@mervey mail içeriği neydi acaba?

K
      keyifteyiz

@yusufalak çok teşekkürler. Darısı herkesin başına

K