DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erme11 benim 1.7k numaram ama ankara yavaş giderse herkes düsünebilir ayrıca hak yeme değil sonuçta 55 bin kişi secilcek yada olaya tersten baksak 20k olan biri benden önce aldığında benim hakkımı yemiyor mu gibi?

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak Bu tip global bilgiler Ocak 2024 ile daha erisime acik olacak, simdilik ancak bireysel iliski varsa baska postlar ne yapiyor bilinebiliyor.


  • @symbi0te benim cümlemi 2 kez okudum ama bu verdiğiniz cevaplar cümleme uygun değil sizce hak yeme olayımıdır bu diye yazdım bizi etkilermi dedim iki cevaptada sölediğimle bağdaşmıyor benim hakkımı yiyor blabla bişey söylemedimki


  • @erme11 Dosya taşımayı kabul eden Viyana konsolosluğu "kota doldu" veya "randevular doldu" deyip sizi reddedebilir. Bu durumda etkilenmiş olursunuz.


  • @lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak Bu tip global bilgiler Ocak 2024 ile daha erisime acik olacak, simdilik ancak bireysel iliski varsa baska postlar ne yapiyor bilinebiliyor.

    Dediğiniz gibi daha hafta bitmedi ama, hafiften ben ümitsizlenmeye başladım bu ay için sanki boş geçecek gibi geliyor.

    İnşallah yanılıyorumdur hislerimde

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak Umarim yaniliyorsunuzdur. 🤞 🤞 🤞


  • @erme11 sonunda ünlem kullansaydim biraz agresif bir cevap olabilirdi benim ki tam tersine soru işareti kullandım cümle için fikrinizi sormak ve soru cümlesi oluşturmak için kendinizi savunmaya geçmenize gerek yok 😅


  • Arkadaşlar hak yeme gibi bir durum söz konusu değil, DV-2024’ü kazanan selectee sayısı 80,000 civarında, bunların içinden kazandığını bilmeyenler hiç bakmayanlar var, kazandığını öğrenip süreci başlatmaktan vazgeçenler var, kazandığını öğrenemeyen başvuru numarasını kaybedenler var, vs derken diyelim ki 60,000 kişi aile üyeleri ile birlikte DS-260 formunu doldurdu, applicant sayısı 143,000’e ulaştı, bu rekor bir sayı. Bu 143,000 kişi içerisinden 55,000’i alacak green cardı. O yüzden Türkiye’den kazananlar olarak CP, AOS tüm şartları zorlamamız lazım. Benim görüşüm cn’si 10-11 bine kadar olanların panik olmasına gerek yok, lakin cn’si 10-11 bin’den yüksek olanların current olur olmaz, dosya taşıma (CP) ya da geçerli ABD vizeleri varsa AOS şansını sonuna kadar zorlamaları görüşüne sahibim. Gördüğünüz üzere gelişmemiş ülkelerden kazananlar çok fazla, adamların aile üyeleri çok; örnek veriyorum Kırgızistan’dan 1 selectee ancak 5 kişilik applicant olarak bir ailenin vizesi onaylandığında 55,000 kişilik kotadan 5 tanesini almış oluyor.
    Zaten seçilen kişi adedinde bile hakkımız yeniyor.
    Panik yapmadan, planlı ve programlı bir şekilde ilerlemek lazım.
    Hepinize bol şans


  • @erenotti Hesaplamada bir yanlislik oldugunu dusunuyorum. 80k Case number olmasi lazim, dediginiz sekilde olmasi icin

  • ⭐⭐

    @Prm-oguzhan Yanında evlilik cüzdanı gibi bir kanıt götürürse sorun olmayacağını düşünüyorum

  • Yasaklı

    @Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan Yanında evlilik cüzdanı gibi bir kanıt götürürse sorun olmayacağını düşünüyorum

    Teşekkür ederim serap hanım


  • @Emre-Kurtulmuş merhaba.
    Yazdığımı şöyle açıklamaya çalışayım:
    DV 2022 Türkiye Kazananı : 2526 kişi,
    DV 2023 Türkiye Kazananı : 3383 kişi,
    DV 2024 Türkiye Kazananı : 3684 kişi.
    Bu bilgiler internette mevcut.
    2022 Excel'deki Ankara Mülakatları : 418 adet,
    2023 Excel'deki Ankara Mülakatları : 365 adet.
    Herkes tabii ki Excel'e kayıt olmasa bile Ankara'nın her yıl yaptığı mülakat sayısı birbirine eşit diyelim.
    CN'ler arası boşlukları bilmesekte ihtimal hesaplarına girince CN: 17000'lerdeki bir adaya yılbaşına kadar bekle ya da mart ayına kadar bekle de sonra olmazsa dosya taşımaya uğraşırsın demek bana göre o kişinin hayatıyla oynamak olur. Ankara'ya güvenmesin.
    Ankara 6 Şubat 2023'teki deprem zamanı mülakatları kesti mi : Hayır.
    14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce Nisan ve Mayıs aylarına mülakat vermedi. Halbuki mülakat verseydi 7-8 Eylül 2023'te mülakata randevuları ve sağlık kontrolleri olanlar da 2 ay öncesinden mülakatlarına gireceklerdi (2 aylık mülakatsızlık olmasa), belki de mülakat alanların sayıları CN:20000'leri bile görebilecekti.
    Ankara, Taşkent/Özbekistan'a Visa Bulletin'larda verilen kotadan bile daha az mülakat dağıtıyor. Halbuki Özbekistan'ın DV kazananı hep Türkiye'den fazla olduğu halde (2024'te 5555 Özbek DV 2024'ü kazanmış).
    31 Mart 2024 seçimleri öncesi de mülakatları keser mi, o da belli olmaz.
    CN:12000'lerden büyük arkadaşlar için son sözüm Ankara'ya hiç güven olmaz maalesef, gerisi de duruma göre değişebilir fakat herkesin benden farklı olan görüşüne de saygı duyarım.


  • @datanist yanlışlık olduğunu düşünmüyorum, 80 bin case number oluyor totalde. Mesela Türkiye’den kazanan kişi sayısı (selectee) 3684 değil, selectee olup 143,000 applicant içindeki Türkiye’den başvuran sayısı (applicant) 3684. Yani örneğin Türkiye’den 2200 kişi kazandı, selectee oldu diyelim; başvuru yapmayanlarla, eşini, çocuğunu da ekleyenlerle o sayı 3684 oldu. Ben öyle anlıyorum bültende okuduklarımdan.


  • @Beykentli merhaba, current olmadan KCC dosya taşınmasına onay veriyor mu?


  • @erenotti merhaba.
    Current olmadan 1 Ekim'den itibaren yalnızca KCC dosya taşınmasına onay veriyor ama taşınacak ülkeden oturum ya da vatandaşlık ister.
    Current olduktan sonra da yalnızca konsolosluklar dosya taşınmasına onay veriyor, onların oturum ve vatandaşlık isteyeni de var, istemeyeni de var, yazdıklarınıza cevap vereni de var, vermeyeni de var.


  • @Serapp bülten açıklanma tarihleri bülten sayfasının en altında yazan tarih değil, yeni fark ettim ben de açıklanınca, çünkü geçtiğimiz cuma açıklandı bülten 15 eylülde. Ama bülten sayfasının en sonuna bakın 8 Eylül yazıyor. Muhtemelen geçtiğimiz yıllarda da öyle olmuş.

  • ⭐⭐

    @barbie, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp bülten açıklanma tarihleri bülten sayfasının en altında yazan tarih değil, yeni fark ettim ben de açıklanınca, çünkü geçtiğimiz cuma açıklandı bülten 15 eylülde. Ama bülten sayfasının en sonuna bakın 8 Eylül yazıyor. Muhtemelen geçtiğimiz yıllarda da öyle olmuş.

    Hayır öyle değil. Sayın gücarslan hangi tarihte mesaj attıysa bülten o tarihte yayınlanmıştır.

    Örneğin 8 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan bülten için 8 Ağustos tarihli mesaj: https://yesilkartforum.com/forum/post/378217

    15 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan bülten için 15 Eylül tarihli mesaj: https://yesilkartforum.com/forum/post/387129

  • ⭐⭐⭐

    @barbie bülten daha önceden belirleniyor ama yayınlamaları bir kaç gün sonra oluyor. Bu süreçte büyük ihtimalle bülten bütün konsolosluklara gönderiliyor, o konsolosluklardan bülten sonrası verecekleri mülakat sayıları vs bilgileri alınıp mülakat planlamaları yapılıyor

  • ⭐⭐⭐

    @Beykentli kimsenin zaten ankarayı bekleyin dediği yok fakat hiç bir veri elde etmeden DV24 süreci için ankara şu rakamın üzerine gelmez gibi kesin bir ifade kullanmak yanlış yoksa başından beri hepimizin söylediği şey aynı Ankaraya güven olmaz


  • @Emre-Kurtulmuş mantıklı bu yüzden bülten sonrası mülakat göndermeleri buna göre düzenlenip arada gün farkı oluyor muhtemelen tabi bu bir düsünce sanırım ama gerçeğe yakın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum