• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yakt05
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 9
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 14
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

yakt05

@yakt05

71
    İtibar
    303
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    9
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İZMİR Yaş: 28

yakt05 Takip etme Takip Et

yakt05 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba 😊

13.12.2023 tarihinde olan mülakatım için 11 Kasım'da Unganlar'ın web sitesinden 11 Aralık saat 10.55 e randevu aldım. 11 Kasım saat 23:00 civarı aldım bu sebeple daha erken saatte olan randevular dolmuştu, daha erken davranmakta fayda var.
      AIS kaydımı 16 Kasım tarihinde yaptım. Kayıt yaparken gönderim adresi olarak yalnızca Ankara ve İstanbul çıktı daha önce yalnızca ekstra ücret ödeyerek adres seçebileceğimize dair bir bilgi okumamıştım o sebeple telaşlandım, bir arkadaşımın yardımıyla ekstra ücret ödeyerek kendi adresimi ekledim ve kaydı tamamladım.
      Belgelerimi mülakata 6 gün kala ayın 7 sinde hazırlamaya başladım. Hazırladığım belgeler;

• Randevunun geldiği ekran çıktısı
      • DS-260 Onay sayfasının çıktısı
      • Pasaport ve fotokopisi
      • 2 adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraf
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Doğum belgesi)
      • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
      • Üniversite diploması ve fotokopisi
      • 6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
        (Hesabımda 14.800 dolar gösterdim, Hesap dökümümü 11 Aralık tarihinde aldım)
      • Değiştirmek istediğim Amerika'daki adres bilgisi (Wordde yazıp çıktısını aldım)
      • 330 dolar ödeme
        Ben ekstra olarak lisans transkripti, lise mezuniyet belgemi, yüksek lisans yaptığım için yüksek lisans öğrenci belgemi ve transkriptimi de götürdüm.
        Unganlar için hazırladığım belgeler;
      • Covid aşı kartı
        12 ay içerisinde hatırlatma dozu olmamız gerektiği için 6.12.2023 tarihine e nabızdan aşı randevusu alarak Biontech oldum, 2 dakika içerisinde e nabıza aşı belgem düşmüştü.
      • Pasaport
      • Mülakat randevusunun geldiği ekran ve mail çıktısı
      • DS-260 Onay sayfasının çıktısı

Belgelerin hepsini e-devletten temin ettim.

UNGANLAR SAĞLIK RANDEVUSU (11.12.2023 - 10:55)

Randevuyla aracımızla gittik park sıkıntısı sebebiyle Kuğulu Park'ın karşı ara sokağında bulunan otoparka koyduk arabayı, 10:40 da Unganlardaydım.

1. kata çıkıp belgeleri ve pasaportumu verdim, yalnızca Covid aşı kartımı ve pasaportumu istediler diğer belgeleri istemediler. Fotoğrafımı çektikten sonra 5. kata çıkıp kan vermem gerektiğini söylediler. 5. kata çıkıp 20 dakika kadar bekledikten sonra kan tahlili verdim ve 47,5 dolar ücret ödemesi yaptım. TL olarak ödemeyi tercih ettiğim için kuru 28,89 TL den hesapladılar, kredi kartı ile ücret ödemesi yaptım. Sonrasında ciğer filmi için 3. kata yönlendirdiler, 20 dakika kadar daha bekledikten sonra içeri çağırarak belden yukarıda hiçbir şey kalmayacak şekilde üstümü çıkarmamı ve verdikleri önlüğü giymemi istediler, bu aşamayı da bir sorun yaşamadan tamamladım. 4. kata çıkarak pasaportumu ve verdikleri kağıdı teslim ettim, 1 de doktor kontrolü için gelmemi söylediler. Tunalı'da 1'e kadar zaman geçirip 1 de tekrar 4. kata çıktım, bu esnada ilaç ve gözlük kullanıp kullanmadığımı kullanıyorsam vermemi istediler ben gözlük kullanmadığım için yalnızca yanımda getirdiğim günlük kullandığım ilaçları verdim. Yarım saat oturup bekledikten sonra muayene için çağırdılar. Bir odaya yönlendirdiler, üstümdeki herşeyi yalnızca iç çamaşırlarım kalacak şekilde çıkarmamı istediler. Hazırlanıp bir süre bekledikten sonra doktor hanımefendi geldi uzanmamı istedi muayene etti ve sorular sordu.
        Hamilelik şüphen var mı?
        Hiç kendine yada başka birine zarar vermeyi düşündün mü?
        Psikolojik bir rahatsızlık geçirdin mi?
        Hiç ameliyat oldun mu? Hangi ameliyatları oldun?
        İlaç kullanıyor musun? Günde kaç kez?
        Soruları sorduğu esnada iki koluma da ikişer olmak üzere 4 aşı yaptı, aşıları yaptıktan sonra geçmiş olsun dedi ve gitti. Çıktığımda girişte duran hanımefendi bana ilaçlarımı geri teslim etti ve 340 dolar ödeme aldı TL olarak kredi kartıyla ödedim. Bir sorun çıkmaması halinde yarın saat 3 de gelip raporumu alabileceğimi söyledi. Bir sorun olur yada ekstra tetkik istersek yarın öğlen 12 ye kadar sizi ararız dedi. Ertesi gün saat 4 gibi raporumu aldım. Bir dosya, yapılan aşıları gösteren bir belge ve CD vardı. Aşı belgesi ve CD nin ABD'de gerekeceğini vs anlatan bir bilgilendirme kağıdı da verdiler.

MÜLAKAT RANDEVUSU (13.12.2023 - 08:00)

8 deki randevum için saat 7 de konsolosluğun önündeydim fakat daha kimseyi binanın önüne almaya başlamamışlardı yarım saat kadar arabada bekledim. 7:30 gibi bekleyenler ile birlikte beni de aldılar, sıraya geçtik. 7:45 de randevusu olanları öncelikli olarak sıraya aldılar. Sıra bana geldiğinde camın arkasında duran beyefendi randevu saatimi sordu ve çekmeceyi açarak pasaportumu içine koymamı istedi pasaportumu aldıktan sonra güvenliğin olduğu sol taraftaki sıraya geçerek bir süre bekledim. Güvenlik ismimi okuyup pasaportumu verdikten sonra kontrolden geçtim. Daha önce okuduğum deneyimlerde hep güvenliklerin çok sert olduğundan bahsedilmişti fakat ben öyle bir deneyim yaşamadım 🙂 Güvenlikten geçtikten sonra mülakatın olacağı binaya doğru yürüdüm. İçeri girdiğimde sol tarafta danışma vardı, hanımefendi bana seslenerek buyurun dedi, pasaportumu istedi üstüne bir kağıt yapıştırdı ve oturarak beklememi söyledi. Bankaya benzer gişelerin bulunduğu alanın karşısındaki sandalyelerde oturarak bekledim. Uzun boylu esmer bir görevli siz oturun biz sırayla çağıracağız dedi ve sırası gelenleri ödemenin yapıldığı gişeye çağırdı. Benden önce ödeme yapan birçok kişi 330 dolar ödeme için 400 dolar getirdiği ve para üstü veremedikleri için sorun yaşadı, parayı bozdurup gelmeleri için kağıt verip dışarıya çıkmalarına izin verdiler, mail order ödemesi için telefonuna ihtiyacı olan ve dışarı çıkan bir beyefendi de vardı. Ben 350 dolar getirmiştim o yüzden sorun yaşamadım 20 dolar para üstümü ve sıra numarası bulunan bir kağıt aldım. Sıra numaramla birlikte girişte sağda bulunan gişelerin olduğu alana yönlendirildim, hiç beklemeden sıram geldi. Gişede bulunan beyefendi evraklarımı isteyeceğini, evli olup olmadığımı sordu. Cevaplayıp istediği belgeleri verdim. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini istedi, Kişi ve Aile olarak iki tane aldığımı hangisini istediklerini sordum, farketmez aile verin dedi onu verdim. Pasaportumu, adli sicil kaydımı, diplomamı, diplomamın fotokopisini, adres değiştirmek istiyorsam adresi, sağlık raporumu, fotoğrafımı ve hesap dökümümü istedi. Belgelerimi aldıktan sonra İngilizce biliyor musun diye sordu, evet biliyorum ama Türkçe görüşme tercih ederim dedim kağıda işaretleyerek tamamdır dedi. Sonrasında ödemeyi yaptığım gişelerin olduğu tarafa geçip kağıtta yazan numaramı ekrandan takip ederek yaklaşık 10 dakika bekledim. Benden önce yalnızca 1 kişinin mülakata girdiğini görebildim, sanıyorum ki İranlı bir kızdı, vizesi onaylandı. Sonra numaram yandı ve sıra bana geldi. Sarışın gözlüklü bir beyefendi ve yanında tercüman beyefendi vardı.
      K: Merhaba, Yaren?
      B: Merhaba, evet benim.
      K: Söylediklerinizin doğruluğu için sağ elinizi kaldırarak yemin eder misiniz?
      (Sağ elimi kaldırıp yemin ettim.)
      K: Evli misiniz?
      B: Hayır.
      K: Sadece Türkiye'de mi yaşadınız?
      B: Evet sadece Türkiye'de yaşadım.
      K: Mezuniyetiniz var mı öğrenci misiniz?
      B: Lisans mezunuyum fakat Yüksek lisans öğrencisiyim.
      K: Amerika'daki planlarınız nedir nereye gideceksiniz?
      B: Texas Austin'e tanıdıklarımın yanına gideceğim, bir süre hizmet sektöründe çalıştıktan sonra kendi mesleğimi yapmayı planlıyorum.
      K: (Onaylar bir şekilde kafasını sallayarak) Vizeniz onaylandı, bir haftaya PTT
      O meşhur cümleyi bende duydum 🙂
      Diplomamın aslını ve ödeme yaptığıma dair fişi verdiler, karşılıklı gülümseyerek oradan ayrıldım.

Tahmin ettiğimden daha kolay ve kısa geçti, dışarı çıktığımda saat 08:30 du yarım saatte vizemi aldım 🙂
      Az önce ise PTT'den pasaportumun kargoya verildiğine dair mesaj aldım 😇

Umarım okuduğum deneyimlerin bana sağladığı gibi benim deneyimim de birilerinin sürecine katkı sağlayabilir.
      Bu süreçte bana destek olan Özden abiye, Murat'a, deneyim ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır ve hayallerine kavuşur 🙏🏻⭐

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yakt05

Merhaba sevgili arkadaşlar, yoğunluktan dolayı mülakat sürecimi biraz gecikmeli olarak paylaşıyorum 🙏🏻

14 Ağustos günü ikinci kez mülakata girerek vizemizi aldık, bizim gibi bu sürece girmek durumunda kalabilecekler için deneyimimi aktarmak istiyorum. Dosya numaramın küçük olması sebebiyle ilk mülakat alanlardan biri oldum, 7 buçuk yıllık bir ilişkim vardı fakat sürecin hızlı ilerlemesi ve mülakat öncesi nikah yapamamamız nedeniyle 13 Aralık 2023 tarihinde mülakata girerek vizemi bekar olarak aldım. (Mülakatta ilişkime dair bir bilgi vermedim) 2 ay sonra 16 Şubat 2024 tarihinde erkek arkadaşımla nikah yaptık ve Uğur abinin yönlendirmeleriyle Ankara’ya evlendiğimi, eşimi dosyama eklemek istediğimi, yeniden mülakat istediğimizi belirten, gerekli belgelerin PDF’lerini de eklediğimiz bir mail gönderdik. 2 gün sonra maile cevap geldi, eşimin pasaport fotokopisi, evlilik cüzdanımızın fotokopisi, pasaportum ve sarı zarfı PTT aracılığıyla göndermem gerektiği ve belgeler ulaştıktan sonra bizden formu doldurmamızı isteyeceklerini aynı zamanda AIS üzerinden randevu almamız gerektiğini fakat randevuların sınırlı olduğunu ve ek kontenjan garantisi vermeyeceklerini söylediler. İstenilen belgeleri gönderdik, vizemin üstüne “Canceled without prejudice” damgası basılmış bir şekilde pasaportumu geri gönderdiler. Eşimin dosyama eklendiğini, benim DS-260 formumu güncellemem ve eşim için form doldurmamı, sonrasında randevu almam için yeni bir hesap oluşturarak AIS kaydı yapmam gerektiğini, bu işlemlerin ardından mülakat planlanarak randevu maili alacağımı ilettiler. Gelen maile istinaden, soyadımın değişmesi sebebiyle yeni pasaport alarak DS-260 formumu yeni pasaport bilgilerimi girerek güncelledim, eşim için de form doldurduk ve yeni mail adresi açarak AIS kaydı yaptık. Gerekli prosedürleri tamamladık ve bildirdik. AIS i kontrol etmemiz gerektiğini bildiren otomatik mail tarzı bir cevap gönderdiler. Yaklaşık 20 gün geçti ve herhangi bir gelişme olmadı o sebeple 22 Martta durumumuzu ve geçtiğimiz aşamaları özetleyen ve yeniden bir mülakat verilmesini isteyen bir mail daha gönderdik ancak otomatik yanıt dışında bir cevap alamadık. Uzun bir beklemenin ardından 2 ay sonra 20 Mayıs tarihinde yine durumumuzu özetleyen ve 6 aylık rapor süremin 11 Haziran tarihinde biteceğini bildiren bir mail daha gönderdik fakat yine otomatik mail dışında bir cevap alamayarak bu endişeli bekleyişe devam ettik. Bekleme sürecimiz uzayınca Uğur abiye danışarak Unganlardan ben ve eşim için sağlık randevusu aldık ve 4 Haziran tarihinde eşim ile sağlık raporlarımızı aldık. Raporu almamızın ardından 6 Haziran’da durumu kısaca özetleyen ve benim raporumu yenilediğimi, eşime ise yeni rapor aldığımızı bildiren bir mail daha gönderdik. Tabiki yine cevap gelmedi. Birkaç gün arayla yine aynı tarzda mailler gönderdik ancak cevap alamadık. Cevap alamamız bizi daha da endişelendiriyordu ve yıpratıyordu. Bu süreçte DV2023 sürecinde bizimle aynı durumu yaşayan ve süreci vizelerini alarak sonlandıran 2 arkadaşımızla konuştuk, iletişim kurmaya çalıştık ancak çoğu zaman saat farkından da ötürü iletişim kuramadık. Süreci Uğur abinin ve Özden abinin destekleriyle sürdürmeye çalıştık. Gönderdiğimiz maillere artık otomatik mail bile gelmemesi sebebiyle Temmuz ayı boyunca, AIS için yeni oluşturduğum mail adresimden ve eski mail adresimden birkaç gün aralıklarla 10’dan fazla mail gönderdik, artık umudumuzu kesmeye başlamıştık çünkü mülakat verilmeyen, mülakat verilen fakat bizim mülakat alamadığımız aylar oldu ve süreç neredeyse bitmek üzere diye düşünerek iyice umutsuzluğa kapılmıştık. Ta ki 26 Temmuz’a kadar 🙂 Sonunda beklediğimiz mülakat mailini aldık. Eşimin ve benim yeni mail adresime mülakat bilgilerini içeren bir mail gönderildi ve gelen ilk mailde mülakat saati 09.30 yazıyordu. 2 gün sonra istenen belgeleri içeren ve 14 Ağustos saat 08.00’da mülakat planlandığına dair bilgilendirme yapan bir mail gönderildi. İlk mailde saatin farklı olmasını anlayamadık bu sebeple riske atmamak için mülakat saatimiz 8 miş gibi konsolosluğa erken gitmeyi planladık. Belgeleri hazırlamak bekleme sürecinden çok daha kolaydı, ilişkimizi kanıtlayacak belgeler dışında normal mülakatlarda istenen belgelerden farklı bir belge istenmedi. 8 yıllık ilişkimizi kanıtlayan 2012-2024 tarihleri arasında çekilmiş tüm fotoğraflarımızı, birbirimize aldığımız hediyelerin faturalarını, uçak otobüs konser vs biletlerini, sosyal medya üzerinden yaptığımız geçmiş paylaşımları ve Whatsapp konuşmalarımızın bulunduğu 850 belgeyi içeren, 250 sayfalık bir döküman hazırladık hatta ciltlettirerek bir kitap haline getirdik 😂 Bütün evrakları toparlayarak 14 Ağustos’ta 2. Kez, bu kez evli olarak eşimle beraber mülakata katıldım 🙂 Mülakatta sorulacak sorulardan çekiniyorduk ve endişe ediyorduk ancak mülakatta hiç de bizi zorlayacak şeyler sorulmadı. 7 de konsolosluk binasının önündeydik, girişte camın arkasında pasaportumuzu alan görevliye mülakat saatimizin 8 olduğunu söyledik ve sorunsuz bir şekilde pasaport kontrolünden ve güvenlikten geçtik. Konsolosluk binasına girdikten sonra önce kişi başı 330 dolar olmak üzere vize ücretimizi ödedik ardından evrak teslim etme kısmına gelerek istenilen evrakları verdik ancak çook uğraşarak hazırladığımız Visa Relationship Evidence belgesini istemediler. İstemediklerini farkederek çalışan hanımefendiye belgeyi gösterdim ve bu belgeyi de incelenmek üzere verebiliriz dedim fakat hanımefendi ona gerek yok istenildiği takdirde görüşme esnasında verebilirsiniz dedi. Ardından görüşmelerin olduğu kısıma geçerek uzunca bir süre sıramızın gelmesini bekledik. Çoğu kişinin mülakatını izleme fırsatımız oldu, bizim sıramız geldiğinde yalnızca 2 görüşme kalmıştı mülakat saatimiz 9.30 olabilir diye düşündük. Görüşme yemin edildikten sonra şu şekilde geçti:

• Daha önce mülakata katılmışsınız doğru mu?
      • Evet, 13 Aralık tarihinde bekar olarak katılmıştım
      • Amerika’da nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
      • Austin Texas’a gitmeyi planlıyoruz (Gerçekten gitmeyi düşündüğümüz yeri söylemedik)
      • Orada tanıdıklarınız var mı?
      • Evet, ikimizin de aile dostları var
      • Güzel (Gülümseyerek)
      • Lisans mezunusunuz değil mi? (Bana bakarak ve diplomamı inceleyerek)
      • Evet lisans ve yüksek lisans mezunuyum, yüksek lisans diplomamı da belgeler arasında görebilirsiniz
      • Çok güzel, hangi bölümdü
        Bölümümü söylememin ardından başını sallayarak tekrar çok güzel dedi
      • Siz ne iş yapıyorsunuz? (Eşime bakarak)
      • Aile şirketimiz var, oranın muhasebesine bakıyorum
      • İthalat ihracat ile uğraştığınızı bildirmişsiniz, sektör nedir? (DS-260 formunda o şekilde belirtmiştik)
        Cevap verdikten sonra işi anlamaya çalışır şekilde birkaç soru daha sordu, eşim soruları yanıtladı.
      • Kaç yıldır tanışıyorsunuz?
      • 2012 yılından beri (birbirimize baktık ve gülümsedik)
      • Çok uzun bir süre! (şaşırarak ve gülerek)
      • Evet, liseden beri birbirimizi tanıyoruz
      • Tebrikler, vizenizi onaylıyorum

Bu kadar kolay geçmesini, ilişkimize dair bu kadar az soru sorulmasını beklemiyorduk çok sevindik ve çok teşekkür ettik. (Saat 10 da çıktık)

15 Ağustos günü PTT’den pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mesaj aldık, 19 Ağustos pazartesi günü pasaportlarımız ve sarı zarflar elimize ulaştı 🙏🏻🌸

Bu sürecin zor ve sancılı olduğu duymuştuk ancak geçen seneki örneklere baktığımızda 2-3 ay sonra sonuç almışlardı bizim sürecimizin 6 ay sürmesi bizi inanılmaz zorladı. Psikolojik olarak çok yıprandık, üzüldük, zaman harcadık ve belirsizlik içinde kaldık. Bu süreçte Uğur abi ve Özden abi desteklerini hiç esirgemediler, bize çok yardımcı oldular. Başta sizlere @gucarslan @cebrailoz , foruma katkı sağlayan deneyimlerini bizimle paylaşan arkadaşlarıma ve canım arkadaşım @Esrâ-Nur ‘a gönülden teşekkür ederiz. Bu sürece giren herkes bize ulaşabilir, destek olmaya hazırız 🙏🏻

Herkese yeni hayatında başarılar dilerim, iyi ki varsınız Yeşilkart Forum ailesi ❤️

Y
      yakt05
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar herkese, mail geldiii 🌸 en kısa sürede herkese gelir umarım 🙏🏻

Y
      yakt05

@Redbeard İnşallah mülakatı da sorunsuz atlatırız 🙏🏻 Darısı sizlere olsun 😇

Y
      yakt05

@gucarslan Merhabalar, bugün mülakat talep ettiğimiz maili ileteli 16 gün oldu ancak bir dönüş yok. En son bize AIS kaydıyla ilgili otomatik mail tarzı bir yanıt gelmişti ve sizin yönlendirmeniz ile cevap vermemiştik. Bu kadar sürmesi normal mi sizce tekrar hatırlatma amaçlı mülakat beklediğimize dair mail atmalı mıyız? Kanıtlarımız hazır fakat geçen seneki deneyimlerin aksine sağlık raporuyla ilgili birşey yapmadık Unganlardan aldığımız cevap nedeniyle, yanlış mı yaptık acaba 😔

Y
      yakt05

@gucarslan Tamamdır, çok teşekkür ederim. Bunu etraflıca değerlendirip deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Tekrar desteğiniz için teşekkür ederim 🙏🏻

Y
      yakt05

Merhabalar herkese, 5 gün sonra mülakatım var, şuanda bekarım fakat 7 yıllık bir ilişkim var. Dosya numaramın düşük olması sebebiyle mülakat tarihimin erken gelmesi, ailelerimizle yaşadığımız bir takım sorunlar nedeniyle erkek arkadaşımla bir evlilik sürecine giremedik, nikah da ailevi sebeplerden dolayı maalesef olmadı, önümüzdeki 6 ay içinde de zor. Bu sebeple erkek arkadaşım en azından orada kalıp kalmayacağımıza karar vermemize yardımcı olur diye geçen hafta turist vize mülakatına girdi fakat red aldı. Tekrar turist vizesine başvurmayı düşünüyoruz ancak buna ek olarak DV2024 süreci bitene kadar evlenirsek de benimle gelebileceğine ama benim mülakatta “evlenicez ama yetişmedi” gibi bir konuşma yapmam gerektiğine dair bir yorum okudum. Bu konuyla ilgili beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Evlilikten bahsetmem mülakatımı kötü yönde etkilemez mi? Öyle yaptım diyelim mülakattan sonra evlendiğimiz takdirde nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Çok sıkıntılı bir durumdayız benim gidip onun kalma durumu çok zor bizim için. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Y
      yakt05

@Prm-oguzhan Teşekkür ederim sağolun 🙂

Y
      yakt05

@debbieLA77 Merhaba 🙂 Evet ben 13 Aralıkta bekar olarak vizemi aldım ve 16 Şubatta 7 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşım ile evlendim. Bu sebeple yeni mülakat talebinde bulundum, umarım bu süreç güzel sonuçlanır iyi dilekleriniz için teşekkür ederim 🙂

Bu durumu yaşamış olan yalnızca 1 kişiyle konuşabildim pek fazla kişiye rastlamadım eğer var ise konuşmak fikir almak isterim lütfen gören varsa bulsun bizi :))

Y
      yakt05

@gucarslan Uğur abicim merhaba, mailimize az önce aşağıdaki gibi dönüş geldi.
      Merak edenlerin de okuması için paylaşıyorum.

Dear Sir/Madam,

We kindly ask you to send us your passport and immigrant visa package as well as your spouse's passport's bio page copy and your marriage certificate's copy via PTT or any other reliable courier service. After we receive your delivery, we will add your spouse to your case and ask you to fill out his application form and schedule an immigrant visa appointment through https://ais.usvisa-info.com/. We would like to remind you that these appointments are limited and we are unable to guarantee additional availability. We will re-open your application form and ask you to edit and resubmit it too. You will need to pay a new immigrant visa fee for yourself and will be asked to provide proof of relationship as well. Please be assured that we will provide necessary details after you schedule an immigrant visa appointment.

Sincerely,

Immigrant Visa Unit

İzninizle birkaç soru soracağım..

1. Pasaportumu konsolosluğa göndermeden önce mi değiştirmeliyim yoksa onlara gönderdikten sonraki süreçte pasaportum elime ulaştığında mı değiştirmeliyim?
      2. Eğer değiştirmeden göndereceksem yarın hemen gönderdikten sonra maile dönüş yapmalı mıyım/nasıl dönmeliyim?
      3. İstedikleri belgeleri mülakat için gittiğimiz konsolosluk adresine mi göndermeliyim yoksa ais üzerinden mi?
      4. Eşim bana greencard çıktıktan sonra turist vizesine başvurdu ve ben mülakata girmeden 2 hafta önce red aldı, bu durum bu evrede veya mülakatta bize sorun yaratır mı önümüze soru olarak gelirse ne yapacağız (bu soruyu sormak için biraz erken biliyorum ama aklıma takıldı)

Yapmam gereken yada dikkat etmem gereken birşey varsa söylemenizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Y
      yakt05

yakt05 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Ryback inceleyeceğim çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yakt05
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese merhabalar, 24 Kasım 2024 tarihinde eşim ile birlikte San Francisco’dan giriş yaptık. Vize alma sürecimiz biraz karmaşık ve sancılıydı vizemi aldıktan sonra evlendim, eşimi dosyama ekleterek tekrar mülakata girdik ve vizemizi aldık. Bu süreçte bütün belgeleri güncellememe rağmen grencardımız bugün kızlık soyadım ile basılmış şekilde gönderildi. Değiştirmediğim böyle kullandığım takdirde kısa vadede olmasa bile uzun vadede sorun yaşayacağımı düşünüyorum ve riske atmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilen yada bu durumu yaşamış birileri var mı? Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Y
      yakt05

@cebrailoz Teşekkür ederiz Özden abicim 🙏🏻🙏🏻

Y
      yakt05

@cemal1153 Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler 🙏🏻 Umarım sizin de olumlu deneyimlerinizi okuruz ilerleyen zamanda 🙏🏻🙏🏻🌸

Y
      yakt05

@cttl Çok teşekkür ederiz, umarım siz de kolayca vizenizi alırsınız 🙏🏻🌸

Y
      yakt05

Merhaba sevgili arkadaşlar, yoğunluktan dolayı mülakat sürecimi biraz gecikmeli olarak paylaşıyorum 🙏🏻

14 Ağustos günü ikinci kez mülakata girerek vizemizi aldık, bizim gibi bu sürece girmek durumunda kalabilecekler için deneyimimi aktarmak istiyorum. Dosya numaramın küçük olması sebebiyle ilk mülakat alanlardan biri oldum, 7 buçuk yıllık bir ilişkim vardı fakat sürecin hızlı ilerlemesi ve mülakat öncesi nikah yapamamamız nedeniyle 13 Aralık 2023 tarihinde mülakata girerek vizemi bekar olarak aldım. (Mülakatta ilişkime dair bir bilgi vermedim) 2 ay sonra 16 Şubat 2024 tarihinde erkek arkadaşımla nikah yaptık ve Uğur abinin yönlendirmeleriyle Ankara’ya evlendiğimi, eşimi dosyama eklemek istediğimi, yeniden mülakat istediğimizi belirten, gerekli belgelerin PDF’lerini de eklediğimiz bir mail gönderdik. 2 gün sonra maile cevap geldi, eşimin pasaport fotokopisi, evlilik cüzdanımızın fotokopisi, pasaportum ve sarı zarfı PTT aracılığıyla göndermem gerektiği ve belgeler ulaştıktan sonra bizden formu doldurmamızı isteyeceklerini aynı zamanda AIS üzerinden randevu almamız gerektiğini fakat randevuların sınırlı olduğunu ve ek kontenjan garantisi vermeyeceklerini söylediler. İstenilen belgeleri gönderdik, vizemin üstüne “Canceled without prejudice” damgası basılmış bir şekilde pasaportumu geri gönderdiler. Eşimin dosyama eklendiğini, benim DS-260 formumu güncellemem ve eşim için form doldurmamı, sonrasında randevu almam için yeni bir hesap oluşturarak AIS kaydı yapmam gerektiğini, bu işlemlerin ardından mülakat planlanarak randevu maili alacağımı ilettiler. Gelen maile istinaden, soyadımın değişmesi sebebiyle yeni pasaport alarak DS-260 formumu yeni pasaport bilgilerimi girerek güncelledim, eşim için de form doldurduk ve yeni mail adresi açarak AIS kaydı yaptık. Gerekli prosedürleri tamamladık ve bildirdik. AIS i kontrol etmemiz gerektiğini bildiren otomatik mail tarzı bir cevap gönderdiler. Yaklaşık 20 gün geçti ve herhangi bir gelişme olmadı o sebeple 22 Martta durumumuzu ve geçtiğimiz aşamaları özetleyen ve yeniden bir mülakat verilmesini isteyen bir mail daha gönderdik ancak otomatik yanıt dışında bir cevap alamadık. Uzun bir beklemenin ardından 2 ay sonra 20 Mayıs tarihinde yine durumumuzu özetleyen ve 6 aylık rapor süremin 11 Haziran tarihinde biteceğini bildiren bir mail daha gönderdik fakat yine otomatik mail dışında bir cevap alamayarak bu endişeli bekleyişe devam ettik. Bekleme sürecimiz uzayınca Uğur abiye danışarak Unganlardan ben ve eşim için sağlık randevusu aldık ve 4 Haziran tarihinde eşim ile sağlık raporlarımızı aldık. Raporu almamızın ardından 6 Haziran’da durumu kısaca özetleyen ve benim raporumu yenilediğimi, eşime ise yeni rapor aldığımızı bildiren bir mail daha gönderdik. Tabiki yine cevap gelmedi. Birkaç gün arayla yine aynı tarzda mailler gönderdik ancak cevap alamadık. Cevap alamamız bizi daha da endişelendiriyordu ve yıpratıyordu. Bu süreçte DV2023 sürecinde bizimle aynı durumu yaşayan ve süreci vizelerini alarak sonlandıran 2 arkadaşımızla konuştuk, iletişim kurmaya çalıştık ancak çoğu zaman saat farkından da ötürü iletişim kuramadık. Süreci Uğur abinin ve Özden abinin destekleriyle sürdürmeye çalıştık. Gönderdiğimiz maillere artık otomatik mail bile gelmemesi sebebiyle Temmuz ayı boyunca, AIS için yeni oluşturduğum mail adresimden ve eski mail adresimden birkaç gün aralıklarla 10’dan fazla mail gönderdik, artık umudumuzu kesmeye başlamıştık çünkü mülakat verilmeyen, mülakat verilen fakat bizim mülakat alamadığımız aylar oldu ve süreç neredeyse bitmek üzere diye düşünerek iyice umutsuzluğa kapılmıştık. Ta ki 26 Temmuz’a kadar 🙂 Sonunda beklediğimiz mülakat mailini aldık. Eşimin ve benim yeni mail adresime mülakat bilgilerini içeren bir mail gönderildi ve gelen ilk mailde mülakat saati 09.30 yazıyordu. 2 gün sonra istenen belgeleri içeren ve 14 Ağustos saat 08.00’da mülakat planlandığına dair bilgilendirme yapan bir mail gönderildi. İlk mailde saatin farklı olmasını anlayamadık bu sebeple riske atmamak için mülakat saatimiz 8 miş gibi konsolosluğa erken gitmeyi planladık. Belgeleri hazırlamak bekleme sürecinden çok daha kolaydı, ilişkimizi kanıtlayacak belgeler dışında normal mülakatlarda istenen belgelerden farklı bir belge istenmedi. 8 yıllık ilişkimizi kanıtlayan 2012-2024 tarihleri arasında çekilmiş tüm fotoğraflarımızı, birbirimize aldığımız hediyelerin faturalarını, uçak otobüs konser vs biletlerini, sosyal medya üzerinden yaptığımız geçmiş paylaşımları ve Whatsapp konuşmalarımızın bulunduğu 850 belgeyi içeren, 250 sayfalık bir döküman hazırladık hatta ciltlettirerek bir kitap haline getirdik 😂 Bütün evrakları toparlayarak 14 Ağustos’ta 2. Kez, bu kez evli olarak eşimle beraber mülakata katıldım 🙂 Mülakatta sorulacak sorulardan çekiniyorduk ve endişe ediyorduk ancak mülakatta hiç de bizi zorlayacak şeyler sorulmadı. 7 de konsolosluk binasının önündeydik, girişte camın arkasında pasaportumuzu alan görevliye mülakat saatimizin 8 olduğunu söyledik ve sorunsuz bir şekilde pasaport kontrolünden ve güvenlikten geçtik. Konsolosluk binasına girdikten sonra önce kişi başı 330 dolar olmak üzere vize ücretimizi ödedik ardından evrak teslim etme kısmına gelerek istenilen evrakları verdik ancak çook uğraşarak hazırladığımız Visa Relationship Evidence belgesini istemediler. İstemediklerini farkederek çalışan hanımefendiye belgeyi gösterdim ve bu belgeyi de incelenmek üzere verebiliriz dedim fakat hanımefendi ona gerek yok istenildiği takdirde görüşme esnasında verebilirsiniz dedi. Ardından görüşmelerin olduğu kısıma geçerek uzunca bir süre sıramızın gelmesini bekledik. Çoğu kişinin mülakatını izleme fırsatımız oldu, bizim sıramız geldiğinde yalnızca 2 görüşme kalmıştı mülakat saatimiz 9.30 olabilir diye düşündük. Görüşme yemin edildikten sonra şu şekilde geçti:

• Daha önce mülakata katılmışsınız doğru mu?
      • Evet, 13 Aralık tarihinde bekar olarak katılmıştım
      • Amerika’da nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
      • Austin Texas’a gitmeyi planlıyoruz (Gerçekten gitmeyi düşündüğümüz yeri söylemedik)
      • Orada tanıdıklarınız var mı?
      • Evet, ikimizin de aile dostları var
      • Güzel (Gülümseyerek)
      • Lisans mezunusunuz değil mi? (Bana bakarak ve diplomamı inceleyerek)
      • Evet lisans ve yüksek lisans mezunuyum, yüksek lisans diplomamı da belgeler arasında görebilirsiniz
      • Çok güzel, hangi bölümdü
        Bölümümü söylememin ardından başını sallayarak tekrar çok güzel dedi
      • Siz ne iş yapıyorsunuz? (Eşime bakarak)
      • Aile şirketimiz var, oranın muhasebesine bakıyorum
      • İthalat ihracat ile uğraştığınızı bildirmişsiniz, sektör nedir? (DS-260 formunda o şekilde belirtmiştik)
        Cevap verdikten sonra işi anlamaya çalışır şekilde birkaç soru daha sordu, eşim soruları yanıtladı.
      • Kaç yıldır tanışıyorsunuz?
      • 2012 yılından beri (birbirimize baktık ve gülümsedik)
      • Çok uzun bir süre! (şaşırarak ve gülerek)
      • Evet, liseden beri birbirimizi tanıyoruz
      • Tebrikler, vizenizi onaylıyorum

Bu kadar kolay geçmesini, ilişkimize dair bu kadar az soru sorulmasını beklemiyorduk çok sevindik ve çok teşekkür ettik. (Saat 10 da çıktık)

15 Ağustos günü PTT’den pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mesaj aldık, 19 Ağustos pazartesi günü pasaportlarımız ve sarı zarflar elimize ulaştı 🙏🏻🌸

Bu sürecin zor ve sancılı olduğu duymuştuk ancak geçen seneki örneklere baktığımızda 2-3 ay sonra sonuç almışlardı bizim sürecimizin 6 ay sürmesi bizi inanılmaz zorladı. Psikolojik olarak çok yıprandık, üzüldük, zaman harcadık ve belirsizlik içinde kaldık. Bu süreçte Uğur abi ve Özden abi desteklerini hiç esirgemediler, bize çok yardımcı oldular. Başta sizlere @gucarslan @cebrailoz , foruma katkı sağlayan deneyimlerini bizimle paylaşan arkadaşlarıma ve canım arkadaşım @Esrâ-Nur ‘a gönülden teşekkür ederiz. Bu sürece giren herkes bize ulaşabilir, destek olmaya hazırız 🙏🏻

Herkese yeni hayatında başarılar dilerim, iyi ki varsınız Yeşilkart Forum ailesi ❤️

Y
      yakt05

@gucarslan Uğur abi merhaba, umarım iyisinizdir 🙏🏻 4 Haziranda unganlarda sağlık randevumuz var biliyorsunuz size birkaç soru sormak istiyorum izninizle.
      İlk olarak, Konsolosluktan gelen davet e-posta çıktısını götürmemiz gerekiyor diye biliyorum ama mülakat tarihimiz belli olmadığı için ne yapmalıyız bilemedim. İkinci olarak, son attığımız hatırlatma mailine yine dönüş gelmedi ancak visa status check sitesinden kontrol ettiğimde maili attıktan 2 gün sonra yani 22 mayısta bir güncelleme yapılmış olarak görünüyor. Raporu aldıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz tekrar mail atıcak mıyız? Son olarak konsoloslukla görüşme yapılmadığını sadece maille iletişim sağlandığını duymuştum ama yine teyit edeyim, Ankara’ya gittiğimizde süreç ile alakalı görüşebileceğimiz bilgi alabileceğimiz biri var mı?
      Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Y
      yakt05

@gucarslan Çok teşekkür ederim 🙏🏻

Y
      yakt05

@gucarslan Uğur abicim merhaba, dün yapılan dağıtımla beraber biz mail attıktan sonra 2 kez mülakat verildi ancak yine biz alamadık.. Umutsuzluğa kapılmamaya çalışıyoruz ama çok endişeliyiz hatırlatma maili atıp kendimizi hatırlatsak, sonrasında beklemeye devam etsek nasıl olur? Fikirlerinize göre ilerleyeceğiz..

Y
      yakt05

@gucarslan Haklısınız, mecburen bekleyeceğiz.. bu hafta tekrar hatırlatma maili atmalı mıyız peki?

Y
      yakt05