DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pncrdmn bunları düşünmeyin arkadaşlar bu lottery'de tanıştığım insanların apayrı ve farklı dertleri problemleri olan kişilerdi bunlar hiç dert değil o yüzden devam...


  • Dosya current olmadan taşıma işine girmek mantıklı mı ?


  • Selamlar, dokümanların çevirisi için yeminli tercüman yerine ingilizcesi iyi birinin cevirisinin kabul edildiği ile ilgili bir şeyler duydum.

    Ceviri yapacak kişi bir evrakta iki dili de bildiğini beyan ediyor. Altına da cevirisini yaptıgı dokumanların adını yazıyor ve imzalıyor.
    Sonra ceviriyi yapabiliyor.

    Bu konuyu biraz araştırdım. Akademik greencard başvurusu yapan bir arkadasım bu şekilde kendi dokuman cevirisini yapmış ve kabul edilmiş.
    yine amerikada olan bir arkadasım sağlıkla alakalı bir dokumanı aynı şekilde kendisi çevirip kabul ettirmiş.

    Bu durum greencard işlemleri içinde geçerli mi?

    Bilgisi tecrübesi olan var mı teşekkürler.


  • @switch current olmadan taşımak için KCC'ye mail atmanız gerekir current olursanız ilgili konsolosluk zaten dosyanızı KCC'den istiyor. Bence süreci takip edip current olduktan sonra taşımak daha mantıklı gibi. Tabiki sizin kararınız ne olur bilemem


  • @switch merhaba. Sizin CN=25000'lerde. Siz DS-260'ta Ankara'da mülakat yeri seçtiyseniz ve şu anda da önümüzdeki 1 yıl geçerli ABD turist vizeniz yoksa mülakat yerinizi Ekim ayının hemen başında mümkünse Green Card çekilişinden kazananın az olduğu bir ülkeye taşıyın. Size Ankara'dan sıra gelme ihtimali maalesef çok çok az. Şu anda herhangi bir ülkede oturumunuz var mı bilmiyorum ama oturumunuz yoksa bir an önce Green Card kazananının az olduğu bir ülkeden oturum alabiliyorsanız alın ve mülakat yerinizi KCC aracılığıyla o ülkeye taşıyın (diğer ABD konsolosluklarından medet ummadan, onlara yalvarmadan) ve bu işi bitirin, yoksa çok büyük bir risk alırsınız. Ankara bu yıl CN:32000'e kadar mülakat vermesi gerekirken 15.000'de mülakat vermeyi kesti. Gerisine geçmiş olsun dedi yani.

  • ⭐⭐

    @cicek Garanti olması adına yeminli tercümana çevirtip noterden tasdikletip kaymakamlıktan apostil almanız iyi olur. Maceraya gerek yok.


  • @switch Belki şu an bunu söylemek için erken ama “Muhtemelen” bu cn’la Ankara’dan mülakat almanız zor. Yerinizde olsaydım, (başka bir ülkeden vatandaşlığınız veya oturumunuz yoksa) dosyamı başka bir ülkenin konsolosluğana taşımak için çabalardım. Taşıma işlemi için current olmanız gerekmiyor. Dosyanız taşınırsa, current olduktan sonra mülakat alacaksınız. İyi şanslar dilerim.


  • @cicek Bu zamana kadar benim okuduğum gc deneyimlerde hiç böyle bir örnek görmedim. Örnekse; benim mülakata gireceğim Muscat konsolosluğu yetkili yeminli tercüman olmazsa çeviriyi kabul etmiyor. Kanımca bu alınabilecek bir risk değil. Bu şans kapınıza kadar gelmiş işinizi şansa bırakmayın derim.


  • @Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cicek Garanti olması adına yeminli tercümana çevirtip noterden tasdikletip kaymakamlıktan apostil almanız iyi olur. Maceraya gerek yok.

    Ankara da girecekler olanlar için dökümanlar türkçe yada ingilizce olabilir diye biliyorum. Yeminli tercümana gerek yok diye biliyorum.

    Bahsettiğiniz durum ankara dışında dosya taşıyanlar için geçerli sanırım. Doğru mu?

    Yoksa Ankara da mülakata girecekler içinde evrakların ingilizce olma zorululuğu var mı?

  • ⭐⭐

    @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cicek Garanti olması adına yeminli tercümana çevirtip noterden tasdikletip kaymakamlıktan apostil almanız iyi olur. Maceraya gerek yok.

    Ankara da girecekler olanlar için dökümanlar türkçe yada ingilizce olabilir diye biliyorum. Yeminli tercümana gerek yok diye biliyorum.

    Bahsettiğiniz durum ankara dışında dosya taşıyanlar için geçerli sanırım. Doğru mu?

    Yoksa Ankara da mülakata girecekler içinde evrakların ingilizce olma zorululuğu var mı?

    Evet doğru Ankara için değil bu konu. Kendisi yurtdışında mülakata girecek o yüzden soruyor.

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 aldığınız belgeler mülakat zamanı geçersiz olabilir, mülakat alabilirseniz o tarihe yakın yeni belgeler hazırlamayı unutmayın

  • ⭐⭐⭐

    @cicek bunun cevabını mülakata girecek olduğunuz konsolosluğa sormanız lazım. X konsolosluğu bu dediğiniz yöntemi kabul ederken Y konsolosluğu kabul etmeyebilir. Tahminimce hiçbiri etmez ama madem arkadaşlarınız varmış bir sorun konsolosluğa yinede


  • @dkagan55 tesekkur ederim.


  • Merhabalar Ekim 2023 ayında (current olunan ay) sıraya alındığımızı nereden öğrenebiliyoruz. Forum sayfasının ilk başlığındaki adrese tıkladığımda bulamadım. yanlış birşey de yapmak istemiyorum. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz.
    teşekkür ederim.


  • @Can-Can-0 4500 e kadar cutoff sayısı belirlendi ve Ağustos ayında ilk mailler geldi buda şuanlık 1 ila 200 arasında olduğunu tahmin ediyoruz bu sayıların üzerinde numaralara daha mail gelmedi


  • @Emre-Kurtulmuş sure problemi olan belgeleri simdi hazirlamiyorum. Ornegin gidip fotograf cektirdim bir gun, diger gun diploma fotokopisi cektirdim 😁😁gun gun bir seyler yapmaya calisiyorum hem bekleme stresinide aliyor


  • Merhabalar, karadağ da şirket kurup oturum almak için bir şirket ile iletişime geçtim de ; acaba dosyamı Karadağa taşırsam oradaki abd konsolosluğu iyi çalışıyor mu?


  • Merhaba arkadaşlar, case numberim 23 binlerde Karadağda şirket açıp oturum işlemi yapan bir firmayla iletişime geçtim acaba Karadağa oturum alıp kccden dosya taşıma işlemi yaptırırsam mantıklı mı? Karadağın performansını göremedim hiç bir yerde


  • @symbi0te teşekkür ederim, uzun bir süreç olacak sabredip forumu takip etmem gerekiyor. CN 45XX tahmini ne zaman mülakat gelebilir bir ön görünüz varsa paylaşabilir misiniz.


  • @Can-Can-0 Merhabalar, The Visa Bulletin buyrun paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden kendiniz de takip edebileceğiniz gibi Sayılarla DV2024 başlığından da takip edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum