DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ..........


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT teşekkür ederim evet haklısınız.
    Ben de endişeleniyorum, ama eşim iş daha kolay bulur diye düşünüyorum orada..eşimin dili yok. Bir de aileler için daha iyi bir eyalet..gazla çılgınlıklar Kaliforniya ya da New York’taki gibi yok..
    Bir de tanıdığımız da var. Açıkçası tanıdıklarımız çok..oyüzden bir başlayalım sonradan başka yere taşımayız olmazsa..Amerika’da taşınmak kolay zaten.. önemli olan iş bulmak.


  • ..........


  • @incomprisa Biz de yakın zamanda yerleşeceğimiz için bu aralar çok fazla eyalet ve şehir araştırması yaptım. Şu ana kadar gerek iş olanakları gerek yaşam giderleri olarak yeni gelen biri için en mantıklı yerlerden biri Dallas. Bu yüzden güzel bir tercih yaptığınızı söyleyebilirim. Özellikle Dallas'ın kuzeyindeki Frisco ve Plano şehirlerini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bunlar Dallas'ın merkezine 30 dakika mesafedeler. Ayrıca son yıllarda epey yükselişte olan yerlermiş. Buralar da aklınızda bulunsun.


  • @ozzy22 teşekkür ederim! Sizin çocuğunuz var mı? Bir de Amerika’ya ne zaman gidiyorsunuz?
    İletişimde kalmak isterdim


  • @incomprisa Biz yeni evlendik. Henüz çocuğumuz yok. Eylül ortası ya da eylül sonu gibi gelmeyi planlıyoruz. Bizim de kafamızda şu an Austin ya da Dallas'a gelmek var. İletişimde kalalım. Sizi takibe aldım.


  • @ozzy22 evet ben de sizi takip edeyim. Umarım Texas hepimiz için iyi seçim olur bol bol iş imkanlarla 🙂


  • @incomprisa İnşallah hepimiz için en iyisi olur 🙏


  • @cevdet-uygur niye pittsburghi sevmediniz ya pittsburgh hem ucuz hemde insanlari sicakkanlidir


  • Merhaba arkadaşlar, biz de 4 kişilik bir aile olarak Aralık ayında MA gitmeyi planlıyoruz. Çocuklarımızdan biri kreş diğeri ilkokul çağında. Soğuk bir bölge olması endişelendiriyor ancak güvenlik açısından diğer eyaletlere göre daha iyi olduğu söylendi. Brookline, Newton civarlarını düşünüyoruz. Eşim de bende inşaat mühendisiyiz. Tecrübesi olan ya da oralarda yaşayan arkadaşlar var mıdır?


  • @ozlcy Brookline guzel bir yer. Kiralarin yuksek olmasi ve kiralama oncesinde gelirinizi kontrol etmeleri, ev alternatiflerini azaltabilir.


  • @datanist teşekkürler. Evet genel olarak pahalı bir bölgeymiş. Umarım ev konusunda şanslı oluruz. Güvenli bir bölge olması önceliğimizdi. Ya da yakın civarlardaki şehirler de alternatif olabilir.


  • @ridetowild, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

    @dytmelek Selamlar, Bizim de 1 yaşında ikizlerimiz var ve onlarla gelmeyi planlıyoruz. Açıkcası araştırdığımda bana da Georgia Cumming bölgesi çok cazip geldi ama kafamı karıştıran en büyük konu 0 kredi skorundan dolayı ev bulamama olayı olup olmayacağı. Siz evi ne kadar sürede tutabilmiştiniz? O süre zarfında nerede konakladınız? Bir de eğer kefil bulunabilirse daha kolay olabileceği söyleniyor bu konuda bilginiz var mı?
    Teşekkürler.

    Kusura bakmayın mesajınız gözümden kaçmış umarım geç olmamıştır. Apartman kompleksi şeklinde olan evlerde arkadaşlarımız kolayca ev kiralayabildiler. Biz single house istiyorduk beğendiğimiz ev için önce 3 -6 aylık peşin ödemeyi teklif ettik ama ev sahibimiz kredi skoru ya da ssn olmadığı için kabul etmedi, 1 yıllık ödemeyi teklif ettik o durumda kabul etti. Belki single houselardan da 3-6 ay peşin ödemeyle tutabilenler vardır ama bizim ev sahibi katıydı bu konuda çok beğenmediğimiz için de kaçırmak istemedik açıkçası 👍🏻 biz buraya geldikten sonraki 3. Günde evimizi bulmuştuk ama ev şahiniyle anlaşıp sözleşme imzalama süreci biraz daha uzun sürdü 6. günde evimize geçmiştik o sürede airbnb ve ya otellerde kalabilirsiniz


  • Cevabınız için çok teşekkürler. Maalsesef daha süreç tamamlanmadı. Halen mülakat bekliyoruz. Siz gerçekten evinizi hızlı bulmuşsunuz genellikle Kredi Skorundan dolayı emlakçılardan randevu bile alınamadığını duymuştum.

    Çocuklardan dolayı bizim için de single house daha mantıklı olacak gibi. Öncelikle CO-Signer opsyionunu denemeyi planlıyoruz, eğer çözüm olmazsa dediğiniz gibi yıllık peşin ödeme teklif edebiliriz.


  • @ozlcy Merhaba, olursa durum güncellemelerinizi lütfen paylaşın.


  • @phenex tabii ki. Son iki ayımız ama halen netleştiremiyoruz. Siz de aynı bölgeye mi bakıyorsunuz?


  • @ozlcy Evet, ben aile değilim ama tekim 🙂 Şehir ve toplum olarak ilgimi çeken bir bölge olduğu için burayı düşünüyorum.


  • @cevdet-uygur, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

    Selam dostlar, 4 kişilik bir aileyiz ve yaklaşık 1 yıldır Pennsylvania, Pittsburh’ ta kalıyoruz. İngilizce çok zayıf fakat 14 ve 16 yaşındaki çocuklarımızın İngilizcesi iyi, eyalet değiştirmek istiyoruz. Bizim için Eğitim ve iş olanağı iyi olan yerleri tavsiye ederseniz sevinirim. Şimdilik Doordash, Uber ve Grubhub tarzı işler yapıyorum… Teşekkürler.

    çok özel değil ise neden taşınmak istiyorsunuz pittsburgh için -soğuğu hariç- hep çok güzel şeyler duydum / okudum.


  • @dytmelek merhaba melek hanım, biz şuan ny dayız acaba oranın iş imkanları nelerdir ? mesafeler 10-20 dk demişsiniz şuan Brooklyn de öyle olduğu için kalıyoruz ama geçici. Ehliyetimizi aldıktan sonra bir eyalet seçeceğiz. Memnun musunuz şehrinizden😊 2.5 yaşında bir oğlum var. Planım substitute teacher olarak çalışıp oğlumu da yanıma almak. Burda bunun imkanı çok aslında ama pahalı ve çok kalabalık. Bu yüzden kalmak istemiyoruz.


  • @Hamuchera, içinde söyledi: Çocuklu aileler en çok hangi eyaleti tercih ediyor?

    @dytmelek merhaba melek hanım, biz şuan ny dayız acaba oranın iş imkanları nelerdir ? mesafeler 10-20 dk demişsiniz şuan Brooklyn de öyle olduğu için kalıyoruz ama geçici. Ehliyetimizi aldıktan sonra bir eyalet seçeceğiz. Memnun musunuz şehrinizden😊 2.5 yaşında bir oğlum var. Planım substitute teacher olarak çalışıp oğlumu da yanıma almak. Burda bunun imkanı çok aslında ama pahalı ve çok kalabalık. Bu yüzden kalmak istemiyoruz.

    Biz Atlantaya 45-50 dk mesafede Cumming şehrindeyiz küçük sakin yerli Amerikalıların çoğunlukla olduğu huzurlu bir şehir. Biz seviyoruz bu sakin hayatı, ama iş olarak daha çok 20dk mesafede Alpharetta tarafından iş bakıyor Türkler. Bizim ssnimiz ve çalışma iznimiz yeni geldi henüz iş başvurularına başlamadık, kesin birşey söyleyemeyeceğim o yüzden.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum