Günaydın , bugün mülakatı olan herkese başarılar dilerim. Mümkün olan en kısa sürede vizelerimizi almak dileğiyle.
Hasan Ayvaz
@Hasan Ayvaz
Hasan Ayvaz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
Trup'ın şu an yapmaya çalıştığı;
- DV’yi önceliksiz bırakmak
- Konsolosluklara başka vizeleri öne aldırmak
- Süreci yavaşlatmak
- Gerekirse geçici askı denemek
- Askıya alma kararı ile ilgili Kararname çıkarırsa hemen dava açılacağını bildiği için kararname de çıkarmayabilir.
- Gold kart satışına öncelik vermek.
Ayrıca kendi eşi bile göçmen olan birinin göçmenliğe karşı olması da garip.
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
1 nisan olarak mülakat tarihimiz belirlenmiş. Herkese hayırlı olsun. İnşallah süreç normale döner ve vizelerimizi alırız.
-
@yunustg iyi günler , unganlar bağışıklık durumunuza bakmadan tüm aşıları yapıyor. Amacınız unganlarda daha az aşı olmak ise işe yaramaz. Aşı kartı olan çocuklarınız varsa onlar hariç olabilir.
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Bu bağlantıda dv ile ilgili bir pdf var. Umarım birşeyler olur.
-
@aysegul inşallah vizenizi en kısa zamanda alırsınız ve Anlaranın hızlanmasını umarak bize de sıra gelir. Size ocak veya şubatta verirseler bize geçmiş olsun. İyi dilekte bulunmak önemli.
-
@swadze Tebrikler Ankara süprizlerle dolu , bu yıl güzel geçecek inşallah.
-
@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar umarım öyle olur perşembe günü mülakatım var viyanada hemen ileteceğim vize durumu yaşanırsa. Sağlık mülakatından çıktım bugün en kısa zamanda yazacağım deneyimimi inş iyi haberlerle…
Merhaba mülakatınız saat kaçtaydı. Girdiniz mi mülakata. Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Başarılar.
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@Emre-Kurtulmuş , Çekiliş ile giden ve 1 milyon dolar verip giden insan profili aynı değil. 1 milyon dolar veren insan Amerikada hizmet sektöründe çalışmaz. Amerikada basit işleri yapmak için var olan bir çekiliş bu bildiğiniz gibi. o yüzden göçmenelere ihtiyaçları var. Ama Trump bunu tersine çevirip " kendi işimizi kendimiz yapalım" derdinde. bu da öyle hemen olacak birşey değil bence.
-
@Scythep Bizim için evet sancılı bir süreç. Anlamadığım en önemli konu şu, 2020 yılına kadar Ankaranın Dv vize mülakat sayıları olması gerektiği gibiyken 2020 den sonra ne değişti de 5000 lere kadar düştü sayı. Pandemi dönemini anlıyorum ama son yıllarda bu kadar az mülakat vermesinin sebebi ne olabilir.
Çocuklarımın hayatına olumlu anlamda dokunabilmek adına girdiğim yolda zor ve stresli bir süreç var önümüzde. Ocak ayına kadar resim netleşecektir.
Umudum ;
1- Ankaranın hızlanması ve tüm kazananlara mülakat verilmesi. (Zor gibi görünüyor)
2- Taşınan dosyalara dokunulmaması ve konsoloslukların oturum istememesi,
3- Başka ülkelerden geçici oturum almaya çalışmak. (Konsolosluklar kabul ederse)
İnşallah tüm kazananlar vizesine kavuşur. Hepimize sürecinde kolaylıklar dilerim.
Hasan Ayvaz tarafından gönderilen son iletiler
-
@süleyman-Turgut Davalı taraf, güvenlik incelemelerinin gözden geçirilmesi için süreci durdurduğunu söylese de yakında açılacağına dair hiçbir savunma yapmadı. Hatta alınan 221g lerin bile nihai karar olduğunu, mahkemenin buna itiraz edemeyeceğini savunuyor. Umarım sonuç olumlu olur ve herkesin faydasına olur.
-
@Fatime-İncebaş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakata girdikten sonra vize durumunu kontrol ettiğimiz siteye girerken kendimkine girip kontrol edemiyorum sadece eşiminkine girebiliyorum öyle kontrol ediyoruz bu normal mi ? Benimkinde hep hata verdi
Evet normal.
-
@falsepoet Muhtemelen konsolosluk görevlisi en son hangi pasaport numarası ile işlem yaptıysa o numarayı kabul ediyor. Başvuru sahibi yada eş ve çocuklarından herhangi biri olabilir. Pasaport numaralarını denerseniz açılır.
-
@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar umarım öyle olur perşembe günü mülakatım var viyanada hemen ileteceğim vize durumu yaşanırsa. Sağlık mülakatından çıktım bugün en kısa zamanda yazacağım deneyimimi inş iyi haberlerle…
Merhaba mülakatınız saat kaçtaydı. Girdiniz mi mülakata. Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Başarılar.
-
@Avukat-Zeki-Yağlı Konuştuğunuz kişilerin 75 ülke ve ayrıca 39 ülke yasağına tabi olma ihtimali olabilir mi. Sorma fırsatınız oldu mu?
-
@Arthur-Morgan Konsolosluk görevlilerinin kullandığı NIV veya IVO yazılımları, Washington DC’deki ana merkeze bağlıdır. Eğer bir vize kategorisi (bu durumda DV) genel bir emirle durdurulmuşsa, sistemde o vize türü için "Onay" (Issued) butonuna basmak teknik olarak engellenir. Görevli onaylamak istese bile yazılım buna izin vermez ve bir hata mesajı çıkarır.
Hata olasılığı hep var tabiki. yüzde yüz iddiamı savunmuyorum. İyi düşünmeye çalışıyorum.
Umarım vize memuru hata yapmamıştır. -
@Arthur-Morgan konsolosluk görevlisinin inisiyatifinde olan bir durum değil bu. Kullandıkları yazılım pause kalkmadan onaylamasına izin verilmiyor olmalı. Söylediğiniz ihtimal pek olası değil. Haber sahte değilse bu iyiye işaret.
-
Günaydın , bugün mülakatı olan herkese başarılar dilerim. Mümkün olan en kısa sürede vizelerimizi almak dileğiyle.
-
@mesut57, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Aslan-3 16 yaşından küçük çocuklar için asıl kazananın Vukuatlı nüfus kaydını 2 adet çıkartın yeterli.Onun için adli sicil kaydı istenmiyor.16 yaşından büyük çocuk için e devlet şifresi alın onun adına Vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkarın ve arşivli Adli sicil kaydını İngilizce çıkartın.
16 yaşından büyük kızım için E devlet şifresi aldım. Adli sicil belgesi alabildim ama nüfus kayıt örneği vermiyor. "Kişi ergin değildir" uyarısı veriyor. Sanırım 18 yaşından küçük olanlarda e devletten Nüfus kayıt örneği alınamıyor.