Mülakat maili aldım bende, mülakat alan herkes için hayırlı olsun arkadaşlar 
busedmrcgl tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
Herkese merhabalar, 28 Nisan tarihinde Amerika’ya girișimizi gerçekleştirdik. Biz Lufthansa'dan İzmir-Frankfurt-Orlando uçuşu ile geldik. İlk girişimiz olacağı için yaşadığımız şehre iniş yapmanın daha kolay olacağını düşündük bu sebeple bir daha tercih edeceğimiz bir uçuş olacağını sanmıyorum. Miami'den Orlando'ya araçla geçmek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Uçuşlar hakkında hiçbir sıkıntı yaşamadık fakat Frankfurt-Orlando uçağımız 1-2 saat kadar rötar yedi ve bekleme süremiz 3 saattten yaklaşık 5 saate çıkınca yorucu bir süreç oldu bizim için.
İzmir'den çıkışta yurtdışı çıkış harcı ödemedik ve memur da hiçbir soru sormadı bununla ilgili. Orlando'ya indiğimizde bizi permanent resident & citizens sırasına aldılar. Sıra kalabalık olmadığı için işlemlerimizi çok hızlı tamamladık. Sarı zarflarımızı alıp bizi bekleme salonuna yönlendirdiler. İlgili polis işlemlerimizi tamamlarken birkaç soru sordu. Kaç para getirdiğimiz, evli olup olmadığımız, adresimizi değiştirip değiştirmek istemediğimiz sordu. Sonrasında vizemize bir yıl geçerli olacak damgayı vurduktan sonra Green card‘ın 3-4 ay içinde gelmesi gerektiğini söyledi ve bizi tebrik ederek işlemlerimizi tamamladı.
Biz bir haftalık araç kiralamıştık Turo'dan havalimanının otoparkından aracı alarak bir gecelik tuttuğumuz otele gittik. Biz Amerika’ya gelmeden önce evimizi tutmuştuk bu sebeple ertesi gün sabahtan yeni evimize doğru yola çıktık ve yerleştik. Aynı gün içinde banka hesaplarımızı açtık. Bankada çalışan görevli çok sıcakkanlıydı ve bizimle çok ilgilendi banka hesabı açarken hiçbir problem yaşamadık. Biz Apopka şubesinden işlemlerimizi gerçekleştirdik. Eşim Türkiye’de iken US Mobile'dan hat açtırmıştı. O onu kullanmaya devam ediyor ben ise Mint Mobile'dan hat aldım. Ekonomik çözüm arayanlar için tavsiye ederim. Şu an için çok memnunum. Kiralık arabamızın son son gününde Enpara hesabımızdan Bank of America hesabımıza paralarımızı transfer edebildik. Bu sayede yeni bir araç da almış olduk. Yarın ise yine Türkiye’de iken bulmuş olduğum kendi sektörümdeki işime başlıyor olacağım.Edit: Muhtemelen 1.5 haftada SSNimiz geldi fakat sitemiz yeni olduğu için kargolar da sorun yaşanıyordu başka bir kargomuzu almak için USPS’e gittiğimizde SSNlerin de geldiğini öğrendik 2.5 haftada ulaştı diyebiliriz. Ek olarak Green kartımızda tam bir ay sonra elimize ulaştı.
Bizim sürecimiz bu şekildeydi detaylarını merak eden arkadaşlar olursa veya herhangi bir konuda bilgi almak isteyen bana ulaşabilirler.
-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar 17 Aralık'ta Ankara'da Unganlar'daki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, çocuksuz aileler için de bir örnek olur Ankara'dan
Randevumuz saat 11.00 ve 11.05 teydi. Biz 10.30 gibi gittik ve randevu saatimizi beklemeden işlemleri başlattılar. Belge olarak sadece aşı kartı (bizim sadece covid aşı kartımız mevcut) ve pasaportu aldılar, biz mülakat tarihi ne zaman verilir tahmin edemediğimiz için eksik aşılarımızı yaptırmamıştık çünkü sağlık randevusundan 1 ay önce yanlış bilmiyorsam tamamlamış olmamız gerekiyordu. Onun yerine antikor testi yaptırmıştık fakat Ankara Unganlar kabul etmiyor, daha önce bahsedenler olmuştu biz de şansımızı denedik yine de. O yüzden burada yazacağım sağlık masraflarını iki kişi için ( 27 yaşındayız, aşılarda yaşın önemi var mı bilemiyorum yine de değerlendirebilmeniz için bunu da belirtmek isterim) standart ödenecek ücret gibi düşünebilirsiniz. Tüm ödemelerimizi TL olarak ve kredi kartı ile gerçekleştirdik. İlk önce kan tahlili için kan verdik, orada eşim ile birlikte yaklaşık 3300 tl ödeme yaptık. Sonrasında röntgen çekildi, doktor muayenesi ve aşı yapıldı. İki aşı olduk sanırım ikisi de karma aşıydı. Yapılan aşılar: Tdap, MMR, Hepatit B, Varicella ve Influenza. Bu işlemler için ise ödediğimiz tutar yaklaşık 24 bin TL tuttu. Toplamda 27 bin TL ödeyerek işlemerimizi tamamlamış olduk.Herkes biliyordur ama en az 2 gün Ankara'da olmanız gerekecektir planlarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim. İlk gün işlemler yapılıyor ertesi gün ise sonuçlarını almaya gitmeniz gerekiyor. Bize sonuç için ertesi gün 11-12 arası gelip almamız söylendi. Sağlık raporlarımızı da sorunsuz bir şekilde teslim aldık.
Ankara'da CK Farabi otelde konakladık. Çok uyguna geldi fiyatı ve temizdi biz memnun kaldık. Ekonomik ve konforlu yer arayan arkadaşlara da tavsiye ederim. Unganlara 10-15 dk yürüme mesafesinde fakat otele yürürken biraz yokuşlu

-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Herkese merhabalar, bugün Ankara’daki mülakatımızı da başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Deneyimlerimizi ve önerilerimizi aktarmak isterim. Öncelikle Ankara dışından gelecek olanlar için yürüme mesafesinde en uygun fiyatlı otel Grand Mercury (eski adı ile Downtown Ankara) da kalmanızı tavsiye ederim. Yürüyerek 10 dkda ulaştık büyükelçiliğe. Mülakat deneyimimize gelecek olursam, çok heyecanlı bir süreç gerçekten ama stres yapmanıza hiç gerek yok gerçekten her şey çok güzel ilerliyor. Beklediğimizden uzun sürdü işlemlerimizi tamamlamak, 8.30 randevusuyduk ve çıktığımızda 10.40 falandı. Öncelikle sizden ödemeyi alıyorlar sonrasında da belgelerinizi alacakları gişe için sıra bekliyorsunuz. Bizden aldıkları belgeler:
- Pasaport ( sadece güncel olanı aldılar)
- evlilik cüzdanı ve fotokopisi
- nüfus kayıt örneği
-adli sicil kaydı ( biz ingilizce olanı verdik ama zorunlu değil ) - Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece asıl talihli)
- Erkekler için askerlik belgesi ( eşimden aldılar)
- 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümü
- 2 adet fotoğraf
Tüm belgelerimizi Türkçe teslim ettik İngilizce olan sadece adli sicil belgemizdi.
Diğer getirdiğimiz belgelerin hiçbiri istenmedi( ds260, ptt için aldığımız belge, formül a ve b gibi)
Belgeleri verdikten sonra da mülakat için sıra bekledik, sonrasında biz görüşmemizi ingilizce yaptık ama herkesin de forumda belirttiği gibi türkçe de yapabilirsiniz. Hatta bizim gözlemimiz eğer Türkçesi çok iyi olmayan bir görevliye denk gelirseniz çok az soru sorarak ve sizi de çok sorgulamadan vizenizi onaylıyor gibi duruyor, tabi siz yine de nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde yapabilirsiniz, size bu şekilde denk gelmeyebilir
Bize sordukları sorular da açıkçası çok azdı:
- Hangi seviyeden mezuniyetimin olduğu? (Lisans vb.)
- Hangi bölüm okuduğum ve ne iş yaptığım aynı şekilde eşime de ne iş yaptığı soruldu fakat okulu ile ilgili hiçbir soru yöneltilmedi.
- Nerede yaşamayı düşündüğümüz ve orada tanıdığımız olup olmadığı ( Biz adres gösterdiğimiz eyaletten farklı bir yer söyleyip gideceğimiz eyalette tanıdığımız yok dememize rağmen hiçbir soru sormadı bu konu hakkında)
- Gittiğimiz zaman ne iş yapacağımız
Sonrasında ise vizemizi onayladığını ve 4-5 gün içinde bize ulaşacağını iletti.
Bizim mülakat sürecimizde bu şekilde tamamlanmış oldu. Umarım herkes için süreç çok güzel ilerler, bol şanslar dilerim.
-
@onuru selamlar,tabi ki detaylarını aktarabilirim.
İş bulma konusunda herkese tavsiyem sadece Linkedin gibi sitelerden başvuru yapmakla kalmayıp başvurulan şirketlerin websitelerindeki mail adreslerine iş ilanına uygunluklarını anlatan bir mail göndermek olur. İngilizcenizinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Yazılım sektöründeyim ben fakat toplantılar mutlaka olacaktır, kendinizi ifade edebiliyor olmalısınız. Ben Jr. pozisyonda çalışıyordum Türkiye'de o yüzden yine Jr. pozisyon da iş buldum. Toplamda iki mülakat gerçekleştirdik, aradıkları pozisyon ve beklentileri tam bana uygundu. Karşılıklı anlaşarak olumlu bir süreç geçirdim. Ama tecrübeli kişilerin beklentilerini düşürmeleri gerekeceğini düşünüyorum, Amerika'da tecrübe olması beklenen bir durum olduğu için.
Ev konusu için ise, Orlando merkezdeki çoğu apartment için gelirinizin kiraya oranının 3x olması bekleniyor. Neredeyse çoğu siteyle görüştük ve bu sebepten başvuramadık. Biz Apopka'dan ev tuttuk. Yeni yapılan bir siteydi, şehir merkezinden uzak da olması sebebiyle müşteriye ihtiyaçları olduğundan diye düşünüyoruz bizden 3x geliri istenmedi. Türkiye'deki banka hesabımızda 6 aylık kiranın miktarında varlık gösterebileceğimiz üzerine anlaştık ve bir aylık depozito ücreti yatırdık. Bu şekilde evimizi de sorunsuzca halledebildik. Fakat burada arabasız yaşam imkansız
Bu şartlarda bir ev tutarsanız gelir gelmez araba alacağınızı bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim. -
RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleriİletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
Selamlar, sonunda biz de başarabildik hat işini
@Falcon-1 deneyiminin detayı için teşekkür ederiz. Son yazından sonra tekrar denemeye karar verdik tekrar bir hat aldık. Kendi deneyimim ve yaptıklarımızdan bahsedeyim @airman belki sizde de işe yarayabilir.Öncelikle biz Unlimited Starter - Light speed paketini aldık. İlk kodu okutmadan önce de mevcut fiziksel simi çıkarıp network ayarlarını sıfırladık. Buradan sonra bütün işlemleri müşteri temsilcisiyle deneyimledik. Hat direkt açılmadı tabi ki. Bize international data paketi almamız gerektiğini söyledi (15 dolarlık), o yüzden aktive edememiş olabileceğimiz için. Size önerim international paket almadan önce General > Cellular > İlgili hattı seçin > Network Selection'daki otomatik seçeneğini kapatıp çıkan seçenekleri tek tek deneyin ve bir süre bekleyin (1-2 dk) biz o şekilde yaparak en son bir vericiye bağlanabildik ve hattımız aktive oldu. Wificalling için de müşteri temsilcisine US'te yaşayan bir tanıdığımızın adresini verdik ve wificalling de o şekilde aktif oldu. Dediğim gibi maliyetinizi düşük tutmak isterseniz international data paketini almadan önce bu yaptıklarımızı denemenizi tavsiye ederim olmadığı durumda o paketi de alırsanız çalıştırabilirsiniz.
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@SoulofSword 600 numaralarla birlikte 700 lü numaralara da gelir diye düşünüyorum mülakat dağıtıldığında fakat hala bir ses yok Ankara'dan beklemedeyiz

-
@onuru iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, greencard çıkması ile birlikte şansımın bu sene açıldığına inanıyorum çok şükür herşeyimiz sorunsuz ilerliyor

-
@Serapp çok teşekkürler bilgi için, ben olur da maili kaçırırsam diye her gün girip bakıyorum siteye yine de

-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Sizce Kasım ayında Ocak ayı için mülakat dağıtımı yapılır mı Ankara'da, neler düşünüyorsunuz? Hep yavaşlığından konuşuyoruz ama ben mülakat dağıtıp az insana dağıtırlar diye bekliyordum Ekim mülakatları harici hala bir mülakat dağıtımı yapılmadı, numarama göre bu ilk dağıtılacak mülakat tarihlerinde sıranın bana gelmesini bekliyorum artık ama beklemek ne zor şeymiş gerçekten

busedmrcgl tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Tekrar herkese merhaba, ben annem ile babamin randevularini ayirmak istiyorum, ayri ayri randevu bakarsam erkene cekebilirim gibi geliyor. Fakat bakmakla yukumlu olunan kisilerden kaldir dedigimde kaldirma islemi gerceklesmiyor. Daha once bu sorunu yasayan oldu mu, nasil cozdunuz?
-
RE: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...Emlak içinde yayımlandı
@Gizem-Arslan merhaba, biz de Apopka’ya yerlestik yaklasik 3 ay once. Biz Turkiyedeki banka hesaplarimizi gostermistik ve kabul ettiler. Apartman komplekslerine sorabilirsiniz kabul edip edemeyeceklerini.
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@T-C-Kubilay-Dikici Daha randevu tarihi secmedim acikcasi, dediginiz gibi surekli kontrol ediyorum duzenli olarak bir aydir ama bir turlu denk getiremedim.
-
Merhaba herkese, yaklaşık 1 ay önce ailem için yeni sistemden vize başvurusu yaptım. Ankaradan randevu tarihi denk getirmeye çalışıyorum. Danışmanların öne çekme hizmet ücretleri çok yüksek. Kendim nasıl başarabilirim tavsiyeleriniz var mıdır?
-
@berika merhaba telegram gruplarını paylaşma ya da davet gönderme şansınız var mıdır?
-
@ahmetbusra merhaba ben de ailem için randevu almak istiyorum ama öne çekme ile ilgili tarih değiştirmede kısıt olduğunu okumuştum 2 ya da 3 ten fazla değiştirilmiyordu sanırım. Sizce randevu tarihini almadan daha erkene açılmasını mı beklemeliyim yoksa şu an mevcut olanı alıp sürekli öne çekmeye çalışmak mı mantıklı fikriniz var mıdır?
-
@onuru iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, greencard çıkması ile birlikte şansımın bu sene açıldığına inanıyorum çok şükür herşeyimiz sorunsuz ilerliyor

-
@onuru selamlar,tabi ki detaylarını aktarabilirim.
İş bulma konusunda herkese tavsiyem sadece Linkedin gibi sitelerden başvuru yapmakla kalmayıp başvurulan şirketlerin websitelerindeki mail adreslerine iş ilanına uygunluklarını anlatan bir mail göndermek olur. İngilizcenizinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Yazılım sektöründeyim ben fakat toplantılar mutlaka olacaktır, kendinizi ifade edebiliyor olmalısınız. Ben Jr. pozisyonda çalışıyordum Türkiye'de o yüzden yine Jr. pozisyon da iş buldum. Toplamda iki mülakat gerçekleştirdik, aradıkları pozisyon ve beklentileri tam bana uygundu. Karşılıklı anlaşarak olumlu bir süreç geçirdim. Ama tecrübeli kişilerin beklentilerini düşürmeleri gerekeceğini düşünüyorum, Amerika'da tecrübe olması beklenen bir durum olduğu için.
Ev konusu için ise, Orlando merkezdeki çoğu apartment için gelirinizin kiraya oranının 3x olması bekleniyor. Neredeyse çoğu siteyle görüştük ve bu sebepten başvuramadık. Biz Apopka'dan ev tuttuk. Yeni yapılan bir siteydi, şehir merkezinden uzak da olması sebebiyle müşteriye ihtiyaçları olduğundan diye düşünüyoruz bizden 3x geliri istenmedi. Türkiye'deki banka hesabımızda 6 aylık kiranın miktarında varlık gösterebileceğimiz üzerine anlaştık ve bir aylık depozito ücreti yatırdık. Bu şekilde evimizi de sorunsuzca halledebildik. Fakat burada arabasız yaşam imkansız
Bu şartlarda bir ev tutarsanız gelir gelmez araba alacağınızı bilerek hareket etmenizi tavsiye ederim. -
Herkese merhabalar, 28 Nisan tarihinde Amerika’ya girișimizi gerçekleştirdik. Biz Lufthansa'dan İzmir-Frankfurt-Orlando uçuşu ile geldik. İlk girişimiz olacağı için yaşadığımız şehre iniş yapmanın daha kolay olacağını düşündük bu sebeple bir daha tercih edeceğimiz bir uçuş olacağını sanmıyorum. Miami'den Orlando'ya araçla geçmek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Uçuşlar hakkında hiçbir sıkıntı yaşamadık fakat Frankfurt-Orlando uçağımız 1-2 saat kadar rötar yedi ve bekleme süremiz 3 saattten yaklaşık 5 saate çıkınca yorucu bir süreç oldu bizim için.
İzmir'den çıkışta yurtdışı çıkış harcı ödemedik ve memur da hiçbir soru sormadı bununla ilgili. Orlando'ya indiğimizde bizi permanent resident & citizens sırasına aldılar. Sıra kalabalık olmadığı için işlemlerimizi çok hızlı tamamladık. Sarı zarflarımızı alıp bizi bekleme salonuna yönlendirdiler. İlgili polis işlemlerimizi tamamlarken birkaç soru sordu. Kaç para getirdiğimiz, evli olup olmadığımız, adresimizi değiştirip değiştirmek istemediğimiz sordu. Sonrasında vizemize bir yıl geçerli olacak damgayı vurduktan sonra Green card‘ın 3-4 ay içinde gelmesi gerektiğini söyledi ve bizi tebrik ederek işlemlerimizi tamamladı.
Biz bir haftalık araç kiralamıştık Turo'dan havalimanının otoparkından aracı alarak bir gecelik tuttuğumuz otele gittik. Biz Amerika’ya gelmeden önce evimizi tutmuştuk bu sebeple ertesi gün sabahtan yeni evimize doğru yola çıktık ve yerleştik. Aynı gün içinde banka hesaplarımızı açtık. Bankada çalışan görevli çok sıcakkanlıydı ve bizimle çok ilgilendi banka hesabı açarken hiçbir problem yaşamadık. Biz Apopka şubesinden işlemlerimizi gerçekleştirdik. Eşim Türkiye’de iken US Mobile'dan hat açtırmıştı. O onu kullanmaya devam ediyor ben ise Mint Mobile'dan hat aldım. Ekonomik çözüm arayanlar için tavsiye ederim. Şu an için çok memnunum. Kiralık arabamızın son son gününde Enpara hesabımızdan Bank of America hesabımıza paralarımızı transfer edebildik. Bu sayede yeni bir araç da almış olduk. Yarın ise yine Türkiye’de iken bulmuş olduğum kendi sektörümdeki işime başlıyor olacağım.Edit: Muhtemelen 1.5 haftada SSNimiz geldi fakat sitemiz yeni olduğu için kargolar da sorun yaşanıyordu başka bir kargomuzu almak için USPS’e gittiğimizde SSNlerin de geldiğini öğrendik 2.5 haftada ulaştı diyebiliriz. Ek olarak Green kartımızda tam bir ay sonra elimize ulaştı.
Bizim sürecimiz bu şekildeydi detaylarını merak eden arkadaşlar olursa veya herhangi bir konuda bilgi almak isteyen bana ulaşabilirler.