@Coestar AP kağıdı aldık şuan unganlardayız yardımcı oldular randevu olmamasına rağmen aldılar bizi. Ama yarın öğlen 4 sonrası çıkar dediler. Bir şekilde konsolosluğa girebilirsek bugün biz sağlık Muayenesi olduk randevuya katılabilir miyiz diye soracağız. Olmazsa da yeniden randevu almaya çalışacağız. Tavsiyelere açığız.
Utku Pehlivan
@Utku Pehlivan
Utku Pehlivan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@tumra Selamlar, elbette süreçte edineceğim tecrübeyi sizlerle paylaşacağım. Umarım her şey yolunda gider ve bekleyen herkese umut oluruz.
-
@ATS16 Merhabalar, navigator kullanarak mail yolladık. Navigatörden Sırasıyla diversity visas--> Add family members to a case. sonrasında orada verilen bilgiye göre --> [email protected] adresine --> M33 - UNLOCK CASE - FULL NAME mail başlığıyla mail yolladık. Meliha Hanım'ın deneyimleri ve yardımları bize çok güzel yol gösterdi zaten kendilerine çok teşekkür ederiz tekrardan. Bu arada yaptığım işlemleri sürekli olarak detaylı açıklıyorum. ileride aynı süreci yaşayacak talihliler olacaktır umarım faydası dokunur.
-
Günaydın, bu sabah olan mülakat randevumuza sağlık raporumuz olmadığı için alınmadık. Batuhan kardeşim(ismini öyle seslendiler diye duyduk) evrak teslim sırası beklerken muhabbet etmiştik. Görüyorsan bana ulaş haberleşelim.
-
@Emre-Kurtulmuş tekrar ödeme almayacaklarını söylediler bize. Ödeme fişlerini kaybetmeyin bidaha ödeme yapmak zorunda kalırsınız dendi. Tabi tekrar mülakat verilirse.
-
@aysegul Ayşegül hanım merhaba, söylediğiniz şekilde aradım ve kendisini sistemlerinden Manuel olarak, bakmakla yükümlü olunan kişi olarak eklediler ve mülakat alabilmem dahilinde benimle gelebileceğini söylediler. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
-
Merhaba,
Cuma günü eşimi dosyama ekletebilmek için konsolosluğa e-posta gönderdim. 7 Ocak’ta mülakatım var.
Konsoloslukta pazartesi ve salı mesai var, ancak çarşamba–perşembe–cuma günleri tatil. Maalesef süreci planlarken noel tatilini düşünemedik ve eşimin pasaportu çok geç ulaştı. Eğer pazartesi ya da salı günü dosyaya ekleme işlemi yetişmezse, sonrasında eşim için ayrı bir mülakat talep etme şansı oluyor mu?
Ayrıca, eşimi 7 Ocak’tan önce dosyaya ekleyebilsek bile Unganlar’da sağlık muayenesi için en son 25 Aralık’ta boş randevu bulunuyor. Bu tarihten sonra randevu alamazsak süreç nasıl ilerliyor?
Bu durumu yaşamış ya da bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
-
@ATS16 reschedule seçerek ticket açtık. "We confirm the receipt of your request UTKU PEHLIVAN xxx to schedule DV1 appointment, which is being reviewed. You will be notified about the decision via email." şeklinde bir otomatik mail aldık. İngilizce olarak durumumuzu açıkladık ve yeni mülakat talep ettik. @tulay hanımın eşi için yeni mülakat talebinde bulunurken uyguladıklarından yararlandık.
-
@bravist sorun da orda zaten add applicant açık değil. Açtıramıyoruz. Benim bildiğim pazartesi günü mesai var pazartesi dönüş bekliyoruz artık. Son ihtimal dediğiniz gibi belgelerle birlikte beraber mülakata gitmek. Tabi o tarihe kadar her şeyi deneyeceğiz. Her türlü yardıma açığız.
-
Son anda karar değiştirerek Unganlardaki randevumuza gitmemeye karar verdik. 24 saatten az kaldığı için iptal edemiyoruz randevuyu. Gitmedik diye sonradan randevu vermeme gibi bir durum oluşur mu acaba?
Utku Pehlivan tarafından gönderilen son iletiler
-
Selamlar, ankara yeniden vize görüşmesi planlayabilmemiz için onay verdi fakat ustraveldocs da eşimi bakmakla yükümlü olunan kişiler kısmına ekleyememiştim. "Schedule appointment" kısmına tıkladığımda "group members" yazan yerde sadece benim adım yazıyor. Ben bu durumdayken mülakat planlarsam eşim benimle mülakata katılabilir mi? Yoksa başvuruyu kapatıp tekrardan başvurmam mı gerekiyor, ama zaten yine ekleyemiyorum öyle yapsam bile. Bir bilgisi olan var mı acaba?
-
@aysegul Ayşegül hanım merhaba, söylediğiniz şekilde aradım ve kendisini sistemlerinden Manuel olarak, bakmakla yükümlü olunan kişi olarak eklediler ve mülakat alabilmem dahilinde benimle gelebileceğini söylediler. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 reschedule seçerek ticket açtık. "We confirm the receipt of your request UTKU PEHLIVAN xxx to schedule DV1 appointment, which is being reviewed. You will be notified about the decision via email." şeklinde bir otomatik mail aldık. İngilizce olarak durumumuzu açıkladık ve yeni mülakat talep ettik. @tulay hanımın eşi için yeni mülakat talebinde bulunurken uyguladıklarından yararlandık.
-
@ATS16 Merhabalar, öncelikle yazdıklarınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi önümüze bakmaya çalışıyoruz. Tekrar randevu için istek oluşturduk fakat Sadece benim Ustraveldocs hesabımdan gerçekleştirdik. Barkodlu çıktı alırken eşimi hesabıma bakmakla yükümlü olunan kişiler olarak ekleyemediğim için ayrı bir hesap açarak barkodlu çıktı almıştık. Şimdi yeniden mülakat planlama işlemini yaparken de aynı şekilde eşimi ekleyemedim. Aynı şekilde eşimin Ustraveldocs hesabından da yeniden mülakat planlama işlemlerini tamamlamalı mıyım? Kafamda bir türlü oturtamadım bu konuyu maalesef.
-
@fearless1717 aynı mı farklı mı düşününce tam hatırlayamadım ama ikisi de içeriye gidip sormuş. Biz bankodan ayrıldık 15 20 saniye şoku atlatmaya çalışırken kendisini aynı yerde ya da bir yanındaki bankoda gördük. iki farklı görevli olduğunu varsaysak bile içeride sordukları kişi aynı olmalı. 2 dk içerisinde farklı kararlar.
-
@Oz-Erdem sen bizden bahsediyorsun dışarıda bayağı seni bekledik seni de yollarlar diye şaka gibi aynı görevli bize sağlık raporunuz yok dedi ve almadı bizi mülakata
-
@Yelez eğer imkanınız varsa unganlara gidip rica edin yardımcı oldular bize randevu olmamasına rağmen. Ama yanlış yönlendirmek de istemem daha önce gittiğimizde sadece randevu ile alıyoruz demişlerdi. Telefon numaraları var sitelerinde. cevap verdikleri saatler de yazıyordu arayıp sorabilirsiniz.
-
@Emre-Kurtulmuş aslında sormak istediğimiz; ben ustraveldocs kaydı yaparken eşimi bakmakla yükümlü olduğum kişiler kısmına ekleyemedim bu sebeple eşim için de ustraveldocs hesabı açıp iki hesaptan application'ı sonuna kadar doldurup 2 farklı barkodlu confirmation çıktısı almıştık. Şüpheye düştüğümüz kısım, asıl talihli olan benim hesabımdan mı yeni mülakat tarihi talep edeceğiz yoksa bunu ikimizin ustraveldocs hesabından da ayrı ayrı yapmalı mıyız? önümüzdeki süreci en ufak hata yapmadan devam ettirmek istiyoruz. Bu işlemi daha önce yapmış sayın forum kullanıcıları yardımcı olurlarsa çok seviniriz

-
@Emre-Kurtulmuş tekrar ödeme almayacaklarını söylediler bize. Ödeme fişlerini kaybetmeyin bidaha ödeme yapmak zorunda kalırsınız dendi. Tabi tekrar mülakat verilirse.