• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Cem Çeliker
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 73
    • En İyi 30
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Cem Çeliker

@Cem Çeliker

86
    İtibar
    271
    Profil Görüntülemeleri
    73
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Edirne Next Stop USA... Yaş: 30

Cem Çeliker Takip etme Takip Et

Cem Çeliker tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

19.11.2025

Öncellikle herkese merhaba; aslında vize mülakatım herkes gibi aynı oldu çok farklı bir durum yaşamadım. Bu yazıyı daha çok burayı tuttuğum bir günlük gibi görüyorum yıllar sonra açıp okuyup o zamanlar nasıl bir durumun içinde geçmişim diye yüzüm tebessüm ederek okumak için umarım 🙂

Benim mülakat günüm 1 gün öncede Ankaray a gelerek başladı. Aspavalı , Anıtkabir ziyareti Kızılay meydanında otobüslere binme yarışı Tunalı caddesinde aşağı inerken tabele önünde fotoğraf çekimi derken hotelime geçip mülakatımı bekleyeme geçtim. Tabi uyku tutarmı bütün gece bir türlü uyku tutmadı sabah 08:30 mülatıma saat 7 de kalkıp tahmini saat 07:50 gibi ABD konsolosluğu önünde beklemeye geçtim maalesef inanılmaz kalabalıktı ve herkes takım elbiseliydi bir tek ben Joger beyaz pantolumla bekliyor gibiydim lise yıllarımızda başımıza gelmiştir “Hani serbest geliyorduk” sözü biran söyleyesim geldi 😃
      Saat 09:15 gibi konsolosluk binasına girdim orada Xray ve üstümüz arandıktan sonra o meşhur yolu yürüdüm. Herkes yazıyor du meşhur ağır kapıdan içeri giriliyor diye bende o sözü fazla dikakte almış olmalıyım ki kapıyı açarken biraz fazla güç uyguladım sanırsam kapı bir açıldı ve biran boşluğuma geldi bir yalpalandım 😃 kapı o kadar da sert değil sanki ya ?
      İçeri girdikten sonra green cardlıları farklı bir yere yönlendiriliyor. Daha sonra evrak teslimi yaptım;
      Benden istenilenler ;

• *-Pasaport
        -2 adet 5x5 fotoğraf
        -Vukatlı Nufüz Cüzdan / hem kırmızı damgalı aldım adliyeden hemde E-devlet(E-devleti istedi)
        -Adli sicil kaydı /hem kırmızı damgalı aldım adliyeden hemde E-devlet(E-devleti istedi)
      • Üniversite diplomamın orjinalli ve Fotokopisi(fotokopiyi kesin alın)
        -Askerlik belgesi/ Askeriye ve E- devlet üzerinden aldım(E-devlet istedi)
        -Banka hesap dökümü
        -USTravil kayıt dökümü
        -Lise diplomamı vermek istedim gerek yok dendi
        -Eski pasaportumu da getirmiştim onu vermek istedim daha önce ABD ye girişiniz varmı dedi o pasaportunuzda yok dedim. O zaman gerekmiyor diye cevap verdi.*

Sonra hepsini verdikten sonra beklemeye geçtim. Numaram yanana kadar yaklaşık 10-12 kişinin mülakatını izledim gayet zevkliydi ve herkes onay aldı. Orada şöyle bir gözlemim var. Bazı mülakatlar 15 dk sürdü bazıları 10 dk. Türkçe başlayıp İnglizce devam edenler oldu mülakatı yapan kişiye göre değişiyor. Vizesi onaylanan herkese arka tarafta bekleyen diğer tahlililer hayırlısı olsun diyordu 🙂
      Çok güzel ve orada bulundukça hiç heyecanlanmadığım sürekli o anı hayatımda bir kez yaşayacağım bildiğim için sürekli tadını çıkardım insanları gözledim onları izledim dinledim destek oldum. Orada bizden sonra mülakata girecekler kesinlikle o anın tadını çıkartın bir daha gelmeyecek.

MÜLAKATIM ;

Bana sakallı erkek tahminen farsça İngilizce ve çatpat Türkçe bilen konsolosluk çalışanı geldi ve . iyiki o geldi gayet hızlı rahat geçti.
      İngilizce mi yoksa Türkçe mi olsun diye sormadı bana mülatım direk günaydın diyip başladık sordukları ve cevaplarım;
      1- ABD ye kimin yanına gidiyorsun(Akrabam ve arkadaşımın yanına)
      2- Daha önce hiç ABD ye gittiniz mi (Hayır)
      3- Hangi işle uğraşıyorsunuz ( Muhasebeciyim)
      4- Hangi işi yapacaksınız ( Amazon Flex)
      5- Askerliğiniz (Muafım)

Tek cevap. tahminen 45 saniye 1 dk arasında süren bir konuşma ve vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde mail gelecek. Teşekkür ettim kendisine oda elini kalbinin üstüne götürerek teşekkür mayetinde güzel bir hareket yaptı
      Mülakatınızda kesinlikle uzatmadan kısa seri cevap ve oradaki diğer mülakatları dinleyin size yardımcı oluyor

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bugün benimde vizem onaylandı 🙂 yardımcı olan herkese tekrardan çok teşekkür ederim 🙂

Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Bende 19 ocak itibari ile George Bush havalimanından (Texsas) üzerinden giriş yaptım. İstanbul dan çıkarken yurt dışı çıkış harçı ödemesi yapmadım. bana sorduklarında green cardınız görebilirmiyim diye bende şuan Amerikada onu almaya gidiyorum dedim. bir problem yaşamadım.
      Houston girişte ilk memura gittim ismi C*rillo o ismi unutmıycam ingilizce bilmiyorum dedim, benim problemin değil gibi bir cevap verdi bana. sonra team diye seslendi oradan 2 kişi geldi aldı beni arka tarafa ortam aynı abd filmleri gibiydi 🙂 sonra arka tarafa gittim orada bir oda değilde farklı bir yerde bekliyorduk. bana soy ismimle seslen'di 'HELİKER' diye ilkte anlayamadım sonra gittim yanına inglizce konuştu ama anlayamıyordum elimde inglizce yazılı bir kağıt vardı onu uzattım almadı sonra bana yerine geç dedi. Bir 5 dk sonra eliyle gel gel yaptı daha düzgün anlaşırı şekilde konuştu, Cantam da sadece 1 litre Turkis raki var dedim oda dedi raki? dedim alchol 1 litre he raki dedi, dedim yes 😃 sonra saydı baklava falan dedim no food, ilaç varmı dedi yok dedim ama vardı uğraşmak istedim sonra adresimi değiştirmeyecektim. o şekil bir giriş yaptım 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

Bugün itibarile banada mülakat verildi :))) 19 kasımda görüşmek üzere :))

Cem Çeliker
      Cem Çeliker

19 kasımda sanki bayağı bir kalabalık olacak gibiyiz konsulosluk önünde 🙂

Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Unganlar sağlık muayenesi; aslında yazmıycaktım herkesin başından aynı şeyler geçtiği için özetle 0-24 yaş insanlar Düzen lab ta biraz daha fazla ödüyor geri kalanlar 1990 tl unganlar da aşı kartınız yoksa ortalama 450 dolar tutuyor ve aynı gün evrak almak imkansız. sadece Unganlar da doktor muayenesini beklerken bir çift vardı 5 kasım da mülakatları vardı ve 3 kasımda unganlar dan tarih almışlar. ama 4 kasımda aşı için çağırılmışlar sanırsam kadın için gebelik testi istenmiş. 4 kasımda aşı olup aynı gün evrakları almak için bayağı zorluyorlardı hatta bizde almadan gitmeyin gerekirse burada bekleyin diye telkinde bulunduk. bu istek genç evli çiftlerden istenilen bir şey mi bilmiyorum ama unganlar sağlık muayenesini alırken bence mülakatınıza çok yakın tarihte almayın. gereksiz gerginliğe hiç gerek yok. oradayken de farklı şehirlerden çok güzel insanlarla tanıştım hepsine buradan çok selam birçoğunun 7 kasımda mülakatı olacak umarım güzel geçer 🙂

Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Uğur-Çelik Prepaid eSIM (T- Mobile) uygulamsını indirip oraya giderseniz daha az sıkınıtı yaşayabilirsiniz isterseniz bir araştırın.

Gündem içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@Uğur-Çelik zaten normal olması gereken bu evraklar tam olduktan sonra red falan olmaz. herkes evrakları tamamlasın gelsin bankada gerektiği kadar parasını gösterirse kimsenin bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@Figen 2026 da herkesin unuttuğu bir şey var ABD de oda dünya kupası. dünyanın her yerinden insanlar vize için başvuracak şuan hızlı görüp green cardları daha sonra nisan mayıs haziran gibi de düşürebilirler. bunu bir çok kişi unutmamalı. bence şuanki yüksek açılış ondan umarım diğer vize bülteni de yüksek açılıp hızlıdan green cardlara bakarlar

Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@ATS16 aslında tek tek bakıyorum hergün ama gözümden kaçmış 😃

Cem Çeliker
      Cem Çeliker

Cem Çeliker tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkes merhaba öncelikle 2026 kazananayım ocak ayında abd ye giriş yaptım şubat başında geri döndüm. temmuz ayında tekrardan girecektim ama malesef ki 4 gün önce babam vefat etti. şuan kalış sürem 6 ayı gececek. bu gibi durumda girişte memurlar bana problem yaratırlarmı ? yaratmamaları için yanıma hangi belgeleri almalıyım(ölüm belgesi) green cardım ve ssn no elimde. bu gibi durumda kalanlar varmı ? varsa lütfen bilgileri paylaşabilirlermi şimdiden çok teşekkur ederim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

green card ile 6 ay abd dışında yaşarsak girişte bir sorun yaşarmıyız ? onun için hangi başlagı bakıcam ? yardım edebilecek biri varmı ?

Cem Çeliker
      Cem Çeliker
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Bende 19 ocak itibari ile George Bush havalimanından (Texsas) üzerinden giriş yaptım. İstanbul dan çıkarken yurt dışı çıkış harçı ödemesi yapmadım. bana sorduklarında green cardınız görebilirmiyim diye bende şuan Amerikada onu almaya gidiyorum dedim. bir problem yaşamadım.
      Houston girişte ilk memura gittim ismi C*rillo o ismi unutmıycam ingilizce bilmiyorum dedim, benim problemin değil gibi bir cevap verdi bana. sonra team diye seslendi oradan 2 kişi geldi aldı beni arka tarafa ortam aynı abd filmleri gibiydi 🙂 sonra arka tarafa gittim orada bir oda değilde farklı bir yerde bekliyorduk. bana soy ismimle seslen'di 'HELİKER' diye ilkte anlayamadım sonra gittim yanına inglizce konuştu ama anlayamıyordum elimde inglizce yazılı bir kağıt vardı onu uzattım almadı sonra bana yerine geç dedi. Bir 5 dk sonra eliyle gel gel yaptı daha düzgün anlaşırı şekilde konuştu, Cantam da sadece 1 litre Turkis raki var dedim oda dedi raki? dedim alchol 1 litre he raki dedi, dedim yes 😃 sonra saydı baklava falan dedim no food, ilaç varmı dedi yok dedim ama vardı uğraşmak istedim sonra adresimi değiştirmeyecektim. o şekil bir giriş yaptım 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@melisbasdurmus G. Bush a mı indiniz ? deneyiminiz nasıldı ?

Gündem içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@Furkan9037 G.Bush havalimanında mı giriş yaptınız?

Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@Uğur-Çelik Prepaid eSIM (T- Mobile) uygulamsını indirip oraya giderseniz daha az sıkınıtı yaşayabilirsiniz isterseniz bir araştırın.

Gündem içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@Umut-P hocam herkes konuştuğum herkes seçimden sonra trump ın oy kaybettiği ve bu şekilde söylemleri kendine oy verenleri tatmin amaçlı söylediği, bence 2026 dönemi bir sıkıntı olmayacak ama sonraki seneler seçim zamanı özellik bilerek yavaşlatıp veya tümden pause yapıp bunla onları tatmin etmeye yönelik olduğu.

Gündem içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@swadze benimde bu kesinlikle ondan gidilenlere göre plan yapıyorum ben oraya gidip kart alamamak çok büyük sorun benim için. Ben ondan gidiş planımı 15-20 ocak arası yapıcam

Gündem içinde yayımlandı
      Cem Çeliker
      Cem Çeliker

@ATS16 Kusura bakmayın ben genelde izlediğim videolardan yola çıktım yanlış bir bilgi vermek istemezdim, kusura bakmayın bende yeni öğrendim 👏🏼 👏🏼

Cem Çeliker
      Cem Çeliker