• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Hawkerx
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 6
    • İleti 51
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

    Hawkerx

    @Hawkerx

    62
    İtibar
    207
    Profil Görüntülemeleri
    51
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    Hawkerx Takip etme Takip Et

    Hawkerx tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      Arkadaşlar bir kaç gün önce 4 günlüğüne işlerimi halletmek için Houston'a gittim. 1 günde arabayla austinde dolaştım yemek vs. yedim. Tecrübelerimi yorumlamak isterim. Ancak sizi baştan uyarıyorum. Bu yorumlar greencard meselesini 2 senedir youtube ağırlıklı takip eden ve daha yeni türkiyeden abd'ye 4 günlüğüne gitmiş ve ağırlıklı katy, kısmi sugarland , belaire ve downtown görmüş birinin yorumları. Oraları daha çok görmüş orada yaşayan daha farklı bakış açısı ve yorumları olan kişilerin farklı fikirleri olabilir. Bu yorumlarda da daha çok austin ve diğer tvlerden internetten vs. gördüğümüz kuzey şehirleri ile karşılaştıracağım.

      Arkadaşlar Houston bizim küçüklüğümüzden görüp bildiğimiz bir Amerika şehri değil. Daha çok Amerika'nın Meksika Kolonisi gibi bir yer. Sokakta gördüğünüz 6 kişiden 3'ü hispanik, 2 si siyahi ve 1'i beyaz gibi bir durum var. Ve bunu ağırlıklı beyazların yoğunlaştığı kısımlarda dolaşmış biri olarak söylüyorum. Yani bu kötü birşey tehdit altındasınız vs. diye söylemiyorum ancak hayaliniz batı toplumuyla karışmaksa abd'yi bir avrupa eş değeri görüyorsanız burada hata edersiniz.Sağa bak hispanik sola bak hispanik. Yapılar bile houstonda austine göre daha meksika şehri gibi .

      Arkadaşlar Houston mesafe ve alan olarak çok ama çok büyük bir yer. Hani evlere bakarken merkeze uzaklığına bakarken giderim ya sıkıntı değil diyorsunuz ya I-ııh işte o o kadar kolay değil. Hele Springte otururum katy de otururum deyipte houstonda geniş bir alanda çalışmak isteyen aman deyim. Eğer aynı bölgede çalışacaksanız Downtowna felan pek gitmeyecekseniz tamam spring ve katy olabilir. Ama delivery'nin her türlüsünü yapacaksanız aman deyim. Keza katy'nin bir yerinden bir köşesine gittiğim sürede ben Ankarada Çankayadan Çubuğa gidiyorum.

      Bana göre Sugarland bu açıdan bir tık daha iyi hem downtowna daha yakın. Hem biraz daha anglo sakson vari, Biraz daha sakin bir yer. Ancak onunda downtown'a yakın belaire ile arasındaki apartman tesisleri daha mantıklı geliyor. Biraz daha iş imkanı fazla. Ama tabi katy'ninde iyi yanları var. Havaalanına konumu daha yakın. Daha ucuz evler var. İçindeki bestbuy ve wallmartlar (özellikle fry road'daki) diğer çoğundan daha dolu ve iyi.

      Houston'ın genel olarak özellikle austinle karşılaştırmak gerekirse. Şöyle bir genel yargı yapayım. Houston Ankara ise Austin Eskişehir arkadaşlar. Nasıl Ankara Türkler, Kürtler, Suriyeliler, İranlılar farklı düşünce ve hayat tarzlarının yaşadığı çok büyük ve hengameli bir metropol iken Austin daha üniversite merkezli daha küçük daha az multi kültürel daha çok beyaz ve anglo sakson insan ve yapı görebileceğiniz bir yer.

      İlk kez gelenler için o yüzden Houston daha mantıklı . İmkan , ucuzluk downtown büyüklüğü ve nüfus açısından Houston ezer. Houston downtown'ı yanında Austin köy gibi kalır. Ama tabi Austinde yapılar insanlar merkez daha bir zengin , daha bir amerikan daha bir iyi . Ama iş çıkışı trafiği berbat. Houstonda daha fazla araba var ama yollar devasa. Ha mesela Houston tam bir vahşi batı austin süt liman değil. Akşam downtown da benzinlikte siyahi arkadaş arabayı istasyona çekmiş, gelmiş benden tehdit vari benzin parası vs. istedi. Ben vermedim riske girdim ancak böyle birşeyin houston downtown veya katyde felan olması daha mantıklı.

      Yani sonuç olarak Austin-Houston özelinde Houston ilk geliyorsanız üstte bahsettiğim bölge daha mantıklı. Dili oturtursanız, eliniz para tuttuğunda Austin veya daha kuzey eyaletler daha mantıklı . Birde Houston'da Downtown ve Banliyölerin hava ve ortam farkı çok farklı biri başka bir dünya diğeri başka bir dünya. Ankaralılar için söyleyim bir taraf komple batıkent bir tarafta komple çayyoluna giderkenki gökdelenli alan. Orta kısım çok güzel ama orasıda çok pahalı.

      Ha bu arada Budgettan araba kiralayacak arkadaşlar. Zaten genel olarak kimen kiralıyorsanız iner inmez uçaktan mapsten avoid toolways'i seçin. Budgettada baştan toolways kampanyasına girmeyin. Ayrıca arabayı teslim ederken bir fiş verecekler. Orada makineleri sorunlu depoyu dolu havalanında teslim etseniz bile eri getirmemiş , depo boş vb. diğer bir kaç ek meseleleri otomatik ekleyp 100 dolarlık depozitonuzun 90 dolarını hacılıyor. İtiraz etmezseniz silmiyorlar. Umursamasaydım 540 tl kazıklanacaktım. Bu arada burada rentalcars bana 300 dolar depozito çekecekler dedi ama orada 100 dolar çektiler limit sorunu olanların bilgisine.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

      Arkadaşlar bende dün Houston dan giris yaptim. Almanya uzerinden aktarmalı gectim. Transit hatti kullanarak terminal degistirdim ve pasaport kontrolunden gecmedim sadece bir makineye okuttular.
      Iner inmez pasaport kontrolune gittim. Parmak izi ve foto cekip baska bir odaya yonlendirdiler. Orda bayagi guney amerikali ve afrikali vardı onlari bayagi tutup soru sordular ancak 5 dakika sonra beni cagirip yaninda yiyecek getirdin mi ne kadar para getirdin vs. deyip 1 senelik mührü vurdu 6 ay içinde greencardin gelir gelmezse arq deyip yolladı. Bu kadarmi dedim bu kadar dedi. Toplamda 10 dakika sürdü. Daha sonra çıkış yapip yolun karşındaki rental car shuttle noktasından otobusle gidip budgettan Arabayı aldım . Airbnb evime gectim. Yapacak birseyim kalmadi 3 gun gezip 4. Gun donecegim.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

      Merhaba;

      Dv2019 talihlisiyim, bugün görüşmem vardı. Ne mutlu ki vizem onaylandı.İsterseniz süreci ve yaşadığım bazı İLGİNÇ olayları madde madde yazayım.

      1- Sabah 07:15 de kapıdaydım. Sıraya girdik. 07:30-08:00'leri aldılar. Kapı kontrolü ve pasaport kontrolü sonrası bir sıra numarasın aldık ve beklemeye başladık.

      2- Numara ilk yandığında gidip belgelerimi verdim.

      3- Ancak bu sırada İLGİNÇ birşey oldu. Banka hesabıma ek araba göstermek istedim çünkü tek kişi ve 8.500 dolarım vardı.Ancak bunun KABUL EDİLMEDİĞİ söylendi. Ancak ısrarla ruhsat ve araç kasko değerini gösteren bir kağıdı verdim. Bu arada diploma aslı ve fotokopisi isteniyor sadece fotokopi veya aslı değil dikkat.

      4- Numaram tekrar yandı ve 25 yaşında olduğumdan bir belge imzaladım.

      5- Ardından numara tekrar yandı ve gidip 330 dolar ücreti ödedim. Bekleyin Konsolos sizle görüşecek dedi en son görevli kırık bir Türkçeyle.

      6- Ondan sonra 1 numaralı oda gibi bir banko var oradan numaramın yanmasını bekledim. Herhalde orada görüşme yapacaklar dedim. Bu esnada biraz bekledim ve bayagı kastım kendimi ne yalan söyleyim.

      7- Ancak numaram yine normal bir bankoda yandı. Gittim genç bir görevli nasılsınız iyimisiniz visalar konusunda yorgunum vs dedi. diploma ve ruhsatın asıllarını verdi. Sonra tebrikler vizeniz onaylandı. 3-5 İş günü içinde ptt şubesine gelir dedi. Dedim başka bir aşama yokmu hayır dedi.

      8- Sonra oradaki görevlilere danıştım böyle böyle diye. Öyle özel bir görüşme yok konsolos sizi zaten görmüştür dedi. Ancak bugüne kadar izlediğim videolarda anlatılana göre iş mülakatı gibi türkçe veya ingilizce den birini seçip görüşeceğim bir görüşme bekliyordum.

      Nitekim halloldu mutluyum. Darısı isteyenlere ve süreci bekleyenlere...

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Texas, Austin

      Houston başlığına austinle ilgili fikir ve bilgilerimi yazdım buraya da Austin yolu maceramı yazayım.

      Henüz kesin yerleşim için Austin-Houston arasında kalmıştım ve hazır houston'a 4 günlüğüne gelmişken Austin'e de gideyim dedim. İlk öğlen sugarlands'te çok değerli bir kişinin yanına uğradım ve saat öğlen olmuştu ve hava yağışlı olmasına rağmen bir heves yola çıktım. Bu süreçte hala jet lag'ı atlatamamış ve uykumda vardı. Açıkcası Houston-Austin arası yeşillik güzel bir yol . Giderken izleye izleye yağmur atıştırarak gittim. Şehre akşama doğru yaklaşmıştım .

      Şehre yaklaştığımda yağmurun hızlanması biraz moralimi bozdu. Ancak şehre girdiğimde yağmur durdu. Şehri ve downtown'u gezdikten sonra hava kararınca ciddi bir trafiği atlattıktan sonra Texas Land & Cattle Steakhouse isimli bir mekanda güzel bir ribeye steak yedim. Biraz daha takılacaktım ancak aşırı bir uykum vardı ve hava beni korkutmaya başlamıştı. Bu yüzden 8.30 gibi dönüşe karar verdim ve asıl olay bundan sonra başladı.

      İlk kez geri dönüş için benzin almak istedim ve bir benzinliğe girdim . Tam benzin alacakken bir siyahi abimiz tehdit vari gelip benzin için benden para istedi ama riske girip vermedim. Daha sonra bir yandan siyahi abiyi kesip diğer yandanda benzin almaya çalıştım. Anca videolarda istediğim gibi değildi. Tüm istasyonlarda ya kendi istasyon kartlarını istiyorlardı yada başka bir kart kendi türkiye kredi kartımı soktuğumda da posta kodu istiyordu. Başka bir benzinliğe gittim. Orda da aynısı oldu. Arkada benzin alan bir hispanik abladan yardım istememe rağmen oda yapamadı. Ancak içerden de benzin alınabileceğimi bilsemde nasıl olacağını bilmiyordum . Nitekim şöyleymiş . Gidip içeriden istediğiniz benzin miktarını söyleyip parayı verip pompa numarasını söylüyorsunuz o yüklüyor siz direk pompayı takıp alıyorsunuz deponuz istediğiniz miktarın altında fullenirse içerden artan parayı alabiliyorsunuz.

      26 yaşında ve 5 yıllık şoför'üm ancak daha dönüş yolundan houstondaki katy ye kadar süren inanılmaz SİS beni mahvetti. yolun yüzde 90'ınını sadece önümdeki kesikli yer şeritlerinden en yakınını görebilecek seviyede bir görüş açısıyla aracı sürdüm. Buna ek yer yer hızlanan ve yerleri kayganlaştıran yağmur, camların buharlanmaması için açtığım ve benim uykumu getirecek sıcak klima ve fena uyku ile cehennem bir yolculuk oldu zifiri karanlıkta.

      Yavaş gelemezdim çünkü uyuya kalacaktım ve yolda kenara çekemezdim hiç bilmediğim ve ne olacağını bilmediğim yerlerdi. Mecbur 65-70 mil hiç durmadan bastım. Hatta bir ara 80 mile yaklaşmışken bir tır korna çaldı ve ben tınlamayınca arkama geçip uzunları yaktı herhalde yavaşlamam için. Nihayet uyumamak için kafamı sallaya sallaya Houston'a 2.5 saatte geldim. Hayatımda araba sürerken kendimi ölüme en yakın hissettiğim zamanlardan birisiydi.

      İlk olarak Allah'ın izni ve koruması sayesinde ve o şeritlerin arasındaki ses çıkaran şeyler ve şeritlerin yanlarının tırtıklı olması son olarakta navigasyonda yolların kıvrımlarını görmem bu yolda bana çok yardımcı oldu. Bir süreden sonra uyumamak için şarkı söyleyerek geldim.

      Ama yinede değerdi.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @semavi, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @Semihmete, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      Bizde Houston düşünüyoruz.Tanıdık falan yok uçağa binip gelecez hanımla , tanıdık olmayınca yapacak birşey yok. Gelince @semavi kadir beyden bir araba alıp şehri gezip bir ev tutarız artık 🤷‍♂️Plan bu şimdilik.Topa gelişine vuracaz artık ne yapalım 🤷‍♂️

      Tanidik olsa ne olur olmasa ne olur... Dusunce olarak hazirlikli geliyorsaniz cozulur hersey... Forum sakinleri ve ben (vaktim elverdigince) zaten ilk geliste yapacaklarinizi az cok anlatiyor yada organize ediyoruz... Sonra evde is bekleyip cani sililiyor insanlarin... Acaba isleri zorlastirsak mi 😃 Bize yapmadilar bizde onlara yapmayalim desek mi 😃

      Hocam hayat boyunca hiç sevap işlememiş olsanız bile şu yaptığınız yardımlar sayesinde kazandığınız sevaplarla cennete girersiniz valla. İnsanlar bilinmeyene adım atarken o kadar strese giriyor, baskı altında ve umutsuz kalıyor ki , bir nefes ve ışık alıyorsunuz. Tek sizin değil Ailenizin her bireyinin işi gücü rast gitsin valla.

      Sevgiler....

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

      @crazycells, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

      @met Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:

      @crazycells Peki DS-260'da verdiğimiz adresin posta kutusunda adımızın yazması gerekiyor mu? Adımız yazmasa da bırakırlar mı?

      size ait olmayan bir adresin kendinize ait oldugunu iddia etmemelisiniz, eger adres baska birine aitse posta adresinin basina "in care of" ya da kisaca "c/o" diyerek adres sahibini eklemelisiniz. Sizin adiniza gelen bir postayi, eger soyisimleri ortusmuyorsa baskasinin adinin yazdigi posta kutusuna birakmazlar. Bu sadece Green Card icin degil, butun postalar icin gecerli.

      Ben böyle bir ibare koymadım ancak ds 260'da teslim almasını istediğim kiini isim soy isim tüm adresi var. Süreç tamamlandığından ds-260'ıda açtıramam. Nasıl bir yol izlemeliyim 10 gün sonra 4 günlüğüne gir çık yapacağım.

      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @fetihy, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @Hawkerx bu güzel paylaşımınız teşekkür ederim belki bize nasip olur.

      Sağolun . İnşAllah herkese nasip olur.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

      Eş ve koca'nın bu süreçta birbirinden ayrı kalmadan geçirebilmeleri için şöyle bir çözüm yöntemi olabilir mi ?

      Farzedelim greencard sahibi koca olsun. Eş adayına evlenmeden önce turist vizesi çıkartıp eş turist vizesiyle koca ise greencardla abd'de kalır. 6 ay boyunca greencardlı eş 20 bin dolar kazanç sağlar (senelik 20 bin dolar gelir gösterme şartı gibi bir durum vardı sanırım. ) Sonra eşinin altı ayı dolduğunda birlikte Türkiye ye dönerler. Bu süreçte ev gösterme zorunluluğu varsa kiralık olarak Amerikadaki ev durmaya devam eder. (Tabi ona kira ödeyecekler. ) böylece 1 seneyi geçirip tekrar bir altı ay daha gelebilirler. bu 18 aylık süreçte de eş kartı almış olabilir.

      Biraz maliyetli olsada eşlerin ayrılmadığı ve mevzuata uygun bir çözüm müdür ?

      Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

      @aysegul, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

      @haymatlos_ doğrudur ama sizin bahsettiğiniz biraz komşulukla ilgili birşey, bizim kültürümüzde tabiki çokça örnekler var, ancak Mustafa Bey in örneklendirdiği biraz daha kadirşinaslık özelinde. Yani yapılan bir iş, alınan bir hizmete karşılık gösterilen incelik, insani tarafı biraz daha ağır basan bir muamele burada mesele. Yine de yanıtınız için teşekkürler 👍🏻

      Hocam Türkiye'de de komşuluğun iyi olduğu zamanlar çok geride kaldı. Daha geçen gün İstanbul'un en nezih semtlerinden birinde alt komşunun tüm nezaketiyle attığı biraz az gürültü yaparmısınız hastayım uyuyacağım mesajına cevaben adamlar 3 kişi herifin kapısına dayanıp kapıyı açtırıp adamı kendi evinde hastanelik edip sonuç olarak ifadeleri alınıp serbest bırakıldılar.

      Yani o komşuluk olayları felan çok bozuldu. Herkes artık çok asabi ve saldırgan. Artık bir komşuyla biraz fazla takılsan biri birinin namusuna göz dikiyor, dedikodu desen gırla , o onu almış bu bunu almış kıskançlık hava atma gırla. O bahsedilen komşuluk olayı 55 yaş üstü artık hayatta dostluk ve sohbetten başka birşeyi kalmamış komşular arasında olan bir şey. (istisnalar dışında)

      Ulaşım içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @haymatlos_, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @Hawkerx sizin pasaport süresi 1 yıl altındaydı sanırım sorun ettiler mi?

      Problem etmediler hocam 1 senelik bastı. Zaten immigrant visa gibi bir vize beklemeyin yan sayfaya bir mühür basıp altına kalemle tarihi yazıyor.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx

    Hawkerx tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @fetihy, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @Hawkerx bu güzel paylaşımınız teşekkür ederim belki bize nasip olur.

      Sağolun . İnşAllah herkese nasip olur.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @haymatlos_, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      @Hawkerx sizin pasaport süresi 1 yıl altındaydı sanırım sorun ettiler mi?

      Problem etmediler hocam 1 senelik bastı. Zaten immigrant visa gibi bir vize beklemeyin yan sayfaya bir mühür basıp altına kalemle tarihi yazıyor.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Texas, Austin

      Houston başlığına austinle ilgili fikir ve bilgilerimi yazdım buraya da Austin yolu maceramı yazayım.

      Henüz kesin yerleşim için Austin-Houston arasında kalmıştım ve hazır houston'a 4 günlüğüne gelmişken Austin'e de gideyim dedim. İlk öğlen sugarlands'te çok değerli bir kişinin yanına uğradım ve saat öğlen olmuştu ve hava yağışlı olmasına rağmen bir heves yola çıktım. Bu süreçte hala jet lag'ı atlatamamış ve uykumda vardı. Açıkcası Houston-Austin arası yeşillik güzel bir yol . Giderken izleye izleye yağmur atıştırarak gittim. Şehre akşama doğru yaklaşmıştım .

      Şehre yaklaştığımda yağmurun hızlanması biraz moralimi bozdu. Ancak şehre girdiğimde yağmur durdu. Şehri ve downtown'u gezdikten sonra hava kararınca ciddi bir trafiği atlattıktan sonra Texas Land & Cattle Steakhouse isimli bir mekanda güzel bir ribeye steak yedim. Biraz daha takılacaktım ancak aşırı bir uykum vardı ve hava beni korkutmaya başlamıştı. Bu yüzden 8.30 gibi dönüşe karar verdim ve asıl olay bundan sonra başladı.

      İlk kez geri dönüş için benzin almak istedim ve bir benzinliğe girdim . Tam benzin alacakken bir siyahi abimiz tehdit vari gelip benzin için benden para istedi ama riske girip vermedim. Daha sonra bir yandan siyahi abiyi kesip diğer yandanda benzin almaya çalıştım. Anca videolarda istediğim gibi değildi. Tüm istasyonlarda ya kendi istasyon kartlarını istiyorlardı yada başka bir kart kendi türkiye kredi kartımı soktuğumda da posta kodu istiyordu. Başka bir benzinliğe gittim. Orda da aynısı oldu. Arkada benzin alan bir hispanik abladan yardım istememe rağmen oda yapamadı. Ancak içerden de benzin alınabileceğimi bilsemde nasıl olacağını bilmiyordum . Nitekim şöyleymiş . Gidip içeriden istediğiniz benzin miktarını söyleyip parayı verip pompa numarasını söylüyorsunuz o yüklüyor siz direk pompayı takıp alıyorsunuz deponuz istediğiniz miktarın altında fullenirse içerden artan parayı alabiliyorsunuz.

      26 yaşında ve 5 yıllık şoför'üm ancak daha dönüş yolundan houstondaki katy ye kadar süren inanılmaz SİS beni mahvetti. yolun yüzde 90'ınını sadece önümdeki kesikli yer şeritlerinden en yakınını görebilecek seviyede bir görüş açısıyla aracı sürdüm. Buna ek yer yer hızlanan ve yerleri kayganlaştıran yağmur, camların buharlanmaması için açtığım ve benim uykumu getirecek sıcak klima ve fena uyku ile cehennem bir yolculuk oldu zifiri karanlıkta.

      Yavaş gelemezdim çünkü uyuya kalacaktım ve yolda kenara çekemezdim hiç bilmediğim ve ne olacağını bilmediğim yerlerdi. Mecbur 65-70 mil hiç durmadan bastım. Hatta bir ara 80 mile yaklaşmışken bir tır korna çaldı ve ben tınlamayınca arkama geçip uzunları yaktı herhalde yavaşlamam için. Nihayet uyumamak için kafamı sallaya sallaya Houston'a 2.5 saatte geldim. Hayatımda araba sürerken kendimi ölüme en yakın hissettiğim zamanlardan birisiydi.

      İlk olarak Allah'ın izni ve koruması sayesinde ve o şeritlerin arasındaki ses çıkaran şeyler ve şeritlerin yanlarının tırtıklı olması son olarakta navigasyonda yolların kıvrımlarını görmem bu yolda bana çok yardımcı oldu. Bir süreden sonra uyumamak için şarkı söyleyerek geldim.

      Ama yinede değerdi.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

      Arkadaşlar bir kaç gün önce 4 günlüğüne işlerimi halletmek için Houston'a gittim. 1 günde arabayla austinde dolaştım yemek vs. yedim. Tecrübelerimi yorumlamak isterim. Ancak sizi baştan uyarıyorum. Bu yorumlar greencard meselesini 2 senedir youtube ağırlıklı takip eden ve daha yeni türkiyeden abd'ye 4 günlüğüne gitmiş ve ağırlıklı katy, kısmi sugarland , belaire ve downtown görmüş birinin yorumları. Oraları daha çok görmüş orada yaşayan daha farklı bakış açısı ve yorumları olan kişilerin farklı fikirleri olabilir. Bu yorumlarda da daha çok austin ve diğer tvlerden internetten vs. gördüğümüz kuzey şehirleri ile karşılaştıracağım.

      Arkadaşlar Houston bizim küçüklüğümüzden görüp bildiğimiz bir Amerika şehri değil. Daha çok Amerika'nın Meksika Kolonisi gibi bir yer. Sokakta gördüğünüz 6 kişiden 3'ü hispanik, 2 si siyahi ve 1'i beyaz gibi bir durum var. Ve bunu ağırlıklı beyazların yoğunlaştığı kısımlarda dolaşmış biri olarak söylüyorum. Yani bu kötü birşey tehdit altındasınız vs. diye söylemiyorum ancak hayaliniz batı toplumuyla karışmaksa abd'yi bir avrupa eş değeri görüyorsanız burada hata edersiniz.Sağa bak hispanik sola bak hispanik. Yapılar bile houstonda austine göre daha meksika şehri gibi .

      Arkadaşlar Houston mesafe ve alan olarak çok ama çok büyük bir yer. Hani evlere bakarken merkeze uzaklığına bakarken giderim ya sıkıntı değil diyorsunuz ya I-ııh işte o o kadar kolay değil. Hele Springte otururum katy de otururum deyipte houstonda geniş bir alanda çalışmak isteyen aman deyim. Eğer aynı bölgede çalışacaksanız Downtowna felan pek gitmeyecekseniz tamam spring ve katy olabilir. Ama delivery'nin her türlüsünü yapacaksanız aman deyim. Keza katy'nin bir yerinden bir köşesine gittiğim sürede ben Ankarada Çankayadan Çubuğa gidiyorum.

      Bana göre Sugarland bu açıdan bir tık daha iyi hem downtowna daha yakın. Hem biraz daha anglo sakson vari, Biraz daha sakin bir yer. Ancak onunda downtown'a yakın belaire ile arasındaki apartman tesisleri daha mantıklı geliyor. Biraz daha iş imkanı fazla. Ama tabi katy'ninde iyi yanları var. Havaalanına konumu daha yakın. Daha ucuz evler var. İçindeki bestbuy ve wallmartlar (özellikle fry road'daki) diğer çoğundan daha dolu ve iyi.

      Houston'ın genel olarak özellikle austinle karşılaştırmak gerekirse. Şöyle bir genel yargı yapayım. Houston Ankara ise Austin Eskişehir arkadaşlar. Nasıl Ankara Türkler, Kürtler, Suriyeliler, İranlılar farklı düşünce ve hayat tarzlarının yaşadığı çok büyük ve hengameli bir metropol iken Austin daha üniversite merkezli daha küçük daha az multi kültürel daha çok beyaz ve anglo sakson insan ve yapı görebileceğiniz bir yer.

      İlk kez gelenler için o yüzden Houston daha mantıklı . İmkan , ucuzluk downtown büyüklüğü ve nüfus açısından Houston ezer. Houston downtown'ı yanında Austin köy gibi kalır. Ama tabi Austinde yapılar insanlar merkez daha bir zengin , daha bir amerikan daha bir iyi . Ama iş çıkışı trafiği berbat. Houstonda daha fazla araba var ama yollar devasa. Ha mesela Houston tam bir vahşi batı austin süt liman değil. Akşam downtown da benzinlikte siyahi arkadaş arabayı istasyona çekmiş, gelmiş benden tehdit vari benzin parası vs. istedi. Ben vermedim riske girdim ancak böyle birşeyin houston downtown veya katyde felan olması daha mantıklı.

      Yani sonuç olarak Austin-Houston özelinde Houston ilk geliyorsanız üstte bahsettiğim bölge daha mantıklı. Dili oturtursanız, eliniz para tuttuğunda Austin veya daha kuzey eyaletler daha mantıklı . Birde Houston'da Downtown ve Banliyölerin hava ve ortam farkı çok farklı biri başka bir dünya diğeri başka bir dünya. Ankaralılar için söyleyim bir taraf komple batıkent bir tarafta komple çayyoluna giderkenki gökdelenli alan. Orta kısım çok güzel ama orasıda çok pahalı.

      Ha bu arada Budgettan araba kiralayacak arkadaşlar. Zaten genel olarak kimen kiralıyorsanız iner inmez uçaktan mapsten avoid toolways'i seçin. Budgettada baştan toolways kampanyasına girmeyin. Ayrıca arabayı teslim ederken bir fiş verecekler. Orada makineleri sorunlu depoyu dolu havalanında teslim etseniz bile eri getirmemiş , depo boş vb. diğer bir kaç ek meseleleri otomatik ekleyp 100 dolarlık depozitonuzun 90 dolarını hacılıyor. İtiraz etmezseniz silmiyorlar. Umursamasaydım 540 tl kazıklanacaktım. Bu arada burada rentalcars bana 300 dolar depozito çekecekler dedi ama orada 100 dolar çektiler limit sorunu olanların bilgisine.

      Texas içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

      @denizaydinli, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

      @Hawkerx Hayırlı olsun, biz de benzer şekilde bir hafta içinde döneceğiz, Houston deneyimlerinizi yazın lütfen. TRden çıkarken ya da almanya aktarmasında sarı zarflar kontrol edildi mi? Araba kiralama bizim ikinci opsiyonumuz bakalım nasıl halledicez, teşekkürler bilgiler için.

      Yok sarı zarfı sadece border police kontrol ediyor. Almanyada pasaport kontrolüne girmiyorsunuz sadece guvenlik araması var 2 kere bir girişte bir çıkışta. Yanliz terminal degistireceksiniz.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

      Arkadaşlar bende dün Houston dan giris yaptim. Almanya uzerinden aktarmalı gectim. Transit hatti kullanarak terminal degistirdim ve pasaport kontrolunden gecmedim sadece bir makineye okuttular.
      Iner inmez pasaport kontrolune gittim. Parmak izi ve foto cekip baska bir odaya yonlendirdiler. Orda bayagi guney amerikali ve afrikali vardı onlari bayagi tutup soru sordular ancak 5 dakika sonra beni cagirip yaninda yiyecek getirdin mi ne kadar para getirdin vs. deyip 1 senelik mührü vurdu 6 ay içinde greencardin gelir gelmezse arq deyip yolladı. Bu kadarmi dedim bu kadar dedi. Toplamda 10 dakika sürdü. Daha sonra çıkış yapip yolun karşındaki rental car shuttle noktasından otobusle gidip budgettan Arabayı aldım . Airbnb evime gectim. Yapacak birseyim kalmadi 3 gun gezip 4. Gun donecegim.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

      Eş ve koca'nın bu süreçta birbirinden ayrı kalmadan geçirebilmeleri için şöyle bir çözüm yöntemi olabilir mi ?

      Farzedelim greencard sahibi koca olsun. Eş adayına evlenmeden önce turist vizesi çıkartıp eş turist vizesiyle koca ise greencardla abd'de kalır. 6 ay boyunca greencardlı eş 20 bin dolar kazanç sağlar (senelik 20 bin dolar gelir gösterme şartı gibi bir durum vardı sanırım. ) Sonra eşinin altı ayı dolduğunda birlikte Türkiye ye dönerler. Bu süreçte ev gösterme zorunluluğu varsa kiralık olarak Amerikadaki ev durmaya devam eder. (Tabi ona kira ödeyecekler. ) böylece 1 seneyi geçirip tekrar bir altı ay daha gelebilirler. bu 18 aylık süreçte de eş kartı almış olabilir.

      Biraz maliyetli olsada eşlerin ayrılmadığı ve mevzuata uygun bir çözüm müdür ?

      Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: 1 Senelik Çeşitlilik Vizes 8 Ayı Kalmış Pasaporta Vurulur mu ?

      @haymatlos_, içinde söyledi: 1 Senelik Çeşitlilik Vizes 8 Ayı Kalmış Pasaporta Vurulur mu ?

      @Hawkerx vize pasaport süresi kadar basılıyor benim bildiğim @knnrn böyle bir paylaşım yapmıştı turist vizesi için (bence bugün başvursanız tekrar tekrar uğraşmamış olursunuz eski yeni ikisini de yanınızda taşırsınız)

      Hocam cumartesi sabah 7 de uçağım var yetişmez.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • RE: 1 Senelik Çeşitlilik Vizes 8 Ayı Kalmış Pasaporta Vurulur mu ?

      @ayvalik10, içinde söyledi: 1 Senelik Çeşitlilik Vizes 8 Ayı Kalmış Pasaporta Vurulur mu ?

      @Hawkerx sen amerikaya gittiğin zaman sonuçta yeni pasaport çıkartmıcan mı 10 senelik yapılacak bir olayı neden burada iken yapmayasın bu arada 8 ay kalsa bile yeni pasaporta kalan günleri ekliyorlar. Nüfus müdürünün yalancıyım. Kart gelene kadar senin oturma ya da çalışma iznin olduğunu gösterdiği için evet kesinlikle ihtiyacın var

      Hocam benim endişem 1 senelik vizeyi 8 ayı kalan pasaporta basmayı reddetmeleri. Yoksa ben 4 gün sonra döneceğim bir kaç ayada kesin yerleşeceğim.

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx
    • 1 Senelik Çeşitlilik Vizes 8 Ayı Kalmış Pasaporta Vurulur mu ?

      11'inde abd ye Greencard kazandığımdan ilk girişimi yapacağım 1 senelik çeşitlilik vizesi Ağustosta süresi dolacak yinede basılır mı ? Sorun olur mu ? Greencard'ım elime ulaştığında bu vizeye ihtiyacım var mı ?

      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      H
      Hawkerx