• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. denizaydinli
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 110
    • En İyi 67
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

denizaydinli

@denizaydinli

158
    İtibar
    225
    Profil Görüntülemeleri
    110
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

denizaydinli Takip etme Takip Et

denizaydinli tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

An itibariyle Houston'dan ilk girişi yaptık. Sıranın sonlarındaydık bu yüzden 45dk kadar sıra bekledik. Sıra gelince ben turist vizesiyle bir bankoda sorguya çekildim, nerede kalacaksın ne kadar kalacaksın ne kadar parayla geldin yanında yiyecek var mı gibi sorular sorular soruldu. Annem ve babam başka bir bankodan devam ettiler derken bir polis alıp götürdü onları, evrakları incelemişler ve soyisimleriyle çağırıp "asdasdbasdbsam asdjasjda dasdnasjk ADRESS?" demiş görevli. Babama bunu öğretmiştik NO CHANGE demiş, görevli de OK deyip damgayı basmış. Başka hiç bir soru sorulmamış. Çıkışta bagaj bölümünde buluştuk toplamda 1.5 saat civarında sürdü uçaktan inmemiz ile işlemlerin bitmesi.

Türkiye'den çıkışta yurtdışı çıkış pulu harcını bir şekilde aldılar, polis geç demezse adrese bakıyorlar, ikemetgahınız burada deyip ödetiyorlar.
      Sarı zarfları ne Türkiye'de ne Paris'te kimse sormadı.
      Airfrance gidiş dönüş 2800 tl/kişi almıştık biletleri, zamanında sorunsuz rahattı yolculuk, özellikle Paris-Houston bacağı iyi.
      Houston Havalimanında wifi var free.
      Turkcell yurtdışı paketi yükledik hemen inişte 30dk-30sms-100mb günlük 12.90 tl
      Şimdilik bu kadar, yardımcı olan herkese teşekkürler.

Yolculuk içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba;
      Burada 70 yaşındaki babam ve 58 yaşındaki annemin Greencard mülakat sürecini paylaşıyorum. Benzer örneği forumda hiç görmedim, iyi bir tecrübe olabilir.

2 Ağustos Cuma 07:45 mülakatımız için iki gün önceye 31 Temmuz Çarşamba gününe sağlık raporu randevusu aldık ve 30 Temmuz Salı gecesi maaile(4 kişi) yola çıktık. Yola çıkmadan önce airbnb'den 2 günlük bir ev kiraladım. Çarşamba sabah Ankara'ya ulaştık navigasyonla Düzen Labaratuvarının olduğu binayı ve ABD büyükelçiliğini bulduk arabayı parkedip Kuğulu Park'ta randevu saatini bekledik.

Not1: Unganların ve Düzen Labının olduğu binaya en uygun park yerinin Fransa Büyükelçiliği'nin sokağı olduğunu söyleyebilirim. Bosna Hersek ve Sırbistan Büyükelçiliklerini takip ettiğinizde rengarenk boyanmış merdivenlere ulaşıyorsunuz, merdivenler Düzen Labın tam karşısına çıkarıyor yaklaşık 350 mt toplam mesafe.
      Not2: ABD Büyükelçiliği için en uygun park yeri ise kapının hemen aşağısındaki taksi durağının karşısında Şok marketin bulunduğu sokak ki sokağın ortasında yürüyüş yolu var, bu yürüyüş yolunun sağ ve soluna park edebilirsiniz, 2 sefer de park yeri buldum hele ki sabah erken saatlerde çok boş yer vardı.
      No3: Airbnb ile kiraladığımız ev ABD Büyükelçiliğine 6 km uzaklıkta Kırkkonaklar'daydı, sessiz sakin bir sokakta binadaki tüm 8 dairenin de apart şeklinde günlük-haftalık tarzda kiraya verildiği bir işletme. Yeterince memnun kaldık, yataklar rahattı, nevresimler havlular tuvalet ve banyolar temizdi, mutfak yeterince temiz değildi belki daha uzun süre için olsa problem olarak görürdüm. Sonuç olarak beklentilerimizi karşıladığını söyleyebilirim. günlük 180 tl, 2 gün için toplam 373 tl ödedik.
      Not4: Ankara'da bulunduğumuz süre içinde Antkabir, Kocatepe Camisi, Kuğulu Park, Tunalı Hilmi, Kızılay, Seğmenler Parkı, Dikmen Vadisi geme görme şansımız olan yerlerdi. En çok Seğmenler Parkı'nı beğendik. Saat 18:30-20:30 arasında çok hoş gerçekten, herkese tavsiye ederim.

Kuğulu Park'ta bir siyah iki de beyaz kuğu var gerisi ördek :))
      Saatimiz gelince pasaja ilerledik 2-4-6. katlara çıkan asansörle 4. kattaki Ungan'lara çıktık, Prof Mehmet Ungan yazan kapıya gelince sekreter kız (yada kadın birey) kapıyı açtı, pasaportları ve case numberı(DV Lottery sonuç sayfasının çıktısı) verdik, bir süre sonra babam ve annemi muayeneye çağırdılar, 1 adet aşı yapılmış, Ardından 285x2=570 dolar ödeme yaptık. Genelde 500 yada 550 dolar ödeniyor iki kişi için, biz niye 570 ödedik bilmiyorum 🙂 Ödemeyi nakit dolar ile yaptık. Ardından Düzen Lab'a yönlendirildik, 117.5x2=235 doların tl karşılığını kredi kartı ile ödedik, o gün kur düşüktü hepsini kredi kartı ile ödesek daha bile iyiydi, Unganlar ve Düzen lab'da kur farkı çok düşük, bunun için dolar almaya değmez(vize ücreti için 660 dolar nakit ödendi) Düzen'de kan ve idrar örnekleri alındı, röntgen çekildi. Pasaport ve bir kağıdı yukarı Ungan'ların ofise teslim edip ertesi gün için ayrıldık. Toplam bu işlemler 1.5 saat sürdü. Ertesi gün 16:00 gibi sağlık raporunu aldık.

2 Ağustos Cuma sabah 07:45'teki mülakatımız için 07:10 gibi otomobili parkedip Büyükelçiliğin kapısının önüne geldik. 07:20'de ilk anons yapıldı 07.30'lar için. 07:30'da da 07:45'ler sıraya geçebilir dendi. Babamın üst araması yapılıp içeri girdiği anda saat 07:45'ti yani mülakat saati.
      Tüm vize çeşitleri karışık olarak içeri alındığı için kimin greencard kimin turist/öğrenci vizesi için orada bulunduğu anlaşılmayabiliyor lakin Greencard mülakatları diğerlerine göre oldukça uzun sürüyor. Yaklaşık 2 saat sonra babamla annem dışarı çıktılar. Vizelerinin onaylandığı söylenmiş. Şu an için problem gözükmüyor, bu hafta pasaportlar elimize ulaşınca kesinleşecek süreç.
      Sıra alma, evrakları teslim etme ve vize ücretini ödeme adımlarını biliyorsunuz. Mülakatta zannederim yaştan dolayı mali geçim kanıtlarının üzerine çok gitmişler. Sağlık sigortası masraflarının yüksek olabileceği söylenmiş bu yüzden net emekli maaşı sorulmuş, 5250 tl emekli maaşını e-devletten alınan 4a emekli aylık bilgisi belgesi ile göstermiştik, bundan başka 3 daire tapusunu dask poliçesi ile birlikte hazırlamıştık, tapuların fotokopilerini de poliçelerin fotokopilerini de almışlar.
      Mali geçim kanıtlarımız şöyleydi;
      1)Banka: 10300 dolar +5000 tl +15000 tl
      2)4a emekli aylık bilgisi: 5250 tl aylık net maaş
      3)3 daire tapusu +318 bin tl görünen sigorta poliçesi (Dask poliçesinde görünen sigorta değeri sadece binanın değerini gösteriyor, arsa hariç yani. Daha gerçek yani yüksek bir değer için emlakçıdan yada ekspertiz firmasından belge alınabilir, 2-3 katı bir değere ulaşabilirsiniz)

Konsolos 1dk deyip izin istemiş ve Türk bir bayanı yanına çağırmış bazı şeyleri daha iyi anlamak için. Babama mesleği sorulmuş, sulama gölet boru hatlarında survey technician olarak çalıştığını ABD'de tecrübesini kullanmak istediğini annemin de gerekirse çalışabileceğini söylemiş. Türk bayan bunları çevirmiş sanırım. Konsolos türkçe Harika! demiş. Sağlık sigortası masraflarının yüksek olabileceğini ancak emekli maaşının yeterli olduğunu söylemiş. Babam ev satın alacağımı, maaş ve kira gelirlerimle şu an 1600-1700 dolar sabit gelirim olduğunu söyledim de ondan verdi diyor da bilemiyorum artık 🙂 Anneme hiç bir şey sorulmamış arada babama yardımcı olmuş cevaplarda. Sonuçta vizeniz onaylandı demiş bye bye diyerek karşılıklı gülümseyerek ayrılmışlar.

Sonuç olarak mali geçim kanıtlarının kişilere göre değişen oranlarda önemli olduğunu düşünebiliriz. Hatta ben ABD'de ekonomik koşulların değişmesi sonucu(mesela işsizliğin artması vb) daha sağlam mali geçim kanıtlarının istenebileceğini düşünüyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

15 Ocakta ilk girişimizi yapmıştık, 17 Ocakta basılan SSN cardlarımız 24 Ocakta verdiğimiz adrese ulaşmış, tam 9 günde. Adresi verirken c/o diye bir şey yazmadık ayrıca USCIS fee'leri ödemeden girişimizi yaptık ve halen de ödemiş değiliz buna rağmen cardlar adresimize gönderildi yani USCIS fee ile SSN cardların hiç bir ilişkisi yokmuş.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

SON SON SON

ABD'ye ilk giriş: 15 Ocak
      USCIS fee ödeme: 3 Şubat
      Card is being produced: 8 Şubat
      Card was mailed: 11 Şubat
      Card was picked up by USPS: 12 Şubat
      Card was delivered by USPS: 13 Şubat

Greencardlarımız ABD'ye girişten 29 gün, USCIS fee ödememizden ise sadece 10 gün sonra verdiğimiz adrese ulaştı.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)
      1. Şu ana dek net olan şey public charge rule'un 24 Şubattan sonra uygulanacağı.
      2. Bununla ilgili yönerge ve formlardaki değişiklikler bu haftadan(3 şubat haftası) itibaren duyurulacak/yapılacak.
      3. Bu tarihten sonra birkaç exemption dışında tüm greencard başvurularında public charge rule etkili olacak.
      4. USCIS'in DV Lottery ile GC sürecinin neresini effective date olarak aldıklarını/alacaklarını bilemiyorum(belki de ds260 onay tarihi?) ancak konsoloslukta/mülakatta finansal durumlar banka hesapları vs sorgulandığına göre 24 şubattan itibaren mülakatlarda bir zorluk başlaması muhtemel hatta bundan önce bile başlayabilir.
      5. Public charge rule meselesinin en baştaki hedefi aile yoluyla greencard edinimlerini zorlaştırmak olarak görülüyor.
      6. Çocuksuz bir çiftin 40 bin doların üstünde geliri olmasını gerektirecek bir düzenlemeden bahsediliyor. Aile yoluyla greencard almak için sponsorun gelirinin ne kadar olması gerektiğini düşünebilemiyorum..
      7. Bundan böyle yaş, sağlık durumu, eğitim, meslek gibi faktörlere ayrıca dikkat edilecek,
      8. Açık açık ihtimallerden bahsediliyor, şu an devletten yardım almasa bile ileride yardım alma ihtimali olanlara da set çekecekler.
      9. Son 36 ayda 12 ay sağlık kira gıda yardımı almış kişiler meselesine girmiyorum bile, ona daha 3 yıl var diyelim..
      10. Mevcut greencardların iptalinden bahsedilmiyor şimdilik ancak yenileme gibi durumlarda yeniden değerlendirme söz konusu olabilir.
      11. Bence greencard konusunda son yıllardaki en ciddi değişim bu, zamanla netleşir.
      12. Umarım bir mahkeme yürütmeyi durdurur :))
      D
      denizaydinli
    • RE: 2020 Başkanlık Seçimi

@denizaydinli, içinde söyledi: 2020 Başkanlık Seçimi

Trump 2016'da seçimi kazandığında sp500 yaklaşık 2100 puandaydı. Şu an 3380 puanda yani 3 yılda %60 civarında prim yaptı. 2018 sonlarında faiz artırımlarıyla 2900'den 2300 puanlara gerileyen sp500 için FED'in başına getirdiği Powell'a 2019 boyunca faiz indirimleri yaptırdı ve tüm zamanların en yükseklerinde dolaşıyor ABD borsaları ve dolayısıyla küresel borsalar ve ekonomiler. Seçimlere 8 aydan az zaman kaldı ve bu sürede de piyasaları yukarılarda tutmak için gereken neyse yaptıracak. Bakın küresel ekonomiyi kalbinden vuran coronavirus'u bile görmek istemiyor piyasa çünkü Trump piyasalar düşüş trendine girerse FED'e yine faiz indirecek üstelik hem yeri hem de bahanesi(virus) var. Trump'ın seçimi kaybetme ihtimalini %1 bile görmüyorum küresel sermayenin Trump'a bir numara çekme ihtimaline karşı bile böyle. Bence Trump'ın ikinci dönemi sonrasında belki 3 dönem bile sürebilecek bir demokrat iktidarı gelebilir, 2024 sonrası ilginç olacak.

Virüs nedeniyle fed faiz monitörü yeni faiz indirimini fiyatlıyor 🙂
      Şu an için Nisan toplantısında faiz indirimi %50, haziranda ise %100 diyebilirim. Trump son düzlükte kaybetmemek için Powell'a faizi indirtecek asap. Mart toplantısında sinyal Nisan'da indirim bekliyorum.

Piyasa Bernie'ye karşı pozisyon alacaktır çünkü virüs haberleri çıktıktan sonra bile piyasayı uçurdular. İtalya G.Kore ve İran gelişmeleriyle artık olay çığırından çıkınca piyasa ne var ne yok satışa geçti, artık borsaların ötesinde makro boyutta ekonomiler sallanacak. Virüs ABD'ye sıçrar da Çin benzeri yayılma olursa işte o zaman Demokratların kazanma ihtimali %99 olur. Sağlık politikalarına şimdi girmeyelim ama anlayan anlar neler olabileceğini.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: [Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Foruma yeni üye oldum, bu ilk mesajım. Bana çıkmadı ancak 69 yaşındaki babama ilk başvuruda çıktı. Annemi ikna etmek kolay olmadı, pasaportları çıkartıp DS260 formunu doldurmaya bu sabah başladım, an itibariyle DS260 formu onaylanmaya hazır. Şu saatlerde sistem bakıma alınacaktı, TSI gece yarısında sistem açılınca son bir kontrol daha yapıp 29 Nisan 2019 itibariyle DS260'ı onaylamayı planlıyorum.
      Expiration date olarak 30 Nisan 2019 diye bir tarih var DS260'ta. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmememe rağmen bu tarihi deadline olarak kabul ediyorum. Bilen varsa cevap verebilir. Case no 3xx'lerde yani başvuruyu yapmış olsaydık muhtemelen Kasım'da hatta ilk gün vizeyi alabilirdik ancak ailevi durumlardan dolayı Ağustos/Eylül ayları bize ancak uyuyordu bu yüzden bu tarihe bırakmak istedim case number'ın düşüklüğü de bu konuda cesaret vermedi değil.
      Tahminime göre Mayıs ayında evraklar istenecek KCC'den ve Haziran yada Temmuz'da Ağustos yada Eylül için mülakat günü verilecek diye umuyorum.
      Bilgi ve tecrübe olması açısından buraya bırakayım "69 yaşında lise mezunu emekliye de GC çıkabiliyor"..
      Forum katılımcılarına teşekkürler..

D
      denizaydinli
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@heleniki, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Arkadaşlar malesef eylül ekim aylarında 2.dalga bekleniyor.Eğer bu olursa DV 2021 lerde fazlasıyla etkilenir.Abd'de durumlar karışıkmış.İsterseniz forumdaki şu linkteki son yazılanları okuyun. İnsanlar marketlere dilenmeye geliyorlarmış şaka gibi.. bunu abd'den kim beklerdi.iş böyle giderse 2021 i komple iptal bile edebilirler. link https://yesilkartforum.com/forum/topic/3131/coronavirus-covid-19/2794?page=140

Moral bozmamak adına yazmıyordum hocam, fakat ben de böyle düşünüyorum. Asıl dalga sonbaharda gelecek olursa EO olmasa bile konsolosluk zaten (açılmış olsa bile tekrar kapatılıp) Nisan'a kadar açılmayabilir. DV2021'in kökününe kibrit suyu dökebilir bu korona. Herkes EO'ya odaklandı ama korona olmasa EO da olmayacaktı, konsolosluk da kapanmayacaktı en başta. Her şey koronaya ve başkan seçimine bağlı ama daha çok koronaya bağlı.

Executive Order'ın sebebi ve aynı zamanda dayanağı coronavirus değil, coronavirus sebebiyle işsizliğin inanılmaz yükselmesi ki 2021 başında ilaç yada aşı ile pandemi kontrol altına alınmış olsa bile işsizlik hala yüksek kalabilir. Bu durumda Trump'ın başkanlığı devam ederse EO'ların uzatmaları bitmez.
      Forumda asıl odak noktası kaçırılıyor. Işsizlik fundamental bir mesele, artık coronovirus-u da aşmış durumda. Pandemi konsoloslukların çalışmıyor oluşu Trump vs teknik yada tali konular oysa herşeyin odağında ekonomi/işsizlik yatıyor. ABD niçin göçmen alıyordu? Işgücü ihtiyacı için. Şu an işgücüne değil işe ihtiyacı var. EO'ya ABD içinden güçlü bir itiraz gelmemesinin sebebi de bu, çünkü herkes için makul bu karar.
      İşgücü piyasası rahatlamadan DV'yi ve çalışma vizelerini vs unutun derim.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Bu konuda tecrübe yoktu forumda artık var, USCIS feeyi ödemeden ilk girişimizi yapmıştık, halen de ödeme yapmadık buna rağmen 9 günde SSN cardlarımız verdiğimiz adrese ulaştı. Adreste arkadaşın ismi vardı c/o ibaresini yazmamıştım.

@crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@denizaydinli, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@crazycells, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@knnrn, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@ayvalik10, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@denizaydinli ödeme yapmadığın sürece green kart sana gelmez ki sen beklesen de olmaz ki zaten bu ödeme yapıldıktan sonra gelir ayrıca SSN için uscis ödemesi etkiliyor mu @knnrn @crazycells @FreeWoRLD cevap verecektir

Henüz bu konuda yeterli deneyim oluşmadı. Ben şahsen SSA'nın USCIS ücreti ödenmiş mi ödenmemiş mi diye takip edeceğini sanmıyorum. SSN kartı gelecektir.

SSN sorun degil. USCIS bilgileri SSA'ya gondermese bile, kisiler kendileri bir SSA ofisine gidip SSN cikarabilirler.

USCIS Fee'yi ödemediğimiz için SSN Cardlarının adresimize gönderilmeme ihtimali olabilir mi? Girişimizin ertesi günü SSA ofise gittik ve 21 dayzzz diye geri gönderildik, USCIS fee'yi 1 yada 3 hafta sonra ödemeyi planlıyorum umarım SSN Card'lara bir etkisi yoktur.

Siz odemeden USCIS'in bilgileri SSA'ya gonderecegini sanmiyorum (emin olmasam da), ama 21 gunden sonra kendiniz gidip basvuru yapabilirsiniz zaten.

D
      denizaydinli
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

İlk girişte havalimanından kiraladığımız eve giderken dahi uber/lyft kullanmamız gerecek. Uber'e kayıt olamadım, TR'ye özel bir kısıtlama gelmiş gibi geldi bu yüzden Lyft'i kurdum telefona ve kaydoldum, kredi kartı bilgilerini de girdim, şu an kullanıma hazır görünüyor ancak kullanabilecek miyim yani çalışacak mı bilemiyorum. Mesela bizde kredi kartı işlemlerinde şifre istiyor ABD'de Lyft bu şifreyi isteyecek mi benden ya da bunu nasıl çözecek sistem. Ön yükleme gibi opsiyon göremedim de. Bir fikri tecrübesi olan var mı?

Houston havalimanından downtown'a otobüs kullanan var mı? Uluslararası uçuşlar D/E terminallerinden yapılırken otobüs C terminalinden kalkıyor görünüyor. Kullanan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?

Bileti Airfrance'tan aldık gidiş airfrance dönüş klm şeklinde görünüyor, Bagajları İstanbul'dan verip Houston'dan almak bizim için en mantıklı çözüm olacak. Uçuşun iki bacağı da aynı firma risk daha düşük olur. Sarı zarf olayı ilginç hakikaten. Tekrar teşekkürler. @gizemm

Yolculuk içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli

denizaydinli tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

DACA olayı çok karıştırır iç politikayı ama merit based ile DV tamamen iptal edilebilir. Şimdilik bunları seçim propagandası olarak görmek lazım ancak kasım sonrası hepsi birer birer gerçekleşebilir görünüyor. Yavaş yavaş seçimlere odaklanmalı.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@ankaralıdoktor43, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

Merhabalar bu çabanız için sizi kutluyorum. Burada kazanıp da yok canım istemedi yok kaynımın çocuğu oldu da sonra pandemi oldu da gidemedim gibi sudan sebeplerle başka kazanacak insanların hakkını suistimal edenler var.
      Hele daha yok emin değilim mıy mıy yapanlardan söz etmiyorum bile. Tekrardan kutlarım sizi. İnşallah siz ve aileniz amerikada mutlu bir yaşam sürersiniz. Saygılar

@Zerzevat

Sizin Ankaralı olduğunuz belli, Vaşington'u anlamanız mümkün değil. ABD özgürlükler ülkesi, adam ister gider ister gitmez, isterse gider de beğenmez geri döner yada şu angaralıya gıcıklık yapayım deyip greencardını yakmak maksadıyla başvurur çıkınca da gidip kartını alır sonra döner kuğulu parkta çöpe atar. Yaşasın özgürlük!

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli

@ogzkaann, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Ben de her gün girip bakıyorum olumlu bir gelişme var mı diye. Konsolosluklar sene sonundan önce açılırsa, DV2021 grubunu görüşmeye çağırmaya başlayıp vizeleri sonradan bir anda vermeleri mantıklı olur aslında. Bu yasağın da etrafından dolaşılmış olur. Var mıdır böyle bir ihtimal?

Amerikada herşey yapılması gerektiği gibi yapılır. Mevcut durumda 2020 sonuna kadar ne görüşme yapılır ne de vize verilir. Mahkeme kararı ile yürütme durdurulmazsa yıl sonuna kadar bir şey beklemeyin. Kasımda Trump seçilmezse yeni Başkan ile DV süreci işler bence, seçilirse işsizliği bahane edip tekrar uzatmaya gidebilir Trump.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@yogi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

merhabalar tekrar
      Bir sorum olacak yine lise adı ile ilgili. Benim mezun olduğum lisenin adı değişmiş. ÖSYM de yeni adı yazıyor. İki adı birden yazmaya çalıştım fakat olmuyor. ayrıca diplomamı üniversiteye kayıt olurken vermiştim. Hangi ismi yazayım bilemedim. Teşekkürler.

Konsolosluğa vereceğiniz belgede ne yazıyorsa o şekilde yazın.

D
      denizaydinli

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@heleniki, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Arkadaşlar malesef eylül ekim aylarında 2.dalga bekleniyor.Eğer bu olursa DV 2021 lerde fazlasıyla etkilenir.Abd'de durumlar karışıkmış.İsterseniz forumdaki şu linkteki son yazılanları okuyun. İnsanlar marketlere dilenmeye geliyorlarmış şaka gibi.. bunu abd'den kim beklerdi.iş böyle giderse 2021 i komple iptal bile edebilirler. link https://yesilkartforum.com/forum/topic/3131/coronavirus-covid-19/2794?page=140

Moral bozmamak adına yazmıyordum hocam, fakat ben de böyle düşünüyorum. Asıl dalga sonbaharda gelecek olursa EO olmasa bile konsolosluk zaten (açılmış olsa bile tekrar kapatılıp) Nisan'a kadar açılmayabilir. DV2021'in kökününe kibrit suyu dökebilir bu korona. Herkes EO'ya odaklandı ama korona olmasa EO da olmayacaktı, konsolosluk da kapanmayacaktı en başta. Her şey koronaya ve başkan seçimine bağlı ama daha çok koronaya bağlı.

Executive Order'ın sebebi ve aynı zamanda dayanağı coronavirus değil, coronavirus sebebiyle işsizliğin inanılmaz yükselmesi ki 2021 başında ilaç yada aşı ile pandemi kontrol altına alınmış olsa bile işsizlik hala yüksek kalabilir. Bu durumda Trump'ın başkanlığı devam ederse EO'ların uzatmaları bitmez.
      Forumda asıl odak noktası kaçırılıyor. Işsizlik fundamental bir mesele, artık coronovirus-u da aşmış durumda. Pandemi konsoloslukların çalışmıyor oluşu Trump vs teknik yada tali konular oysa herşeyin odağında ekonomi/işsizlik yatıyor. ABD niçin göçmen alıyordu? Işgücü ihtiyacı için. Şu an işgücüne değil işe ihtiyacı var. EO'ya ABD içinden güçlü bir itiraz gelmemesinin sebebi de bu, çünkü herkes için makul bu karar.
      İşgücü piyasası rahatlamadan DV'yi ve çalışma vizelerini vs unutun derim.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli

@Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Mrb arkadaşlar benim çıraklık eğitimi merkezinden aldığım kalfalık belgem var bunu lise diploması olarak göstersem olurmu

Olmaz. Deneyim üzerinden gidebilirsiniz o konuyu inceleyin.

D
      denizaydinli

@Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Keske. aralikda vizemizi alip AP ye kalmasaydik.Shansim elimden kaydi gitdi

Bir mahkeme yürürlüğü durdurursa eylülde vizenizi alabilirsiniz. Sizin için en makul senaryo budur çünkü kuyruğuna gelmişsiniz.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli

@Kerem-Berdünay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@goblis o durumda geçmiş yılların kazananlarına baktığım zaman 3 ay bile ötelendiği zaman 2021 için dosya numarası 25 bin öncesi olanlar hala şansı var.

Mevcut durumda dv2021'lerin ve lottary programının şansını oldukça düşük görüyorum çünkü 60 gün ile başlayan askıya alma ekonominin açılmasına ve beklenenden daha iyi gelen ekonomik verilere rağmen 60 değil 180+ gün daha uzatıldı. Üstelik bununla da kalmamış tekrar uzatabilirim diyor Trump. Gerekçesi de makul, pandemi kaynaklı işsizlik.
      Mevcut durumu 3 şey değiştirebilir, işsizliğin makul düzeye inmesi, bir mahkemenin yürürlüğü durdurması, kasım seçimlerini Biden'ın kazanması. Pandemi biterse işsizlik hızla düşebilir, bir mahkeme yürürlüğü birkaç ay bile olsa durdurabilir, seçimi Biden kazanabilir.
      Bunların dışında DV2021 süreci çok zor.

D
      denizaydinli

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

@heroinchains, içinde söyledi: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Olan bize oldu zaten, tekrar seçilse bile 2021 talihlileri 2020'ler kadar etkilenmeyecektir ekonomi sözde toparlanınca..

Hocam herkes gergin olduğu için karamsar teorilerimi yazmak istemiyorum ama...

Ekim-Kasım'da eğer 2. dalga olursa (gerçi 1. si bile bitmedi daha) bunu tekrar birkaç ay uzatıp 2021'in de köküne kibrit suyu dökebilir. Herkes virüsü unuttu şu anda ama en etkili faktör de o aslında.

Bu iş sarı öküze dönmeye başladı bile. Önce onlar sonra bunlar da derken sıra yavaş yavaş greencardlilara kadar gelebilir, dikkat ederseniz WH açıklamasında americans, citizens deyip duruyor. Kriz derinleşir de Trump iktidarda olursa mevcut greencardlilara da kapıyı gösterir bu kafa.

Gündem içinde yayımlandı
      D
      denizaydinli

@Burc-Hasergin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells trump'ın 2020 sonuna kadar vizeleri durdurması 2021 çekilişi için bir sorun olur mu sizce ?

Mevcut durumda dv2021 mülakatları ekim ayında değil 3 ay gecikme ile ocak ayında başlayacak görünüyor. Ancak WH açıklamasında göçmenlik kanununun tamamen değiştirilip merit based dedikleri sisteme geçilmek istendiği görülüyor buna göre dv2021 askıda diyebiliriz ve akıbetini bir mahkeme hatta sonrasında yüksek mahkeme ve bu arada kasım seçimlerinin sonucu belirleyecek gibi.

D
      denizaydinli