• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. serlinkonakciyan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 5
    • Konu 0
    • İleti 29
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

serlinkonakciyan

@serlinkonakciyan

45
    İtibar
    204
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Florida

serlinkonakciyan Takip etme Takip Et

serlinkonakciyan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,
      Kazandığımı öğrendiğim dakikadan itibaren ilk işim ds260 forumunu doldurmak oldu. Geçmiş deneyimleri okumuş ve insanların geç doldurdukları için mülakat alamadıklarını bildiğimden hiç uyumadan sayfayı sürekli yenileyerek 8mayıs dosyamı gönderip kesin mülakat alırım rahatlığı ile hayatıma devam ediyordum. Ta ki sevgili @gucarslan 1 Şubat 2023 sabahı
      Herkese merhaba arkadaşlar,
      Bu sabah 3 farklı konsolosluk (Almanya, Hollanda, İngiltere) terör saldırısı olacak şüphesiyle Türkiye’deki konsolosluk hizmetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. DV2020 ve DV2021 süreçlerini de etkilemiş bir durumdu bu, o dönem bütün görüşmeler iptal edilmişti ne yazık ki. Endişeye mahal yok ancak; b planı konusunda hazırlıklı olmak faydanıza olacaktır. Mesajını yolladı ve işte o gün itibari ile dosyamızı taşımaya çalıştık. Hemen geçmiş deneyimlerden ve kendi araştırmalarımızla bir liste hazırladık sırayla tüm dünyaya mail attık. Viyana dosyamızı kabul etti ve iki gün sonra mülakat tarihi verdi.

Sağlık Muayenesi
      IMG_2932.jpg
      Devlet hastanesi enfeksiyon bölümüne gidip antikor testi yaptırdım. Sonrasında test sonuçlarımı kaşeletip çevirisini yaptırdım. Eksik olan aşılarımı ve eczaneden temin ettiğim tdap aşısını aile hekimine yaptırdım. Aşı kartımı aile hekimine kaşe yaptırıp çevirisini yaptırdım.
      Dr. Wolfgang Molnar’a hazırlıklı gittim. https://goo.gl/maps/V5AFmEY6rXujxT2d8
      Bu yüzden çok hızlıca bitti muayene. İki kişi 780 € ödeme yaptık.
      IMG_2943.jpg
      Röntgen farklı yerde ( Diagnosezentrum Brigittenau ) https://goo.gl/maps/eR5GBhKbUUPSeguB8
      İngilizce biliyorlar sadece tüm sistemleri almanca. Çok kalabalık olduğu için maalesef tüm günümü burada geçirdim randevu talep ederken bunu göz önünde bulundurmak lazım.

Mülakat
      Viyana'da olan mülakatımız için konsolosluğun yer aldığı Marriott otel binasının yan tarafından giriş yaptık. https://goo.gl/maps/9dMvR8KmnETLh7vXA
      Öncelikle evrak teslimi için çağırılıyorsunuz. Daha sonra ödeme ve mülakat için konsolosu bekliyorsunuz. İsmimiz okundu ve mülakata çağırıldık.

• Merhaba nasılsınız?
      • Kaç yıldır evlisiniz? Çocuğunuz var mı?
      • Nasıl tanıştınız?
      • En yüksek diplomalarınız nedir?
      • Ne iş yapıyorsunuz?
      • Amerika da nereye gideceksiniz?
      • Tanıdığınız var mı?
      • Geçici olarak orda mı kalacaksınız?
      • Ne zaman gideceksiniz Amerika’ya?
      • Türkiye ye dönecek misiniz? (Viyana’dan mı gideceksiniz)
      • 👊🏼 Tebrikler vizesini onaylıyorum.
        Çocuklara bayrak veriyorlardı normalde. Biz de istedik çok güldüler aynı zaman da bizim sevincimiz ile mutlu da oldular 🤗 🇺🇸
        Umarım herkes bu heyecanı ve mutluluğu yaşama fırsatı bulur.
        Nerdeyse tam bir yıl süren bu süreçte başta @gucarslan olmak üzere tüm sorularıma cevap veren tüm adminlere ve telegram grubu arkadaşlarıma emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@merve26 Merhaba öncelikle tebrikler Molnar sağlık randevusu haricinde röntgen farklı yerde ( Diagnosezentrum Brigittenau ) https://goo.gl/maps/eR5GBhKbUUPSeguB8
      Çok kalabalık olduğu için maalesef tüm günümü burada geçirmiştim. Randevu talep ederken bunu göz önünde bulundurmak lazım. Dönüşünüzü mutlaka esnek bilet alın.

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhabalar
      Geçen ay böbrek ağrısı ile acil'e gittik. Kan idrar tahlili ve ultrason çekildi. FloridaBlue ile toplam tutarın %10 u ödeyecek şekilde 1100 dolar dedi hastane. Dün eve bir posta geldi başka bir şehirde bulunan sağlık şirketinden 186dolar tahlillerin borcu gibi bir fatura kesilmiş. Araştırdığım zaman dolandırıcı olduklarını farkettim.😦 Dikkat edin hastane faturayı mail yolu ile göndermese farketmeyecektim.! Şirket bilgilerini ekliyorum. !!!

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Çok geçmiş olsun dilerim yeni hayatınız her şeyi unutturur 🧿

Yolculuk içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Maalesef haklıymışsınız dolandırıcı değillermiş.Toplam tutar 28bin$ ve hastane harici bir çok fatura geliyor hatta daha kesilmemiş faturaları da gördüm sigortanın kendi sayfasına girince. Tek sevindirici haber hastanenin bana belirtmiş olduğu tutarı ödeyeceğim. Daha kapsamlı bir sigorta yaptırana kadar sağlıklı kalmaya çalışmak lazım:) tekrardan teşekkürler bilgiler için.

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

@Zeynep-Uslu Gozunuz aydin çok sevindim adiniza..
      abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.46060662-65f9-4c24-99d9-166ec419067c-image.png

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Daha onceki basvurularimda greencard gorsel isteyenler olmustu bilgilerin oldugu kisimlari kapatip yollamistim surece devam etmislerdi. Uc belge isteyince paylasmak istemedim acikcasi. Bu uc belgeyi tek seferde ise alinmadan yollamayacagimi soyledim gorusmeyi bitirdi recruiter.

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Amerika'da Gebelik ve Doğum

Merhaba henuz dogum yapmadim ileride bilgileri guncellerim fakat sigortalar her seyi kapsamiyor mutlaka bir odeme cikiyor dogum icin. Hatta ben bazi muayeneler icin bile (ultrason) ucret oduyorum. Medicaid ile odeme yapmiyorsunuz yapilan ozel genetik testler bile ucretsiz. Dusuk gelirli oldugunuzu ispatlayip medic yaptirmaniz gerek bu kadar.

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

@Tugba54 Tebrik ederim yeni hayatınız için bol şans

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

@serlinkonakciyan. Herkese uzun bir aradan sonra merhaba!
      Belki doğum yapmayı planlayan ya da Amerika'da bu süreci yaşayacak olanlara bir fikir olur diye kendi doğum hikayemi paylaşmak istedim.

Florida, Tampa’da bulunan Johns Hopkins Hastanesinde doğum yaptım. Toplam doğum masrafı 68.000 $ tuttu. Neyse ki sigortam bu tutarın 65.000 $ını karşıladı.

Ancak bebeğimiz doğumdan sonra bir süre NICU’da (yenidoğan yoğun bakım) kalmak zorunda kaldı. Sadece bir haftalık bu süreç için hastaneden çıkan toplam fatura tam 380.000 $ idi!

Uzun süren görüşmeler, e-postalaşmalar, sigorta yazışmaları derken borç 55.000 $a indirildi.
      Şükür ki şu an bebeğimiz gayet sağlıklı ama şunu söylemeden geçemem: Bu tutarlar gerçekten azımsanacak gibi değil üstelik bu rakamların çoğu sadece oda masrafı, tıbbi tedavi bile değil...

Umarım kimse böyle bir süreçten geçmek zorunda kalmaz 💙

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

serlinkonakciyan tarafından gönderilen son iletiler

@serlinkonakciyan. Herkese uzun bir aradan sonra merhaba!
      Belki doğum yapmayı planlayan ya da Amerika'da bu süreci yaşayacak olanlara bir fikir olur diye kendi doğum hikayemi paylaşmak istedim.

Florida, Tampa’da bulunan Johns Hopkins Hastanesinde doğum yaptım. Toplam doğum masrafı 68.000 $ tuttu. Neyse ki sigortam bu tutarın 65.000 $ını karşıladı.

Ancak bebeğimiz doğumdan sonra bir süre NICU’da (yenidoğan yoğun bakım) kalmak zorunda kaldı. Sadece bir haftalık bu süreç için hastaneden çıkan toplam fatura tam 380.000 $ idi!

Uzun süren görüşmeler, e-postalaşmalar, sigorta yazışmaları derken borç 55.000 $a indirildi.
      Şükür ki şu an bebeğimiz gayet sağlıklı ama şunu söylemeden geçemem: Bu tutarlar gerçekten azımsanacak gibi değil üstelik bu rakamların çoğu sadece oda masrafı, tıbbi tedavi bile değil...

Umarım kimse böyle bir süreçten geçmek zorunda kalmaz 💙

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Türkiye'den gelen gelir için vergi

@sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bu istedikleri belgeleri sozel istedi telefonda konusurken. Pasaport istemek yasal degilse sozel istemesinin sebebi bu olabilir bilemedim. Bana mail atti maildeki email uzantisi sirketin ismi araci firma bu zaten. Ismi de talentola. Recruiter linkedinden kendi ulasti bana. Bu arada son gorustugum recruiterlarin cogu greencard istiyor bilgilerini gizleyerek yolla diyor. Yasal calisma izninin olup olmamasini check etmek icin sanirsam. Bunu istemeleri de yasal degilmis galiba ama kendilerini mi garantiye almak istiyorlar bilmiyorum.

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

Daha onceki basvurularimda greencard gorsel isteyenler olmustu bilgilerin oldugu kisimlari kapatip yollamistim surece devam etmislerdi. Uc belge isteyince paylasmak istemedim acikcasi. Bu uc belgeyi tek seferde ise alinmadan yollamayacagimi soyledim gorusmeyi bitirdi recruiter.

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

Selam arkadaslar is gorusmesi icin recruiterla konustum bugun daha ilk konusmamiz benden greencard, id card(ehliyet) ve pasaport gorsellerini istiyor. Green card isteyen yada id card sadece isteyen gordum de 3unu de isteyen gormedim normal mi bu durum?

serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

Medicaid icin her eyaletin kendi kurallari oluyor. Bazi eyaletler 5 yil gibi bir oturum isteye bilir fakat hamileler bu durumdan etkilenmiyor. Siz gideceginiz eyalete karar verdikten sonra direk medicaid basligi altina yazip daha saglikli bilgileri alirsiniz

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

@allenwilliams Hastaneler genelde Enfamil NeuroPro veriyor. En çok satılanlar enfa ve similac fakat içerikleri korkunç. Palm oil ve corn syrup var ilk sıralarda. Kendamil goat markasını tavsiye ederim.

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

@erenist Teşekkürler çok naziksiniz. Ben gc ile FL eyaletinde yaşıyorum. Burada bluecross,aetna,cigna ve florida blue gibi yaygın sigortalar kullanılıyor fakat aldığım bilgiye göre medi harici hepsinde ödeme yapıyorsunuz. Bunun cevabını sigortacınızdan öğrenmeniz daha sağlıklı olur zaten ödeyeceğiniz miktarın hepsi önceden belli oluyor.

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan

Merhaba henuz dogum yapmadim ileride bilgileri guncellerim fakat sigortalar her seyi kapsamiyor mutlaka bir odeme cikiyor dogum icin. Hatta ben bazi muayeneler icin bile (ultrason) ucret oduyorum. Medicaid ile odeme yapmiyorsunuz yapilan ozel genetik testler bile ucretsiz. Dusuk gelirli oldugunuzu ispatlayip medic yaptirmaniz gerek bu kadar.

Sağlık içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan
    • RE: Türkiye'den gelen gelir için vergi

Teşekkürler cevap için

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      serlinkonakciyan
      serlinkonakciyan