Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile Askerlik Tecili

• @asolanben
    Selamlar, benim okul dolayısıyla tecil sürem bitikten sonra tecil ettirmiştim, sizin gibi bakaya kalmamıştım. Şahsen siz Amerika’ya sorunsuzca girişinizi sağlayıp Green Card’ınızı aldıktan sonra, sizin askerlik statünüze bakmaksınız, 35 yaşınıza kadar erteleyeceklerini düşünüyorum. Ancak para cezası veya herhangi bir yaptırım olup olmadığı konusunda Dışişleri Bakanlığının ilgili mevzuatını okumanızı tavsiye ederim. Yanı sıra ilgili konsolosluğu arayarak net bir bilgi alabilirsiniz. Bol şanslar.

• Banned

@ugursway 28+10 şeklinde diye biliyordum internete bakınca durum 35 yaşına kadarmış 10 yıllık erteleme kuralı değişti sanırım

• @ugursway cevap için teşekkürler. Peki green cardı alıp ABD Türk konsolosluklarından birinde tecil ettirmeye kalksam askerliğimi pasaportumdaki vize ile iptal ettirebiliyor muyum yoksa green cardım kesin elimde mi olmak zorunda. Araştırdığıma göre ABD ye giriş yaptıktan 90 gün içinde elimize ulaşıyormuş

• @asolanben
    Fiziksel olarak Green Card ve fotokopisini ibraz etmeniz gerekiyor askerliğinizi tecil ettirmeniz için. GC’nız 90 gün içinde teslim edildiği yazıyor ancak çoğu eyalette ortalama 1 ay içinde size postalanıyor. Bazı durumlarda 90 güne de geçtiği olabiliyor. Lütfen bu başlığı kontrol ediniz, GC adresinize takip

• Referenced by  Vildan 0 Vildan 0 

• Herkese merhaba 2024 talihlisiyiz benim oğlum ögrenci
    2031 yilına kadar tescilli. Amerikaya gitdiğimizde bir işlem yapmalımıyiz.

• Herkese selamlar. Persembe gunu (Haziran 13)New York konsolosluguna giderek tecil islemimi yaptirdim. Onceki iletilerde bir arkadasin bahsettigi gibi 2 fotograf, Green Card ve kimlik fotokopisi, pasaportun islem gormus tum sayfalarini goturdum. Gisedeki gorevli benden pay stub imi gostermemi istedi. Kendisine pay stub ile alakali bir durumun olmadigini Green Card'im benim yasal oturumum oldugu icin yeterli oldugunu soyledim. Ancak kendisi israrla pay stub olmadan tecil edemeyecegini soyledi. Sirketim yazin calisan bir sirket oldugu icin off-season dolayisiyla guncel pay stub gosteremeyecegimi henuz sirketimde calismaya baslamadigimi soyledim ozel sebeplerden dolayi ama yine de sirket ismi gormesi gerektigini soyledi. Konsoloslukta internet cekmedigi icin yaklasik 10 dakika ugrasmamiza ragmen(yeni baglattiklari wifi arizali ve sayfayi yuklemiyor bile bilginiz olsun) bir turlu sayfa yuklenmedi ve en sonunda kendisi tamam gerek yok diyip gecti. Eger bunun onemi yoksa neden bu kadar ugrastirdigi hakkinda bilgim yok. New York konsolosluguna gitmeyi dusunen arkadaslar varsa ne olur ne olmaz pay stub ciktisini alsinlar gitmeden. Daha once ayni konsolosluga giden arkadasa sorulmamis ancak beni ugrastirdilar bu konuda. Turkiyede 6 aydan fazla kalirsam tecilimin iptal edilecegini ve Green Card suresi boyunca (2033'e kadar) tecilli olacagimi soyledi. Henuz sisteme tecilim dusmedi ancak 1 ay icerisinde dusmezse konsoloslukla iletisime gecmemi istedi. Onlar da askerlik sube ile konusacaklarmis. Umarim gitmeyi dusunenlere faydasi olur. Iyi forumlar!

• @gorgias Tecil işlemi için konsolosluğa herhangi bir ödeme yaptınız mı?

• @ozzy22 hayir herhangi bir odeme alinmiyor.

• merhaba greencardliyim tecilim 2025 ocaga kadar devam ediyor yazilanlari okudum israrla paystub gormek istediklerinden bahsetmis arkadaslar
    sorum uber eats yapiyorum kabul ediyorlar mi delivery isi yapanlarin paystublarini
    birde ne zaman gideyim konsolosluga 5 ayim var gozukuyor son ay halletsem sorun olur mu fikirleriniz icin simdiden tesekkurler

• Merhabalar acil yardıma ihtiyacım var 5 ay 13 gündür türkiyedeyim yılbaşında bedelli askerliğe başvurmuştum ekim ayına verdiler ve kontenjanlar dolu olduğu için erteleme yapamıyorum askere gidersem(28 gün) 6 ay kuralını çiğnemiş olacağım ve tekrar abd ye girdiğimde alınmama gibi bir durumum olurmu

• @ismail-kansız
    Selamlar, Amerika’ya alınıp alınmama konusu sizi karşılayacak CBP officer’a bağlı, 6 ay 1 gün kalanlara zorluk çıkaranlarda mevcut, 7 yıl ülkede bulunmayanları, geçerli sebepleri varsa girişini onaylayanlar da mevcut. Her durumda geçerli sebeplerinizi sunmanız gerekebilir, bu yüzden eğer bu ilk sefer yaptığınız uzun sureli Amerika dışında kalışınız ise ve size sınırda sorulursa askerlik durumunuzu bildirip, gerekirse belgelerini gösterip geçiş yapabileceğinizi düşünüyorum ancak dediğim gibi bu durum tamamen CBP officer’a bağlı olduğunu ve sizi sorguya alabilme ihtimali olduğunu unutmayınız.
    6 ay üzeri Amerika dışı kalış suresinde vatandaşlık başvuru süreciniz sıfırlanıyor, yani Amerika’ya ilk defa girmiş gibi oluyorsunuz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için bu başlığı inceleyip, sorularınızı oradan sormak daha doğru olacaktır.
    Tüm bunların dışında sorunuzun başlık ile ilgili kısmına gelirsek, eğer askerliğinizi tecil ettirebiliyorsanız ettirmenizi tavsiye ederim, bunun için Amerika’da bulunan bir TR Konsolosluğuna telefon açıp durumunuzu anlatıp tecil hakkınız olup olmadığını sorabilirsiniz.

• Herkese merhaba değerli arkadaşlar biliyorum yanlış başlıkta bu soruyu soruyorum ama bu soruya yakın başka başlık bulamadım 31 aralık 2024 ten sonra asker kaçağı durumuna düşüyorum ve current olduktan sonra bu tarihten sonra muhtemelen mülakata gireceğim inşallah greencardımı aldıktan sonra havaalanında sorun yaşar mıyım yoklama kaçağı olduğum için bende green cardla tecil ettirip daha sonrasında ise bedelli yapacağım çünkü şimdiden teşekkür ederim

• @dogukan-altn benzer bir durum bende de var. Ben tecil bitmeden yüksek lisans yapmaya çalışıyorum. Bakalım diğer forum üyeleri ne cevap verecekler merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐

New York City 'deki New York Baskonsoloslugunda oglumun askerlik ertelemesini cok kisa surede ve sorunsuz tamamladik.

12 Agustos gunu icin randevu almistik. Randevudan once gitmemize ragmen ailecek hepimizi (4 kisi) iceri aldilar. Ciktigimiz katta resepsiyondaki kibar bir beyfendi bize sira numarasi alip doldurmamiz icin bir form verdi. Formu doldurmayi bitirdigimiz anda numaramiz yandi ve ilgili bankoya gectik. Yine bankodaki guleryuzlu ve kibar bir beyfendi isimizi hizlica halletti.

Verdigimiz belgeler:

• Tecil basvuru formu (bunu orada veriyorlar)
    • Green Card, asli ve on-arka fotokopisi
    • TC kimlik, asli ve on-arka fotokopisi
    • TC pasaport, asli, biometric ve kullanilmis tum sayfalarin fotokopileri
    • 2 adet vesikalik fotograf (boyutu onemli degil, Turk veya Amerikan standarti olabilir)

Yakarida @gorgias arkadasin bahsettigi paystub isteme durumu olursa diye oglumun buradaki universite ogrenci kimligi ve fotokopilerini de yanimizda hazir tutuyorduk ama istemedi. Ogrenci kimligi ve fotokopisi de var dedik ama yok, gerek yok dedi. Sanirim gorgias'a isi bilmeyen veya tam hakim olmayan bir memur denk gelmis.

Herhangi bir odeme yapmadik, istenmedi.

Butun islemler 10 dakikada bitti. 10 gun kadar sonra e-devletten kontrol ettgimizde oglumun askerliginin 2033 son gunune kadar ertelendigini gorduk. Erteleme green card son tarihine kadar veya 35 yasina kadar yapiliyor. 35 yasina GC son tarihinden once girerseniz o zaman 35 yasina basacaginiz zamana kadar erteleniyor,

E-devlette su sekilde gorunuyor:
    0736b9f5-2a51-44cb-9387-21b827a0ea03-image.png
    .

• @gorgias merhaba, Greencard ınızı nasıl elde ettiğiniz ile alakalı soru soruldu mu acaba ?
    Şimdiden teşekkürler

• Merhaba Los angeles konsolosluğunda geçirdiğim rezalet deneyimimi anlatacağım
    askerlik tecili için randevuyu aldım sabahın 5inde yola çıkıp 7-8 gibi up uzun belkide istanbul trafiği kadar bir yol ile karşılaştık sabah 5inde çıkma sebebimiz ise askerlik işlemleri güya sadece saat 11.00a kadar yapılabiliyormuş
    Oraya gittiğimizde Suriye uyruklu birisi problem çıkarmış tüm vatandaşları dışarıya almışlardı.
    ortam baya gergindi 3 tane polis gelip götürdü adamı neyse geçtik içeri ilk beni çağırdılar.
    websitelerinde istedikleri belgelerin hepsini getirdim ve sadece askerlik için bakan tek kişi olan oradaki çalışana teslim ettim.
    Çalışan bir anda eğer bunları sağlayamazsanız yardımcı olamam dedi bende böyle bir gereklilik istenilen belgede yok çoğu konsolosluk yeşilkart sahiplerinden çalışma ve okul belgesi istenmediğini söyledim kadın hala itiraz etti yok getirmen lazım vs. araştırıp gelseydin falan dedi sonra bende konsolosluğunuzu arıyorum cevap vermiyorsunuz bende forumlarda araştırdığım gördüğüm kadarıyla böyle bir zorunluluk çoğu kişiden istenmedi ve zaten 2024 yılında çalıştığım paycheckide gösteriyorum size diye baskıladım sonra kadın bi sorucam gelicem dedi
    geldiğinde ben bana sağladığınız belgeleri sisteme yüklerim ama kabul edilip edilmeyeceği konusunda garanti veremem ama bana W2 formunuzun transkriptini getirirseniz onaylanabilir gibi cümle kurdu en sonunda pes ettim ve sordum nerden bulabilirim formumu diye çünkü hiçbir bilgim yok internet üzerinden alınabilir olduğundan kadın kendiniz bulacaksınız dedi tamam peki nerden çıktı alabilirim buraları hiç bilmiyorum dedim o da sizin sorununuz gibi bir cümle kurdu
    neyse 30-40 dk cebelleşmemin sonunda gittim götürdüm, iki form götürdüm “ama bu arkalı önlü olacaktı” gibi bir cümle söyledi
    dedim hanfendi böyle bir şey istemediniz benden kadın sonra “neyse tamam ben hallederim” diyip çekip gitti
    işlemlerin olmasını beklerken neredeyse çoğu askerlik işlemi yapmak isteyen herkese aynı muamaleyi gösterdiğini gördüm

bu los angeles konsolosluğuna mı özel bilmiyorum ama yaptıracağınız işlemlerde istenilen belgeler kısmını getirseniz bile orada hayır bu eksik şu eksik diye sorun çıkarabiliyorlar çünkü orada da gördüm baya bir kişi istedikleri tüm belgeleri getirdim ama başka belge istiyorlar gibi cümle kuruyordu
    bana da en son 1 hafta 10 gün içinde askerlik işleminize bakabilirsiniz dedi onaylanıp onaylanmayacağını W2 formumu verdiğim halde bilmiyorum

kıssadan hisse bu konsoloslukta askerlik işleminiz olursa böyle bir zorunluluk olmasa bile eğer çalışmıyorsanız ve okumuyorsanız askerlik tecili yapamıyorsunuz hatta eğer delivery veya uber falan yapıyorsanız sizi çalışan olarak görmüyorlar çünkü orada birisi askerlik tecili yaparken yaptığı delivery işinden dolayı kabul etmemişler bilginize
    dipnot: konsolosluğun hemen karşında hafif sol tarafında kapalı park yeri var 4 saat için 14 dolar ödedim tek artısı bu

• @capon Ben de ayni sekilde butun belgeleri New York konsolosluguna goturmeme ragmen calisma belgemin olmadigini soyledi ben de Greencard sahibi oldugumu bunun gerekli olmadigini daha once gelenlerden istenmedigini soyledim. Ancak isi yokusa surerek gostermemi istedi ben de 10 dk wifi ile cebelleserek(NY konsoloslugunda telefon cekmiyor) istedigi calisma belgelerini internet yuzunden gosteremedim en sonunda kendisi pes edip tamam gerek yok dedi ve askerligi tecil ettirdim. Tamamen kafalarina gore is yapiyorlar bu yuzden her seye hazirlikli olmak gerekiyor.

• Selam , dövizli askerlik için 3 sene yurt dışında bulunma şartında illa çalıştığımızı gün gün belirtmek mi gerekiyor yoksa sadece süreyi yurt dışında bulunarak doldurmamız yeterli mi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.5k

| | | |