Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

Ben 2019 senesinde ABD vatandasi oldum, ayni sene Turkiye'ye tasindim.
    2022 senesinde esimle evlendim ve IR-1 surecinden geciyoruz. Subat 2024'te bir Amerikan sirketinde calismaya basladim,ancak Turkiye'den remote calisiyorum.

24 Nisan 2024'te documentarily qualified mesaji aldik ancak ekte gorebileceginiz notu da eklemisler.

Buna gore, joint sponsor bulmamiz sart mi?

Amerikan bankasindan alinan banka hesap ozetinde de belli bir miktar gostermis ve NVC'ye yuklemistim.

Ayrica 2 aylik USD maas bordrolarimi da ayni sekilde gostermistim. (Employment Letter'imi da yuklemistim, poverty limitini geciyorum)

Simdi ekstra asset gostermemiz gerekir mi? Mesela Turk bankasinda olan hesap bakiyemi de submit edebilir miyim?

Esime ait banka hesap ozeti veya tapu gostermemiz uygun olur mu?

Tesekkurler!

image.png

• Muslu Law Firm

@Oya-Serra-Gül, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji

Merhaba,

Ben 2019 senesinde ABD vatandasi oldum, ayni sene Turkiye'ye tasindim.
    2022 senesinde esimle evlendim ve IR-1 surecinden geciyoruz. Subat 2024'te bir Amerikan sirketinde calismaya basladim,ancak Turkiye'den remote calisiyorum.

24 Nisan 2024'te documentarily qualified mesaji aldik ancak ekte gorebileceginiz notu da eklemisler.

Buna gore, joint sponsor bulmamiz sart mi?

Amerikan bankasindan alinan banka hesap ozetinde de belli bir miktar gostermis ve NVC'ye yuklemistim.

Ayrica 2 aylik USD maas bordrolarimi da ayni sekilde gostermistim. (Employment Letter'imi da yuklemistim, poverty limitini geciyorum)

Simdi ekstra asset gostermemiz gerekir mi? Mesela Turk bankasinda olan hesap bakiyemi de submit edebilir miyim?

Esime ait banka hesap ozeti veya tapu gostermemiz uygun olur mu?

Tesekkurler!

image.png
    Sayin@Oya-Serra-Gül, mesajda bir joint sponsor gerektigi yazilmis. O yuzden ya joint sponsor bulmaniz ya da baska sekillerde gelirinizin yettigini gostermeniz gerekecektir. ABDde emlak, ABDde nakit para da kullanilabilir. Diger bir sorun da sizin TCde oturuyor olmaniz olabilir. Durumunuza detayli bakilinca sorun tesbit edilip kolayca cozulebilir. Bilginize sunarim.

• @Claudia-J-Muslu Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

Suan Subat ayindan beri bir Amerikan sirketinde calismaktayim ve bordrolarimi da eklemeye devam ediyorum NVC'ye, bunun yani sira Amerikan bankasinda da belli bir miktar gostermistim.

Ancak suan joint sponsor bulabilme sansim yok, eger mulakat gununde officer gostermis oldugum evraklari yetersiz gorurse en basa mi donuyoruz yoksa NVC bize yeni bir mulakat tarihi mi veriyor?

Tesekkurler

• Muslu Law Firm

@Oya-Serra-Gül, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji

@Claudia-J-Muslu Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.

Suan Subat ayindan beri bir Amerikan sirketinde calismaktayim ve bordrolarimi da eklemeye devam ediyorum NVC'ye, bunun yani sira Amerikan bankasinda da belli bir miktar gostermistim.

Ancak suan joint sponsor bulabilme sansim yok, eger mulakat gununde officer gostermis oldugum evraklari yetersiz gorurse en basa mi donuyoruz yoksa NVC bize yeni bir mulakat tarihi mi veriyor?

Tesekkurler

Size tavsiyem durumu inceletip sorunu gorusmeden once cozmeniz olur. Herhangi bir ABD vatandasi veya yesil kartli size joint sponsor olabilir. Is yerinden maasiniz gosteren mektup, bankada para vs.nin de belli miktari gosteriyor ise yeterli olmasi gerekir. Size is yerinden de yardimci olabilirler. Eger gorusmede imkaniniz yeterli bulunmaz ise size genelde sure verilip duzeltmeniz beklenir. Eger verilen surede de durumu cozemez iseniz, muhtemelen esiniz public charge olarak gorulecegi icin gocmen vizesi red edilecektir.

• @Claudia-J-Muslu iyi günler benim bir sualim var size yanıtlarsanız mutlu olurum benim bu yıl onayım geldi eşim deprem dönemi 2023de çok büyük trafik kazası geçirdi amerikada çok fazla çalışamadı 2021,2022,2023 ün vergilerini gösterdi çok fazla çalışamadı joint sponsor ekledik dq oldu geçen ay mülakat bekliyoruz ama aklıma takılan şu eşim ağustosta yanımıza geldi sağlık için fizik ve diş tedavisi oldu hala yanımızda mayısta gidecek şimdi mülakatta bu yılın vergisini isterlermi yoksa joint sponsorun 2024 yılı income w2 tax returnlerini sisteme yükleyip götürmek yeterli olur mu

• Muslu Law Firm

@yasmin982, içinde söyledi: IR-1 vize joint sponsor mesaji

@Claudia-J-Muslu iyi günler benim bir sualim var size yanıtlarsanız mutlu olurum benim bu yıl onayım geldi eşim deprem dönemi 2023de çok büyük trafik kazası geçirdi amerikada çok fazla çalışamadı 2021,2022,2023 ün vergilerini gösterdi çok fazla çalışamadı joint sponsor ekledik dq oldu geçen ay mülakat bekliyoruz ama aklıma takılan şu eşim ağustosta yanımıza geldi sağlık için fizik ve diş tedavisi oldu hala yanımızda mayısta gidecek şimdi mülakatta bu yılın vergisini isterlermi yoksa joint sponsorun 2024 yılı income w2 tax returnlerini sisteme yükleyip götürmek yeterli olur mu

Sayin@yasmin982, her zaman icin esinizin son federal vergisini isteyebilirler. Ayrica joint sponsor icin de ayni dokumanlari, son federal vergi, W2 ve son 6 ay maaslari gorusmeden once sisteme yuklemenizi tavsiye ederim.

• @Claudia-J-Muslu yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim,6 aylık maaş dediğiniz nec-1099 mu oluyor nasıl oluyor sponsordan isteriz inşaallah hemen görürsünüz mesajı mı mülakata az kaldı.2023 ün tax return nü yükledik joint sponsorun w 2si yüklenecek birde dediğiniz maaş bordrosu nasıl alınıyor iş yerinden mi ırsden mi o 6 aylık dediğiniz 2024 de yüklenmesi lazım mı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |