Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mel okumadan gecme 🙂 elinize saglik bu arada


  • @cnpist okudum okudum ☺️Kaçar mı :)))


  • Teşekkürler arkadaşlar, birazcık yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

    Bu geçen sürede ben de sorduğum sorulardan birine cevap bulabildim araştırmam sonucu. Sorduğum soru şuydu:

    1- Türk communitysi ne durumda? Bazı eyaletlerde bulunduğu gibi Türk mutfağı, Türk bakkalı gibi şeyler bulunabiliyor mu?

    Facebook'ta, Google Maps'te yaptığım araştırmalara göre TACSCO (Turkish American Cultural Society of Colorado) var ve Milli Bayramlarda hep beraber buluşup etkinlikler yapıyorlarmış.
    Sorunun devamındaki Türk mutfağı sorusu da bu etkinliklere giden bir Food truck şirketi olan Turkish Chef On Wheels ile çözüldü. Baya baya dönerler, kebaplar yapan kaliteli bir yermiş. https://www.facebook.com/turkishchefonwheels/
    Daha sonra Facebook'ta denk geldiğim başka bir Cafe and Bakery formatlı Istanbul isimli mekanı keşfettim. Su böreğinden kadayıfa, poğaçadan gözlemeye her şey bulunuyor ve fotoğraflarıyla bile acayip canım çekti 😃 https://www.facebook.com/Istanbul-Cafe-and-Bakery-334126577233970/

    şimdilik bunları buldum, diğer sorulara da yeni bilgiler buldukça güncellerim

    edit: Breakfast Champion isimli, isminden anlaşılacak üzere kahvaltı, brunch odaklı bir Turkish Cuisine mekan daha buldum şimdi. Tabii normal yemekler de var ama kahvaltı kültürüne daha yoğunlaşmış durumdalar.
    Menemenler, poğaçalar, simitler, kadayıflar her şey gördüm tek göz atma ile 😃 kesinlikle gidersem uğrayacağım yerlerden biri oldu burası da https://www.facebook.com/Istanbul-Cafe-and-Bakery-334126577233970/


  • @hato-santa Merhabalar. 2 senedir Denver Colorado`da yasiyoruz. Elimden geldigince kendi capimda sorularinza yanit vermeye calisayim 🙂
    Turk gruplari ile olan durumu zaten cozmussunuz. Benim de bildigim tek turk toplulugu, onemli gunlerde etkinlikler yapip insanlari bir araya getiriyorlar guzel ve kaliteli bir topluluk ve bir kac kisi ile baglantimiz var arada gorusuyoruz. Ama bu topluluga uye olmayan da cok insan var.
    -Turk bakkali gibi bir nokta var reklam olmasin zaten tek bakkal 🙂 Nazar adi. baya baya istediginiz cogu seyi bulabiliyorsunuz. Bir kac tanede international market var oralardan da ihtiyaclarinizi goruyorsunuz.

    • Istanbul bakery cafe herhalde yeni acildi sayilir sanirim bir kac hafta once bizde gidip deneme sansi bulamadik ama eminim kaliteli ve guzeldir. Duyduklarim o yonde en azindan 🙂
      -Gasronomi meraklisi ve dunya mutfaklari konusuna yatkinliginizdan bahsetmissiniz. Sektorde is bulma konusunda kriterler nedir bilemiyorum ama bu konuda is bulacaginiza garanti verebilirim. Ayrica Colorado su an issizlik orani %4 ten az sanirim. Yani is bulmak istiyorsaniz kesinlikle bulursunuz. Duymussunuzdur son bir kac senedir inanilmaz goc alan bir yer gercekten kime sorarsaniz bir yerlerden gelmis insanlar hep Lyft yaptigim icin 2 sene biliyorum:) Neyse efenim bu vesile ile genellikle Downtown civari olmak uzere bir suru modern ev ve is ofisler insaa ediliyor. Bunun sonucunda da modern ve kaliteli restaurantlar aciliyor. Neyse sehir hakkinda yazilcak daha bir suru sey var aslinda ama uzun lafin kisasi gastronomi alaninda is bulabilceginize inaniyorum.
    • Evet lfyt uber doordash ya da amazon flex yaparak geciminizi saglarsiniz. Yani en az haftada 40-50 saat calistiginizi varsayiyorum sanirim en az 800-900 dolar arasi elinize bir para gecer artik masraflariniz ne olur olmaz bilemiyorum. Tabi lyft ve uberin hareketli oldugu saatleri vs bilmek onemli.
      -Ev konusuna gelince dedigim gibi bir suru modern guzel evler yapiliyor Ancak studio icin bile fiyatlar $1500 den basliyor downtown yakinlarinda. Tabiki ev konusu cok kapsamli ve degiskenlerin cok oldugu bir konu $900-1100 ev bulabilirsiniz belki sizin icin camasir kurutma makinasi ev icinde olmasi onemli olmayabilir vs.
    • Boulder genelde eski yapilarin oldugu bir yer, pek 1 odali yer bulmak mumkun degil ogrenci sehri insanlar genelde evi paylasiyorlar . kiralar orada da pahali yasam giderleri pahali, kaliteli ama pahali bir sehir. Herhalde benim de favori yerlerimden birisi Boulder. Evin kapisindan cikip Flatrionlara adim atmak yada o manzarayi gormek mukemmel tabi ama Para konusuyorrr 🙂
      Simdilik bu kadar. Umarim yardimci olabilmisimdir. Merak ettiginiz baska sorular varsa seve seve yanitlamaya calisirim.
  • ⭐⭐

    19-23 eylul arasi denvere kisa bir gezi dusunuyorum. Rota onerisi olan var mi ?


  • @goodluck gezinti nasil gecti biraz gec oldu ama 🙂 umarim guzel yerleri gorebilmissiniz dir denver ve civarinda.

  • ⭐⭐

    Yok gitmedim 😀 ben boyle florida disi plan yapiyorum Ucak parasi araba kirasi derken vazgecip her seferinde Orlando’da end up oluyorum. Bir suru eglence parki var Orlando’yu tavsiye ederim 😀


  • İyi akşamlar arkadaşlar Aylık 1500 dolar Colorado'da (Denver) yaşamak için yeterli olurmu (kira sorunum yok) köşeye birikim yaparak devam etmek istiyorum. Colorado'da yaşayan yada aha öncec yaşamış olan arkadaşlarda deneyim ve tecrübeleri ile bilgilendirirse sevinirim.


  • Yıllar önce Amerikalı profesörüm bana yüksek lisans yapmam için Uni of Colorado at Boulder ı önermişti...İlginç değil mi Boston'da okumuş, Michigan'lı profesör, bir genç Türk'e Boulder'ı öneriyor.. Biraz da toydum, crime dan korkuyorum demiştim onun da etkisi vardır. Son olarak Pearl Street Boulder'ın gezinti caddesidir.


  • arkadaslar yaklaşık 3 senedir Denver da yaşıyorum sorularınız olursa özelden de burdan da yazabilirsiniz. gelen arkadaşlarada elimizden geldiğince yardım etmeye ve tavsiyelerde bulunmaya calisiriz.

  • ⭐⭐

    @ss_ayhan IT ve yazılım alanındaki iş imkanlarından dolayı benim de radarımda olan bir yer Denver. Ama, iklim konusu gözümüzü korkutuyor. Kışları çok uzun ve sert midir? Türkiye ile kıyaslarsanız iklim olarak hangi şehrimize benziyor sizce? Bir de her yere uzak, gezmek için farklı şehirlere araçla kolay gidemiyorsunuz, şehirde çakılı kalıyorsunuz diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?


  • @goblis Türkiye iye kıyaslarsak Erzurum diyebilirim 🙂 veya Sivas. Haziranda kar yağdığını görebilirsiniz veya bir gece de sıcaklık 20-30 derece düşebilir. ( bu sene olmuştu). Bu sene en soğuk -32 gördük 1-2 gün oda ama buranın insanları alışkın o soğukta dahi tişört şort terlikle gezen çılgınlar var etrafta. Ben ilk 2010’da gelmiştim sonra döndüm tabi çalıştım Türkiyede geri geldim. Denver çok hızlı büyüyen bir şehir kiralar çok hızlı artıyor. İmkanları da artıyor tabi. Soğuktan gözünüz korkmasın karla yaşamakta gayet keyifli. Havası alışana kadar biraz çarpıyor bol su ve dudak nemlendiri ile geziyorsunuz başta sonra alışırsınız.

    IT işleri olarak silikon vadisi ile kapışır hale geldi artık. Ama şunu unutmayın Türkiye deki okulunuz veya kurslarınız burda geçerli değil. Ben de veri bilimi üzerine kurs aldım master a devam edeceğim veya bootcamp. Tecrübeniz ile belki iş bulabilirsiniz.


  • @goblis Diğer soruyu unutmuşum kusura bakmayın. Evet biraz uzak etrafa ama abd de araba kullanmak inanın çok rahat. Yollar geniş keyifli manzaralar. Zaten roadtrip denen bir kültür var burda. Yani eşimin babası 70 yaşında floridaya dahi arabayla gider 1,5 gün. ben colorado şöförlerini pek sevmiyorum yani biraz kompleksliler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ss_ayhan, içinde söyledi: Colorado

    arkadaslar yaklaşık 3 senedir Denver da yaşıyorum sorularınız olursa özelden de burdan da yazabilirsiniz. gelen arkadaşlarada elimizden geldiğince yardım etmeye ve tavsiyelerde bulunmaya calisiriz.

    ben de sn.@goblis 'in soruların bir kaç genel soru ile katılayım 🙂

    • abd hayatına yeni başlayacak aileler için tercih edilmeli mi? (çocuklu - çocuksuz)
    • bu kadar sert kışın geçtiği bir yerde seçilecek bölge de önemli olsa gerek, hangi bölgeleri öneririsiniz?
    • ve IT dışında, iş imkanı olabilecek alanları neler sizce?

    şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan

    • Ben İstanbul’dan geldim. bildiğim yerdi ama hatırladığım gibi değildi geldiğimde çok pahalanmıştı. Ben hala seviyorum insanları gayet iyi en azından yalandan da olsa teşekkür edip günaydın diyorlar ( yalandan diyorum çünkü amerikada kültür gibi birşey bu içten gelerek olduğuna pek inanmıyorum artık) California florida gibi yerler güzel yerler tabiki ama çok kalabalık hayat pahalı tabi büyük şehrin getirdiği fırsatlarda ayrıca konuşulması gereken konu.

    • IT dışında ne yapmak istediğinize bağlı. Değişik sektörlerde çalışanlar mevcut bu biraz size bağlı dediğim gibi.

    • Dağlık bir bölge burası en yoğun yerleşim yeri Denver ve çevresi. Diğer countyler biraz daha nasıl desem küçük şehirler ve lokal yaşam tarzı var.


  • Bu arada Colorado mariuna içimi serbest bu da tabi bazı kitlelerin buraya göçüne beden oluyor. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır büyük ihtimal ile 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ss_ayhan çok iyi anlıyorum. sanırım soğuk, insanlara tanınan özgürlükleri bir nebze arttırıyor.. 🙂


  • @gucarslan Burda aşırı derecede bir demokratlık var özellilkle denver da. Colorado Springs daha ufak bir şehir ve cumhuriyetçi. Ben orayı daha çok seviyorum mesela. Aşırı özgürlük bazen rahatsız edici oluyor.

  • ⭐⭐

    @ss_ayhan Ankara gibi olsun idare ederiz derken Sivas ve Erzurum biraz uç oldu 🙂 Tabi biz ne kadar şurası olsun, burası olmasın desek de, asıl belirleyici iş olacak. Bulunacak bir iş planları tümden değiştirebilir.
    Bilgiler için çok teşekkürler @ss_ayhan

  • ⭐⭐

    colorado deyince aklima country singer john denver gelir,sahane bir sarkiciydi,hala bir kosede cd si oldunu zannediyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum