Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.4k 173
  • ⭐⭐

@tufank Her zamanki gibi harkiasınız hocam :) Aynı detayı BDV'nin bir videosundaben de denk gelmiştim mükerrer başvurularla ilgili.
    Bu paylaştığınız tabloda gözüken toplamda 880.000 adet greencard talebi var. İyi ihtimalle %30 elesek kalıyor 620.000 başvuru. Buradaki rakamlar yanlış bilmiyorsam sadece başvuran kişiyi içeriyor. Aileleri v.s. dahil değil. Yıllık toplamda 140.000-160.000 GC ayrıldığını düşündüğümüzde nasıl bitecek bu kuyruk merak ediyorum :)) Bir hatam varsa düzeltin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian Total olarak tüm EB kategorilerinde green card bekleyen başvuru sayısı: 1,058,169. "Rest of world (yani bültenden kota nedeniyle ayrılmamış tüm dünya için) için bu rakam: 234,038. Hindistan için bekleyen epey dosya var (680k), bir kısımda Çin, filipin ve meksika'ya ait. Tüm EB kategorileri için 140k yıllık kota var doğrudur. Ülke bazlı da %7 kota var. yani bir ülke 9.800 vizeyi geçemiyor toplamda. Geçenler veya geçmeye yakın olanlar bültende ayrı bir alana taşınıyor. Dolayısıyla aslında burada bizi ilgilendiren daha çok kendi kategorimiz. Ülke olarak kota sınırında değiliz. 3rd other workers'ın 10k yıllık kotası var. Bekleyen dosya sayısı da "18,177". Yani bizi ilgilendiren kısım burası. Eğer burada mükerrer veya artık devam etmeyen dosyalar var ise o zaman çok da kötü durumda değil açıkçası.

• ⭐⭐

@tufank Teşekkürler netleştirdiğin için Tufan hocam. Ama buradaki rakamlar aileleri de kapsayan rakamlar değil anladığım kadarı ile. Bu da biraz handikap yaratıyor :)) 18,177 rakamını %30 mükerrer ve boşta kalan dosyalar olarak düşündüğümüzde 12,700 gibi bir rakam yapıyor. Bunu da ortalama 2,5 ile çarparsak 32,000 civarı bir rakam çıkıyor ailelerle birlikte bu da 3 yıl gibi vize bültenindeki sürelere denk geliyor. Umarım daha makul sürelerde bir şekilde çözülür tüm süreçler. Kotayı arttırsalar süper olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian rica ederim. Evet doğrudur bu sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri için 1.5 - 2 arası bir çarpan kullanılabilir . AOS ile işlem başlatan bekar / öğrenci sayısı da çok, genelde onların tercih ettiği bir vize türü. Bakalım zaman bize ne gösterecek :)

• ⭐⭐

@Riethian ortalamayı %0,00001 artırdığımı doğrudur.😁

@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Riethian rica ederim. Evet doğrudur bu sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri için 1.5 veya 1.8 gibi bir çarpan kullanılabilir . AOS ile işlem başlatan bekar / öğrenci sayısı da çok, genelde onların tercih ettiği bir vize türü. Bakalım zaman bize ne gösterecek :)

• Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim bazı şeyler kafama takıldı sormak istedim
    Eb3 Unskilled için firma arayışındayım ancak
    Türk olan firma ve Yabancı BDV firması ile görüştüğüm de aralarındaki farkın birinde direk LC filed aşaması Ile başladılkları diğeri ise Firma arayışında olduğu daha henüz PWD aşamasına başlanmadığı yönünde idi.
    Bu farkın ilerde DS260 aşamasına gelindiği zaman 1 yıl belki de öne çekebileceği anlamına gelmemiz mi?

• @kngslyr06 merhaba hangi firma ile anlaştınız acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@murat33 LC, yani işçi sertifikanız ne kadar erken doldurursa o kadar avantajınıza. Bu sizin sıra numaranız oluyor. Bu başlık altında 2 firma ile de başvuru yapmış adaylar var. İlk iletide yer alan takip listemizden bu detayları görebilirsiniz.

• ⭐⭐

@murat33 LC başvurusunu en yakın sürede yapacak aracı firma ile ilerlemek en mantıklısı. Ben şahsen yerli firma üzerinden başlattım işlemlerimi ama biraz alelacele hareket ettiğim için bu farkı tam idrak etmeden girmiş bulundum. Dolayısı ile yaklaşık 6 ay boşuna beklemiş oldum :)) Ama geç olsun güç olmasın diyerek yola devam ediyoruz.

• @tufank hocam bu DS260 formu I 140 dan sonra Vize bülteni B tablosundaki tarihe göre gönderiliyor galiba.
    Ancak Konsolosluktaki randevu A tablosuna göre mi yoksa DQ onay tarihine göre mi verebiliyor?
    Yani benim anlamadığım nokta DQ onayından sonra Vize bülteni A tablosunu mu bekleyecez konsolosluğun bize mülakat tarihi vermesi için?

• ⭐⭐⭐⭐

@murat33 DS-260 doldurabilmek işin B tablosuna göre current olmamız gerekiyor doğrudur. DQ olduktan sonra da A tablosuna göre current olmayı bekleyeceğiz. DQ tarihinin önemi nedir bilmiyorum ancak bültende A tablosunda current olduktan sonra DQ ya göre randevu veriliyor olabilir, bu konuda kesin bir bilgim yok. Vize basılana kadar A tablosunda current kalmamız gerekiyor.

• @tufank Ankara nın şu an DQ su onaylanmış PD si current olanlara kaç günde randevu verebildiğini görebildiğimiz bir yer yok galiba.
    Anlamak istediğim şu aslında son aşamada PD miz A tablosuna göre Current bile olsak Ankara bizi 1 yıl randevu vermek için bekletebilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@murat33 Bu tamamen Ankara nın boş slotları ve hangi vize türüne ne kadar randevu vermek istediği ile ilgili. Maalesef tahmin yürütmek zor.

• ⭐⭐

@murat33 tufan beyin dediği gibi hiç belli olmuyor ama en az 1 seneyi göze almak gerekiyor. Zaten bu nedenle süresi duruma göre bir tık daha az süren aos mantıklı oluyor imkan var ise.

• @selamibasaran bahsettiğiniz 1 sene vize bülteni harici 1 sene anladığım kadarı ile. Ankara daki mülakat için

• ⭐⭐

@murat33 Evet. I140 onaylandıktan sonra delirmeceler başlıyor. İşin sabır kısmı orada daha fazlasıyla çıkacak ortaya.DQ olduktan sonra seçtiğiniz konsolosluk boş slot durumuna göre randevu yazıyor aylık. Hem current olmanız lazım hem konsolosluk slot ayırması lazım. Denklemde bilinmezler çok ama sonucu güzel bir yere açılacak diye girdik bakalım bir yola. :)

• Arkadaşlar aramızda yada bu forumda hiç EB-3 other workers için mülakata giren olmuş mudur?
    Mülakatta ne konuşuluyor neler soruyorlar bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐

@kngslyr06 EB3-other workers ile konsolosluktan mülakata giren olup olmadığını tam net bilemiyoruz.Şu linkte @Şener beyin deneyimi var okuyabilirsiniz. Aynı kategorideyiz ama EB3-other workers değil kendisi.

• @selamibasaran @Şener Bey EW kategorisiydi. Bu kategori için forumda son zamanlarda mülakata giren tek emsal kendisi diye biliyorum.

• muhtemelen DOL tabloyu bugun guncelleyecek, January 2023 PERM dosyalarina basladilar, islem sureleri de 360 gunler civarina cikmis gozukecek. PWD ise ortalama 175 gun mertebesinde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k