Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar sayın forum üyeleri ve yöneticilerim.

    Yeni başlık açtım buna benzer bir başlık göremediğim için eğer yanlış yaptıysam affola.
    Benim ciddi bir ilişkim var kız arkadaşım kıbrıs vatandaşı şuanda kktc vatandaşlığı var yakında rum tarafından vatandaşlığını alacak ve biliyorsunuzdur veya bilmeyen varsa kıbrıs pasaportu (rum) ile 172 ülkeye gidilebiliyor. Gerçekten güçlü pasaportları var. Kıbrıs kimliğini aldıktan sonra İstanbul'da uluslararası nikah kıymayı düşünüyoruz.
    Ben daha önce greencard kazandım fakat mülakata çağırmadılar bunun yanı sıra 2 defa dil okulu ile başvuru yapıp mülakata girdim fakat her zamanki gibi red verdiler.
    Benim için Amerika'ya gitme macerası yine de bitmeyecek 🙂 Greencard ile başvurmaya devam edeceğim çıkana kadar.
    Konuya gelecek olursam kız arkadaşımla nikah kıydıktan sonra Avustralya veya Kanada'ya gitmek istiyoruz. Bu iki ülke de vize konusunda oldukça zor eğer olmazsa tabi diğer Avrupa ülkelerinden herhangi birini de düşünebiliriz.
    Kız arkadaşım rahatlıkla vize almadan bir çok gelişmiş ülkeye girebiliyor ben de bu vesileyle turist vizesi alıp gidebiliyor muyum yoksa Türk vatandaşı olduğum için yine de red yeme ihtimalim var mı? Turist vizesi alıp gidebilirsem eğer gittikten sonra standart seçenek olarak dil okuluna başvurup kalıcı oturum izni yoluyla kalmaya çalışacağım.

    Bu konuyla alakalı tecrübeniz ve yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler şimdiden herkese sağlıklı günler dileğiyle.


  • Merhaba. 36 yıldır kıbrısta yaşayan KKTC vatandaşı bir Türkiyeli olarak bir kaç şey söyleyebilirim.
    Öncelikle evlendiğiniz zaman kktc ye gelerek vatandaşlık başvurusunda bulunacaksınız 1,5 yıl sonra evlilikten dolayı vatandaşlığınızı alacaksınız. Nikahı türkiyede kıyacağınız için Rum tarafına yani kıbrıs cumhuriyetine rahatlıkla girip çıkabilir orada çalışabilir hatta eşinizle orada yaşayabilirsiniz. Fakat hiç bir zaman Rum pasaportu diğer adıyla kıbrıs cumhuriyeti pasaportu vatandaşlığı alamayacaksınız.
    diğer sorunuza gelecek olursak eşiniz çok rahat seyahat edebilir fakat siz vizelerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. ilk bir kaç denemede ret alabilir fakat 1 defa vize aldığınızda aynı veya benzer ülkelere 2 ve sonraki vizeleriniz kolay verilecek.


  • Evet abi benim de planlarım o yönde nikahı Türkiye'de kıyacağız bide İstanbul'da kıymak daha iyi olur diye duydum uluslararası olarak geçiyormuş. Bir kaç kişiye sorduğumda sorun olmaz vizenizi verirler dediler de tabi bilemeyiz bakacağız önce kimliği alalım da 🙂 cevap için teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum