Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Harita mühendisi olmak

Mühendislik ve Mimarlık
1 1 611 1

  • Merhaba arkadaşlar. Ben harita mühendisliği yeni mezunuyum nasip olursa Amerika'ya gelince de bir süre sonra mesleğimde ilerlemek istiyorum. Fakat tecrübemin olmaması eksi bir durum. Gis alanında ilgim var ve bitirme projemi de bu alanda yaptım. Genelde giriş seviyesinde işlere baktığımda istenilen uygulamaları kullanmayı biliyorum. Oraya gelince nasıl bir yol izlemek daha doğru olur? Mühendisler için denklik sınava baktığımda surveying için ayrı bir 2 sınav var bunu almak mı daha mantıklı ilk gelişte yoksa bir üniversiteden ders alarak Amerika'da çalışmak için eğitimi güçlendirmek mi?


Benzer Başlıklar

  • Amerikada Metalurji ve Malzeme Mühendisi Olarak Çalışmak

    Mühendislik ve Mimarlık
    4
    1 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    J
    @ayvalik10 okul fiyatları kur yüzünden çok yüksek benim planım bu süreci nasıl değerlendirmeliyim oradaki iş imkanları nasıl veya benim bölümümden gidenlerin tavsiyesi ne olur ülkenin hali ortada 2 yılım var düzgün planlama yapmam lazım
  • Amerika'da broker/emlakci olmak (gayrimenkul isleri)

    Mühendislik ve Mimarlık
    16
    3 Oy
    16 İleti
    7k Bakış
    aslisirinA
    Arkadaslar selam, Evet sonunda ben de real estate broker oldum :) Konuya ilgisi olanlara fikir vermesi acisindan deneyimlerimi paylasayim kisaca. Oncelikle bulundugunuz eyalete gore degisen bir surec. Ben NC'de yasiyorum, farkli eyalette yasayan emlak danismani arkadaslarim da kendi deneyimlerini aktarabilirler. Iki asamali bir sinav sureci var temelde. Ilk olarak Google search ile bulabileceginiz, online veya in person secenekleri mevcut, real estate pre-licensing course satin almaniz gerekiyor. Ben HPW School'dan aldim, online ama devam zorunlulugu olan bir secenekti benimki. Toplamda 75 saat pre-licensing course tamamlaniz gerekiyor, NC'de REB (real estate broker) olabilmek icin. Max 15 saat kacirma hakkiniz vardi hatirladigim kadariyla. Dersler Zoom uzerinden haftanin belli gunleri yapiliyor. Self-paced secenegi de mevcut isterseniz. Ama ozaman size ders anlatan bir hoca yok, her seyi kendiniz calisip ogrenmek zorundasiniz. Sorun su ki cok fazla konu var. 700 sayfalik kitaptan sorumlusunuz hepsini calismaya omur yetmez :D hoca size ilk gunden daha hepsini okumaniza gerek yok diyor hatta ve kurs boyunca onemli kisimlari ekstra vurguluyor. O nedenle instructor ile olani tercih etmekte fayda var. 75 saat kursu bitirdiginizde yaklasik 2,5 ay surdu, kurs bitirme sinavina giriyorsunuz. Online bir sinav, kopya cekmediginize emin olmak icin kamera ve mikrofon acik. Sinavin detayina cok fazla girmiyorum simdilik ama kolay bir sinav degil, saglam ders calismak gerekiyor cok fazla hukuki, mesleki terim vs. var. Sadece iyi ingilizce bilmek yetmiyor yani. 2 bolumden olusuyor. National (80 soru) ve State (60 soru). National sorulari tum eyaletlerde ayni. Ama eyalet sorulari bulundugunuz eyalet ozelinde degisiyor. Neyse kursun sinavina girdiniz gectiniz diyelim. Devletin yaptigi gercek sinava girmeye hak kazaniyorsunuz. Iyi haber, kurs sinavini gectikten sonra devletin sinavini ilk denemede gecemezseniz, gelecek ay tekrar girebiliyorsunuz. Her ay duzenlenen bir sinav cunku, tabi sinav bedeli odemeniz gerek her seferinde. Ama kurs sinavindan kalirsaniz, 75 saati tekrarlamaniz gerekiyor. Valla bunun olmamasi icin korkudan acayip inekledim 3 ay, oyle soyleyeyim. Ama calisirsan yapilmayacak bir sey degil, gozunuz korkmasin yani. Devletin sinavina girmek icin online randevu alip bedelini online odeyip sinav merkezine gidiyorsunuz. Bilgisayar uzerinden yapilan bir sinav, ust aramasi filan yapiliyor giriste. Cep tel vs hicbir kisisel esya almiyorlar sinav salonuna. Epey ciddiye aliyorlar bu isi Amerika'da anlayacaginiz, her isteyen emlak danismani olamiyor. Sinavdan cikinca hemen sonucu elden veriyorlar, gecip gecmediginiz belli oluyor, bekleme stresi yok yani o guzel :) Ilgilenen sorusu olan cikarsa daha detay yazarim, simdilik genel fikir vermek istedim sadece. Gorusmek uzere, selamlar.
  • Amerika'da Uçak Teknisyeni olarak çalışmak.

    Mühendislik ve Mimarlık
    18
    0 Oy
    18 İleti
    14k Bakış
    crazycellsC
    @ayktsglm elinize saglik :thumbs_up:
  • Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)

    Mühendislik ve Mimarlık
    42
    5 Oy
    42 İleti
    17k Bakış
    H
    @EzgiLera Merhaba, 20 yıl deneyimli bir endüstri mühendisiyim. Ben bile ilk aşamada giriş seviye bile bir kurumsalda mühendislik işi fırsatı olsa girer çalışırım. Daha doğrusu şimdilik öyle düşünüyorum. Çalışma kültürüne adapte olmak, dil-aksan aşinalığı kazanmak için bu süreçten geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra süreç kendi halinde şekillenecektir zaman. Fırsat bir diğer fırsatın kapısını açar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum