Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

RFE İle Sponsor Delil Talebi

• Merhaba, bir sorum olacak, iletiler arasında aradım ancak bulamadım. Biz 2022 Aralık ayında greencard sahibi eşim üzerinden AOS sürecini başlattık. Benim geçerli vizemi riske etmemek adına 2022 yılı vergi beyanını beklemeden başvurumuzu yapmıştık. Eşimin 2021 yılı vergi beyanı istenilen oranın altında kalıyordu ancak bunun yanında bankada uzun süre duran nakit parayı göstermiştik. Dosyamızla alakalı RFE (I-485) gelmiş ve eşimin sponsorluğunun yeterli olup olmadığını tespit edemediklerini belirtilerek, maddi duruma ilişkin yeni deliller talep edilmiş veya joint sponsor ekleyebilirsiniz denilmiş. Eşim hali hazırda 2022 yılı vergi beyanını yaptı ve bu beyan istenilen oranın oldukça üstünde. (56K) Bankada da hala nakit paramız duruyor ve arabamız var.

Bu durumda RFE 'ye karşı eşimin 2022 yılı vergi beyanını ve banka hesabımızı göndermemiz yeterli olur mu yoksa joint sponsor bulmamız şart mı? Avukatımız 2022 yılında başvurduğumuz için 2021 yılı vergi beyanının önemli olduğunu, joint sponsor sunmazsak dosyamızın reddedilebileceğini söyledi. RFE'ye kendi maddi beyanımızla başvurudan cevaptan sonra, dosyada gönderilen maddi deliller yeterli değilse, ek bir RFE ile joint sponsor istemeden direkt ret ederler mi?

• @sim, içinde söyledi: RFE İle Sponsor Delil Talebi

Merhaba, bir sorum olacak, iletiler arasında aradım ancak bulamadım. Biz 2022 Aralık ayında greencard sahibi eşim üzerinden AOS sürecini başlattık. Benim geçerli vizemi riske etmemek adına 2022 yılı vergi beyanını beklemeden başvurumuzu yapmıştık. Eşimin 2021 yılı vergi beyanı istenilen oranın altında kalıyordu ancak bunun yanında bankada uzun süre duran nakit parayı göstermiştik. Dosyamızla alakalı RFE (I-485) gelmiş ve eşimin sponsorluğunun yeterli olup olmadığını tespit edemediklerini belirtilerek, maddi duruma ilişkin yeni deliller talep edilmiş veya joint sponsor ekleyebilirsiniz denilmiş. Eşim hali hazırda 2022 yılı vergi beyanını yaptı ve bu beyan istenilen oranın oldukça üstünde. (56K) Bankada da hala nakit paramız duruyor ve arabamız var.

Bu durumda RFE 'ye karşı eşimin 2022 yılı vergi beyanını ve banka hesabımızı göndermemiz yeterli olur mu yoksa joint sponsor bulmamız şart mı? Avukatımız 2022 yılında başvurduğumuz için 2021 yılı vergi beyanının önemli olduğunu, joint sponsor sunmazsak dosyamızın reddedilebileceğini söyledi. RFE'ye kendi maddi beyanımızla başvurudan cevaptan sonra, dosyada gönderilen maddi deliller yeterli değilse, ek bir RFE ile joint sponsor istemeden direkt ret ederler mi?

Sayin@Sim, RFEyi cevaplamak icin bir hakkiniz vardir. O yuzden RFEdeki her seye tam ve eksiksiz yanit vermek onemlidir. Basvurdugunuz zaman ve gorusmeye girdiginizde malvarliginizin yeterli olmasi gerekir.Mal varliginiz yeterli ise bunu bankada para, uzerinize ev, vergi beyani, iste aldiginiz maas artisi gibi yontemlerle kanitlayabilirsiniz. Veya ek sponsora bas vurabilirsiniz. Genelde ikisini de yapmaya gerek yoktur. Ancak bankadaki paranin yeterli sayilabilmesi icin yoksulluk siniri rakaminin bes kati olmasi gerekir. Yani malvarligi bazinda kabul edilen sinira varmak maas bazinda varmaktan cok daha zordur. Hem malvarligi bazinda hem de ek sponsor basvurusuna gerek yoktur. Malvarliginin yetmedigi konusunda tereddut var ise ek sponsora basvurulur. Tereddutunuz var ise ikinci bir gorus alabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• Çok teşekkürler!

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    335 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • RFE sonrasi bekleme suresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    397 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ? Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/ Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    348 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: E1/E2 vize sahibinin eşi çalışırken sponsor bulursa green card süreci Merhaba, Eşim E1/E2 vizesi alır, bana da eşimin vizesi vasıtasıyla çalışma izni çıkarsa, ben çalışırken çalıştığım şirket green card'a sponsor olabilir mi? Eşim ve çocuklarımı green card sürecine dahil edebilir miyim? Sayın @Jackhead, Eğer uygun Sartları var ise çalistiğiniz şirket size green carda sponsor olabilir. Çocuklarınız ve esiniz de genelde surece dahil olabilir. Ancak esinizin E1/E2 sureci ile ABD’de olacağınız için esinizin statüsü devam etmezse sizin ve çocukların durumu da tehlikeye girer. O yüzden zamanlama olarak bunları ayni şirket üzerinden beraber yapmak mümkün olmayabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    6 İleti
    810 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k