DV2025 Sohbet Odası
-
@Emre-Kurtulmuş Her türlü DV performansı Ankara dan yüksek birkaç ülke vardır hele bir çıksın da tüm şartları değerlendiririm şu anlık ilk 10k ya kadar Ankara beklenir 20 30 lar içinse mecbur o dosya taşınacak zaten başka çare yok
-
@EasternStar en büyük sorunlardan biri bu zaten iran vatandaşlarının ankarada mülakata girmesi oluyor
-
@newbie97 yoğunluğu az olan dosyanızı kabul ettirebilecek bir konsolosluk bulmanız lazım. Yoğunluğu az olanı bulmak zor değil ama kabul ettirebilmek zor
-
@EasternStar İran'a vizeyi kaldırdıklarından beri malesef durum çok kötü, Her elini sallayan soluğu ya İstanbul'da ya Ankara'da alıyor, ki zaten sıraya girenlerin yarısı yabancı uyruklu olmakla beraber büyük çoğunluğu İranlı oluyor.
Ankara'daki DV randevularını etkileyip etkilemediğini bilmemekle beraber sınırlı sayıda randevu saati olduğu düşünüldüğünde ve büyük ihtimalle İranlılar dahil yabancı uyruklulara ayrıyeten mesai harcamayacaklarından dolayı bizim vatandaşlarımız numarası geldiği halde randevu eksikliğinden dolayı sıra alamıyor/yavaş ilerliyor olması kuvvetle muhtemel.
-
@korki ankaranın vize bültenlerini incelediğimiz'de
verdiği vizlerin detayları var burada gördüğümüz kadarıyla ankara çok yoğunlar bir çok ülkenin ankaraya gelmesinden dolayı bu yüzden dv yavaş ilerliyor
-
@Emre-Kurtulmuş şu olayı biliyor musunuz mesela çin banlı gc ye başvuramıyor ama Guangzhou konsolosluğundan DV vizesi basılmış bu nasıl oluyor? Yani başvuru yapamayan ülkelerden de mülakat almak mümkün mü?
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Emre-Kurtulmuş şu olayı biliyor musunuz mesela çin banlı gc ye başvuramıyor ama Guangzhou konsolosluğundan DV vizesi basılmış bu nasıl oluyor? Yani başvuru yapamayan ülkelerden de mülakat almak mümkün mü?
Bu enteresanmış ama bence dosya taşımıştır birisi hazır dv falan da yok müsait bir konsolosluktur tahminimce.
-
@newbie97 mümkün. DV2022 Mumbai’de mülakat alan Türk kazananlar vardı. Bir ara Kolombiya’da mülakat yapan olmuştu. DV ile green card almak yöntemlerden sadece biri ve DV çekilişine katılmayan ülkelerde başka göçmen vize görüşmeleri devam ediyor.
-
Baya bir seçenek var o zaman, şimdi geriye sadece çekilişi kazanmak kaldı :beaming_face_with_smiling_eyes:
Artık Viyana kapılarını mı zorlarız, Çin seddini mi aşarız göreceğiz mayısta :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@newbie97 Aynen çıksın da dünyanın bir ucundan mülakatınızı veririz deseler giderim :)
-
Hayattaki en zor şeylerden biri insanın anne babasına, anne babalık yapmasıdır. Anne babaya bakmak anlamında değil. Yaptıkları onlarca hataya rağmen sizin onlara anne babalık yapmanız, doğruyu yanlışı öğretmeye çalışmanız, hatalarını anlamalarını sağlamanız. Artık gerçekten çok yoruldum. İnsan içindekileri dışa da vuramıyor. Kırmaktan çok korktuğu için yıllarca kendini kırıyor insan. Anne, baba olan abilerime ve ablalarıma söylemek istiyorum. Lütfen hayatta kararlar verirken çocuklarınızı düşünün. Attığınız her adımda onların binlerce adım sonrasını düşünün. Lütfen çocuklarınızı sizlere ebeveynlik yapmak zorunda bırakmayın. Lütfen... Sadece içimi dökmek istedim. Umarım her şey gönlümüzce olur bu Mayıs ayında...
-
@Atlantis00 babam tır şöförü annem kuafördü ikisi çalışarak 2 tane ev sahibi olmuşlardı biri konyada diğeri alanya'daydı benim hedeflerim hep yüksekti hedeflerime ulaşmak için çok mücadele ederdim bunuda ailemin farkındaydı ailem ne istesem yapmaya çalışırdı ama isteklerim hep yüksekti herkes bisiklet isterken ben motosiklet isterdim ama ailemden değil hedef olarak isterdim ve almak için mücadele ederdim ve hep hedeflerime ulaştım çok şükür kafam hep ticaret yapmak isterdim ailem arkandayız ne istersen yap dediğinde en ufak maliyetini çıkarırdım bu yüzden işim hesap kitap para işlerine basardı şuan finans alanında danışmanlık yapıyorum ve büyük bir şirketin finans müdür olarak çalışıyorum emeklerimin hep karşılığını aldım ama hedefim olan ticareti yapamadım bunu türkiyede düşünmedim hiç ticareti türkiye tarımda gelişirken yurt dışından tarımda gelişmiş ülkelerden bağlantı kurarak türkiyeye o ürünü getirip satmaktı bu konuda tek eksiğim dildi ama bir türlü öğrenemedim annem babam o dönemde anlaşmadılar ve ayrıldılar bende bu dönemde sanki evin tüm yükü benim üstümde olacak gibi hissettim o yüzden artık hedeflerim için aldığım risklerden çekindim babam ve annem o dönemde bana alanyadaki evi satalım istersen seni amerikaya gönderelim eğer sen ticaret yapmak istiyorsan yapalım dedi o zaman tamam deseydim acaba başaramazsam ıiksinin yıllarca emek verip alacakları ev gitmiş olacaktı korkusundan yapamadım şimdi eşimle çocuğumuzun bir tercihi olması için amerika kararı aldım ve hedeflerimi yapma kararı aldım bunun için sıfırdan başlmak gerekirse eşim yanımda olduğu sürece her zmaan yaparım bu yüzden çocuklarımın da geleceği için herşeyi yapacağım
-
@T-C-Kubilay-Dikici İnşallah çocuklarınız ve sizler için her şeyin en güzeli nasibi olur :)
-
@Atlantis00 Merhabalar, sizi kısmen anlayabiliyorum lakin yaşadığınız hayatı bizzat yaşamadığım ve hayatınızdaki dinamikleri tecrübe etmediğim için tam anlamıyla sizi anlamam imkansız. Aslında farklılıklar (genel itibariyle şimdiki zaman için konuşmak gerekirse) hayatın dinamiklerinin hızlı değişmesi, farklı hayatları daha çok tecrübe edip sorgulayarak daha doğruya ulaşma imkanının olması ve (bence) bu yüzden nesiller arası geçişte doğrular arasındaki makas farkının artması. Normalde belki 2 nesil sonraki bireylerin ulaşması gereken doğrulara bizlerin şimdiden ulaşması ilişkilerdeki kırılganlıkları arttırıyor bence. Bu durumda inanın yapacak birşey yok ilişkileri olduğu gibi kabul etmek haricinde. Çünkü artık o arada bulunan köprü çok zayıf. Köprüye gereğinden fazla yük yüklememek ilişkiler için en sağlıklı olanı bence. İnanın sizin ile sizden sonraki nesil arasında da bu farklılıklar olacak eğer çağı yakalayamazsanız. O yüzden bu kısa yaşamlarımızda mutsuzlukları bazen olması gereken olarak kabul etmeliyiz çünkü şuan olduğunuz kişiyi oluşturan herşey o acısıyla tatlısıyla doğrusuyla yanlışıyla yaşadığınız geçmişiniz. Aslında bir dönem kendime söylediğim sözler bunlar. Şuan olduğum kişiden memnunum ve geçmişim olduğu şekli haricinde gelişmiş olsaydı şuan olduğum kişi olamayacaktım. Bence kişi değiştiremeyeceği durumlar için geriye doğru kürek çekmemeli çünkü akıntı çok kuvvetli, kişi artık yola çıktığın limana geri dönemeyecek. Bazen dalgaları olduğu gibi kabul etmek ve hayatın akışı yönünde mücadele etmek en mantıklısı.
-
@Revolter Çok teşekkür ederim desteğiniz için :)
-
Hayatınızda hiç evi, arabayı satıp, sırt çantanızı alıp bütün parayla tek yön gidişli bir dünya turuna çıkmayı düşündünüz mü kendiniz veya eşinizle? Bir gün buna cesaret edebilmeyi o kadar çok isterdim ki.
-
@Atlantis00 Dünya turundan ziyade her yıl düzenli olarak merak ettiğim ülkelere yurtdışı seyahati yapıyorum - özellikle son yıllarda kira ve enflasyonda düşünüldüğünde Türkiye'den daha ucuza daha yüksek bir hayat kalitesinde zaman geçirdiğim yerler bile oldu.
-
@korki Pasaportunuz doluysa turist vizesine başvurmanızı öneririm
-
@korki Son zamanlarda Bali'ye taşınan birçok gezgin gördüm. Temelli olarak Bali'ye yerleşiyorlar. Çok güzel bir ada. Dolar bazında çok çok ucuz diyorlar. Türkiye'den her ay gelecek bir pasif gelir olsaydı eğer düşünebilirdim oraya yerleşmeyi.
-
@newbie97 Turist vizem mevcut.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum