merhaba, bu ilan ile ilgili arayışınız muhtemelen son bulmuştur çoktan, lakin yine de yazmak istedim. 10 aralık itibariyle New York a geldim, hem iş bulmak hemde sosyal çevre yapmak istiyorum. eğitim verecek seviyede ingilizce konuşuyor, okuyor ve yazıyorum, office uygulamalarına hakimim, digital pazarlama, network çözümleri konularında eğitimlerim ve iş tecribelerim var. iş imkanı olmasa da tanışmayı çok isterim. yalnızlık zor 🙂
-
-
NY avantajı- ulaşım, metro ile kolay her yere gidebilirsiniz. İş imkanları da çok fazla. Hayatta en az bir defa bu şehri görmek lazımdır.
Ama yaşam İçin bilemiyorum. Şahsen seçmem, NY çok gürültülü kalabalık.. bekar İçin iyi bence ama aileler için daha sakin şehir seçilebilir..bu orada New Jersey şehri NY çok yakın ama emlak fiyatları daha uygun. Ve çok insan NJden her gün işe NY gidiyorlar..
Yani imkanlar her yerde var, umarım NY seçenler için da NY iyi bir seçim olur -
-
@MySea Evet Dostum mersındeyım 🙂
-
1 hafta icinde ny gelicez kalacak yer ariyoruz.
-
@İbrahim-Yazar, içinde söyledi: New york city de yaşayanlara sorum var
uzun bir süredir üniversiteyi amerikada okuma planı yapıyordum.yeterli parayı topladım.bir aksilik çıkmazsa başvurumu yapıp amerikaya üniversite okumaya gideceğim.hangi şehirde okuyacağıma ise henüz karar vermedim.aklımda 2 şehir var.new york city ve san Francisco.tabi new york city daha ön planda benim için.eğer aranızda new york cityde oturan varsa bir sorum var.new york cityde homeless yani evsiz insanların yoğunluğu ne kadar? sokakta caddede yolda yürürkene çok sık evsizlere rastlanılıyor mu? mesela kaç sokakta bir karşımıza evsiz çıkıyor? şehirde gezerkene sık sık evsiz görülüyor mu? bu soruyu sormamın sebebi evsizlerden rahatsız olmam.onları görünce duygulanıyorum.new york cityde oturanlar veya orda bulunmuş olanlar sorumu cevaplarsa çok sevinirim.
Merak etmeyin rahatsiz edecek kadar cok degiller, en basta gozunuze carpacaklardir ama zamanla alisacaginizdan emin olun kendinizi kotu hissetmeyeceksiniz. Zaten belli bir sokak sayisinda bir cikiyor diyemezsiniz, genelde daha merkezi bolgelerde daha yogunlar, yaz aylarinda daha gorunurler.
Okul basvurunuzda bol sanslar. Forumdaki bilgileri okumayi unutmayin...
-
@HockeyUmpire2 aslında dediğin gibi metro daha iyi ama nj metro yok manhattanıa karşıda kalmak dediğin yerlerde oda oteller pahalı oluyor gecen bir haber okudum oteller fiyatları artımış- o yüzde temız nezih biryerde kalıp ulaşaımı başka yolla secmek en iyisi bence şuan.
hele hele dolar artık böyle ki inmez bence asla o yüzden dikkat etmek lazım - dolar 2 tl olursa ozaman kolay ama 4600 en az 😞
New York
-
.....2012 yilinda ny manhattan 7 inci cadde 51 inci sokagin kosesindeki bir otelde galiba 6 gun kaldim otelin ismi biraz italyanca gibiydi pek aklimda kalmadi,,,,gitmeden 3 hafta evvel oda ayirdik o zaman gecesi 350 aud du yola cikmadan evvel bir fiat denemesi daha yaptik ayni otelin odasinin geceligi bu defa 550 aud a cikmis.manhattan bolgesi pahalidir,arasira 3 defa kalmis oldugum havaideki bir otele bakiyorum geceligi 450 aud diyor.,,son bir kac yil icinde herseyler degisti,guvenlikli oteller biraz daha pahali oluyor,birde normal fiatindan baska servis ucreti istiyorlar
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: New York
Eylül ayında 5-6 günlüğüneeşimle birlikte New yorku gezmeye gelmek istiyoruz. Bookingden kalacak yer baktığım zaman 3000$ civarında yerler gözüküyor hep çünkü Manhattan, times square gibi yerlerdeki otelleri gösteriyor en çok tercih edilen olarak fakat bu bizim bütçemiz için çok yüksek. Ancak şehri hiç bilmediğim için hem fazla pahalıya çıkmayacağımız hemde güvenli bir şekilde kalabileceğimiz bölgelerine bakmak istiyorum bu tarz bölgeler var mı tavsiye edebileceğiniz toplu taşımayla mümkünse 1 saati geçmeyecek, nispeten daha uygun ve güvenilir bölge tavsiyelerinizi bekliyorum
new jersey kısmı güzel otobüsle gider gelirsiniz tek vesayet
Manhattan hemen karşısındaki yerlere bakın
bu bölge
selamla.r
-
Roosevelt adasına yerleştik, bu civarda olan arkadaşlarımız var mıdır?
-
Merhaba arkadaşlar allahttan bir mani gelmezse 1 haziranda Eşimle beraber new york'a 3 veya 4 gecelik tatile geleceğim daha sonra florida'ya geçeceğim tatil için
Bu süre zarfında konaklama tercihi olarak ne önerirsiniz?
Benim aklımda olan airbnb'den bir 1+1 bir ev kiralamak yeme içme dışarıdan halletmek önceliğimiz güvenli bir bölge tercih etmek daha sonra new york gezilecek yerlere yakın olması bunun için nereyi tavsiye edersiniz
airbnb dışında tavsiyeniz var mıdır?
-
Bütçe ve kişisel zevke göre değişir ama ben olsam konaklamayı planladığınız süre kısa olduğu için ana turistik aksiyonların yer aldığı Manhattan veya Brooklyn’de otelde kalmayı tercih ederdim, farklı kategorilerde farklı oteller mevcut. Bölgedeki alt yapı sorunları nedeniyle airbnb’lerde kemirgen ile karşılaşma ihtimali olabiliyor, tatilimi riske atmak istemezdim tatsız bir durum ile karşılaşmamak için.
Uber’in shuttle uygulaması var, LaGuardia ve JFK’den downtown’a belli duraklara. Ekonomik fiyat ve güvenlik açısından iyi olabilir.
-
@ATS16 kemirgenlerden nefret ederim kesinlikle otel tercih edeceğim söylediğiniz bölgelerde.
İkinci bir sorum daha olacak size araç kiralamayı düşünüyorum niegara vb çevresindeki bölgeleri de gezmek ve amerikayı daha iyi tanımak için sizce new york'dan floriday araçla geçip arada kalan bölgeleride görmek mi faydalı olur yoksa uçakla geçip florida da kiralamak mı mantıklı aradaki bölgeler görülmeye değer mi yoksa zaman kaybımı olur
tatil sürecim 10 gün toplam
-
ABD seyahatlerinde her bir bölge için ayrı bir itinerary olusturmanizi tavsiye ederim, toplam 10 güne New York downtown - Niagara - Florida sikistirmak iddialı bir program olur. NY downtown’a araç kiralayarak gitmek yorucu ve yollarda zaman kaybetmek adına kötü bir tercih olacağını düşünüyorum.
Florida - New York arası yaklaşık 1.300 mil (2.000 km) araba ile ikisi arasında ulaşım saglamak 10 günlük bir seyahatin büyük bir kısmını alacaktır. Ben olsam New York downtown’da araç olmaksızın NY havasını solur, havayolu ile Florida’ya geçer ve araç kiralardım.
-
@ATS16 o zaman söylediğiniz gibi NYC'den FL uçakla geçip orada araç kiralayayım.
Nyc'de motosiklet kiraya biliyor muyuz?
-
@T-C-Kubilay-Dikici Hiç bir şey kiralamanızı önermem. Park sorunu olur. Metro ağı mükemmel, metro card alın doyasıya gezin.
-
Niagara, NYC den arabayla tek yok yaklasik 7-8 saat suruyor. Niagarayi illaki gormek istiyorsaniz, oraya bir sekilde tek yon gidip sonrasinda Buffalodan ucus varsa, Floridaya gecerek birazcik zaman kazanabilirsiniz. O ucus da direkt degilse zaten 1 gununuz de ucuslar ve beklemeyle gecer. onu da su sekilde degerlendirebilirsiniz. Aktarma yapilan eyaletler listelenir ve uzun bekleme suresi tercih edilerek belki o bolgede zaman gecirebilirsiniz. Tabi bavulunuz yoksa veya havaalaninda emanet e birakabilirseniz.
NYC - Niagara
- Flixbus
-Megabus
-Greyhound
-Amtrak : yalniz ineceginiz duragi Niagara Falls un NY kismini secmeyi unutmayin.
nyc de toplu tasima oldukca kolay. arac kiralamaniza gerek yok. zaten nyc icinde gezmek icin araba kiralamak mantiksiz.
- Flixbus
-
@Serapp maalesef dil problemim var bir şekilde bir yere giderken anlaşırım ama kaybolursam kimse ile görüşemem en azından motosiklet kiralarsam istediğim her yere navigasyon açarım her yere giderim trafik ve park sorunu da olmaz
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok az bir seviye ile her yeri geziyor ve alışveriş yapabiliyorum
Hiç merak etmeyin bence -
@mister şöyle yapacağım sizlere sorarak internette okuyarak bir tur planı yapıyorum program yapıyorum bu program doğrultusunda kendime zaman ve gezme çizelgesi hazırlayacağım inşallah burada sizlerle paylaşırım düzeltmemi istediğiniz birşey olursa düzeltirim ..... şuraya kesin gidin ..... şunu kesinlikle tatmalısınız diyeceğiniz birşey olursa not alırım..
-
@Serapp onu bende yapıyorum:) geçen sene palermoda hiç dil bilmeden adammla pazarlık yaptık 70euro ağzını açmıştı bir replika çantayı 10 euro 'dan aldım

-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: New York
@mister şöyle yapacağım sizlere sorarak internette okuyarak bir tur planı yapıyorum program yapıyorum bu program doğrultusunda kendime zaman ve gezme çizelgesi hazırlayacağım inşallah burada sizlerle paylaşırım düzeltmemi istediğiniz birşey olursa düzeltirim ..... şuraya kesin gidin ..... şunu kesinlikle tatmalısınız diyeceğiniz birşey olursa not alırım..
NYC de cok fazla alternatif var. onemli olan en az zaman kaybiyla en fazla tecrubeyi edinmek. ornegin gokdelenlerin tepesine cikmak zaman kaybi. fakat VIP pass alirsaniz, sirada beklemeden hemen cikabilirsiniz.
hava guzel ise, Central Park da yuruyus yapabilirsiniz veya yiyecek birseyler alip kucuk bir piknik de yapabilirsiniz. parki yuruyerek gezmek zaman alacagi icin bisiklet kiralayip daha hizli hareket edebilirsiniz. park icerisinde hayvanat bahcesinde zaman gecirebilirsiniz.
times meydani hava karardiktan sonra daha guzel oldugu icin onu gec saatlere de birakabilirsiniz.
ozgurluk anitini yakindan gormek isterseniz, Staten Island feribotuna ucretsiz binip fotograf cekebilirsiniz. veya ozgurluk anitina tur teknesiyle gecebilirsiniz.
Intrepid ucak gemisini gezebilirsiniz: Pier 86, W 46th St
Ghostbuster's in binasini gorebilirsiniz: 14 N Moore St
Brooklyn Koprusunde yuruyebilirsiniz. Brooklyn tarafinda Dondurmacilari deneyebilirsiniz. Brooklyn ice cream factory veya hemen karsisinda iskelede bulunan deniz feneri seklindeki dondurmaci(Van Leeuwen): 1 Water St, Brooklyn, NY 11201
Pier 17 yi inceleyebilirsiniz.Word Trade in karsisinda North Cove Marina daki mekanlari inceleyebilrisiniz. disarida guzel oturma yerleri var.
kose baslarinda bulunan slice pizza satan yerleri deneyebilirsiniz.
NYC Merkez Bankasi turu arastirabilirsiniz. Genelde 1-2 ay onceden rezervasyon yapmak gerekiyor.
Bryant Parkta kahve molasi verebilirsiniz.
Kapanmadan once KATZ i deneyebilirsiniz. isletme sahibine denk gelirseniz ve Turk oldugunuzu ogrenirse kesin Bulent Ecevit'in Kibris harbi sonrasi Birlesmis Milletler heyetiyle oraya gittigini anlatacaktir.Teleferik ile Roosevelt island a gidebilirsiniz.
ziyaret edeceginiz zamanda mac varsa Yankee Stadium a gidip izleyebilirsiniz.
Niagara yi listenizden cikartirsaniz, onun yerine gunubirlik Boston a gidebilirsiniz. yaklasik 5 saatlik bir otobus yolculugu. sabah erkenden Boston a inip, gece NYC ye geri donebilirsiniz. Bostonda Duck Tour ile sehir turu yapabilir, MIT, Harward gibi universiteleri gorebilirsiniz. Orada yasayanlar daha detayli bilgi yazabilir.
Hava guzel ise, metroyla Coney Island a gidip plaj kenarinda yuruyus yapabilir ve mekan deneyebilirsiniz. Aquarium u da ziyaret edebilirsiniz.
Javits Center da fuar varsa katilabilirsiniz.
Atlantic City deki Kumarhanelere gidilebilir - flixbus
-
@T-C-Kubilay-Dikici eğer bütçe uygunsa Manhattan da kalmak, kısa süreli gezi için büyük avantaj sağlar. Pekçok yere yürüyerek bile gidebilirsiniz. Brooklyn tarafındaki otel/ev seçeneklerine de bakın, NY metrosu 24 saat çalışıyor, metroyla gidemeyeceğiniz yer yok. Diğer bir seçenek de New Jersey de kalıp otobüsle geçmek. Biz Little Italy ile Chinatown arasında bir otelde kalmıştık Manhattan da, konum süperdi ama otel iğrençti (ucuz bir oteldi elbette)
Bir de elinizi çabuk tutun, uygun fiyatlı oteller yüksek sezonda çabuk tükeniyor, ücretsiz iptal olanları rezerve edin hemen, daha iyisini bulursanız iptal edip onu rezerve edersiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: New York
Merhaba arkadaşlar allahttan bir mani gelmezse 1 haziranda Eşimle beraber new york'a 3 veya 4 gecelik tatile geleceğim daha sonra florida'ya geçeceğim tatil için
Bu süre zarfında konaklama tercihi olarak ne önerirsiniz?
Benim aklımda olan airbnb'den bir 1+1 bir ev kiralamak yeme içme dışarıdan halletmek önceliğimiz güvenli bir bölge tercih etmek daha sonra new york gezilecek yerlere yakın olması bunun için nereyi tavsiye edersiniz
airbnb dışında tavsiyeniz var mıdır?
Merhaba, kalacağınız yeri metro istasyonuna yakın tercih ederseniz, her yere metro ile rahatça ulaşabilirsiniz. Biz China town ve Little Italy’ye yakın, küçük temiz bir otelde kalmıştık, her yere ulaşım çok rahat olmuştu. Booking’ten otel puanına göre seçmiştik oteli.
Ayrıca citypass diye bir uygulama var, etkinlikleri baya ucuza alıyorsunuz. Göz atmanızı tavsiye ederim, şimdiden iyi tatiller!
-
@T-C-Kubilay-Dikici yerinizde olsam bisiklet bile kiralamam new yorkun araç trafiği istanbul gibi araçla gidebileceğiniz bir yere yarı vaktinde metro ile gidersiniz rahatça. Kaldıki park yeri vs sorunları ekstraları bu sefer sokak parkı bulamayınca otoparka koyup aracın kirasından fazla otopark parası ödemek zorunda kalırsınız. Kısa süreli tatil galibada amerikaya ilk gelişiniz yerinizde olsam new yorktan floridayada arabayla geçmem hem gününüz kısıtlı zaman kaybı olur sizin için hemde trafik kuralları vs her şeyin sizin için yeni olduğu bir yerde ilk uzun yolunuza direk çıkmayın derim. Ama floridada araba kiralamanız gerekecektir çünkü toplu taşıma bildiğim kadarıyla orada çok yaygın değil ve aşırı sıcaktan dolayı toplu taşıma kullanmak sizin için can sıkıcı olabilir
-
@mister cevaplarını kaydettim altın değerinde bilgiler benim için teşekkürler.
nba maçı denk gelirsem kesinlikle gitmek istiyorum
@Müberra-Dikici oteller konusunda tavsiyenizi dinleyeceğim ben gitmeye yakın bakacaktım şimdiden araştırmaları yapacağım teşekkürler.
@deebee söylediğiniz uygulamaya bakacağım herkesin de söylediği gibi metro ağını tercih etmem daha iyi olacaktır.
-
@Emre-Kurtulmuş bisikleti central park içinde kiralarım @mister de söylediği gibi çook büüyk olduğu için evet amerikaya ilk gelişim olacak maalesef kısa süreli işlerimden dolayı bu yüzen dolu dolu geçmesini istiyorum yorucu olacak olacak ama değmesini istiyorum yorulmaya.
florida da araç kiralarım dediğiniz gibi
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k