merhaba, bu ilan ile ilgili arayışınız muhtemelen son bulmuştur çoktan, lakin yine de yazmak istedim. 10 aralık itibariyle New York a geldim, hem iş bulmak hemde sosyal çevre yapmak istiyorum. eğitim verecek seviyede ingilizce konuşuyor, okuyor ve yazıyorum, office uygulamalarına hakimim, digital pazarlama, network çözümleri konularında eğitimlerim ve iş tecribelerim var. iş imkanı olmasa da tanışmayı çok isterim. yalnızlık zor 🙂
-
-
NY avantajı- ulaşım, metro ile kolay her yere gidebilirsiniz. İş imkanları da çok fazla. Hayatta en az bir defa bu şehri görmek lazımdır.
Ama yaşam İçin bilemiyorum. Şahsen seçmem, NY çok gürültülü kalabalık.. bekar İçin iyi bence ama aileler için daha sakin şehir seçilebilir..bu orada New Jersey şehri NY çok yakın ama emlak fiyatları daha uygun. Ve çok insan NJden her gün işe NY gidiyorlar..
Yani imkanlar her yerde var, umarım NY seçenler için da NY iyi bir seçim olur -
-
@MySea Evet Dostum mersındeyım 🙂
-
1 hafta icinde ny gelicez kalacak yer ariyoruz.
-
@İbrahim-Yazar, içinde söyledi: New york city de yaşayanlara sorum var
uzun bir süredir üniversiteyi amerikada okuma planı yapıyordum.yeterli parayı topladım.bir aksilik çıkmazsa başvurumu yapıp amerikaya üniversite okumaya gideceğim.hangi şehirde okuyacağıma ise henüz karar vermedim.aklımda 2 şehir var.new york city ve san Francisco.tabi new york city daha ön planda benim için.eğer aranızda new york cityde oturan varsa bir sorum var.new york cityde homeless yani evsiz insanların yoğunluğu ne kadar? sokakta caddede yolda yürürkene çok sık evsizlere rastlanılıyor mu? mesela kaç sokakta bir karşımıza evsiz çıkıyor? şehirde gezerkene sık sık evsiz görülüyor mu? bu soruyu sormamın sebebi evsizlerden rahatsız olmam.onları görünce duygulanıyorum.new york cityde oturanlar veya orda bulunmuş olanlar sorumu cevaplarsa çok sevinirim.
Merak etmeyin rahatsiz edecek kadar cok degiller, en basta gozunuze carpacaklardir ama zamanla alisacaginizdan emin olun kendinizi kotu hissetmeyeceksiniz. Zaten belli bir sokak sayisinda bir cikiyor diyemezsiniz, genelde daha merkezi bolgelerde daha yogunlar, yaz aylarinda daha gorunurler.
Okul basvurunuzda bol sanslar. Forumdaki bilgileri okumayi unutmayin...
-
@HockeyUmpire2 aslında dediğin gibi metro daha iyi ama nj metro yok manhattanıa karşıda kalmak dediğin yerlerde oda oteller pahalı oluyor gecen bir haber okudum oteller fiyatları artımış- o yüzde temız nezih biryerde kalıp ulaşaımı başka yolla secmek en iyisi bence şuan.
hele hele dolar artık böyle ki inmez bence asla o yüzden dikkat etmek lazım - dolar 2 tl olursa ozaman kolay ama 4600 en az 😞
New York
-
@T-C-Kubilay-Dikici Açıkçası ilk defa gidecek birisi için 3 güne NYC sığdırmak çok zor. Gideceğiniz tarih tam sezon olacağı için oteller x2 katı fiyat diyebiliriz. Bütçem kısıtlı diyorsanız, Jersey City veya North Bergen taraflarında Airbnb oda kiralayabilirsiniz, fiyatları daha uygun oluyor. Oralardan Manhattan’a ulaşım da zor değil. NYC’de araba veya motosiklet kiralarım fikrini tamamen aklınızdan çıkarınız.
NYC’de değişik etkinlikler var gerçekten aa bu da mı varmış diyeceğiniz şeyler mevcut. Squid Game hayranıysanız örneğin onun deneyim müzesi var Squid Game Experience diye.
Back to the Future (Geleceğe Dönüş) müzikali var mesela.
3-4 gün için plan yapmak zor ama, size önerebileceğim listeLiberty Island ferry (Özgürlük Heykeli’ni direkt görebilmek için) ve Staten Island ferry (Staten Island’da indiğinizde outlet mağazaları var)
Rockefeller veya Edge (Gökdelene çıkma önerilerim bu ikisi)
Brooklyn Bridge & Dumbo (meşhur dondurmacı, pizzacı hepsi burda)
Grand Central Terminal
Long Island City ferry (Bunu pek kimse bilmiyor, 4$ ferry biletine efsane manzaralar görüyorsunuz, oraya Manhattan’dan subway’le geçip, manzarayı görüp, sonra feribota binip Brooklyn’e geçebilirsiniz) Feribot meşhur Pepsi Cola tabelasının önünden kalkıyor.
Oculus WTC, Downtown, 9/11 MemorialAyrıca Hoboken, NJ tarafından da manzara müthiş.
Mekan önerilerim
230 Fifth Rooftop Bar
Lillie’s Victorian EatablishmentNYC’nin yemek olarak da steak, pizza, bagel, ve pastrami sandwich meşhur. Bunları en iyi kim yapıyor, arkadaşlarımız söylemiş, basit bir google araştırmasıyla da bulabilirsiniz.
-
@erenotti Aslında gün aralığı bana bağlı toplam izinim 10 gün ve miamiyide görmek istediğim için ve vergilerinden dolayı alış verişimizi oradan yapmak istediğimiz için miamiyi'de görmek istiyoruz. birde gc çıkarsa tercihimiz florida olacak bu yüzden florida da daha çok kalmak istiyoruz )
tavsiyeleriniz için çok güzel 3 4 güne büyük bir program sıkıştıracak bgibiyiz belki daha sonra sadece newyork yada sadece florida yaparız ama gün aralığımızı pek değiştirmek istemiyorum
söylediğiniz gibi new york'dan arkaç kiralamaktan kaçınacağız
-
@T-C-Kubilay-Dikici
4 gün NYC, 6 gün Miami (1 günü outlet) ideal.
Miami’de Sawgrass Mills ve Dolphin Mall var en büyük alışveriş merkezleri, sizi fazlasıyla tatmin eder. Miami’de araç kiralamayı direkt havaalanından yapınız, yanınızda USB ve C tipi kablolar mutlaka olsun (navigasyon için)
Sizin yerinizde olsam Key West’e de giderdim, farklı bir Florida deneyimi olurdu, yol üzeri key’ler çok güzel Key Largo, Marathon, Islamorada… (Islamorada tabelasını gördüğünüzde Allahuekber demeyi unutmayın
, şaka şaka ismi Isla Morada’dan geliyor, isla ada demek zaten)
Florida’da denize girerken hırsızlık olayına çok dikkat edin, değerli eşyalarınızı sahilde öylece bırakmayınız. Bırakın cüzdanı benim yeni aldığım terlikleri çalmışlardı, çıplak ayak dönmüştüm otele
-
@erenotti teşekkürler bilgilendirm için notlarıma aldım yazdığınız yerleri arabayı turo dan kiralamıy düşünyorum havalimanına göre daha düşük oluyor fiyatları
-
@erenotti dün otelleri tuttum sıra sadece planlama kaldı bir kaç konuda başınızı ağrıtsam olur mu

- araç kiralama konusunda turo kiralamayı düşünüyorum yabancı dil olmadığı için karşımdaki kişiyle nasıl anlaşacağım daha önce turo kiralayan var ise nasıl bir yol izliyoruz

- araç kiralama konusunda turo kiralamayı düşünüyorum yabancı dil olmadığı için karşımdaki kişiyle nasıl anlaşacağım daha önce turo kiralayan var ise nasıl bir yol izliyoruz
-
@T-C-Kubilay-Dikici Dil konusunda problem yaşayacağınızı sanmıyorum, çünkü Turo’da arabayı şahıstan kiralıyorsunuz, bütün prosedürü (ödeme, ehliyeti yükleme, sigorta seçimi vs) zaten app’te önceden tamamlıyorsunuz. Araç teslimini belli bir ücret karşılığında (veya bazı araç sahipleri 0 delivery fee de seçmiş olabiliyor) adresinize de isteyebilirsiniz. Direkt anahtarı veriyorlar, hatta bazen araç sahibini görmüyorsunuz bile, falanca otoparka koydum, anahtarı içinde, adresi şu, git kendin al diyor.
-
@erenotti sigorta seçimi derken arabalar full kaskolu olmuyor mu onun ücreti ayrımı
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ülkede her şeyin ücreti ayrı. Full coverage seçerseniz yanlış hatırlamıyorsam günlük $30 gibi bir rakam çıkıyor. Turo yine daha insaflı, bilindik araç kiralama şirketleri daha fazla ücret charge ediyorlar.
-
@erenotti turo sigortaya çok yüklü rakam çıkardı

Dün full kasko dahil havalimanından shuttle bus ile kiralama yerine ücretsiz transfer ile gidecek şekilde 360usd kiraladım

-
@T-C-Kubilay-Dikici Sizin yerinizde olsam adı sanı duyulmamış bir firmadan araç kiralamazdım. Bahsettiğinize göre ilk seyahatiniz olacak, belki de bazı şeyleri deneme yanılma yoluyla kendiniz tecrübe etmeniz daha hayırlı, bol şanslar. Başlığı bence salınız.
-
@erenotti merhabalar kiraladığım firmaya booking üzerinden buldum ve firmanın puan sorgulaması ve yorumlarını kontrol ettim

-
Hells Kitchen, Soho Civarlarında oda tutmayı düşünüyorum Michelin yıldızlı restoranlara yakınlığı sebebiyle.. ayrıca kredi skorum olmadığı için de ev kiralayabileceğimden pek emin değilim, bu civarlarda yaşayan var mı acaba?
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k