Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

New York

Sabitlendi New York
292 57 18.8k 45

  • @T-C-Kubilay-Dikici Açıkçası ilk defa gidecek birisi için 3 güne NYC sığdırmak çok zor. Gideceğiniz tarih tam sezon olacağı için oteller x2 katı fiyat diyebiliriz. Bütçem kısıtlı diyorsanız, Jersey City veya North Bergen taraflarında Airbnb oda kiralayabilirsiniz, fiyatları daha uygun oluyor. Oralardan Manhattan’a ulaşım da zor değil. NYC’de araba veya motosiklet kiralarım fikrini tamamen aklınızdan çıkarınız.
    NYC’de değişik etkinlikler var gerçekten aa bu da mı varmış diyeceğiniz şeyler mevcut. Squid Game hayranıysanız örneğin onun deneyim müzesi var Squid Game Experience diye.
    Back to the Future (Geleceğe Dönüş) müzikali var mesela.
    3-4 gün için plan yapmak zor ama, size önerebileceğim liste

    Liberty Island ferry (Özgürlük Heykeli’ni direkt görebilmek için) ve Staten Island ferry (Staten Island’da indiğinizde outlet mağazaları var)
    Rockefeller veya Edge (Gökdelene çıkma önerilerim bu ikisi)
    Brooklyn Bridge & Dumbo (meşhur dondurmacı, pizzacı hepsi burda)
    Grand Central Terminal
    Long Island City ferry (Bunu pek kimse bilmiyor, 4$ ferry biletine efsane manzaralar görüyorsunuz, oraya Manhattan’dan subway’le geçip, manzarayı görüp, sonra feribota binip Brooklyn’e geçebilirsiniz) Feribot meşhur Pepsi Cola tabelasının önünden kalkıyor.
    Oculus WTC, Downtown, 9/11 Memorial

    Ayrıca Hoboken, NJ tarafından da manzara müthiş.

    Mekan önerilerim

    230 Fifth Rooftop Bar
    Lillie’s Victorian Eatablishment

    NYC’nin yemek olarak da steak, pizza, bagel, ve pastrami sandwich meşhur. Bunları en iyi kim yapıyor, arkadaşlarımız söylemiş, basit bir google araştırmasıyla da bulabilirsiniz.


  • @erenotti Aslında gün aralığı bana bağlı toplam izinim 10 gün ve miamiyide görmek istediğim için ve vergilerinden dolayı alış verişimizi oradan yapmak istediğimiz için miamiyi'de görmek istiyoruz. birde gc çıkarsa tercihimiz florida olacak bu yüzden florida da daha çok kalmak istiyoruz )

    tavsiyeleriniz için çok güzel 3 4 güne büyük bir program sıkıştıracak bgibiyiz belki daha sonra sadece newyork yada sadece florida yaparız ama gün aralığımızı pek değiştirmek istemiyorum

    söylediğiniz gibi new york'dan arkaç kiralamaktan kaçınacağız


  • @T-C-Kubilay-Dikici
    4 gün NYC, 6 gün Miami (1 günü outlet) ideal.
    Miami’de Sawgrass Mills ve Dolphin Mall var en büyük alışveriş merkezleri, sizi fazlasıyla tatmin eder. Miami’de araç kiralamayı direkt havaalanından yapınız, yanınızda USB ve C tipi kablolar mutlaka olsun (navigasyon için)
    Sizin yerinizde olsam Key West’e de giderdim, farklı bir Florida deneyimi olurdu, yol üzeri key’ler çok güzel Key Largo, Marathon, Islamorada… (Islamorada tabelasını gördüğünüzde Allahuekber demeyi unutmayın 😂, şaka şaka ismi Isla Morada’dan geliyor, isla ada demek zaten)
    Florida’da denize girerken hırsızlık olayına çok dikkat edin, değerli eşyalarınızı sahilde öylece bırakmayınız. Bırakın cüzdanı benim yeni aldığım terlikleri çalmışlardı, çıplak ayak dönmüştüm otele 😄


  • @erenotti teşekkürler bilgilendirm için notlarıma aldım yazdığınız yerleri arabayı turo dan kiralamıy düşünyorum havalimanına göre daha düşük oluyor fiyatları


  • @erenotti dün otelleri tuttum sıra sadece planlama kaldı bir kaç konuda başınızı ağrıtsam olur mu :)

    d3ecd218-7088-4037-b630-4b16c0a1c0d4-image.png

    1. araç kiralama konusunda turo kiralamayı düşünüyorum yabancı dil olmadığı için karşımdaki kişiyle nasıl anlaşacağım daha önce turo kiralayan var ise nasıl bir yol izliyoruz :)

  • @T-C-Kubilay-Dikici Dil konusunda problem yaşayacağınızı sanmıyorum, çünkü Turo’da arabayı şahıstan kiralıyorsunuz, bütün prosedürü (ödeme, ehliyeti yükleme, sigorta seçimi vs) zaten app’te önceden tamamlıyorsunuz. Araç teslimini belli bir ücret karşılığında (veya bazı araç sahipleri 0 delivery fee de seçmiş olabiliyor) adresinize de isteyebilirsiniz. Direkt anahtarı veriyorlar, hatta bazen araç sahibini görmüyorsunuz bile, falanca otoparka koydum, anahtarı içinde, adresi şu, git kendin al diyor.


  • @erenotti sigorta seçimi derken arabalar full kaskolu olmuyor mu onun ücreti ayrımı


  • @T-C-Kubilay-Dikici Ülkede her şeyin ücreti ayrı. Full coverage seçerseniz yanlış hatırlamıyorsam günlük $30 gibi bir rakam çıkıyor. Turo yine daha insaflı, bilindik araç kiralama şirketleri daha fazla ücret charge ediyorlar.


  • @erenotti turo sigortaya çok yüklü rakam çıkardı

    be692ecc-fa3d-478d-ac46-d430e340f4b9-image.png

    Dün full kasko dahil havalimanından shuttle bus ile kiralama yerine ücretsiz transfer ile gidecek şekilde 360usd kiraladım

    be62563b-d3b3-433c-a002-38a06bb901f2-image.png


  • @T-C-Kubilay-Dikici Sizin yerinizde olsam adı sanı duyulmamış bir firmadan araç kiralamazdım. Bahsettiğinize göre ilk seyahatiniz olacak, belki de bazı şeyleri deneme yanılma yoluyla kendiniz tecrübe etmeniz daha hayırlı, bol şanslar. Başlığı bence salınız.


  • @erenotti merhabalar kiraladığım firmaya booking üzerinden buldum ve firmanın puan sorgulaması ve yorumlarını kontrol ettim

    d0d7d8d8-e78e-40c6-bc7f-d4e6a7ff5e33-image.png


  • Hells Kitchen, Soho Civarlarında oda tutmayı düşünüyorum Michelin yıldızlı restoranlara yakınlığı sebebiyle.. ayrıca kredi skorum olmadığı için de ev kiralayabileceğimden pek emin değilim, bu civarlarda yaşayan var mı acaba?


Benzer Başlıklar

  • 3 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    arifbasarA
    merhaba, bu ilan ile ilgili arayışınız muhtemelen son bulmuştur çoktan, lakin yine de yazmak istedim. 10 aralık itibariyle New York a geldim, hem iş bulmak hemde sosyal çevre yapmak istiyorum. eğitim verecek seviyede ingilizce konuşuyor, okuyor ve yazıyorum, office uygulamalarına hakimim, digital pazarlama, network çözümleri konularında eğitimlerim ve iş tecribelerim var. iş imkanı olmasa da tanışmayı çok isterim. yalnızlık zor :)
  • New york city de yaşayan evsiz insanlar

    Taşındı New York
    2
    1 Oy
    2 İleti
    504 Bakış
    crazycellsC
    @İbrahim-Yazar, içinde söyledi: New york city de yaşayanlara sorum var uzun bir süredir üniversiteyi amerikada okuma planı yapıyordum.yeterli parayı topladım.bir aksilik çıkmazsa başvurumu yapıp amerikaya üniversite okumaya gideceğim.hangi şehirde okuyacağıma ise henüz karar vermedim.aklımda 2 şehir var.new york city ve san Francisco.tabi new york city daha ön planda benim için.eğer aranızda new york cityde oturan varsa bir sorum var.new york cityde homeless yani evsiz insanların yoğunluğu ne kadar? sokakta caddede yolda yürürkene çok sık evsizlere rastlanılıyor mu? mesela kaç sokakta bir karşımıza evsiz çıkıyor? şehirde gezerkene sık sık evsiz görülüyor mu? bu soruyu sormamın sebebi evsizlerden rahatsız olmam.onları görünce duygulanıyorum.new york cityde oturanlar veya orda bulunmuş olanlar sorumu cevaplarsa çok sevinirim. Merak etmeyin rahatsiz edecek kadar cok degiller, en basta gozunuze carpacaklardir ama zamanla alisacaginizdan emin olun kendinizi kotu hissetmeyeceksiniz. Zaten belli bir sokak sayisinda bir cikiyor diyemezsiniz, genelde daha merkezi bolgelerde daha yogunlar, yaz aylarinda daha gorunurler. Okul basvurunuzda bol sanslar. Forumdaki bilgileri okumayi unutmayin...
  • Yeni Yerleşecekler İçin Maliyet Tablosu - Astoria, New York

    Taşındı New York
    27
    20 Oy
    27 İleti
    4k Bakış
    Didem G.D
    Merhaba, Astoria bölgesine gelmeyi düşünüyoruz. (2 yetişkin 2 çocuk ) Orada yaşayan arkadaşlar yerleşmek ve en azından 5-6 ay geçirebilmek için maliyet ne olur ?
  • New Jersey'de yaşayıp, Manhattan'da çalışmak?

    New York
    33
    1 Oy
    33 İleti
    8k Bakış
    serkanistS
    @MySea Evet Dostum mersındeyım :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum