DV2023 Sohbet Odası
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Ben de bu sene ilk başvurumu yapmayı planlıyorum. Temmuzda Hukuk fakültesinden mezun olacağım ama ABD'de işe yaramayacağı için yazılım öğrenmeye başladım 1 senedir. Ama hukuk için de LLM programıyla 1 sene içinde denklik alıp baro sınavına girebileceğim bilgisi var. Ama tabi bunlar hayal şimdilik. Önce vizeyi almak lazım :)
Yaklaşık 7 ay önce bu mesajı atmıştım. Hukuk okuduğumu ama yazılım öğrenmek istediğimi söylemiştim. Yaklaşık üç gün önce Türkiye'nin en büyük firmalarından olan bir firmadan teklif aldım. Koyduğum hedeflerden birisini gerçekleştirdim geriye sadece greencard kazanmak kaldı.
-
@uzaysan Çok tebrik ederim arkadaşım.
İnsana hedeflerini gerçekleştirmek kadar keyif veren bir şey gerçekten yok. Sıradaki hedeflerinin yolculuğunda bol şans dilerim :)
-
Bu ileti silindi! -
@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Rüştü-Gürbüz Yine.. Gülmedi.. Yani yüzümüz.. :)
Maalesef ama bir gün diyorum olucak :)
-
@uzaysan Çok tebrik ederim arkadaşım.
İnsana hedeflerini gerçekleştirmek kadar keyif veren bir şey gerçekten yok. Sıradaki hedeflerinin yolculuğunda bol şans dilerim :)
Teşekkür ederim.
-
@Atlantis00 sınırsız oturum sonrası türkiye değil de remote bir işte çalışarak güney avrupa/güney amerika/güney afrika civarlarında hem çalışıp hem tatil yapma hayalim var. Olsa da yesek :/
-
Herkese selam. Bu yıl başvuru yapanlardan biriyim ben de. Başvuru yaparken yazdığım mail adresimin hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Elbet kendi maillerimden biri evet ama hangisi olduğunu hatırlayamadım. Bulmam için çekilişin sonuçlanmasını mı beklemeliyim yoksa başka bir yolu var mı acaba?
-
@Presuda, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Herkese selam. Bu yıl başvuru yapanlardan biriyim ben de. Başvuru yaparken yazdığım mail adresimin hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Elbet kendi maillerimden biri evet ama hangisi olduğunu hatırlayamadım. Bulmam için çekilişin sonuçlanmasını mı beklemeliyim yoksa başka bir yolu var mı acaba?
Beklemelisin. Sorun olmaz. Cekilis sonuclandiginda eger talihli olursan bulmanin yolu var.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
tamamiyle Amerika'da yaşamak için mi gidecek yoksa 5 yıl yaşayıp vatandaş olduktan sonra birikim yapıp Türkiye'de mi
O günler gelir mi bilmiyoruz. Hayalimiz eşimle komple gitmiş olmak. Kendimiz için 65+ sonrası vs diye bi planımız yok. Ama çocuklar için artık dönülmez bi yaşam planlamak amacımız.
-
Bizim iş yerinde teknisyen olarak çalışan bir arkadaş var 2017 mi 2018'de mi ne DV lotosu çıkmış gitmeyi denememiş.. Asgari ücretten 200-300 lira fazlasına çalışıyor şimdilerde :(
-
@Hopasej Kör talih isteyene vermez istemeyene yağdırır :)
-
Bizim iş yerinde teknisyen olarak çalışan bir arkadaş var 2017 mi 2018'de mi ne DV lotosu çıkmış gitmeyi denememiş.. Asgari ücretten 200-300 lira fazlasına çalışıyor şimdilerde :(
memur arkadaşıma çıkmıştı 2016'da dv2017 eşim istemiyor dedi gitmedi, ara ara hatırlatıyorum hiç pişman değil gördükçe ben sinir oluyorum
-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
i gitmedi,
Eşi istemiyorduysa ve gitmeyecektiyse niye başvurmuş ki acaba?
Benim eşim de gideriz mideriz diyor ama biraz da mıymıylanıyor. Ve siz forum sakinleri, o gün gelipte eşim ben gelmek istemiyorum derse eşim ile GC arasındaki seçin hakkımı hangisinden yana kullanacağımı tahmin ediyorsunuzdur :D :D:D
-
@Hopasej siz gene de hemen karar vermeyin :D benim de eşim şimdiye kadar istemiyordu çocuk doğduktan sonra kendisi söylemeye başladı gidelim artık burada çocuğum için bir gelecek göremiyorum diye :D
-
Arkadaslar amme hizmeti baslamistir. 😂

-
@Hopasej Sırf o sebepten boşanan insanlar tanıyorum. Hatta dahası da var, çekiliş çıkınca eşini boşayıp giden insanlar bile gördü bu gözler
-
@Ping-PONG Almancı neneler bile uyandı artık kolay kolay adam seçmiyorlar
-
@uzaysan Tebrik ederim. Hukuk konusunda mı yazılım konusunda mı teklif aldınız?
-
@sytahmt hahaha :D
Ben eşime bu konularda çokça takılır espri yaparım, güleriz karşılıklı. Tabi o güler, ben ise her şakanın bir gerçeklik payı olduğuna dair bilinç altı atarım kendisine. Yani o gün geldiğinde emin ol ben gelmek istemiyorum diyemez , demeye cesaret edemez bana güvenmez çünkü bu manyak bırakır beni gider diye düşünür istemsizce :D :D
İşin şakası, kendimiz için gitmek istemiyoruz zaten, 28 aylık kızımız var, onun için istiyoruz. O yüzden evet çok zor olacak kendisi için ama o da gelmek ister mutlaka. Ama benim için değil, kızımız için ister en çok :)
-
@sonarsokar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan Tebrik ederim. Hukuk konusunda mı yazılım konusunda mı teklif aldınız?
Yazılım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
60
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum