Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

E1 vize başvuru süreci


  • B1/B2 vizemle Amerika da hali hazırda satış yaptığım Amazon platformunda şirket kurarak devam edeceğim, bu süreçte devam eden ticaretimin %50 sinden fazlası Türkiye' den yapılıyor, önümüzdeki süreçte E1 vizesine başvurmayı düşünüyorum, depo tutulacak en az 1 veya 2 kişi istihdam edilecek, iki sorum olacak,
    1- Ticaretin boyutu ciro olarak ne olmalı, yazılı bir kural var mı? yıllık 50.000.$ ? 100.000.$ ? 200.000.$ ?
    2- Başvurunun Türkiye' den yapılacağı düşünüldüğünde 5 yıllık E1 alınırsa Greencard a başvuru mümkün olur mu?


  • @nakres, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci

    B1/B2 vizemle Amerika da hali hazırda satış yaptığım Amazon platformunda şirket kurarak devam edeceğim, bu süreçte devam eden ticaretimin %50 sinden fazlası Türkiye' den yapılıyor, önümüzdeki süreçte E1 vizesine başvurmayı düşünüyorum, depo tutulacak en az 1 veya 2 kişi istihdam edilecek, iki sorum olacak,
    1- Ticaretin boyutu ciro olarak ne olmalı, yazılı bir kural var mı? yıllık 50.000.$ ? 100.000.$ ? 200.000.$ ?
    2- Başvurunun Türkiye' den yapılacağı düşünüldüğünde 5 yıllık E1 alınırsa Greencard a başvuru mümkün olur mu?

    Sayın @nakres ,
    Ticaretin boyutu ile ilgili bir kural yoktur. Ancak TC’de E1 vizesine başvurduğunuzda konsolosluk ABD’den yapılan başvurulara göre daha yüksek bir sermaye istemektedir. E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. E1 vizesinde ticaretin söz konusu ülke ile en az %50 veya daha yüksek miktarda devam etmesi gerekir, yani sizin durumunuzda TC. Eğer ticareti başka ülkelerle de yaparsanız, E1 tehlikeye girer. O yüzden E1 yerine E2de tercihe edilebilmekte ve ayni amaçla kullanılabilmektedir.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci

    E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur.

    Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir?
    Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
    Iyi calismalar...


  • @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci

    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci

    E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur.

    Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir?
    Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
    Iyi calismalar...

    Sayın @Sutik,
    Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur.
    Teşekkürler.
    Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    215 Bakış
    A
    @Claudia-J-Muslu Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
  • 2 Oy
    4 İleti
    254 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili Merhabalar, Benim annem zamanında Amerika'dayken greencard için başvurmuş ancak başvuru sürecinin tamamlanmasına yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş ve işin takibini yapmamış. Case number ile sorgu yapınca case'in hala açık olduğunu gördük. USCIS sitesinde ise böyle gözüküyor: [image: 1628963381968-121e57c2-8afe-4d8f-a45b-397830b5d6fc-image-resized.png] Site üzerinden adres değişikliği bildirimi yaptık ama Amerika adresi kabul ediyor sadece. Biz de bir tanıdığın adresini koyduk. Adres değişikliği yaptıktan sonra tarafımıza mail geldi 9 Ağustos gibi tarafınıza cevap verilecektir şeklinde. Henüz bir yanıt alamadık. (Posta ile mi mail ile mi dönecekler emin olamadım) Bu süreçte başka ne yapabiliriz ve 17 yıllık bir case için durum nasıl sonuçlanır, uğraşmaya değer mi onu öğrenmek istiyoruz. Sayın @Yazar8, Uğraşmaya değebilir. Bu işlem onaylanmış görünüyor. Anneniz ABD’li olup TR’ye dondu ise sonraki asamalar çok daha kolay olur. Ancak anneniz yeşil kartı alıp TR’ye dondu ise ve yeşil kartını devam ettirmek için gerekeni yapmadı ise o zaman ona bağlı onay gelen işlem de geçerliliğini yitirmiş olabilir. Durumunuza detaylı bakmadan ve annenizin su andaki detaylı ABD statüsünü bilmeden bunu değerlendirmek mümkün değildir. Teşekkürler. Cevabınız için teşekkür ederim Claudia Hanım. Annem ne ABD'li oldu ne de yeşil kartı aldı. Yeşil kartı alamadan Türkiye'ye döndü. Yani bir nevi arada bir yerde şu an. Annemin detaylı statüsünü nasıl öğrenebilirim? ABD de yaşarken greeencard müracaatı yaptık sonra döndük ve prosedür işledi gelinen noktada irtibat kayboldu. Son durum böyle. Sayın @Yazar8, FOIA(freedom of information act) requesti USCISe yaparak başvurunuzun bir kopyasını ve tam ne aşamada kaldığınızı öğrenmeniz mümkündür. Size linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/records/request-records-through-the-freedom-of-information-act-or-privacy-act Sonuçlarını bir avukatın yorumlaması gerekebildiği için direkt FOIAyi da bir avukata yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    346 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: E1/E2 vize sahibinin eşi çalışırken sponsor bulursa green card süreci Merhaba, Eşim E1/E2 vizesi alır, bana da eşimin vizesi vasıtasıyla çalışma izni çıkarsa, ben çalışırken çalıştığım şirket green card'a sponsor olabilir mi? Eşim ve çocuklarımı green card sürecine dahil edebilir miyim? Sayın @Jackhead, Eğer uygun Sartları var ise çalistiğiniz şirket size green carda sponsor olabilir. Çocuklarınız ve esiniz de genelde surece dahil olabilir. Ancak esinizin E1/E2 sureci ile ABD’de olacağınız için esinizin statüsü devam etmezse sizin ve çocukların durumu da tehlikeye girer. O yüzden zamanlama olarak bunları ayni şirket üzerinden beraber yapmak mümkün olmayabilir. Teşekkürler.
  • IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    305 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ? Sayın @merve-turkmen, Eğer expedite request yaparsanız olumlu bir sonuç alma ihtimaliniz var. Erken doğumdan dolayı size ve bebeğinize olan ciddi finansal zarar nedeni ile bir başvuru yapabileceğinizi ve olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu başvurunun sonucu mutlaka olumlu olur demek mümkün değildir. Bu başvuruyu avukatınız veya başka bir avukat aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bol şanslar dilerim. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum