Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda


  • Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

    1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

  • @Pndspnya, içinde söyledi: Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

    Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

    1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

    Sayın @Pndspnya,
    Vatandaşlık başvurusu için genelde gereken sure 5 yıldır. Bunun istisnaları vardır. Örneğin,, ABD vatandaşı ile evlenenler 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler Sizin bir istisna durumunuz yok ise genel sureye tabii olursunuz ancak istisna var ise 5 yıldan az surede vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Yeşil kartlı iken kesinlikle oy kullanmamanız gerekiyor, özellikle başkanlık seçimlerinde. Bazen ehliyet aldığınızda sizi direkt olarak oy vermek için kaydediyorlar. Başkanlık seçimlerinde oy vermek sadece ABD vatandaşlarının yapabileceği bir faaliyet. Aksi ciddi bir suç. O yüzden ABD vatandaşı olmadan kesinlikle oy vermeyin ve kendinizi bu tip yerlere yazdırmayın. Vatandaş olmak konusunda daha detaylı bilgi için eke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • EPA Sertifikaları Hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    129 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bilge_dgr, içinde söyledi: EPA Sertifikaları Hakkında Merhaba America Delaware eyaletinde bir şirket kurduk. Türkiyede yüzme havuzu dezenfektanı satan bir firmamız var. bu dezenfektanları Amerikada da satmak istiyoruz. Ancak bize EPA belgemiz olması gerektiği hakkında dönüş oldu. bu belgelendirme işlemlerini avukatlar aracılığı ile yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak bu bir uzmanlık dalı mıdır? Amerika da 3 Türk personel için sigorta numarası için başvurular yapılacak ve belli bir ciroya ulaşınca bir Türk yönetici şirketimizde yerleşik olarak çalışmak için Amerika'ya gelecek. Ancak öncesinde bu belgelere takıldık. EPA sertifikalarının başvuruları için oraya gelmek mi gerekiyor, yoksa yardım alabiliyor muyuz bilginiz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. iyi çalışmalar Her ne kadar bu alan bizim alanimiz olmasa da genel bilgi icin buraya bakiniz https://www.epa.gov/aboutepa/epa-certifications
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    766 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • E1 vize başvuru süreci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    416 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • J1 vizesi hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum