Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de Evlenip GC Süreci


  • Herkese Merhaba,

    Ben ve eşim yaklaşık 1 yıl önce Türkiye'de evlendik. Eşim hem Türk hem ABD vatandaşı ama ikimizde burada yaşıyoruz. Bu ay içeresinde benim için green card sürecini başlatmak istoyoruz.

    Forumları geziyorum, okuyorum ancak konuya şuan çok hakim olamadığım için kafama yatmayan şeyler var. Sizlerden ricam lütfen bizi aydınlatır mısınız ?

    • Evraklarımız hazırlıyoruz USCIS'e göndereceğiz ancak check etmek için buradan başvuran arkadaşlar ilk aşamada neler gönderdi ? Mustlar ve opsiyoneller olarak soruyorum ?

    • Eşimin abisi Miami'de yaşıyor ilk etapta oraya gitmeyi düşünüyoruz. Kendisi bize sponsor olacak. Bu doğrultuda hangi USCIS ofisine göndermemiz gerekmekte ?

    • Evlendikten sonra biz hiç Konsoloslukla irtibata geçmedik. Evlendiğimizi ABD yetkilelerine bu GC süreci dışında belli etmemiz gerekiyor mu ?

    • Bu durumda bu süreç yaklaşık olarak ne kadar zaman alır ?

    Herkese Teşekkürler.


  • Sayin @y-emre , mumkunse bu sorularinizi su konuya tasir misiniz? Sorularinizi bu konuda cevaplayayim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-mulakat-ayrintilari

    Butun IR1 / CR1 ile bilgiler ayni sayfada yer alsinlar ki bilgiye daha sonra ulasmak isteyenler icin kolay olsun.


  • Tamamdır hemen yapıyorum.


Benzer Başlıklar

  • Ödenmemiş vergiler ve göçmenlik süreci

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik gelirvergisi eb3 eb-3 tax cash
    1
    0 Oy
    1 İleti
    139 Bakış
    F
    arkadaşlar merhaba. Neredeyse 1.5 yıldır amerika'da öğrenci statüsünde yaşıyorum. Geldiğimden bu yana çalışıyorum. ilk ve ikinci çalıştığım iş yerinde ödememi cash olarak alıyordum ve sonrasında banka hesabıma (wells fargo) yatırıyordum. Şuan devam ettiğim üçüncü işimde ise ödememi şirket sahibinin bireysel banka hesabından Zelle üzerinden transfer alarak alıyorum. Geldiğimden bu yana ortalama tahminimce $50.000 dolar para kazanmışımdır. SSN'im veya ITIN number'ım yok. Dolayısıyla bu paranın vergisini hiçbir şekilde ödemedim. Bu paranın ortalama $30.000'ını banka havalesi üzerinden aldım. Şimdi ise EB-3 sürecine girdim. Sorum ise şu; olur da interview olursam, vergi ödememiş olmam bana bir sıkıntı çıkarır mı? ınterview'de geçmiş banka hareketleri görebilirler mi? evet ise, green card'ı bu sebepten ötürü onaylamamak gibi durum olur mu ve ek olarak şuan da ITIN number basvurusunda bulunmam mantıklı olur mu? Tecrübelerinizi ve bilgilerini aktarırsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.
  • Engelli Bireyler için Göçmen Vize Süreçleri

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    54
    0 Oy
    54 İleti
    8k Bakış
    S
    @crazycells merhaba kolay gelsin, ben işitme engelliyim green card kazandım ama engelli durumu konsolosluk vize mülakat nasıl sıkıntı varmı
  • J1 vizesi ile ogrenci iken GC sureci

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    680 Bakış
    T
    Sayin @crazycells post'u belirttiginiz konuma tasidim. Ilginiz icin tesekkur ederim.
  • Türkiye içindeki mali durum...

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    915 Bakış
    L
    teşekkürler cevap verdiğiniz için
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum