Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @benyesil, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells
    Selamlar..iltica edilebiliyor mu....edilirse gerekce gostermek zorunlu mu acaba?

    iltica etmenizi tavsiye etmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Liliac, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @cnpist @gucarslan GC aldıktan sonra amerikaya hemen 1 ay içinde giriş yapmıştım eşimle beraber yapmıştım ona çıkmıştı gc evliydik 1 seneye yakın amerikada yaşadım daha sonra sorunlar oldu ben döndüm ve döndükten kısa bir süre sonra boşanma davası açıldı dava 3 seneye yakın sürdü ve boşandık tr'ye dönüş tarihim 2019 ağustos ayı döndükten sonra psikolojik sorunlar , sağlık , maddi sıkıntılar vs geri dönemedim fakat şöyle bir sorun var gc deki soy ismim eski eşimin soy ismi ben şuan bekarken kullandığım soy isimini kullanyorum girişte bir sorun yaratır mı şuan şansım var ise tekrar dönmek istiyorum GC geçerlilik tarihi de card expired : 09/24/28 resident since: 09/24/18 . kart elimde ssn numaram elimde .

    ben de sayin @gucarslan 'in dedigine katiliyorum... 10 yillik Green Card ile ABD'de yasamak istediginizi fakat elinizde olmayan nedenler nedeniyle ABD'ye giris yapamadiginizi belgelerle gosterip giris yapmayi denemelisiniz.

    Eger kapidaki gorevliler ikna olursa sizi ABD'ye alacaklardir, o durumdan sonra da ABD'den cikmayip yerlesmenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ege-Azar, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Merhaba,

    Benim durumum da şöyle 2021 Aralık ayında 10 aydır Amerikada kaldıktan sonra geri döndüm green kart sahibiyim evlilik ile green kart almistim fakat şu an bosaniyoruz. Tekrar geri dönmek istiyorum sağlık durumum ve maddi imkansızlıktan dolayı geri donemedim . Nasil bir yol izlemeliyim? 2024 Mart ayında green kartimin süresi doluyor 2 yıl conditional. Ayrıca conditioni kaldırmak icin başvurumu göndermek istiyorum.

    ABD'ye sure gecirmeden giris yapin. Daha sonra ise su basliktaki bilgileri inceleyin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5650/koşullu-green-card-devam-ederken-boşanmanın-göçmenlik-sürecine-etkileri

    Bence de bosanma durumundan giris yaparken pek bahsetmemeniz daha iyi olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkankaracavet, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    merhabalar 2017 greeencard kazananıyım ve bu süreden sonra farklı tarihlerde2 kez abd ye gidip geldim ve sonraki 4 yıl içinde gidip gelemedim ve kartımda ki kısıt yada hak kaybı ne durumda bilmiyorum. bu senede eşime basvuru yaptık ve ona çıktı. bu durumda nasıl yol izleuyecegiz kendşi kartım için bilmiyorum yardmcı olurmusunuz?
    eşimin ds260 formunu geç kalmamak adına doldurduk ancak kendime ait bir işlem yapmadık henüz. sizce izlemem gereken yol ne olmalı

    Bence oncelikle direkt ABD'ye giris yapmayi deneyin. Bu gecmis surecte neden giris yapamadiginizi ama artik amacinizin ABD'ye yerlesmek oldugunu belirtin. Elinizde 10 yillik Green Card oldugu icin girmenize izin verme ihtimalleri yuksek, eger mahkemeye yonlendirmeden girisinize izin verirlerse o durumda hicbir sey yapmaniza gerek yok.

    Eger giriste sorun yasarsaniz o durumda esiniz ile beraber tekrar GC almak icin basvuruya eklenirsiniz.


  • merhaba 2004 yılında alınmış permanent resident card sahibiyim. 2005 yılında giriş çıkış yaptıktan sonra bir işlem yapmadım. hakkım devam ediyormudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @scarface, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    merhaba 2004 yılında alınmış permanent resident card sahibiyim. 2005 yılında giriş çıkış yaptıktan sonra bir işlem yapmadım. hakkım devam ediyormudur?

    Kart elinizde ise muhtemelen hala geçerlidir. ABD'ye giriş yapmayı deneyebilirsiniz.


  • Herkese Merhaba ,
    Ben de kendi hikayemizden bahsetmek istiyorum. Uzun zamandir forumu takip ediyorum, oncelikle @gucarslan mesajlarima verdigi yanitlar ve yonlendirmesi icin cok cok tesekkur ederim.
    Biz 2019 yilinda greencard'imizi aldik ( loto degil is yeri basvurusuydu benim adima ) ilk girisimizi Aralik 2019'ta yaptik sonrasinda Ocak 2020'de Turkiye'ye donup evimizin tasinma isleri , islerimizden istifa vs gibi surecleri baslatacaktik. Dondukten 1 ay sonra esim devlet memuru olmasi sebebiyle hakkinda sorusturma acildi ( irtikap davasi ) ve esime yurtdisi cikis yasagi kondu. Uzerine Covid cikti ve hersey sarpa sardi. Ben ve oglumuz Haziran 2020'de giris yaptik ABD'ye ve ben calismaya basladim vs buradaki hayatimizi kurmaya basladik. Esimin yurtdisi yasagi tam 3 yil sonra Nisan 2023'te kalkti ve sisteme yansimasi vs derken Mayis ayini buldu. Buradaki yonlendirmeleri dinleyip hic SB-1'e basvurmadan -ki danistigimiz bir avukatlik firmasi girisinin pek mumkun olamayacagini ve Turkiye'den SB-1 vizesine basvurmasinin daha iyi olacagini soyledi - direk JFK'ye bilet alip uctu.
    Oncelikle Istanbul'dan JFK'ye gunde iki ucus var birisi sabah 7 civari digeri de ogleden sonra 2 civarinda, yalan yok her iki ucaginda indigi saatlerde inen diger yurtdisi ucaklarina bakarak gumruk yogunlugunun ne olacagini goz onunde bulundurduk 🙂 sabah 7 ucagi ABD saatiyle 11 civari iniyordu ve cok sayida yurtdisi ucagi inis gosteriyordu o saatlerde. Hakikatende oyle oldu tam olarak 1.5 saatten fazla sadece siranin kendisine gelmesini bekledi esim. Gorevli cagirdiktan sonrada bankoya gecip, pasaportu ve gc verip memur hicbir sey sormadan cok ingilizce bilmedigini soylemis, herhangi bir soru sormadan sadece cameraya bak demis memur 🙂 ve pasaporta giris damgasini basip geri verip welcome demis 🙂 Dosyalarca evrak hazirladik, kendimizi gunlerce hazirladik sorulara nasil cevap veririz vs diye ama hicbir soru sorulmadan giris yapti 3 sene sonra...
    Forum yonlendirmelerini dinleyip JFK'nin tutumunu da goz onunde bulundurarak bilet alip yola cikti, bizim gibi ayni sorunu yasayan arkadaslara sadece fikir olmasi acisindan yazmak istedim, bizim gordugumuz JFK bu konuda cok ilimli.
    Burada, hikayesini paylasan tum arkadaslara cok tesekkur ederim, bu forum olmasaydi biz direk girisi denemeye cesaret edemezdik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @maren sizler adına çok sevindim.
    deneyiminiz bizlere JFK'den girişin bu tür durumlarda mantıklı olduğunu bir kere daha gösterdi. sonrası için de bol şans diliyorum.


  • merhaba 2004 yılında aldığım greencard ım ile 2005 yılında sadece giriş çıkış yapmıştım.Şu an geçerliliği devam ediyormudur acaba. sadece Kart son kullanım bitmiş gözüküyor. Kart hala elimde.Geçerli olup olmadığını öğreneceğim bir yer var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @scarface kart süresi dolduysa bu vize türüne başvurmaktan baska çareniz kalmamış gibi gözüküyor.


  • @scarface Hocam I-90 kartı yenilemeye online başvuru yapıyoruz. 24 aylık bir uzatma kağıdı gelecek abd adresine... olurda parmak izine çağırırlar ise o kağıt ve eski green cardın ile seyahat edebilirsin. Tahminen 1 yıl içindede yeni kartın gelmiş olur. kapıda zorlayabilirler..vazgeçme!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @scarface 10 yıllık green card sahipleri kartlarının süresi dolmuş olsa dahi, hiçbir ekstra belgeye sahip olmadan abd'ye seyahat edebilirler;

    Reminder- LPR Boarding 20210305.pdf


  • Merhaba, SB1 vizesine başvurup almış biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki birilerinin işine yarar. Benim eşim Amerikalı olduğu için green cardım vardı ama pandemi ve ardından çocuğumuzun doğumu nedeniyle 2 yıl giriş yapamadık, Avukat sb1 vizesine başvurmamızın en doğru yol olduğunu söyledi. uçağa atlayıp 6 aylık bebekle amerikada gümrükten geri çevrilme riskini almak istemedik, ama şimdi buradan okuduğum kadarıyla muhtemelen sorunsuz giriş yapacaktık. Neyse, biz sb1 vizesine başvurmaya karar verdik. Avukatımız aracılığıyla başvuruyu yürüttük. SB1 vizesinde 2 görüşme yapılıyor, ilk görüşmede sizin sb1 vize başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağı belli oluyor. bu görüşmede ben çok net bir şekilde neden giriş yapamadığımızı açıkladım. ardından görevli eğer amerikaya gidersem ne iş yapacağımı sordu, bir süre bebeğime bakacağımı, eşimin ailesinin yanında yaşayacağımızı (sponsorumuz da onlar) ardından (avukat olduğum için) hukuki danışmanlık ve benzeri iş arayacağımı söyledim. eşimin vergi ödemelerini sordu, türkiyedeki kazancı sınırın altında kaldığı için vergi ödemediğini ama bu durumu hep bildirdiğini açıkladım. bunun ardından sb1'i onayladığını, bir kez daha görüşmeye çağrılacağımı ve bir sonraki görüşme için bana mail atılacağını belirtti. avukatıma ikinci görüşme için mail geldi ve sorunlar burada başladı. sistem 2. randevuyu almamıza bir türlü izin vermiyordu, teknik destekle 4-5 kez mailleştik vs vs ama bir türlü olmadı. en sonunda eşim amerikan konsolosluğuna mail attı ve konsolosluk aynı gün içinde dönüş yaparak "sizin 2. görüşmeye altı ay içinde gelmeniz gerekiyor, çok az süre kaldığından randevuyu biz siçin için aldık, haftaya şu şu gün şu saatte randevuya gelebilirsiniz" dedi. yani bir sonraki haftaya randevu verdiler. ardından avukatımıza mail atıp gerekli belgelerin listesini gönderdiler. bu belgeler benim anladığım kadarıyla ilk kez green card alanlarla aynı belgeler. ama muhtemelen benim green cardım daha eski olduğu için belgeleri sisteme yüklemeden yanımda getirmemi istediler. tax return vs vs bir sürü belge. bunları 1 haftada tamamlamak biraz zordu, araya da bayram giriyordu ama bir şekilde hazırladık ve tekrar doktor randevusuna gitmem gerekiyordu, neyse ki randevu da vardı görüşmeden 2 gün önce de doktor randevusunu aldım ve 2. görüşmeye gittim. Görüşmede illk başta getirdiğim belgelerden sadece evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydını istediler. diğer hiçbir evrağı sormadılar bile. evlilik cüzdanının fotokopisi olmadığı için ve adli sicil kaydı arşiv kayıtlı olmadığı için bunların eksik belge olduğunu söylediler. sonrasında görevli ile görüşmem sırasında görevli eşimin aylık kazancını sordu, (herhalde vergi ödemediği için buna takıldılar) söyledim, eksik belgeleri ve pasaportumu yollamam gerektiğini söyledi, görüşme toplamda 2 dakika bile sürmedi, sarı kağıdı verdi ve çıktım. sonrasında eksik belgeleri yolladım ve vizemi aldım. benim de tecrübelerim bu şekildeydi. umarım bu yola başvurmak isteyenlerin işine yarar


  • Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C cnpist 

  • Meraba arkadaşlar. bir süredir forumu okuyorum. Çok faydalı bilgiler bulunuyor. katkıları bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Anladığım kadarıyla uzun süre Amerika dışında yaşamış gc sahipleri bir şekilde Amerikaya giriş yapabilmişler. Uzun aradan sonra giriş yapan arkadaşlardan irs ten ya da farklı bir kurumdan herhangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu acaba? Veya beklenmedik bir sorunla karşılaşan oldu mu?


  • Merhaba,

    Türkiye'de doğdum ve sadece Türkiye vatandaşlığım var. 2002 sonbaharında doktora için ABD’ye gittim ve 2011'de doktoramı tamamladım ve Türkiye’ye döndük. 2009’da halen evli olduğum ve ABD vatandaşlığı bulunan eşimle ABD’de evlendik. Kızımız Ocak 2015’te Türkiye’de dünyaya geldi.

    2008 krizinden sonraydı ve ABD'de akademik iş bulmak mümkün değildi. Eşim de, ben de Türkiye'den iş teklifi aldığımızda Türkiye’ye taşınmaya karar verdik. Bu süreçte kariyerimizde ilerleme kaydettik ve yerleştik. Çeşitli araştırma projeleri yönettik, makaleler ve kitaplar yayınladık.

    2011 yılında Türkiye’ye taşındıktan sonra düzenli olarak Amerika'ya gittim ancak COVID döneminde seyahat etmem mümkün olmadı. Evlendikten hemen sonra permanent residency hakkım oldu ancak Nisan 2022’de permanent residency sürem doldu. 2022 başından beri ABD elçiliğinden randevu almaya çalışıyoruz, Eylül sonu için ancak randevu alabildik. COVID döneminde 3 kere hastalandım, risk grubundaydım ve anneme de bakmam gerektiği için ABD’ye gidemedim. En son ABD'ye girişim Kasım 2019’da oldu.

    Maraş-Hatay depremlerinden sonra, üstüne kayınvalidem de rahatsızlanınca Türkiye’den kesin olarak taşınmaya karar verdik. Eşim ve kızım ABD vatandaşı olduğundan onlar 1 ay kadar önce gittiler. Ben de SB1 Returning Visa başvurum kabul edilirse yanlarına gideceğim ve Amerika’ya kesin olarak yerleşeceğim.

    Randevuda nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

    Teşekkürler,

    K.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kakyild1 merhaba,
    sorunuzdan anladığım şuan için SB1 randevunuzu eylül sonuna aldınız doğru mu anlıyorum?
    bir de öncesinde kazandığınız green cardınız fiziki olarak elinizde mi, ve süresi halen geçerli mi?

    bunların bilgilerini paylaşabilir misiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • @gucarslan Merhaba,

    Evet, SB1 randevum var Eylül sonu ABD Ankara Büyükelçiliği'nde. Ve süresi Nisan 2022'de dolmuş permanent residency cardım fiziki olarak halen elimde.

    Eşim ve kızım ABD vatandaşı, onları yolladım ABD'ye. Benim permanent residency'nin süresi dolduğundan ben gitmedim. Elçilikteki randevum sonrasında durumumun netleşmesini takiben ben de kesin olarak yerleşmeye gideceğim.

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kakyild1 aslında hiç SB-1 randevusu almanıza gerek yoktu.
    ocak 2021'de USCIS'in çıkarttığı kural gereği aşağıdaki dökümandaki yolu izleyerek süresi dolmuş kartınızla abd'ye giriş yapabilirdiniz,

    bu da bir diğer kaynak;

    şuan SB-1 randevusu aldıysanız eğer elbette katılın ve gerekçelerinizi kesinlikle net ve eğer varsa belgeleri ile ifade edin.
    talebiniz olumlu karşılanırsa zaten yeni bir randevu ile mülakata çağırılacaksınız ve SB-1 vizesi alacaksınız.

    eğer her şey olumsuz giderse (ki hiç ihtimal vermiyorum) yukarıdaki yolu izleyerek abd'ye giriş yapabilirsiniz.

    bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum