Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @irmaka rica etsem, mekanik tasarım mühendisliği yada tasarım mühendisliği özelinde düşünürsek iş bulma açısından; san diego, irvine, austin ve benim saymadığım 2 adet şehir daha ekleyerek sıralama yapabilir misiniz? (Not: Türkiye’de otomotiv ve savunma ana sanayi tecrübem mevcut)


  • @TMG Yapıcı yorumunuz ve tanımadığınız birine birader şeklinde hitabınızla örnek modelsiniz. Teşekkürler.
    Eğer soruma yada foruma katkınız olacaksa ne ala, yoksa sayfayı meşgul etmekten öteye geçmeyecek yazdığınız sözde komik yorum.
    Benim yorumum gözümle gördüklerim değil elbette. Okuduğum ve izlediklerim sonucu kafamda oluşan kaba taslak fikir.
    Fikir beyan etmekle insanlar alay konusu olacaksa buyrun devam edin
    Saygılar.


  • @motosikletci, içinde söyledi: San Diego

    20 sayfalık diğer bir başlık vardı, Amerika'da nerede yaşamalıyım gibi bir şeydi adı. Onu 2 kere okudum. Mesajımı yanlış yere yazdıysam affola, ancak buradaki doyurucu bilgiden dolayı istemsizce içimi ve sorularımı buraya dökmek istedim.

    Doyurucu ve ayrıntılı olarak kaleme aldığı kıymetli yorumlarından dolayı syn. @kingocali ' ye ve geri kalan değerli forumdaşlara teşekkür ediyorum.

    @kingocali şu an Amerika'da mı yaşıyorsunuz?

    Rica ederim. Maalesef. Green card da "kazandım"; hala İstanbul'dan kurtulamadım.


  • @motosikletci, içinde söyledi: San Diego

    @TMG Yapıcı yorumunuz ve tanımadığınız birine birader şeklinde hitabınızla örnek modelsiniz. Teşekkürler.
    Eğer soruma yada foruma katkınız olacaksa ne ala, yoksa sayfayı meşgul etmekten öteye geçmeyecek yazdığınız sözde komik yorum.
    Benim yorumum gözümle gördüklerim değil elbette. Okuduğum ve izlediklerim sonucu kafamda oluşan kaba taslak fikir.
    Fikir beyan etmekle insanlar alay konusu olacaksa buyrun devam edin
    Saygılar.

    Saygi deger beyefendi siz Houston, TX'da tanimadiginiz etmediginiz onca insan icin ondan bundan duydum diye gonlunuzce yazabilirsiniz, biz birader deyince mi bozuluyorsunuz? Sizin gibi insanlar bozuyor iste burayi da keske gidilebilecek yerler listenizde bile olmasa burasi! Fikir beyan etmek insanlar icin dolandırıcı/isgüzar tayfası demekle mi oluyor? Bu arada gideceginiz yer neresi olursa olsun bolca dolandırıcı/isgüzar tayfası ile karsilasacaksiniz merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐

    @freeworld, içinde söyledi: San Diego

    2021 veya 2022 yilinda bir cocuklu aile olarak ciddi dusundugumuz yer.

    Yerlesim maliyeti oldukca pahali fakat her seyin bir bedeli var. Akdeniz bolgesinde olmayan fakat akdeniz iklimi barindiran nadir yerlerden bir tanesi San Diego'dur. Yaz, kis stabil hava durumu, az yagisi, bol gunesi ve ortalama sanirim 25c hava sicakligi ile neredeyse tum sene disari aktivitelerini rahatlikla gerceklestirebileceginiz ve harika guzellige sahip bir bolge. Ayrica en gozde ve doga harikasi ulusal parklara yakinligi da diger bir artisi bence.

    En basit seviyede olsa bile, disari aktivitelerini seven bir aile olarak maalesef North Carolina eyaleti Charlotte bolgesinden cok memnun olamadik. Yazin sicak ve asiri nem, kisin ise yagmuru cogunlukla cekilmeyecek hal aliyor (elbette kisisel deneyim). Bir de bolca hasere olmasi cabasi. Bas parmak buyuklugunde ucan hamam boceklerimiz var bolgede ve bu olacak is degil 🙂
    Maalesef San Diego bolgesinde, diger eyaletlerde kolay oldugu gibi ev sahibi olabilmek oldukca zor ve hatta imkansiza yakin. Fakat, suan bulundugumuz bolgede buyuk ev alarak 24 saat calisan klimali ev icerisinde oturacagimiza veya kapali ortam aktivitesine yonelmek zorunda kalacagimiza, belki San Diego ve cevresinde kirada yasayarak bolca disari aktivitesi ve muhtesem sahillerinde, guzel hava sartlarinda yasamayi tercih edebiliriz.

    Simdilik hedef ve plan asamasindayiz - 2021/22 donemi icin.
    Bir sansim; su anki calistigim firmanin diger bir lokasyonunun San Diego'da olmasi ve bu lokasyona transfer olabilme imkanimin olmasi. Eger hersey yolunda giderse ve gidebilirsek o bolgeye, bu iletiyi guncelleyecegim.

    San Diego'dan tam da planladigim gibi is onerisi bir sure once geldi, fakat bizim tamami ile planlarimizdan sildigimiz bir sehir ve hatta eyalet oldu artik.

    Nedeni ise yasam masraflari, daha dogrusu konaklama ihtiyaci masraflarinin fazladan daha da ote, sacma sapan bir duruma gelmesidir, ozellikle de su aralar devam eden ev krizi ile. Pandemi oncesi biraz daha mumkundu, en azindan butcemize gore.

    Birakin ev alabilmeyi, kiralik yer bulunamıyor ve cikan zindan gibi kiralik dairelere fahis fiyatlar istenmesine ragmen, ilk 3 gunde yuzlerce basvuru oluyor. $3500+ kira odemesi karsiliginda, NC eyaletinde $1500 kira odeyerek sahip olabileceginiz (okul puani, apartman imkanlari, vs gibi) imkanlara ancak ulasiyorsunuz. Ki o bolgeye transfer oldugumda alacagim maas zam farki, eminim yuzde 20'yi gecmeyecektir, dolayisi ile tamamen mantiksiz.

    Cocuklu aileler icin elbette bu yorumum. Bekar bir birey icin oda bulmak, vs cok daha mumkun. Is onerisini resmen ve acikca ev bulamadigim icin geri cevirmek zorunda kaldim. Simdilik NC eyaleti devam.


  • Merhaba San Diego da yaşayan ve bizimle (eşim, küçük kızımız ve ben) denetimlerini paylaşmak isteyenler yazabilirse çok sevinirim. Gelecek sene o bölgeye taşınmak istiyoruz ama hiç tanıdığımız yok maalesef. Avusturya'dan taşınacağız.


  • Bizim esimle Amerika maceramız devir aldigimiz is yeri burada olduğu icin, direk burada başladı. artıları eksileri elbette var ama özellikle burada yasayan Amerikalılar ile konuştuğum kadari ile en yaşanılacak bölge burası. evet pahalı ama bununla beraber size sunduğu artisi çok. çok daha ucuz yerler var ama havasına suyuna deger. düzen oturtabilirseniz , verdiginiz yaptiginiz fazla harcamaya deger. soruları olan varsa yardimci olmaya calisirim.


  • San Diego, Orange Country ve Los Angeles bu 3 yerden sizce yaşam , güvenlik , ev kiraları bakımından hangisi daha avantajlı?


  • @mexido San Diego cok geniş bir alan, sehirden sehire sorduğunuz sorunun cevabi değişecektir. Yasamdan ne beklediğinize gore de değişir. Orange Country , LA'ye gore daha sakindir mesela. LA daha hareketlidir ama ona gore trafik problemi yasayabilirsiniz. Bence once kira icin mesela limitlerinizi belirleyin ona gore sehir arastirmasi yapın daha net olacaktır.


  • @egesahinkaya, içinde söyledi: San Diego

    @mexido San Diego cok geniş bir alan, sehirden sehire sorduğunuz sorunun cevabi değişecektir. Yasamdan ne beklediğinize gore de değişir. Orange Country , LA'ye gore daha sakindir mesela. LA daha hareketlidir ama ona gore trafik problemi yasayabilirsiniz. Bence once kira icin mesela limitlerinizi belirleyin ona gore sehir arastirmasi yapın daha net olacaktır.

    Max 2k hcam 3kisilik bir aile. Delivery ile survivor yapabileceğim bir yer. La çok araştırdım. Şuan orange Country ve San Diego araştırma yapıyorum. La göre buralarda daha uyguna ev kiralayabilir miyim onun üzerine bir çalışma yapıyorum tabi yine güvenli olması çocuk için ve delivery hareketliliği olan yerler ilk sartlardan bir tanesi.


  • @mexido yine bildigim kadari ile söylüyorum. 2k kira icin diyorsanız 1+1 daire olur oda bulabilirseniz. Delivery icin bu aralar Doordash yeni driver almıyor mesela doluluktan dolayı ve yapanların söylediğine gore eski kazançlar yok.


  • @egesahinkaya, içinde söyledi: San Diego

    @mexido yine bildigim kadari ile söylüyorum. 2k kira icin diyorsanız 1+1 daire olur oda bulabilirseniz. Delivery icin bu aralar Doordash yeni driver almıyor mesela doluluktan dolayı ve yapanların söylediğine gore eski kazançlar yok.

    1+0 - 1+1 farketmez hcam ev olsun da :))
    Herkes çatır çatır açıp kullanıyor ama. Uber, lyft de sanki bu tarz şeyler var. Yada eyalete göre değişiklik gösteriyorsa bilemicem.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @mexido eyaletten eyalete kesin değişiyordur. hesap kiralayan çok fazla yeni acamadiklari icin. ama bu durum Uber icin Grubhub vs icin farklı olabilir.


  • @egesahinkaya, içinde söyledi: San Diego

    @mexido eyaletten eyalete kesin değişiyordur. hesap kiralayan çok fazla yeni acamadiklari icin. ama bu durum Uber icin Grubhub vs icin farklı olabilir.

    Evet. Olabilir. Yaşayarak deneyimlemek lazım.


  • Ben SD 2010da 5 ay kaldım. Çok güzel şehir, araba şart. Çok güzel semtler var. Ve çok fazla Meksikalılar var, oyüzden o sene ben bütün evraklara ve İngilizce iyi bilmeme rağmen 2 ağ aradım, baya strese girdim. Ama iş bulduktan sonra her şey düzeltti.
    SD düşünen herkese başarılar!


  • Herkese merhaba. Sitede derinlemesine aradım ancak bulamadım. DV mülakatı sırasında San Diego'ya yerleşeceğini belirten ve vizesi onaylanan kişilerin deneyimlerini merak ediyorum. Merak ettiğim şey banka hesaplarında ne kadar para gösterdikleri. Genel olarak bu forumun önerisinin sahip olduğumuz her şeyi göstermemiz ve en azından $15.000 + her kişi için $5000 olduğunu biliyorum. Ancak malum SD pahalı bir şehir olduğundan dolayı 15000 + 5000 hesabının (karı-koca toplam 2 kişi için) mülakatta yetersiz görülebileceğinden endişe ediyorum.

    Acaba SD için banka hesabımda şu kadar para gösterdim vizeyi aldım veya alamadım diye deneyimi olan birisi var mı? Veya SD için hesapta en azından şu kadar para göster yoksa mülakatta başka bir şehirde yaşayacağını söyle gibi bir tavsiye verir misiniz bize? Şimdiden teşekkür ederim herkese. Umarım forum kuralları gereği yanlış bir başlığa yazmıyorumdur. Öyleyse silip doğru başlığa taşıyabilirim iletimi.


  • yaklaşık 2 haftadır San Diego'dayım. Hillcrest'e yakın bir konumda oda tuttum. Sokaklarda kimseyi göremiyorum, downtown dahil her yer bomboş. Burada yaşayanlara sormak istiyorum her zaman böyle mi?

    Sosyalleşmek ve iş bulmak çok zor görünüyor şu an gözümde


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 109
  • 6
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum