Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

• Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

• Muslu Law Firm

@Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

Sayin @Hüseyin-Huseyın,
    J1 vizesinde olduğunuzu varsayıyorum. 2 year rule applies J1 vizelerinde görülen bir durumdur. Bu kuralı kaldırmak mümkün olabilir. Ancak Türkiye devletine borcunuz olduğu için bunu kaldırmak daha zor olacaktır. Borcunuzu ödemeniz gerekecektir. Aksi halde kaldırma talebiniz olumsuz sonuçlanacaktır. İltica talebinde bu kuraldan feragat talebinde bulunabilirsiniz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    0 Oy
    7 İleti
    622 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı @Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım. 8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.  21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik. 11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra; 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık ) 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD   6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.   9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

4
    0 Oy
    4 İleti
    329 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • EB2 mi EB3'e mi uygunum?

3
    3 Oy
    3 İleti
    574 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum? Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler Sayın @Jackhead, İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar. Teşekkürler.
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k