Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

• Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

• Muslu Law Firm

@Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: J1 2 YIL KURALI F1 BAŞVURUSUNA ENGEL Mİ?

Hocam merhabalar, ' 2 year rule applies' bendede yazıyor vizemde. İnternship ile geldim Amerika ya geçen ay. Bu kuralı kaldırmak istiyorum yalnız benım devlete kyk borcum var sıkıntısı olur mu? Waiver olmadan f1 e basvurabilir miyim, red alma oranımmı yüksek? Yada iltica yoluyla green kart alımlarında damı bir engel bu 2 year rules applies? Çok teşekkür ediyorum şimdiden cevaplar için.

Sayin @Hüseyin-Huseyın,
    J1 vizesinde olduğunuzu varsayıyorum. 2 year rule applies J1 vizelerinde görülen bir durumdur. Bu kuralı kaldırmak mümkün olabilir. Ancak Türkiye devletine borcunuz olduğu için bunu kaldırmak daha zor olacaktır. Borcunuzu ödemeniz gerekecektir. Aksi halde kaldırma talebiniz olumsuz sonuçlanacaktır. İltica talebinde bu kuraldan feragat talebinde bulunabilirsiniz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Naturalization 5 yıl kuralı ve Abd dışında kalış süresi @Claudia-J-Muslu cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastalığım nadir görülen ve yeni yeni tanımlanan bir hastalık. Bu sebeple tedaviler de deneysel tedaviler ve neredeyse hiçbir sigorta karşılamıyor. Out-of-pocket ücretler de çok pahalı olduğu için tedaviyi Türkiye'de yaptırmak durumunda kalıyorum. Zaten Abd'de tanıyı koyan ve hastalığımdan haberdar bir kaç doktor da var. Vatandaşlığıma bir sene kaldığı ve şayet alırsam 5 senelik süre de donacağı için re-entry permit düşünmüyorum. Zaten 6 ay dolmadan ülkeye giriş-çıkış yapacağım, beni tedirgin eden sık sık 5 aylık seyahatler yapıp Abd'ye gelince de kısa sürede kalmamın vatandaşlık başvurusunda olumsuz bir etki yapması. Yukarıda bahsettiğim doktorlardan teşhis ve tedavi ile ilgili evrakları ibraz edebileceğim, ancak dediğim gibi maalesef dosyama baktıklarında most recent seyahatler hep uzun süreli olmuş olacak. Detaylı bilgi alışverişi için ofisinizi arayabilir miyim? Sayin @Emre-Dilekçi, oncelikle cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Yine de bu tedavileri ABDde neden yaptiramadiginizi soracaklardir ve alacaginiz dr raporlarinda soylediklerinizi onaylayan ifadelerin bulunmasi gerekecektir. 6 aydan uzun ve 1 yili asmayan sureli seyahatler vatandaslik icin her zaman ekstra bir risk olusturur. Ancak yine de ozurunuze bagli olarak asilabilir bir engeldir. 6 aydan az ama surekli seyahatler de aciklama gerektirecektir. Hastaliginiz ve alacaginiz dr. raporlari bu durumu aciklamaya yardimci olacaktir. Dr. raporlarinda ve sizin ifadelerinde celiskili ifadeler olmamasi cok onemlidir. Basvurudan sonra daha cok ABDde kalmaya ozen gostermeniz durumunuza yardimci olacaktir. Ancak yine de seyahat edebilirsiniz, kisa sureli olmasini tavsiye ederiz. Tabii ki dilerseniz ofisle temasa gecebilirsiniz bu durumda detayli danismanlik alabilirsiniz. [email protected] a email ile ulasabilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    253 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • 0 Oy
    2 İleti
    637 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz? Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz? Teşekkür ederim. Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.
  • F1 Overstay

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    343 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k