Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,

    dv2020 talihlisiyim ve San Jose veya San Francisco taraflarinda yasayan kimse var midir ? GC"yi aldiktan sonra bu bolgeye tasinmayi dusunuyoruz. Ev kiralarinin biraz yuksek oldugunu biliyorum ama bolge hakkinda pek bilgim yok. Web tasarim ve yazilim konusuna hakimim.


  • Santa Clara basligi acacaktim ama SanJose de olur. Esimle gecen konusurken yasadigimiz tecrubeleri ve edindigimiz bilgileri foruma aktaralim dedik. Buradan TX tarafina gitmeyi planliyoruz.
    Bizden cok uzun suredir ve bizden cok daha yogun tecrubeler yasamis insanlar var ama ya foruma uye degiller ya da tecrublerini aktarma bicimleri farkli oldugundan burada yer almiyor.

    Yazacaklarim duzensiz ve aklimiza geldigi sekliyle olacak lutfen bilgileri aradan cimbizla cekin ve gerekenleri alin. Zamanla -gidene kadar- buradan aktarmaya devam edelim. Duzeltilecek verileri yeniden teyit eder duzeltiriz. Aklimiza gelmeyen veya merak ettiginiz baska konular varsa sorun buradan cevaplayalim.

    Korfezin cevresi Bay Area olarak geciyor. IT firmalari ve habitatlari temelde 2 parcaya ayrilmis durumda. SF merkezli ve Korfezin ic kiyisi (bati-ic) boyunca SanJose ye kadar gelen diger bolge.
    SF cok karmasik, kesmekes, yollari surekli inisli cikisli, alt-ust gecitli (kopru gecitler) buyuk bir metropol. Kiralar bolgenin en yuksek degerinde. Eglence ve ortamlar da aynen. 5-6 kez gittim ama kacarak geri dondum. Bulundugum yer ile SF merkez 1 saate yakin. Lyft yapiyorum ama yolcu cikmaz sa gitmek bile istemem.
    Asagi dogru inmeye baslayinca, Burlingame, San mateo, Belmont, Redwoodcity, Menlo Park, East Palo Alto, Mountainview, Sunnyvale, Cupertino, Santa Clara, San Jose.
    Bunlar da yogunluklu olarak yazilim sirketlerinin yerlestigi diger yerler.
    Milpitas ve yukari dogru korfezin diger yuzunde de garip bir sekilde tek tuk yazilim firmalari var ve Berkeley'e kadar cikar.

    Ocak 23, 2019'da SFO'ya inerek Santa Clara maceramiza basladik. Diger bazi yazilarimda buraya neden geldigimizi ve p;anlarimizi anlatmistim. Web developer olma yolunda cabaliyorum. Buraya is imkanlari fazla olabilir diyerek geldik ama rekabetin fazla olmasi sureclerin uzun olmasi gibi nedenlerle ve asiri fazla yasam pahaliligi oldugundan buradan B planlarimizdan birisi olan TX tarafina geciyoruz (Temmuz sonunda).

    Burada sadece kiralar yuksek degil (asiri yuksek) diger maaliyetlerin maaslara orani yuksek. Orta ve dusuk maaslar belirli bir standartta yasamanizi saglasa da birikim yapmak ya da bir ev almak icin geriye para kalmiyor, gunluk yasamaya basliyorsunuz. Burada 8-9k maas aldiginizda (brut) net maas yeterli olur. Yer icer gezersiniz. Araba konusu zaten ABD icin cok buyuk dert degil.
    Trulia gibi sitelerden 800$ a bile 2+1 gorseniz de baska kriterleri de eklediginizde -hele k i aile iseniz- seceneklerin 1k$ civarindan 2.5k civarina ciktigini goreceksiniz.
    Eger 1 oda veya 1+1 gibi evler size uyarsa 1k-2k araliginda epey secenek cikar karsiniza.
    Metro ve hafifraylisistemler yaygin olmasa da var ve sik seferlerli. Otobus de ayni sekilde. Belirli ana arterlerde belli saatlerde uzun mesafeleri gidebileceginiz otobusler var. Lyft ve Uber cok yaygin, gunun her saati arac bulursunuz.

    IT alaninda herhangi bir eyalet ve bolgenin en az 2 kati is ilani vardir. Ama yarismaci ortam da diger eyaletlere gore 2 katidir.
    Yasam maaliyetleri bolumunde Santa Clara icin bir tablo yapmistim bakabilirsiniz. Yasam maaliyetlerindeki (diger bir eyalete gore) artis ortalama maasa yansimis gorunse de ortalama maasin orta maasten farki cok fazladir. Uzun lafin kisasi Ortalama bir Ingilizce seviyesi ve guclu bir resume (bol tecrube, bol proje ve ana teknolojilerin yaninda yan teknolilerde yetkinlik) ile biraz da dayanacak para ile gelirseniz sansinizi denemelisiniz. 6 ay civari dayanacak paraniz var ise ve ise alim zamanlarina denk geldiyseniz sansiniz yuksek.

    Yine de, riski azaltmak icin IT alaninda is imkanlariyla forumda da anilan meshur diger sehirlerde (Seattle, Austin vb) sansinizi denemeniz de mantikli bir secenek olabilir.

    Gorece SF'e gore maaliyetlerin dusuk oldugu Santa Clara tarafina yerlesmek (CalTrain vb yakini) buradan olasi SF gorusmelerine gidilmesini kolaylastirir.

    Aklima geldikce ve firsat buldukca buraya ekleme yapayim.
    Zamaniniz cok bence yogun bir sekilde hazirliklara devam edin.


  • @caglaror texas icin yer belli mi ? austin database alaninda iyi is imkanlarina sahip. Ca adi cikmis ama cost of living cok yuksek. Hatta Dallas icin cybertek firmasina bakmani tavsiye ederim. bootcamp. tester yetistiriyorlar genelde ve ise yerlestirmeleri mukemmel


  • @caglaror tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Oldukça faydalı oldu. Takipteyiz 🙂


  • Belki ayri baslik acmak lazim ama yine de yazayim.

    Ben SF’da yasiyorum. Burada 1 oda, 1 banyo ev kirasi ortalama $3700. Bekarsaniz brut 12k uzeri geliriniz varsa kendi studyo evinizde rahat yasayabilirsiniz. Daha dusuk gelirle ev/oda paylasarak yasayabilirsiniz. Bu nedenle SF’nun demografisi teknoloji endustrisinde calisan genc insanlar. Geliriniz yillik 100k altindaysa dar gelir kesimi evlerine basvuru yapabilirsiniz.

    SF’de calisip SF’de yasamamak bir secenek. Bu durumda east bay ve north bay taraflarini oneririm. San Leandro, Castro Valley, Alameda, Richmond taraflarinda uygun kiralar yakalayip SF’e BART(metro) ile ulasabilirsiniz.


  • Aklıma takılan bir soruyu burada bilir kişiler ve tecrübe sahibi kişilere yöneltmek isterim. Bu bölgelerde yaşamak için ille de IT ci mi olmak gerek? Yani başka hiç mi iş imkanları yok?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tash, içinde söyledi: San Jose (California)

    Aklıma takılan bir soruyu burada bilir kişiler ve tecrübe sahibi kişilere yöneltmek isterim. Bu bölgelerde yaşamak için ille de IT ci mi olmak gerek? Yani başka hiç mi iş imkanları yok?

    Surada guzel bir liste var: https://www.zippia.com/advice/highest-paying-jobs-in-san-jose-ca/

    Tabii ki baska meslekler de var. Bu IT'ciler ne yiyecek ne icecek? 🙂

    Ekleme:
    Kendi meslegim icin bilgilere baktim. Ortalama RN 120 bin kazaniyormus. Houston icin bu rakam 80 bin civarinda. Kiralarin Houston'un 4-5 kati oldugu bir bolge icin gelir ayni oranda artmiyor maalesef.
    Bu IT'cilerin bastigi yerde ot bitmiyor. Seattle'da falan da bunlar yuzunden hersey ates pahasi.

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn ITcilerin maaslari da ayni oranda artmiyor. 😃


  • @tash
    Kisa cevap: Hayir.
    Uzun cevap: Bu bolgelerde tum meslekler ulke ortalamasina gore daha yuksek maaslar kazandiriyor, cunku yasam yalnizca teknoloji sektorunde calisanlar icin degil, herkes icin pahali. Is gucu de ona gore pahalaniyor.

    Ben yazilim muhendisi olmasam burada calisip yasar miydim? Muhtemelen hayir.
    Bir firmanin San Francisco ofisinde calisan bir calisani $150k maas alirken ayni firmanin Dallas ofisinde calismak isterse $110k civari aliyor. San Francisco’da ortalama kira $3700 iken Dallas’da $1000. California’da 10% state income tax varken bu rakam Texas’da 0% gibi gibi. Kisacasi Dallas’da $110k gelir, SF’daki $150k gelirden daha fazla alim gucune sahip.

    Insanlar burada yasamak icin yazilimciligi secmiyorlar, yazilimci olduklari icin burda yasiyorlar. Burasi yazilimcilar icin Kabe gibi.


  • Merhaba san francisco için ayrı başlık bulamadım. Eşim bilgisayar mühendisi bay area'daki bir şirketle işe alım sürecinde. 99 depremini adapazarı'nda yaşamış biri olarak depremden çok korkuyorum. Biz hep denver colorado düşünmüştük ama iş neredeyse mecbur oraya gideceğiz. Hayatın pahalılığından bahsedilmiş çokça. Çevredeki nispeten ekonomik güvenli yaşanabilir şehirler nerelerdir? Rekabet yüksek olduğu için rotanın san francisco taraflarına çevrilmesi beklemediğim bir şeydi.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 32
  • 109
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum