Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar.
    kişi lise mezunu değilse 10 yıllık iş tecrübesi var ise ama son 5 yıl içinde 2 yıllık iş tecrübesini sağlayamıyor ise işsiz kalmış veya sigortasız çalışmış ise bu durumda ne yapmak gerekir.mülakatta sgk dökümü mü isteniyor yoksa iş yerinden 2 yıl çalıştığına dair belge almak yeterlimi


  • Son 5 (beş) yıl içinde belirli bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın O*Net Online (https://www.onetonline.org) veri tabanını kullanacaktır.

    Kendi mesleğinizin kodu bakınız lütfen

    Çalışma Bakanlığı web sitesinde kuraya katılmaya uygun meslekleri nasıl bulurum?

    O*Net OnLine web sitesinde bir mesleğin yeterli olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyiniz:

    1. Web sitesinde “Meslek Bulma” (“Find Occupations”) alanından“Meslek Grubu’nu (“Job Family”) listeleyiniz.

    2. Seçiminizi yaptıktan sonra “git” (“go”) komutuna basınız.

    3. Buradan mesleğinizin bağlantısına tıklayınız.

    4. Meslek bağlantısına tıkladıktan sonra İş Alanı (Job Zone) bağlantısını seçip bu meslek için uygun görülmüş İş Alanınına (Job Zone) ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesine (SVP range) bakınız.

    Örnegin, Aerospace Engineers (Uzay Mühendisliği) seçiniz. Bu meslek için verilen Summary Report (özet raporu) sonunda Job Zone (iş alanı) altında Özel Mesleki Hazırlık seviyesini 7.0<8.0 olarak göreceksiniz. Bu durumda Uzay Mühendisliği kura programı için uygun bir meslektir.


  • Bundan sonraki sorularınızı alttaki linkten devam ediniz lütfen sorunuzun bir benzerini başka bir arkadaşımı sormuş zamanında
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/72/dv2018-2018-green-card-lotosu-aşamaları/233


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum