Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar bende ne yazık ki yeni öğreniyorum sss kaydı yapmamız gerektiğini ülkeye girişimden bu yana 2 ay geçti ve online başvuru yaptığım zaman “ ssn numarası kayıtlı değildir” uyarısı alıyorum usps üzerinden yollayacam mecbur soracağım sorular ise şunlar ;

    1. 2 ay sonra başvuru yapmış olmam benim için sıkıntı yaratır mı ?
    2. adresi green card ve ssn de verdiğim adresten farklı bir adres girmem sıkıntı olur mu?
    3. göndereceğimiz belge sadece https://www.sss.gov/wp-content/uploads/2020/03/RegForm1.pdf
      Bu belge mi

  • Merhaba. Kisaca yanitlayayim,

    1- Yaratmaz ama 26 yasinizdan once basvuru yapmis olmaniz gerekiyor ona dikkat edin. Maili gonderip ara sira online sistemi kontrol edin, SSN ininiz belli sure sonra sisteme dusecektir. Sisteme dusunce online basvuru gitsin. Mailin ulasmasi 3 ayi falan bulabiliyor.
    2- GC ile SSN icin verilen adres sadece postalama icin. Bu acidan sadece USCISe beyan etmek zorunda oldugunuz adres ile eslesmesi iyi olabilir.
    3- Evet sadece bu belge


  • Olasi bir DMV isleminizde, bazi eyaletlerde gecerli, eger yasiniz 18i gectiyse otomatik selective service olusuyor, bilginize. South Dakota'da araba aldiktan sonra mi oldu ehliyet aldiktan sonra mi oldu bilmiyorum ama evime selective service card gonderdiler. PR'im yok, nasil oldu anlamadim. Aldigim ehliyet 2-3 aylik da olsa REAL ID idi. Yasadigim bu garip olayi paylasmak istedim. Endiselerimi daha once militaryde bulunmus veteran bir dostum/abim ile paylastigimda bazi eyaletlerdeki dmvlerin otomatik senin yerine selective service kaydini olusturdugu soyledi. Basiniza gelirse sasirmayin.


  • Merhaba, ülkeye girişten hemen 2.gün SSS formunu doldurup göndermiştim. şuan sitede baktığımda registration tarihim ülkeye giriş tarihimden 48 gün geçmiş gözüküyor bu durum bi problem yapar mı bilginiz var mı
    @crazycells hocam sizide etiketliyorum 30 gün ibaresi bu durumla bir problem yaşar mıyım sizce


  • Arkadaşlar Merhaba.

    Bu konuda farklı bir tecrübem olduğu için faydalı olacağını düşünerek yazmak istedim.

    Bildiğiniz gibi Green Card sahibi olup 18-25 yaş arasında ABD'ye giriş yapan erkekler 30 gün içinde SSSe kayıt olması gerekiyor ve eğer SSN numaranız var ise online kayıt yaptırabiliyorsunuz.

    Ben GC almadan önce öğrenciyken Work and Travel yaptığımdan dolayı SSN numaram bulunuyordu. Bu sebeple daha GC vizesi ile ilk girişi yapmadan önce ben online sistem üzerinden SSN numaram ile SSS kaydımı yaptım ve ilgili kayıt referans numarasını alabildim. Ancak adrese SSS kağıdı gelmemişti. Özel sebeplerle henüz abdye taşınamadığım ve adresini kullandığım arkadaşım adres değiştirdiğinden dolayu daha sonrasında adres değişikliği beyanında bulundum ve o adrese SSS ile ilgili kağıt gelmiş yakın zamanda. Böylelikle ben de kayıt sürecini tamamen tamamlamış oldum.


  • Arkadaşlar ben de 3 gün önce ABD'ye ilk girişimi yaptım. Şimdi konu başlığındaki kayıt işlemini yapmak istiyorum ancak posta ile uzun sürede ulaşacağından bahsedilmiş. Henüz greencard ya da SSN'im teslim edilmediği için de online işlem yapamıyorum. Tavsiyeniz var mı greencardın gelişi 3-4 hafta sürüyor sanırım onu bekleyip gelince mi kayıt yaptırayım ya da şimdiden posta ile yollayayım mı?


  • @Önder-Bilgiç

    SSS kaydi icin SSN veya Greencard'in fiziksel olarak elinize ulasmasina gerek yok. SSN'inizi SSA ofisine gidip ogrendikten sonra kaydinizi posta yoluyla gerceklestirin, ben de online yapamamistim. Sisteme dusmesi 3 hafta surdu.


  • @berke1998 bazı ofislerde SSN söylemiyolar greencardın gelmesini bekleyin diyenler vardı bu yüzden denemeyi düşünmedim ama gidip sorucam. Diyelim ki SSN'imi aldım ve formu posta ile yolladım daha sonra Türkiyeye dönsem ve postada gecikme ya da farklı bir sorun olsa yazın ABD'ye tekrar girmek istediğimde bir sorun olur mu?


  • @Önder-Bilgiç Dogru adrese postaladiginiz surece sikinti olmaz. Ben ekspres servis kullanmistim teslim aldiklarindan emin olmak icin, siz de oyle yapabilirsiniz.


  • Bugün post office'de formu elle doldurup yolladım. Görevli social olmadan sorun olabilir vs dedi. Greencardımın henüz teslim edilmediğini ssn'imi bilmediğimi söyledim. Bekleyip ssn öğrenince yollamamı söyledi ama Türkiyeye döneceğimi söyleyince mecburen yolladı formu. Umarım bir sorun olmaz. Olası bir sorun için ödeme yaptıktan sonra verdiği fişi saklamayı düşünüyorum. Fişte SSS yazıyor bir faydası olur mu?


  • Merhabalar arkadaşlar,

    Ben 2020 yılının mart ayında F1 öğrenci vizesi ile Amerikaya ilk girişimi yaptım. 2021 yılında ben henüz Amerikada dil okulu öğrencisi iken DV 2021 talihlisi oldum. 2022 yılının temmuz ayında ise hiç Türkiyeye geri dönüş yapmadan, tüm işlemlerimi Amerika içinde yaparak greencardımı aldım. Şu an için ise Army'e katılmayı düşünüyorum fakat forumda bu konuyu araştırırken SSS ( Selective Service System) kaydım olması gerektiğini aksi taktirde sıkıntı olacağını öğrendim. Ben ilk giriş yaptığımda 25 yıl 8 aylıktım ve öğrenci vizem vardı, SSN veya GC yoktu. Fakat greencardımı ve SSN aldığımda 27 yıl 10 aylıktım. Dolayısıyla öğrenci statüsüyle bulunduğum ABD de Change of Status ile göçmen olarak statü başlangıcım 27 yaşında iken oldu. SSS için 26 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Sorum şu ki SSS başvuru yapmamış olmak sıkıntı çıkarır mı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar arkadaşlar.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum