Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @Sefa çok teşekkür ederim 😊


  • @arkben sizin de hayırlı olsun teşekkürler ✌️


  • Arkadaşlar merhaba,
    DV vizesi basılı pasaport ile (Green Card elimizde yok) ABD'ye ilk uçuşunuzda yurt dışı harc pulu almak gerekiyor mu? Sanki muafiyet var diye biliyorum ama yine de sormak istedim,

    Çok teşekkürler,
    Cihangir K.


  • @Cihangir-KARABAGCI, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    Arkadaşlar merhaba,
    DV vizesi basılı pasaport ile (Green Card elimizde yok) ABD'ye ilk uçuşunuzda yurt dışı harc pulu almak gerekiyor mu? Sanki muafiyet var diye biliyorum ama yine de sormak istedim,

    Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

    Yurtdışında oturumu olanlar yurtdışına çıkarken harç ödemezler. DV de bu imkanı sağlıyor diye biliyorum.


  • @rustynail giriş yapan biri söylebilir aslında!! @crazycells bu bilgiye haiz misiniz acaba :)


  • @rustynail, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    @Cihangir-KARABAGCI, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    Arkadaşlar merhaba,
    DV vizesi basılı pasaport ile (Green Card elimizde yok) ABD'ye ilk uçuşunuzda yurt dışı harc pulu almak gerekiyor mu? Sanki muafiyet var diye biliyorum ama yine de sormak istedim,

    Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

    Yurtdışında oturumu olanlar yurtdışına çıkarken harç ödemezler. DV de bu imkanı sağlıyor diye biliyorum.

    Evet, normalde almamalari lazim; fakat gocmen vize henuz damgali olmadigi icin bunu gocmenlik baslamamis kabul ediyorlar bazen, bazen de kesinlikle green card'i gormek istiyorlar. Bu, tamamen size denk gelen polisin konuyu ne kadar bildigiyle alakali.

    Eger uzun sure tartisirim diyorsaniz, yapabilirsiniz ama vakit kaybi olabilir, bu sekilde odemeden gecen de var, kabull ettiremeyip odeyerek gecen de ... :) eger sure sikintiniz varsa vizeyle son kez odeyip, sonrasinda Green Card'inizla odemeden gecebilirsiniz.


  • Merhabalar, haftaya vize görüşmem var fakat 1 ay once baska bir sehire tasindim yeni adresimi mülakatta söylemem gereklimidir? daha once aramızda bunun gibi bir durumu olan oldu mu acaba?


  • @muhammetnzr, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    Merhabalar, haftaya vize görüşmem var fakat 1 ay once baska bir sehire tasindim yeni adresimi mülakatta söylemem gereklimidir? daha once aramızda bunun gibi bir durumu olan oldu mu acaba?

    hayir, boyle bir guncelleme gerekmiyor.


  • @crazycells
    Merhaba benim 12 eylulde mulakatim var ve cevabini sitede bulamadigim bazi sorularim var.
    1- Su an amerikada yasiyorum ve ogrenci vizem var, yine de pasaportumuzu alip vize basacaklar mi? Mulakattan sonra hizli bir sekilde AMerikaya donmem gerekiyor. Pasaportumu vermemek ve normal ogrenci vizemle ulkeye giris yapmak gibi bir hakkim var mi?

    2- Amerikadan saglik raporu almak mumkun mu, ya da en azindan bazi asilari burada olsam olur mu?

    Yardiminiz icin tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    Arkadaslar mulakat esnasında ds 260 taki Abd adresimizi degiştirmemiz mumkunmu


  • @Calibraturbo Mülakatta değiştirebilirsiniz. Söylemeniz yeterli. Sağlık muayenesini içinde aynı adresi girin.


  • @aslanecon, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    @crazycells
    Merhaba benim 12 eylulde mulakatim var ve cevabini sitede bulamadigim bazi sorularim var.
    1- Su an amerikada yasiyorum ve ogrenci vizem var, yine de pasaportumuzu alip vize basacaklar mi? Mulakattan sonra hizli bir sekilde AMerikaya donmem gerekiyor. Pasaportumu vermemek ve normal ogrenci vizemle ulkeye giris yapmak gibi bir hakkim var mi?

    2- Amerikadan saglik raporu almak mumkun mu, ya da en azindan bazi asilari burada olsam olur mu?

    Yardiminiz icin tesekkur ederim.

    1. Gocmen olduktan sonra bir daha gocmen olmayan vizelerinizi kullanmamalisiniz. Pasaportu vermezseniz vize alamazsiniz.

    2. Hayir, maalesef saglik raporunu ABD'den almaniz mumkun degil. Son 1 ay asi yaptirmamalisiniz.


  • @crazycells Cevap icin cok tesekkur ederim. Bilmiyorum aranizda hic az sonra anlatacagim durumu yasayan var mi ama varsa tecrubelerini aktarabilirse cok iyi olur. Biz beni de mulakata ekletmek icin KCC yi aradik( bu arada mulakat esimin biz gectigimiz ocak ayinda evlendik). Bize KCC den dedikleri sey gecen sene yazin DS formunu gonderenlerin bazilarinda sistemsel ve onlardan kaynaklanan bir hata oldugunu ve herhangi bir degisiklik icin dosyalarinin acilamadigini soylediler ve bu hatadan dolayi ozur dilediler. Ancak butun ulke konsolosluklarinin durumdan haberdar oldugunu ve esim icin belirlenen mulakat tarihinde birlikte orada bulunmamiz halinde oradaki yetkililerin yardimci olacagini soylediler. Ancak bana bu durum baya garip geliyo cunku kapida bir Turk polisi olucak o sadece mulakatin var mi yok mu ona bakicak diye dusunuyorum. Bu boyle mi yoksa kapida durumu aciklayabilecegim insanlar olacak mi? Hic boyle bisey yasadiniz mi? Ya da bir yorumunuz var mi?

    Bir de Ankara konsolosluguna 90-312-455-5555 no sundan ulasmaya calistim ancak ulasamadim. Onlara ulasabilecegim baska bir telefon numarasi var mi?
    Tesekkurler


  • @aslanecon İletişim için linkteki formu da kullanabilirsiniz https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/


  • @aslanecon, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    @crazycells Cevap icin cok tesekkur ederim. Bilmiyorum aranizda hic az sonra anlatacagim durumu yasayan var mi ama varsa tecrubelerini aktarabilirse cok iyi olur. Biz beni de mulakata ekletmek icin KCC yi aradik( bu arada mulakat esimin biz gectigimiz ocak ayinda evlendik). Bize KCC den dedikleri sey gecen sene yazin DS formunu gonderenlerin bazilarinda sistemsel ve onlardan kaynaklanan bir hata oldugunu ve herhangi bir degisiklik icin dosyalarinin acilamadigini soylediler ve bu hatadan dolayi ozur dilediler. Ancak butun ulke konsolosluklarinin durumdan haberdar oldugunu ve esim icin belirlenen mulakat tarihinde birlikte orada bulunmamiz halinde oradaki yetkililerin yardimci olacagini soylediler. Ancak bana bu durum baya garip geliyo cunku kapida bir Turk polisi olucak o sadece mulakatin var mi yok mu ona bakicak diye dusunuyorum. Bu boyle mi yoksa kapida durumu aciklayabilecegim insanlar olacak mi? Hic boyle bisey yasadiniz mi? Ya da bir yorumunuz var mi?

    Bir de Ankara konsolosluguna 90-312-455-5555 no sundan ulasmaya calistim ancak ulasamadim. Onlara ulasabilecegim baska bir telefon numarasi var mi?
    Tesekkurler

    Evet, dediginiz durum yasandi. Ben bu dosyalari bugune kadar halletmislerdir diye dusunuyordum ama demek ki hatali olarak kalmis.

    Yapmaniz gereken soyle, suradan durumu ozetleyerek konsolosluga yazin ve mulakat gunu kendinizin de girecegini belirtin:

    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

    Bu emaili ve size verecekleri cevabin ciktisiyla beraber konsolosluk kapisina giderseniz yardimci olurlar. Kapida problem yasayacaginizi sanmiyorum.

    Iceride ise bir DS-260 formu doldurmaniz gerekecek. O nedenle size tavsiyem esinizin DS-260 formunun ciktisini alip forum kaynaklarini inceleyip, bu DS-260 formunu kendi cevaplarinizla doldurmaniz. Konsoloslukta size hiz kazandirmis olur.


  • @crazycells dediginiz gibi emaili gonderdim ama 4 gun oldu bir cevap yok. Normal mi bu kadar sure cevap almamis olmak?


  • @crazycells Bir de simdi benim case numaram olmadigi icin amerikan hastanesinden randevu alirken esimin case numarasini girmem gerek degil mi?


  • @crazycells merhaba arkadaşlar ben 30 eylüle kadar vizemi alsam eşim 30 Eylül sonrasi vize almaya gittiğinde rahat şekilde vize alma hakkına sahip oluyor mu. Yoksa başka bir proses mi işler 30 eylüle kadar vize almadığı için.


  • @arkben
    05053144340
    Beni de gruba alır mısınız birkaç sorum var ben de bekliyorum mülakat tarihi için


  • @mihmandar İmzaniz eksik oldugu icin varsayimlarla cevapliyorum. 2019 talihlisisiniz ve mulakat tarihi aldiniz. Asil talihli sizsiniz sanirim. 2019 talihlisi oldugunuz icin 30 Eylul 2019 tarihinden sonra vize almaniz mumkun degil, ne sizin ne de esinizin. Eger yanlis bilmiyorsam, vizeyi sadece siz alirsaniz, esiniz icin Amerika'dan basvuru yapmaniz gerekir ve bu surec hem cok uzun hem de yorucu. Kisacasi 30 Eylul'e kadar vize alma hakki olan herkesin mulakata saglik raporu hazir bir sekilde gitmesi ve vizeyi almasi tavsiye ediliyor.


Benzer Başlıklar

  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    4 Oy
    1 İleti
    840 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum