Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @cenkay bugün bekliyordum ama interview alamadım. Haziran için mülakat maili alan varmı arkadaşlar

• @coder benim 26 bin numaram , temmuz 2018 de gönderdim ds260 ı ..size hala gelmediyse yandık ,bize ne zaman gelir bilemedim

• @nusret belki size daha erken gelebilir. sıranın neye göre işlediğini tam bilemiyoruz. Belki sizin DS-260 formunuzun incelenmesi daha erken biter ve evrak sürecine daha önce devam edebilirsiniz. numarası benden sonra olup, DS-260'ı da benden sonra gönderip evrak süreci işleyen ve randevu bekleme sürecine geçenler var forumda. sabırla beklemek gerekiyor sanırım.

• Haziran için mülakat tarihi alan oldu mu dostlar? Tabloda da işleyen olmamış henüz, heyecan dorukta:)

• @grkmtpc mülakat için mail attım cevap bugün gelince buradan yazarım. Herkes mülakat tarihi bekliyor duruma göre hareket edersin

• @captainblue DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@grkmtpc mülakat için mail attım cevap bugün gelince buradan yazarım. Herkes mülakat tarihi bekliyor duruma göre hareket edersin

KCC'ye ben de mail atmıştım durumu sormak için ancak "records incicate" ile başlayan maili döndüler yine cevap olarak:) Haziran randevusu bekleyenler olarak bakalım nasıl gelişecek bu 2 gün

• KEMAL olan ismimi green card çekilişinde KEMAI olarak yazmışım. Sizce red alırmıyım acaba bu konuda bir bilgi varmı red alan varmı. Ankara'ya bugün mail attım cevap 5 güne gelirmiş. Offfff ne yapicam şimdi ben @ayvalik10 @crazycells

KEMAL olan ismimi green card çekilişinde KEMAI olarak yazmışım. Sizce red alırmıyım acaba bu konuda bir bilgi varmı red alan varmı. Ankara'ya bugün mail attım cevap 5 güne gelirmiş. Offfff ne yapicam şimdi ben @ayvalik10 @crazycells

Eger masum bir hataysa sorun olacagini cok sanmiyorum. Bu, duzeltilebilecek bir durum; ama Kemal Kemai Kemaı diye farkli farkli yazip basvuru yaptiysaniz, yani cekilis sistemini kotuye kullandiysaniz o durumda red edeceklerdir.

Karari dosyaniza bakan konsolos verecek.

• @crazycells sizce red olma durumu nedir acaba Ankara'ya mail de attım. Watsap grupta herkes red olur diyor

@crazycells sizce red olma durumu nedir acaba Ankara'ya mail de attım. Watsap grupta herkes red olur diyor

Hemen yukarida yazdim zaten, birkac kelimeyi degistirince farkli bir soru sormus olmuyorsunuz :slight_smile:

Dosyaniza ne ben, ne whatsapp grubundaki arkadaslar, ne de emailinize bakan kisi karar vermeyecek. Mulakat gunu dosyanizi inceleyen konsolosun karari onemli. Eger sistemi kotuye kullanmadan yapilan masum bir hataysa, cok sanslisiniz cunku Ankara'daki ABD Konsoloslugu genel olarak bu konularda pek cok konsolosluktan daha anlayisli. Daha once isim yanlisligi yapip vize alabilenler oldu; fakat bu daha once de dedigim gibi sizin yanlisliginizin nasil bir yanlislik olduguna bagli.

• sayın @crazycells forumdaki arkadaşların aktardığı ve talihli durum takip listeden kontrol ettiğim kadarıyla mülakat mailleri kimseye ulaşmadı, bugün ve yarında maillerin gönderilmemesi durumunda mülakat tarihleri Temmuza verilecektir diye bir kural var mıdır? yada kcc aynı aya mülakat verebilir mi?

• @onrozr DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

sayın @crazycells forumdaki arkadaşların aktardığı ve talihli durum takip listeden kontrol ettiğim kadarıyla mülakat mailleri kimseye ulaşmadı, bugün ve yarında maillerin gönderilmemesi durumunda mülakat tarihleri Temmuza verilecektir diye bir kural var mıdır? yada kcc aynı aya mülakat verebilir mi?

Hayir oyle bir kural yok, zaten birkac gune gelecektir mulakat tarihleri.
    Su an Mayis degil Haziran ayi icin mulakat tarihleri bekleniyor.

• Arkadaşlar merhaba başvuru sırasında isim yerine soy isim , soy isim yerine de isim yazmışız bir problem olur mu ne yapmak lazım ?

• Sn @yasss7 nacizane tavsiyem sonuçlara bakmamanız yada sürecin sonuna doğru bakmanız olur. Nihayetinde içinizi kemiren bir durum olur. Başvuru sırasında yapılan küçük yanlışlıklar genelde Ankara'da çok sorun olmuyor geçmiş yıllara bakıldığında. Fotoğraf meselesinde örneğin geçmiş yıllara ait fotoğrafını kullanıp başvuranlarda vizeleri sıkıntı olmadan aldılar.
    Fakat sizin durumunuz biraz sıkıntılı. Siz başvuruda girilen kısıtlı bilgilerle gerçekte olan bilgilerinizi başka yollarla ispatlayamazsınız. Örneğin; Ahmet Güven olan isminizi Güven Ahmet yazdınız. Mülakatta Güven Ahmet'inde siz olduğunu nasıl ispatlayacaksınız. Bu biraz imkansız gibi. Genelde kabul edilen hatalar; Halil Can Güveni, HalilCan Güven olarak yazmak yada doğum tarihini farklı bir formatta yazmak gibi hatalar oluyor.

• @yasss7 Ankara'ya mail at sor. Ben sordum ismimin son harfini büyük yerine küçük yazdım sorun olurmu diye sorun yok mülakatta duzeltiriz dediler. Sen de bir sor

• Sn @arnblt açıklama için teşekkür ederim, ancak şöyle zaten DV2019 dan bahsediyorum yani açıklandı şuan mülakat maili bekliyorum konsolosluktan bu sürece kadar sıkıntı olmadı evrak isteme mailinde evraklarıda gönderdik yine bir sıkıntı yoktu olsaydı KCC den mail gelirdi diye düşünüyorum isim soy isim uyuşmuyor yada yerleri farklı vb. gibi.

@captainblue teşekkürler mail atacağım mülakat tarihi geldikten sonra şuan hala mülakat tarihi maili gelmediği için atmıyorum.

• Bugün 30 Nisan, forumda adeta bir fırtınadan önceki sessizlik havası mevcut. Herkes poker face, herkes cool. Sükunet içinde beklemekteler. Akşama doğru buralar karışır vaziyet alın :p

• 1 saat sonra dükkanı açıyorlar😀😁 bakalım gelecekmi mail

• @yasss7 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Arkadaşlar merhaba başvuru sırasında isim yerine soy isim , soy isim yerine de isim yazmışız bir problem olur mu ne yapmak lazım ?

Yapabileceginiz bir sey yok, DS260 formunu dogru bilgilerle doldurmalisiniz. Eger masum bir hataysa, genelde konsolosluk anlayisli davraniyor.

• Yeni kura çekilecek biz halen mülakat günü bekliyoruz.Beklemek çok sıkıcı artık

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    793 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k