Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @grkmtpc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Selamlar dostlar,
    Benim case number'ım 13.000'lerde. DV260 formunu henüz göndermedim.
    Bültenden baktığımda DV260'ı gönderirsem Şubay ayı gibi mülakat tarihi gelecek görünüyor ancak amacım mülakatı olabildiğinde öteleyebilmek.
    Sorum şu ki DV260 formunu ne zaman göndermeliyim, şubattan sonra gönderirsem numaram geçeceği için sıkıntı olur mu?
    Bu konudaki tecrübelerinizi ve bilinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum:)

    DS260 formunu Subat ayinda gonderebilirsiniz, bir problem olmaz.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba. Ehliyetlerle ilgili bir soru sorsam, insaallah dogru yere sormus olurum. Malumunuz ehliyetler yenileniyor, bir ara haberlerde yeni ehliyetin gecerliliği olmadıgı yönünde haberler yapılmıstı. Ehliyetimizi degistirelim mi, yoksa bu sekilde mi kalsın. Ayrıca burada A2-D-E sınıflarını almıştım, oraya gidildiğinde de bu sekilde mi olacak yoksa her biri icin yeniden sınava mı girecegim. Tesekkürler.


  • @bugra808 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba. Ehliyetlerle ilgili bir soru sorsam, insaallah dogru yere sormus olurum. Malumunuz ehliyetler yenileniyor, bir ara haberlerde yeni ehliyetin gecerliliği olmadıgı yönünde haberler yapılmıstı. Ehliyetimizi degistirelim mi, yoksa bu sekilde mi kalsın. Ayrıca burada A2-D-E sınıflarını almıştım, oraya gidildiğinde de bu sekilde mi olacak yoksa her biri icin yeniden sınava mı girecegim. Tesekkürler.

    Yanlis konudasiniz :)

    Su iki yerden birini kullanabilirsiniz...

    https://yesilkartforum.com/forum/category/14/ehliyet-ve-araba

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar

  • Yasaklı

    Alkollü araba kullanma para cezasının (mahkumiyet yok) ds260 formunda belirtilmesi gerekiyor mu acaba?


  • @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Alkollü araba kullanma para cezasının (mahkumiyet yok) ds260 formunda belirtilmesi gerekiyor mu acaba?

    DS260 ile ilgili sorulari su konuda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari


  • @crazycells merhaba
    Visa bülteni ağustos açıklandı bugün ve içerisinde eylül cut off değeri 25775 olarak belirlendi. Dv2018 Avrupa için son rakam kaç idi bulamadım. Dv 2019 içinde yeni bir takım bilgiler verilmiş. Verilen tabloların üst kısmında bir açıklama var "The following is the statistical breakdown by foreign state of chargeability of those registered for the DV-2018 program:" diye. Ve altındaki tablolarda TR için 2411 diye bir rakamdan bahsediliyor. Bu rakam dv 2018 için 4000 lerce. Bunlar ne anlama geliyor. Bu senenin bir tahmini çıkabilir mi acaba. Ben dv 2019 26xxx talihliyim


  • 25775 avrupa için cut off rakamı zaten. Bu sene yani 2019 için çoluk çocuk dahil TR den 2411 kişi kazanmış diyor.


  • @arnblt teşekkür ederim. 2411 e karşılık kaç kişinin seçildiği bilgisine sanırım daha sonra sahip olacağız.
    2018 de süreç yavaş ilerledi TR den 4311 kişi vize aldıysa ve bu da 25 lerde kapandıysa. O zaman bu yıl bu çok daha erken no larda bitebilir denilebilir mi?


  • @fatihk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @arnblt teşekkür ederim. 2411 e karşılık kaç kişinin seçildiği bilgisine sanırım daha sonra sahip olacağız.
    2018 de süreç yavaş ilerledi TR den 4311 kişi vize aldıysa ve bu da 25 lerde kapandıysa. O zaman bu yıl bu çok daha erken no larda bitebilir denilebilir mi?

    Kafaniz biraz karisti sanirim :) Su an icin resmi sitelerden takip etmeyin, su iki sayfayi inceleyin daha net anlayacaksiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri

    http://yesilkartforum.com/bulten


  • merhaba
    bu konuda çok edinilmiş tecrübe, kanaat var ama bu seneki gibi gidemeyenler veya mülakattan sonra ilk uçağa binenler (!) gibi forumu artık o düzeyde kullanan veya hiç kullanmayanlar olduğu kanaatindeyim.
    Bu tecrübeleri de bir başlıkta toparlasak, yeni katılımcılar daha kolay adapte olup daha fazla katkı sağlamazlar mı?


  • Akşam bir ara bu sayılar ile ilgili size özet bilgilendirme yazayım. Boşuna stres yapmayın.
    Response rate ne demek, dolu ID ne demek, derivative rate ne demek. Kazananlar nasıl sıralanıyor, 3000/4500 oranı ne demek


  • @arnblt çok iyi olur teşekkürler. Ekim ayı gelmeden yorum yapmak zor di mi :(


  • @arnblt DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Akşam bir ara bu sayılar ile ilgili size özet bilgilendirme yazayım. Boşuna stres yapmayın.
    Response rate ne demek, dolu ID ne demek, derivative rate ne demek. Kazananlar nasıl sıralanıyor, 3000/4500 oranı ne demek

    bu terimlerin aciklamalarini su kisma da tasirsaniz sevinirim sayin @arnblt tesekkurler.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış


  • @fatihk Sizin case no kaçlarda? Sanki biraz erken endişelenmeye başlamış gibisiniz.


  • @entelman ben dv2019 eu26xxx
    2018 e bakınca biraz endişeleniyorum gerçekten. Bir önceki yılın eksik kalan vizelerini tamamlama gibi bir çabası yok dimi KCC nin. Nasıl bir matematiği var bunun hiç anlamadım.


  • @Fatihk aslında bu işin matematiği gayet basit. Bu konu ile ilgili zaman içinde daha net bilgin olur. Mali yıl yani fiscal year diye bir kavram var. Abd de bu 1 ekimde başlayıp 30 eylül de bitiyor. Bizde 1 ocaktan 31 aralıka. 2018 talihlileri 2018 mali yılının dışında hiç bir şekilde vize alamaz. Bu kanunla belirlenmiş. Örneğin siz gelecek sene ağustosda mülakata girdiniz fakat belge eksikliğiniz oldu. 30 eylüle kadar o belgeyi tamamlamazsanız vize alamazsınız ve green card hayaliniz sona erer. Bir sonraki seneye devretmez.


  • @arnblt bu kötüymüş ya :(


  • @fatihk DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @entelman ben dv2019 eu26xxx
    2018 e bakınca biraz endişeleniyorum gerçekten. Bir önceki yılın eksik kalan vizelerini tamamlama gibi bir çabası yok dimi KCC nin. Nasıl bir matematiği var bunun hiç anlamadım.

    Hayır yok. 1 Ekim 2018 ile 30 Eylül 2019 arasında aldınız, aldınız. Alamadınız o sene kapanıyor.


  • Uzun zamandır yazmıyordum forumada girmiyordum canım çok sıkkındı gc sonucu hayaller vs bir çöküş dönemindeydim lakin 2 gün önce iş yerimde başıma gelen bir olay ile şu anda çok heyecanlıyım ve sanırım bu sefer şeytanın bacağını kırmayı bırak koparacağım.
    Olayı kısaca anlatayım mı :)
    Adana'da Ptt bölge müdürlüğünde güvenlik ten sorumlu kişiyim.Günlük rutin işlerle uğraşırken hafif yaşı olan bakımlı bir teyzemin niye kimse bana yardımcı olmuyor diye serzenişini duydum.
    Buyurun dedim yurt dışına para göndereceğim ama buradaki sistemi bilmiyorum dedi.Bende nereye diye sorduğumda New Jersey deyince yanına gittim siz benimsiniz size ben yardımcı olacağım dedim :)
    İşini hallettikten sonra bende 2 senedir gc başvurusu yapıyorum ama çıkmıyor diye bir sohbete başladık.O da ya çok üzüldüm falan derken bana yaşımı bekar olup olmadığımı falan sordu ayak üstü muhabbet masada devam etti :) Eşinin üniversitede çalıştığını ve bu konuda bana nasıl yardımcı olabileceğini falan konuşurken telefon numaramı da alıp iş yerinden ayrıldı.
    Akşam yabancı bir numara :) alo dedim :)
    Eşimle görüşmüşsün delikanlı bugün bizim oralara gelmek istiyormuşsun falan derken bey amca sana bu konuda yardımcı olacağım dedi.
    Önce yaşımı sordu 33 dedim vay be dedi bende o yaşta Amerika'ya geldim dedi :)
    Acayip oldum konuşmam istekli oluşum duruşum falan teyzemin çok hoşuna gitmiş sanırsam orada da benim yaşlarımda 2 oğulları varmış.
    Bana birikimim olup olmadığını dil kursuna yazılmamı ve en kısa sürede turist vizesine başvuru yapıp 3-6 aylık vize ile yanlarına gelmemi istedi.
    Geri kalan konuları orada halledeceklerini dile getirdi.Orada ki telefon numarasını verdi şuan hala Adana'dalar tatil için tekrar görüşeceğiz yani :)
    Şuan başka ne yazacağımı bilmiyorum MUTLUYUM :) :)


Benzer Başlıklar

  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    796 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    1
    4 Oy
    1 İleti
    841 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum