Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, 23 yasindayim ve asi kartim yok. Asi listesinde cok fazla asi var ve acikcasi biraz gerildim. Hangi asilari yapiyorlar genelde? Hepsi bir anda yapilinca vucuda bir riski olmuyor mu? Asilardan daha once oldugum varsa fakat bilmiyorsam ikinci kez yapilmasi riskli mi?

  • ⭐⭐

    aşı kartınız yoksa doktor gerekli gördüğü aşıları yapacakdır
    benim aşı kartım yokdu karma aşı yapdı tekseferde doktor bana vize almak istiyorsan aşıları olmak zorundasın demişdi
    ayrıca sağlık probleminiz varsa raporlarınızı alın doktorunuzdan
    benim doktordan sağlık raporu istedim vermek istemedi dediki konsolosluk unganlar polikiniğimize dilekçe verip istemeliler demişdi israr edince doktorum durum raporu verim dedi bende durum raporunu alıp faksla gönderdim
    varsa muayene olduğunuz doktorun telefon numarasını alın telefon edip konuşuyorlar
    doktorum beni arayıp durumu sordular demişdi


  • @eylulb Varicella, TDap, MMR aşıları yapılıyor. Şayet aşı kartınız varsa bunları sunup, o aşılardan muaf olabilirsiniz.


  • @yapay-zeka ne gibi bir problemdi eğer özel değilse

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eylulb Saglik kontrolu asilar içinde söyledi:

    Merhaba, 23 yasindayim ve asi kartim yok. Asi listesinde cok fazla asi var ve acikcasi biraz gerildim. Hangi asilari yapiyorlar genelde? Hepsi bir anda yapilinca vucuda bir riski olmuyor mu? Asilardan daha once oldugum varsa fakat bilmiyorsam ikinci kez yapilmasi riskli mi?

    Yapilan asilar riskli degil.

    Grip asisi de yapacaklar, o nedenle asidan sonra birkac gun dinlenmelisiniz. Eger kendinizi cok yorarsaniz hasta olmus gibi semptomlar gosterebilirsiniz. Ama bunun disindakiler sorun olmayacak. Diyelim ki cok yakin bir gecmiste asi oldunuz ikincisinin yapilmasi sadece etkenligini azaltacak ama vucuda zarar vermeyecek.


  • Cok tesekkurler herkese. Bir de benim kan verme fobim var acaba kac tup kan aliyorlar?

  • ⭐⭐

    @kivooo psikozdu rahatsızlığım


  • @crazycells merhaba arkadaşlar dolar aşırı yükseldi biliyorsunuz. Dolayısıyla gc sürecinde olabildiğince tasarruf etmek şart gibi. bu sebeple aklıma sağlık muayenesindeki aşılar geldi.
    Sağlık muayenesinde en çok dikkat edilen aşılar neyse onları muayene öncesi devlet hastanesi ya da daha uygun fiyatlı kurumlarda yaptırıp aşı kartını muayeneye götürmek gibi bişey aklıma geldi Maddi açıdanbu tarz bi aksiyona girmeye değer mi ?
    Ayrıca başka ne gibi tasarruflar yapılabilir acaba.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mihmandar Saglik kontrolu asilar içinde söyledi:

    @crazycells merhaba arkadaşlar dolar aşırı yükseldi biliyorsunuz. Dolayısıyla gc sürecinde olabildiğince tasarruf etmek şart gibi. bu sebeple aklıma sağlık muayenesindeki aşılar geldi.
    Sağlık muayenesinde en çok dikkat edilen aşılar neyse onları muayene öncesi devlet hastanesi ya da daha uygun fiyatlı kurumlarda yaptırıp aşı kartını muayeneye götürmek gibi bişey aklıma geldi Maddi açıdanbu tarz bi aksiyona girmeye değer mi ?
    Ayrıca başka ne gibi tasarruflar yapılabilir acaba.

    Dediginiz sekilde yapabilirsiniz.

    Asilarin bazilarinin birden fazla doz gerektirmesi ve hangi asilarin olunmasi gerektigi degisebileceginden bazi arkadaslar boyle bir cabanin gereksiz oldugunu dusunuyor, ama boyle dusunmeyenler de var.

    Ben asilarin sadece maddi tasarruf nedeniyle kontrolsuz sekilde yapilmasini desteklemedigimden bu konudaki sorulari cevaplamiyorum, ama bu yolu izleyen diger arkadaslar belki yardimci olurlar.


  • @crazycells çok teşekkür ederim. başka tasarruf öneriniz olur mu acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mihmandar Saglik kontrolu asilar içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkür ederim. başka tasarruf öneriniz olur mu acaba ?

    pek cok harcama sabit aslinda, o nedenle baska nasil tasarruf yapilabilir bilemiyorum maalesef.

    Ama konsoloslukta odemeler dolar uzerinden kabul ediliyor, sanirim hastanede de kabul ediyorlar... o nedenle para daha da deger kaybetmesin diye dolara cevirmek bir yontem olabilir.


  • @mihmandar Varsa aşı kartlarınızı mutlaka yanınızda götürün. Bir de aşısı yapılacak olan hastalıkları inceleyip herhangi bir devlet hastanesinden bu hastalıkları geçirip geçirmediğinize dair hastaneden imzalı onaylı, antikor testi isteyebilirsiniz. Ben götürmedim böyle bir şey ama muayene günü gittiğim zaman, buna benzer antikor testlerini dr'a sunan İranlılar vardı. Belki dr bu sonucu kabul edip, daha önce geçirdiğiniz hastalıklardan ötürü, sizlere bazı aşıları yapmaya gerek duymayabilir.


  • Merhaba, haziran ayinda Ankara"da doktor muayenesi olmus biri olarak ben de ayni dusuncelere sahiptim baska yerde olayim gideyim az tutar belki fiyat vs. Ama anladim ki bence boyle bir sey yapmaniza gerek yok. Her halukarda o 2 asiyi ve klasik kan alma xray idrar testlerini de yapiyorlar ve sizden asagi yukari fix bir ucret aliyorlar . Odemeyi de Turkiye'nin ortasindaki Turk kliniginde dolarla yapip cikiyorsunuz:) Benim asi kartim yoktu. Ama tabii sizin asi kartiniz yada baska belgeniz varsa yaninizda goturun. Ornegin Amerika'da okul kaydim sirasinda oldugum asi kagidini goturdum karnene bunu da ekliycez tamam dediler.


  • Merhaba, eşim bir üniversiteden yükseklisans kabulü aldı. Devamlı bazı belgeler istiyorlar. Bu seferde bizim çocukluk çağında olduğumuz birçok aşının belgesini istiyorlar ( kızamık, kızamıkçık, kabakulak vs. gibi ) ama aşı kartı olmadığı için belgeleyemiyoruz. Bu konuda ne yapmamızı önerirsiniz? Benzer durumu yaşayan oldu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @black21 aşağıdaki siteye kızınız e devlet şifresi ile girerse çıkan tablo da işlenmiş ise tüm aşıların takvimi çıkacak sol yukarıdan da pdf çıkart dediğiniz zaman da belge olarak çıktı alabilirsiniz.
    https://enabiz.gov.tr/AsiTakvimi/Index

    takvim.jpg

    takvim2.jpg !


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 Tekrar merhaba, öncelikle zahmet edip görsellerle gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim 🙏 Ancak yüksek lisansa kabul alan eşim ve gösterdiğiniz şekilde kontrol ettik ama maalesef bizlerin zamanında elektronik kayıt olmadığı için görünmüyor. Bu durumda olduğumuz aşıları nasıl islatlayacağız? Ne kadar zor işlermiş🙁


  • @black21 az önce sağlık müdürlüğüyle görüştüm 2015 öncesi kayıtları yok o yüzden aile hekiminin insafına kalmış diyorlar verebilir eğer isterse dediler. aile hekiminiz ile bir görüşün belki verir.


  • merhabalar bilekte ameliyat izi sağlık kontrolünde sıkıntı yaşatır mı? teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Kubilay-Bal izin sadece nasıl oldu diye soru sorar o kadar içiniz rahat olacaksa ameliyatla ilgili belge götürebilirsin yada telefonla da sorabilirsin.

    +90 850 532 84 72


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum