Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar. Bir kaç gün içinde ikinci girşimi yapacağım. green card ım belirttiğim adrese gelmiş fakat SSN gelmemiş. ben ds formunda gelmesini istemiştim.

aklımda bir kaç soru var. SSN kötü niyetli insanların eline geçmiş olabilir mi. teslim edilip edilmediğini internetten öğrenebilir miyim?
    eğer teslim edilmediyse SSN almak için başburmaya gittiğimde yanımda sadece green card ın olması yeterli midir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• merhabalar, 2003 yılında work and travel ile ABDye gittiğimde bize SSN numarası ve Kartı vermişlerdi. DS 260 formunu doldururken bu numarayı verebiliyoruz değil mi. sanırım bu numara kullanılmaya devam ediyor. bu arada o numara ile resmi çalışmamıştım. bir cafede garsonluk yapmıştım ve sadece bahşiş alıyoduk. bu sorun olur mu bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@karaçay sen hangi vize ile gideceksin onu yazabilir misin. kartın arkasında sticker yapışık mı baktın mı hiç. Çünkü ssn numaran kartında geçici süreli çalışabilir yazıyor mu daha sonra pasif olan bu numaran tekrar aktif hale gelip çalışma iznin varsa çalışabilirsin.

• cevabınız için teşekkürler. arka tarafında herhangi bir tarihi sınırı, sticker, geçici süreli vs yazısı bulunmuyor. J1 ile gittiğimde vermişlerdi, soruyu green card için sordum ama

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@karaçay pasifte olsa sistem de gözüktüğü zaman aktif hale gelip green kartla hemen calışmaya başlarsın

• çok teşekkür ederim bilgiler için. sağlıkla kalınız

• Selamlar, Amerika'ya geleli 1 hafta oldu bugün postadan SSN numaramı aldım.

• @yunoxxw hangi eyalet sakıncası yok ise ?

• Merhabalar, 2024 ocak ayında vizemi aldım ve haziran ayında ülkeye giriş yapıp tekrar ayrılmam gerekti. Bu sırada kartımın ve SSN numaramın gönderilmesi için orada ikamet eden bir tanıdığımın adresini verdim. Green cardım ellerine ulaşmış olmasına rağmen SSN konusunda herhangi bir gelişme yok DS 260 formunu doldururken SSN istiyorum seçeneğini işaretlemiş olduğum halde... En azından aralığa kadar tekrar Amerika'ya gitmeyeceğim için SSN süreci ile ilgili online bir takip sistemi var mıdır onu sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar. Greencardım giriş yaptıktan 1 ay sonrageldi fakat SSN gelmemişti. SSN'i Hala Gelmeyenler İçin Bilgilendirme:
    2 ofis memuru 2 hafta bekleyin dedi, bir başka memur 2 ay bekleyin dedi ve en son gittiğimiz ofis memuru greencardınız geldiyse ve giriş yapalı 2 haftayı geçtiği halde işlemlerinizi yapmadılar mı diyip şaşırmıştı. Sistemden baktıklarında ise hiçbir işlemin başlatılmadığını görmüştü. Birth Certficiate getirin işlemleri başlatacağım dedi. E-devletten nüfus kayıt örneği götürdük fakat bu kopyası, printten çıkarılan her belge copy sayılır, biz orijinalini kabul ediyoruz sadece ve bunun için konsolosluğa gidip oradan orijinalini damgalı bir şekilde almanız gerekiyor dediler. Konsolosluğa gitmek için randevu almak gerekiyor. Birkaç gün sonrasına alıp gittik ve belgelerimizi aldık. SSN sürecimiz başlatılmamış ve bunun için nüfus kayıt örneği istiyorlar dedik. Bir form doldurduk ve cüzzi bir ücret ödedik( Sadece cash kabul ediyorlar). Yaklaşık 10 dakika sonrasında belgeleri aldık ve Social Administration'a gittik, aynı gün içinde başlattılar süreci. 5-7 iş günü içerisinde gelir SSN'leriniz dendi ve öyle de oldu. Biz bu şekilde çözdük, umarım size de yardımcı olur. Daha erken bile yapabilirdik ama bekleyin dedikleri için süreç biraz uzamış oldu. O yüzden birden fazla memurdan bilgi almak daha önemli.

• ⭐⭐

@ezgillc aynı dert bendede var green kart geldi ssn yok şu an türkiyedeyim gittiğimde çözeceğim

• @ezgillc SSN geldi mi ? yada nasıl aldınız var mı bir sonuc

• Merhaba @salih-atilla @yusaomers , henüz Amerika'ya kesin gidişimi yapamadım. SSN için bekleme veya takip etmemi gerektirecek bir süre olacağını öngördüğüm için temelli gittiğimde SSA ofise gidip bilgi almaya çalışcağım. Gelişmelere göre burada da güncelleme paylaşırım 🙂

• Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74

54.8k
Users

4.8k
Topics

483.3k

| | | |